canim annenin yaptigi gercekten hos degil, haklisiniz.
ama senin lohusa oldugunu dusunursek ve annen bu konusmanin uzerine agladiysa, o gidene kadar sabrediverin. lafini acmayin bu konunun ki ne o tekrar aglasin uzulsun ne de sen uzul.
nasil olsa esin de sen de annenin yanlis oldugunu ama bir buyugunuz ve misafiriniz oldugu icin gozunuzu biraz kapatmaniz gerektigi konusunda hemfikirsiniz.
zaten gidecekmis yakinda, gormezden gelin gidene kadar...
esin cok anlayisli birine benziyor, sanslisin.
bebeginiz anali babali buyusun, uzun omurlu ve mutlu olsun insallah
tebrik ederim bebisinizi
Biraz abes olucak sanırım ama hemen annenizi yollayın bence.Kendisi yardımcı olmayacaksa ne yapmaya gelmiş o halde yanınıza?Eşinizi de tebrik ederim sabrından dolayı helal olsun valla...
merhaba arkadaşım tanışmasak da doğum yapmış biri olarak lohusa sendromlarını bilirim,zordur inşallah sen benden kolay atlatırsındoğum zorlu süreç doğum sonrası toparlanmak ondan da zorlu.
pek çoğumuz ya annemizi ya kayınvalidemizi çağırdık bu süreçlerde.aileye yeni bir üye katılmasının heyecanını anlamaya çalışırken yardıma gelen anneler de bu heyecan kadar bir gerginlik katabiliyor eve.ve biz doğum yapmış cici annişlere oturup lohusalıkta dinlenmekten çok bu vadereli dönemde dengelerle uğraşmak kalıyor.sen inşallah bu dönemde annene konuyu başka yerlerden getirip aç ve annene uygun şekilde tavsiyelerde bulun çünkü annen gidince eşinle başbaşa kalacak olan sensin
cnm artık tanışmış olduk,iyiki de tanışmışız senin de tecrübelerinden yararlanmak güzel
Walla nasıl atlatırım bilmiyorum ama şimdiden içim içimi yiyor...Canım anneme bugün açtım konuyu ama işte annemin ağlamasıyla noktalandı içim ezildi,üzüldüm ,vicdan azabı çektim..yani yine olan bana oldu...Bende bunu düşünüyorum eşim beni işe gittiğinde akşama kadar arıyordu bugün aramadı bile
Onu anlıyorum ama ne yapabilirim
yaşadıkların çok zor bir süreç.vede en önemlisi hayatındaki iki önemli insan arasında kalman.
annen eşine çok sayğısızlık ediyor kusura bakma çünkü eşinde baba oldu ve çok farklı bir duygu içinde ne yaptığını bilemezki heyecandan zaten hem çok mutludur o.bunu paylaşacagına annen adama resmen disiplin uyguluyor. valla eşini tebrik ederim hiç tepkisiz yapmış dediklerini.bende temmuz da doğum yapmış biri olarak psikolojini çok iyi anlıyorum insan saskın ve hassas oluyor.sürekli desteğe ihtiyacı var bu dönemde sen loğusasın kendini üzme bunlar için sen bebğine ve kendine yogunlaş.eşinede sürekli sahip çık destek ol siz artık bir tam aile oldunuz üç kişisiniz hayatta bu süper duyguları yaşa.anneni hiç takma .annenin bunu yapmasına anlam veremiyorum seni seviyorsa eşinide çok sevmeli siz cansınız kansınız artık.benim annem damatlarına asla bunu yapmaz beni eşime hizmet etmem için sürekli uyarır.ki bir dediğini iki etmediğim halde.
allah analı babalı büyütsün bu arada bebeğini
Annenizi kırmaktan çekiniyorsunuz ama anneyle kızın arası bozulmaz. Bozulsa da nasılsa düzelir. Ama kocanızla bozulursa toparlaması daha zor olabilir. Yani hiç yok mu ki bir çaresi bu işin mesela o gitse çocuga bakacak kimse yok mu ya da siz bakamayacak durumda mısınız? Dikişleriniz duruyor mu?Yani iş yapamayacak durumdaysanız bile en azından başka bir seçenek olsa.. Bu şekilde dediğiniz gibi sütünüz kesilirse telafisi yok onun ama annenizle nasıl olsa barışırsınız..
canım annen neye yardım edıyo anlamadım ben evınde daha cok yoruluyodur yanı aranızın bozulmasına ızın vermeyın eşiniz sabırlıymıs valla maasallah
kadın hamileyken lohusayken zaten aklın yerinde olmuyor canı burnunda oluyor bide başka seylerle uğraşmak cok zor. allah sabır versin canım:97:
Vaybe .. işte adam gibi adam .. senın yerınde olsaydım eşimin ellerınden öperdım bu nasıl sabr boyle ? ksr bakmada ben okurken deli oldum burda eee ama yok artık dedim ! ..
Misafirlerin yanında eşine '' çay koy ! '' dıyor ve eşin bunu sana yansıtmamaya calısıyor .. Ne adamlar var be .. Maşallah , aman nazar değmesin ..
Bu arada : Herkez yerini bilmeli , anneler basımızın tacı ama herkez haddini bilmeli ..
Anne hakkı oldugu gibi eş hakkı da var .. Annene yol goster o evınde hanım hanımcık otursun ..
Ne sen geril , ne eşin üzülsün nede annen boşyere ağlasın ..
Bende eşini tebrik ediyorum canım.. Allah bozmasın ... Ama annenizi bir an önce yollayın derim ben. çünkü eşiniz ağzıyla kuş tutsa yaranamaz annenize. Hem siz geriliyorsunuz, hem eşiniz ve bebeğinizin en güzel zamanlarında birbirinize patlıyorsunuz. Mesela babanıza çıtlatın annenizi çağırsın ... Ya da birgün annenize çok teşekkür edin yardımlarından dolayı. Benim yüzünden babamı ihmal ettin deyin .. artık hallediyorum bebeği, yine bişey olursa açar telefonu sorarım diyin. madem annenizde gitmek istiyor bence hiç ikiletmeyecektir.
Bebeğinizde hayırlı olsun bu arada:)))
Anneleri kısa süreliğine değiştirebilir miyizvalla kanım ısındı annene :)
Gözünüz aydın bu arada , analı babalı büyüsün minik inşallah.
Eşin gayet anlayışlı biri alnından öpülesi biri hatta , bu devirde nerde bulucaksın böylesini denilen türden ne kadar şanslısın.
Annen abartılı davranıyor evet ama sanırım onun da yaşamış olduğu bir tecrübe bu şekilde davranmasına neden oluyor. Bir bildiği olduğuna inanıyorum , yoksa kız annelerinin damatlarına davranışlarını incelediğimzde çocunluğun damadını oğlu gibi sevip saydığını görürüz , erkek anneleri için yapılan incelemenin aksine..
Eşinin gönlünü alman onun için yeterli oluyor diye düşünüyorum yoksa resti çekerdi çoktan , surat asmak yerine sadece gönlünü alsan huzurunuz da kaçmaz , zaten annenin kalacağı gün belli. Annene bu konu hakkında birşey söylemeseydin daha iyi olurdu sanki.
Şu an kaynanasından binbir eziyet gören gelinlerin , benim gibi annene hayran olduklarını düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?