• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı şaşırdım

algida

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2010
953
3
96
Nevşehir
Arkadaşlar sonunda doğum yaptım...Bebeğimiz 1 ay önceden geldi beklenenein aksine
Annem binbir nazla sonunda geldi doğumdan sonra.Bebeğim doğalı 1 hafta oluyor dört gözle göbeğinin düşmesini bekliyor evine gitmek için.Gerçi o kadar sıkıldım ki gitse de çok üzülmeyeceğim konumu belki de ilk defa okuyanlar bana kızabilir,daha önceden yaşadığım sorunları bilenler hak verecektir.
Neyse en azından annem gelir bize yardımcı olur diye beklerken,olan eşime oldu.Annem bana yardımcı oluyor,geceleri bebeğe bakmama da yardım ediyor,sütüm yetmediği için mama ile besliyoruz arada.
Ama eşim ile olan ilişkim 1 haftada gerildi.Annem devamlı eşime emirler yağdırıyor:
" Yemeğin altını yak" "Etrafı süpür" "çamaşır as" hatta geçen gün bebek görmeye gelenlerin yanında "çay koy" dedi.Ben eşimin yerinde olmak istemedim o an bişeyde diyemedim sadece bakakaldım eşime...Yanakları kırmızı bi şekilde mutfağa gidip çay koydu.Eşim annemi hiç kırmamaya özen gösteriyor ama o özenli davrandıkça annem daha bir istekli oluyor...Hatta düşünün annemin yatacağı yatağı bile eşim açıyor,çarşafını yorganını seriyor...geçen bi söylendi herşeyi ben yapıyorum diye haklı da ama bişey diyemedim hatta kızdım eşime: "yaşlı işte idare ediver senin annen hiç gelmiyor yardıma,annem de bebekle mi uğraşsın ev işleriyle mi" diye...ama haklıydı eşim...
Dünde eşim annenin yorganını getireyim ben yatmaya gidecem dedi tamam hayatım dedim..dedim ama bizi duyar duymaz annem hemen oturduğu yerden kalktı(bu arada oturduğu yerde aynı zamanda yatıyor) başka bi yere oturdu sırf eşim yorganı getirdikten sonra sersin diye.Ben eşimin gözüne bakıyorum sen yorganı bırak git diyeceğim ama eşim bana bakmadı bozulmuş bi şekilde her gün olduğu gibi annemin yerini açtı...Ben kayınvalidemlerin evine gidiyorum tek bi şey yapmıyorum bana yaptırmıyor annesi...ama benim annem resmen uşağı yaptı damadını.Nerdeyse sinirimden ağlayacaktım.Eşimin yanına gittim "aşkım özür dilerim,annemin adına..farkındayım herşey sana kaldı" dedim..Eşim ağlamaklı bi şekilde "nerdeyse yemeği bile bana yap diyecek hayatım ya "dedi.
Akşamları annem bi bardak çay bile koymuyor eşim çay koyuyor,mısır patlatıyor,meyve soyup getiriyor annem oturup yiyor ama kesinlikle kendi yapıp getirmiyor...ben eşim yapmasın diye kalkıp yapıyorum bazen bana " aman kızım kim yiyecek mutfağa gidip üşütme" diyor bende biz getirmesek senin getireceğin yok yiyelim işte hep beraber diyorum..ama eşim getirsin sesini çıkarmadan yiyor.
Güya beni düşünüyor yemin ediyorum annem geldi geleli stresteyim..bebek görmeye gelenlere eşim hizmet ediyor benim suratım asılıyor eşimde neden suratımın asık olduğunu merak ediyor bilmiyorki anneme sinir olduğumdan asık...başlıyoruz annemin yüzüne tartışmaya.
eşim de bende heran barut gibiyiz
Eşime annemle bu konuyu konuşacağımı söyledim kesinlikle konuşmamamı, kendisinin şikayet ettiğini düşüneceğini söyledi zaten yakında gider evde huzursuzluk çıkmasın dedi ama ben tüm gece uyuyamadım. Bebeğimde zaten emmiyor devamlı uyuyor eşimin yanına gittim uyumak için annemde bebişe bakarsın çok başım ağrıyor dedim.Eşim çoktan uykuya dalmış ben gidince sarıldım uyumuşum.
Sabah annemle konuştum kahvaltıdan sonra.Eşime misafirlerin yanında öyle davranmaması gerektiğini,bana aynı şeyi kayınvalidem yapsa çok bozulurum dedim.Kendisini her zamanki gibi haklı gördü eşimi suçladı şikayet etti diye..Bende eşimin bişey söylemediğini kendi gözlemlediklerimi söyledim.Bütün herşeyi eşimden bekliyorsun dedim...diğer damatlarıyla karşılaştırdı en iyisi ahmetmiş vs vs ahmet de kardeşimin eşi.Ben de dedim ona böyle emirler verebiliyor musun dedim o herşeyi anne anne diye döne döne yapıyor dedi..ama işin aslı öyle değil ben onu hiç iş yaparken görmedim hem görsem bile o yapıyor diye eşim de mi yapacak..neyse annem oturdu bi de güzel ağladı ayda yılda bi geldim de benden şikayetlendiniz diye..yine suçlu biz olduk anlayacağınız
Ne olur arkadaşlar bana bi akıl verin ne yapacağımı,nasıl davranacağımı şaşırdım
Hamileliğim de annem yüzüne ayrı gerildim,şimdi ise apayrı...sütüm kesilecek diye korkuyorum sinirden.
Eşim bebeğimi az sevecek olsa "aman bebek yeni uyudu uyanmasın" vs vs ..eşim bebeğimi bile sevemiyor rahat rahat

canim annenin yaptigi gercekten hos degil, haklisiniz.
ama senin lohusa oldugunu dusunursek ve annen bu konusmanin uzerine agladiysa, o gidene kadar sabrediverin. lafini acmayin bu konunun ki ne o tekrar aglasin uzulsun ne de sen uzul.
nasil olsa esin de sen de annenin yanlis oldugunu ama bir buyugunuz ve misafiriniz oldugu icin gozunuzu biraz kapatmaniz gerektigi konusunda hemfikirsiniz.
zaten gidecekmis yakinda, gormezden gelin gidene kadar...
esin cok anlayisli birine benziyor, sanslisin.
bebeginiz anali babali buyusun, uzun omurlu ve mutlu olsun insallah :nazar: :nazar:
tebrik ederim bebisinizi :71:

Son düzenleme:
Biraz abes olucak sanırım ama hemen annenizi yollayın bence.Kendisi yardımcı olmayacaksa ne yapmaya gelmiş o halde yanınıza?Eşinizi de tebrik ederim sabrından dolayı helal olsun valla...

canim annenin yaptigi gercekten hos degil, haklisiniz.
ama senin lohusa oldugunu dusunursek ve annen bu konusmanin uzerine agladiysa, o gidene kadar sabrediverin. lafini acmayin bu konunun ki ne o tekrar aglasin uzulsun ne de sen uzul.
nasil olsa esin de sen de annenin yanlis oldugunu ama bir buyugunuz ve misafiriniz oldugu icin gozunuzu biraz kapatmaniz gerektigi konusunda hemfikirsiniz.
zaten gidecekmis yakinda, gormezden gelin gidene kadar...
esin cok anlayisli birine benziyor, sanslisin.
bebeginiz anali babali buyusun, uzun omurlu ve mutlu olsun insallah :nazar: :nazar:
tebrik ederim bebisinizi :71:

Canım bizde sabretmeye çalışıyoruz hatta eşimi de bu konuda suçladım bu zamana kadar haklı olduğu halde..ama artık bende dayanamıyorum eşime devamlı şunu yap bunu yap demesine..ki kendi oğullarına diyemiyor eşime sanki müstahakmış gibi oturmasın diye elinden geleni yapıyor.Eşim bu konuda gerçekten anlayışlı Allah ondan razı olsun,ama korkuyorum işte sırf annemden dolayı eşimle aram iyice bozulmaya başladı..daha 1 hafta oldu ama kaçıncı tartışmamız..her ikimiz de zırtı pırtı bahane ederek tartışıyoruz annemde yanımıza gelip ne oluyor neyi paylaşamıyorsunuz diyor..pff
bu arada güzel duaların için tşk ederim canım

Biraz abes olucak sanırım ama hemen annenizi yollayın bence.Kendisi yardımcı olmayacaksa ne yapmaya gelmiş o halde yanınıza?Eşinizi de tebrik ederim sabrından dolayı helal olsun valla...

Canım yeminle bende bian önce gitmesini istiyorum...geçen tel konuşmasında göbeği düşsede gitsem diyordu aptal gibi dedim ki "dört gözle gitmek istiyorsun zaten ayda yılda bi geldin biraz kal " dedim
Sonra kendi kendime salak gibi kızdım niye öyle dedim ki bırak gitsin...Git de denmez ki canım mecburen kendi isteğiyle gitmesini beklicez sesimi çıkarmam gitsin valla.Çok bunaldım çok

merhaba arkadaşım tanışmasak da doğum yapmış biri olarak lohusa sendromlarını bilirim,zordur inşallah sen benden kolay atlatırsın:(doğum zorlu süreç doğum sonrası toparlanmak ondan da zorlu.
pek çoğumuz ya annemizi ya kayınvalidemizi çağırdık bu süreçlerde.aileye yeni bir üye katılmasının heyecanını anlamaya çalışırken yardıma gelen anneler de bu heyecan kadar bir gerginlik katabiliyor eve.ve biz doğum yapmış cici annişlere oturup lohusalıkta dinlenmekten çok bu vadereli dönemde dengelerle uğraşmak kalıyor.sen inşallah bu dönemde annene konuyu başka yerlerden getirip aç ve annene uygun şekilde tavsiyelerde bulun çünkü annen gidince eşinle başbaşa kalacak olan sensin

merhaba arkadaşım tanışmasak da doğum yapmış biri olarak lohusa sendromlarını bilirim,zordur inşallah sen benden kolay atlatırsın:(doğum zorlu süreç doğum sonrası toparlanmak ondan da zorlu.
pek çoğumuz ya annemizi ya kayınvalidemizi çağırdık bu süreçlerde.aileye yeni bir üye katılmasının heyecanını anlamaya çalışırken yardıma gelen anneler de bu heyecan kadar bir gerginlik katabiliyor eve.ve biz doğum yapmış cici annişlere oturup lohusalıkta dinlenmekten çok bu vadereli dönemde dengelerle uğraşmak kalıyor.sen inşallah bu dönemde annene konuyu başka yerlerden getirip aç ve annene uygun şekilde tavsiyelerde bulun çünkü annen gidince eşinle başbaşa kalacak olan sensin

cnm artık tanışmış olduk,iyiki de tanışmışız senin de tecrübelerinden yararlanmak güzel
Walla nasıl atlatırım bilmiyorum ama şimdiden içim içimi yiyor...Canım anneme bugün açtım konuyu ama işte annemin ağlamasıyla noktalandı içim ezildi,üzüldüm ,vicdan azabı çektim..yani yine olan bana oldu...Bende bunu düşünüyorum eşim beni işe gittiğinde akşama kadar arıyordu bugün aramadı bile
:43: Onu anlıyorum ama ne yapabilirim

yaşadıkların çok zor bir süreç.vede en önemlisi hayatındaki iki önemli insan arasında kalman.
annen eşine çok sayğısızlık ediyor kusura bakma çünkü eşinde baba oldu ve çok farklı bir duygu içinde ne yaptığını bilemezki heyecandan zaten hem çok mutludur o.bunu paylaşacagına annen adama resmen disiplin uyguluyor. valla eşini tebrik ederim hiç tepkisiz yapmış dediklerini.bende temmuz da doğum yapmış biri olarak psikolojini çok iyi anlıyorum insan saskın ve hassas oluyor.sürekli desteğe ihtiyacı var bu dönemde sen loğusasın kendini üzme bunlar için sen bebğine ve kendine yogunlaş.eşinede sürekli sahip çık destek ol siz artık bir tam aile oldunuz üç kişisiniz hayatta bu süper duyguları yaşa.anneni hiç takma .annenin bunu yapmasına anlam veremiyorum seni seviyorsa eşinide çok sevmeli siz cansınız kansınız artık.benim annem damatlarına asla bunu yapmaz beni eşime hizmet etmem için sürekli uyarır.ki bir dediğini iki etmediğim halde.
allah analı babalı büyütsün bu arada bebeğini:nazar:

cnm artık tanışmış olduk,iyiki de tanışmışız senin de tecrübelerinden yararlanmak güzel
Walla nasıl atlatırım bilmiyorum ama şimdiden içim içimi yiyor...Canım anneme bugün açtım konuyu ama işte annemin ağlamasıyla noktalandı içim ezildi,üzüldüm ,vicdan azabı çektim..yani yine olan bana oldu...Bende bunu düşünüyorum eşim beni işe gittiğinde akşama kadar arıyordu bugün aramadı bile
:43: Onu anlıyorum ama ne yapabilirim

Annenizi kırmaktan çekiniyorsunuz ama anneyle kızın arası bozulmaz. Bozulsa da nasılsa düzelir. Ama kocanızla bozulursa toparlaması daha zor olabilir. Yani hiç yok mu ki bir çaresi bu işin mesela o gitse çocuga bakacak kimse yok mu ya da siz bakamayacak durumda mısınız? Dikişleriniz duruyor mu?Yani iş yapamayacak durumdaysanız bile en azından başka bir seçenek olsa.. Bu şekilde dediğiniz gibi sütünüz kesilirse telafisi yok onun ama annenizle nasıl olsa barışırsınız.. :68:

canım annen neye yardım edıyo anlamadım ben evınde daha cok yoruluyodur yanı aranızın bozulmasına ızın vermeyın eşiniz sabırlıymıs valla maasallah:nazar:

kadın hamileyken lohusayken zaten aklın yerinde olmuyor canı burnunda oluyor bide başka seylerle uğraşmak cok zor. allah sabır versin canım:97:

Vaybe .. işte adam gibi adam .. senın yerınde olsaydım eşimin ellerınden öperdım bu nasıl sabr boyle ? ksr bakmada ben okurken deli oldum burda eee ama yok artık dedim ! ..

Misafirlerin yanında eşine '' çay koy ! '' dıyor ve eşin bunu sana yansıtmamaya calısıyor .. Ne adamlar var be .. Maşallah , aman nazar değmesin ..

Bu arada : Herkez yerini bilmeli , anneler basımızın tacı ama herkez haddini bilmeli ..
Anne hakkı oldugu gibi eş hakkı da var .. Annene yol goster o evınde hanım hanımcık otursun ..
Ne sen geril , ne eşin üzülsün nede annen boşyere ağlasın ..

Bende eşini tebrik ediyorum canım.. Allah bozmasın ... Ama annenizi bir an önce yollayın derim ben. çünkü eşiniz ağzıyla kuş tutsa yaranamaz annenize. Hem siz geriliyorsunuz, hem eşiniz ve bebeğinizin en güzel zamanlarında birbirinize patlıyorsunuz. Mesela babanıza çıtlatın annenizi çağırsın ... Ya da birgün annenize çok teşekkür edin yardımlarından dolayı. Benim yüzünden babamı ihmal ettin deyin .. artık hallediyorum bebeği, yine bişey olursa açar telefonu sorarım diyin. madem annenizde gitmek istiyor bence hiç ikiletmeyecektir.

Bebeğinizde hayırlı olsun bu arada:)))

yaşadıkların çok zor bir süreç.vede en önemlisi hayatındaki iki önemli insan arasında kalman.
annen eşine çok sayğısızlık ediyor kusura bakma çünkü eşinde baba oldu ve çok farklı bir duygu içinde ne yaptığını bilemezki heyecandan zaten hem çok mutludur o.bunu paylaşacagına annen adama resmen disiplin uyguluyor. valla eşini tebrik ederim hiç tepkisiz yapmış dediklerini.bende temmuz da doğum yapmış biri olarak psikolojini çok iyi anlıyorum insan saskın ve hassas oluyor.sürekli desteğe ihtiyacı var bu dönemde sen loğusasın kendini üzme bunlar için sen bebğine ve kendine yogunlaş.eşinede sürekli sahip çık destek ol siz artık bir tam aile oldunuz üç kişisiniz hayatta bu süper duyguları yaşa.anneni hiç takma .annenin bunu yapmasına anlam veremiyorum seni seviyorsa eşinide çok sevmeli siz cansınız kansınız artık.benim annem damatlarına asla bunu yapmaz beni eşime hizmet etmem için sürekli uyarır.ki bir dediğini iki etmediğim halde.
allah analı babalı büyütsün bu arada bebeğini:nazar:

canım işte böyle hep olan bana oluyor :43: Anneme bişey söylesem alınganlık yapıyor hiç benim gibi düşünmüyor,yaptıklarını normal sayıyor..Eşim baba oldu ama babalığının tadını daha çıkaramadı canım oğluşunu bile sevemiyor gönlünce.Ona çok üzülüyorum ve onun yerine de kafama takıyorum maalesef.
Geceleri zaten uykusuzluktan stres,sıkıntı bir arada bende, bi de annemin yaptıkları iyice çileden çıkartıyor..İçimde biriken sessiz çığlık dışarı çıkacak diye korkuyorum. Hoş annem bişey söylediğinde bazen gereksiz yere agresif bi tablo sergilesem de, bu konuyla ilgili daha patlamadım Allah da patlatmasın.Ama eşim bi gün patlıcak diye de korkuyorum.Önceden annemi arar sorardı mesela ,önceki problemlerden dolayı çok nadir aramaya başlamıştı artık hiç aramaz heralde.
Bende adamı zorlayacak halim yok çok haklı ben olsam bende öyle yaparım ona da bişey diyemiyorum.
Canım annem beni seviyor amaona göre beni sevmesi demek eşimi sevmesi demek anlamına gelmiyor.Önceden de bahsetmiştim -daha önceki konularımda- evlenmişsek ele karıştık demektir ona göre ve eşimde el oğludur.Diyeceğim o ki el olarak gördüğü ve ömrü billah göreceği insanı annemin can ciğer sevmesi mümkün müdür :26: Kaldı ki hiç bi zaman eşine hizmet et telkininde bulunmaz senin annen gibi,aksine bırak alışsın o da sana hizmet etmeye mantığı vardır.Bak baban kaç yaşında hala bana hizmet ediyor der durur bende ona babam senin kocan,sana hizmet ediyor başkasına değil.Benim kocam da zaten bana elinden geldiğince destek oluyor kimseye hizmet etmek zorunda değil dedim

Annenizi kırmaktan çekiniyorsunuz ama anneyle kızın arası bozulmaz. Bozulsa da nasılsa düzelir. Ama kocanızla bozulursa toparlaması daha zor olabilir. Yani hiç yok mu ki bir çaresi bu işin mesela o gitse çocuga bakacak kimse yok mu ya da siz bakamayacak durumda mısınız? Dikişleriniz duruyor mu?Yani iş yapamayacak durumdaysanız bile en azından başka bir seçenek olsa.. Bu şekilde dediğiniz gibi sütünüz kesilirse telafisi yok onun ama annenizle nasıl olsa barışırsınız.. :68:

Doğru söylüyorsun da ne yapayım ki :26: O gitse zaten ben artık bakabilirim kendimi toparladım.Ama ne diyeyim sen git ben iyiyim mi ...işte nasıl konuşacağımı bilsem diyeceğim de bi türlü konuşamıyorum ki..bi de önceden gitme hemen dediğim için hata ettim şimdi istese de gitmez -ki annemde kalmak için can atmıyor- ama o da işte tekrar gitme konusunu açmaz.Canım kayınvalidem de Nevşehir'de.Yani bi şekilde o da yardımcı olur ben halledemesem-hoş o da hamileliğimde ne aradı ne sordu ama en azından burda aynı şehirde.
Ama nasıl denir ki git diye...offf doluya koysam olmuyor boşa koysam dolmuyor şaştım kaldım.
Bu gidşle sütte kesilir eşimle aramda bozulur

canım annen neye yardım edıyo anlamadım ben evınde daha cok yoruluyodur yanı aranızın bozulmasına ızın vermeyın eşiniz sabırlıymıs valla maasallah:nazar:

valla bende anlamadım eşimde hep bana bunu soruyor...eşim daha çok yoruluyor koşturmaktan
Annem dinlenmeye gelmiş diyorum artık başka açıklaması yok.

kadın hamileyken lohusayken zaten aklın yerinde olmuyor canı burnunda oluyor bide başka seylerle uğraşmak cok zor. allah sabır versin canım:97:

teşekkür ederim canım
Valla aklım zaten yerinde değildi iyice gitti
Annem gelmeden önce eşimle konuşmuştum annem gelsin yardımcı olur
Hatta çıktık beraber alışveriş falan yaptık,pazara çıktık bişeyler aldık sırf annem yemek yapmak için dolabı açtığında aman şu yok bu yok demesin diye.Annem bi geldi yemeği bile nazlanarak yapıyor..meyve yiyelim diyoruz ben kalmadığım zamanlardı eşimden bekliyor getirsin yiyelim diye.
Akşam yemekten sonra bi çay koymuyor eşim gidip koyuyor bi güzel içiyor...
Mısır yer misiniz yapayım diyor eşim ,sen dur ben yapayım demiyor hadi yap da yiyelim diyor
Yatağını bile eşim yapıyor hani kalkamayacak durumda olsa ok de yani öle bişey yok
Resmen uşak gibi kullanıyor eşimi kabullenemiyorum bu durumu

Vaybe .. işte adam gibi adam .. senın yerınde olsaydım eşimin ellerınden öperdım bu nasıl sabr boyle ? ksr bakmada ben okurken deli oldum burda eee ama yok artık dedim ! ..

Misafirlerin yanında eşine '' çay koy ! '' dıyor ve eşin bunu sana yansıtmamaya calısıyor .. Ne adamlar var be .. Maşallah , aman nazar değmesin ..

Bu arada : Herkez yerini bilmeli , anneler basımızın tacı ama herkez haddini bilmeli ..
Anne hakkı oldugu gibi eş hakkı da var .. Annene yol goster o evınde hanım hanımcık otursun ..
Ne sen geril , ne eşin üzülsün nede annen boşyere ağlasın ..

Eşimle zaman zaman problemlerimiz olsa da eşimin sabrına ve saygısına her zaman hayran kalmışımdır aileme karşı. :nazar: Bende senle aynı fikirdeyim de işte hep böyle arada derede kalan ben oluyorum
Annemin yüzüne bu kaçıncı ,onu memnun etmek imkansız..Allah razı olsun yapıyor demiyor da hala ne yapıyorki bi de sana şikayetleniyor diyor...Bende o şikayet etmiyor,hem daha ne yapsın yatağına kadar açıyor dedim...kime dediysem...

Bende eşini tebrik ediyorum canım.. Allah bozmasın ... Ama annenizi bir an önce yollayın derim ben. çünkü eşiniz ağzıyla kuş tutsa yaranamaz annenize. Hem siz geriliyorsunuz, hem eşiniz ve bebeğinizin en güzel zamanlarında birbirinize patlıyorsunuz. Mesela babanıza çıtlatın annenizi çağırsın ... Ya da birgün annenize çok teşekkür edin yardımlarından dolayı. Benim yüzünden babamı ihmal ettin deyin .. artık hallediyorum bebeği, yine bişey olursa açar telefonu sorarım diyin. madem annenizde gitmek istiyor bence hiç ikiletmeyecektir.

Bebeğinizde hayırlı olsun bu arada:)))

Aynen canım kuş tutsa yaranamaz valla.Bende annemin bi an önce gitmesini istiyorum -ki büyük ihtimal kardeşime çıtlatırım bu durumu-babama söylesem o annemden de alıngan yok efendim bizi istemiyor musun der basar bedduayı hiç gerek yok babamı karıştırmaya .ama birini devreye sokma fikrine bayıldım cesaretimi toplayabilirsem en yakın zamanda konuşacağım canım tşk ederim

Anneleri kısa süreliğine değiştirebilir miyiz :34: valla kanım ısındı annene :)

Gözünüz aydın bu arada , analı babalı büyüsün minik inşallah.
Eşin gayet anlayışlı biri alnından öpülesi biri hatta , bu devirde nerde bulucaksın böylesini denilen türden ne kadar şanslısın.
Annen abartılı davranıyor evet ama sanırım onun da yaşamış olduğu bir tecrübe bu şekilde davranmasına neden oluyor. Bir bildiği olduğuna inanıyorum , yoksa kız annelerinin damatlarına davranışlarını incelediğimzde çocunluğun damadını oğlu gibi sevip saydığını görürüz , erkek anneleri için yapılan incelemenin aksine..
Eşinin gönlünü alman onun için yeterli oluyor diye düşünüyorum yoksa resti çekerdi çoktan , surat asmak yerine sadece gönlünü alsan huzurunuz da kaçmaz , zaten annenin kalacağı gün belli. Annene bu konu hakkında birşey söylemeseydin daha iyi olurdu sanki.

Şu an kaynanasından binbir eziyet gören gelinlerin , benim gibi annene hayran olduklarını düşünüyorum :9:

Anneleri kısa süreliğine değiştirebilir miyiz :34: valla kanım ısındı annene :)

Gözünüz aydın bu arada , analı babalı büyüsün minik inşallah.
Eşin gayet anlayışlı biri alnından öpülesi biri hatta , bu devirde nerde bulucaksın böylesini denilen türden ne kadar şanslısın.
Annen abartılı davranıyor evet ama sanırım onun da yaşamış olduğu bir tecrübe bu şekilde davranmasına neden oluyor. Bir bildiği olduğuna inanıyorum , yoksa kız annelerinin damatlarına davranışlarını incelediğimzde çocunluğun damadını oğlu gibi sevip saydığını görürüz , erkek anneleri için yapılan incelemenin aksine..
Eşinin gönlünü alman onun için yeterli oluyor diye düşünüyorum yoksa resti çekerdi çoktan , surat asmak yerine sadece gönlünü alsan huzurunuz da kaçmaz , zaten annenin kalacağı gün belli. Annene bu konu hakkında birşey söylemeseydin daha iyi olurdu sanki.

Şu an kaynanasından binbir eziyet gören gelinlerin , benim gibi annene hayran olduklarını düşünüyorum :9:

Cnm yaşanmışlıklara bakarak eşime duacı olması gerek...ama nerdeeee...
Allah eşimden razı olsun bu dönemimde yardımcı ve destekcim oluyor :nazar: Bi de o bana sinirlenip kızsaydı yıkılırdım heralde...
Canım annemle konuşmasaydım hep devam edecekti bilmiyorum belki hala devam edecek yarın göreceğiz bakalım davranışları aynı mı değil mi

Back