- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.721
- 108
- Konu Sahibi bitmisanne
-
Nasıl bilip bilmeden yargılıyorsunuz ki? Benim dişlerim de öyle süt dişlerim çıkar çıkmaz çürümüş. Kalıcı dişlerim çıktığında da hemen çürüyüp kanal tedavilik oldu yaşım 25 şuan azı dişlerimin yerinde köprü var. Sadece şeker karbonhidrat ile alakalı değil dişin yapısından da kaynaklı olabiliyor. Ayrıca komşumuzun çocupuda komple durduk yere çürüdü ve döküldü ya sadece fırçalamakla alakalı bi durum değil. Taa anneliğine kadar sorgulamışsınız gerçekten hayretler içinde okudum.En erken 2,5 yaşında süren dişi kanal tedavisi gerekecek kadar çürütmek baya yetenek istiyor yalnız, tebrik ederim. 24 saat şeker mi veriyorsunuz çocuğa anlamadım ki. Bazı avrupa ülkelerinde bu kadar küçük yaştaki çocuğun bu kadar fazla çürüğü varsa aileden alınıp devlet korumasına verildiğini biliyor musunuz? Sinirlerini almadan dolgu yapmışlar dediğiniz dişin hepi topu 4-5 mm kökü var zaten siz isteseniz de bir şey kalmaz içinde. Dünyanın en harika tedavileri de yapılsa, çocuğun dişlerini fırçalamaz ve sürekli karbonhidratla beslerseniz, 6 ayda bir tekrar çürür tekrar ağrı çeker. Ona buna suç atmayı bırakın ve çocuğunuzun dişlerini fırçalayın, beslenmesini düzenleyin, yazık günah çocuğa. Siz sorumsuz bir anne olduğunuz için 4 yaşındaki yavrucak 6 ayda bir sedasyon almak, devlet de bilmem kaç bin tl lik ameliyatı karşılamak zorunda değil.
Çürüğün dişin yapısıyla alakası yok, hiçbir diş durduk yere çürümez. Diş hekimiyim.Nasıl bilip bilmeden yargılıyorsunuz ki? Benim dişlerim de öyle süt dişlerim çıkar çıkmaz çürümüş. Kalıcı dişlerim çıktığında da hemen çürüyüp kanal tedavilik oldu yaşım 25 şuan azı dişlerimin yerinde köprü var. Sadece şeker karbonhidrat ile alakalı değil dişin yapısından da kaynaklı olabiliyor. Ayrıca komşumuzun çocupuda komple durduk yere çürüdü ve döküldü ya sadece fırçalamakla alakalı bi durum değil. Taa anneliğine kadar sorgulamışsınız gerçekten hayretler içinde okudum.
Benim diş doktorum da aksine dişlerinin yapısı ile alakalı olduğunu söyledi ki ben pek şeker tüketen bi çocuk değildim. Annemde aynı şekilde erkenden dişlerini kaybetti. Sürekli diş ağrısı çektim. 20liklerim bile çıkar çıkmaz çürüdü. Bilemiyorum. Yani biz hepimiz dişlerimizi fırçalamadığımız için çürüdüyse ben fırçalamak yerine başka bişey mi yapıyorum acaba...Çürüğün dişin yapısıyla alakası yok, hiçbir diş durduk yere çürümez. Diş hekimiyim.
Bu konu fake olsa dahi nasıl bi üslubunuz var ya? Kadın konu komşu yardım ediyo ve erzak kolisi geldi demiş. Erzak kolisinde neler var biliyo musunuz? Öyle protein dolu yiyecekler yok. Çoğu karbonhidrat dolu! Beslenmesini düzenleyin demişsiniz de beslenecek gıdaları var mı önce bi bunu sorun.En erken 2,5 yaşında süren dişi kanal tedavisi gerekecek kadar çürütmek baya yetenek istiyor yalnız, tebrik ederim. 24 saat şeker mi veriyorsunuz çocuğa anlamadım ki. Bazı avrupa ülkelerinde bu kadar küçük yaştaki çocuğun bu kadar fazla çürüğü varsa aileden alınıp devlet korumasına verildiğini biliyor musunuz? Sinirlerini almadan dolgu yapmışlar dediğiniz dişin hepi topu 4-5 mm kökü var zaten siz isteseniz de bir şey kalmaz içinde. Dünyanın en harika tedavileri de yapılsa, çocuğun dişlerini fırçalamaz ve sürekli karbonhidratla beslerseniz, 6 ayda bir tekrar çürür tekrar ağrı çeker. Ona buna suç atmayı bırakın ve çocuğunuzun dişlerini fırçalayın, beslenmesini düzenleyin, yazık günah çocuğa. Siz sorumsuz bir anne olduğunuz için 4 yaşındaki yavrucak 6 ayda bir sedasyon almak, devlet de bilmem kaç bin tl lik ameliyatı karşılamak zorunda değil.
Vallahi ben dişlerimi günde en az 2 kez fırçalıyorum ve fırçalamadığımda diş etlerim damaklarım yemek yiyemeyecek kdar şişiyo. Ona rağmen ön dişlerimin arkası 2 nokta çürümüş şoktayım. Demekki biz başka bişey yapıyoruzBenim diş doktorum da aksine dişlerinin yapısı ile alakalı olduğunu söyledi ki ben pek şeker tüketen bi çocuk değildim. Annemde aynı şekilde erkenden dişlerini kaybetti. Sürekli diş ağrısı çektim. 20liklerim bile çıkar çıkmaz çürüdü. Bilemiyorum. Yani biz hepimiz dişlerimizi fırçalamadığımız için çürüdüyse ben fırçalamak yerine başka bişey mi yapıyorum acaba...
Gıda yardımıyla geçinen bir aile tabiki karbonhidratla beslenecek. Bunun başka bi oluru yok çünkü.Çürüğün dişin yapısıyla alakası yok, hiçbir diş durduk yere çürümez. Diş hekimiyim.
Demir ilacı dişi çürütmüyor, leke yapıyor, büyüyünce temizletirsiniz geçer.Bu konu fake olsa dahi nasıl bi üslubunuz var ya? Kadın konu komşu yardım ediyo ve erzak kolisi geldi demiş. Erzak kolisinde neler var biliyo musunuz? Öyle protein dolu yiyecekler yok. Çoğu karbonhidrat dolu! Beslenmesini düzenleyin demişsiniz de beslenecek gıdaları var mı önce bi bunu sorun.
annesinin sorumsuzluğunu/sorumluluğunu sorgulamakta kimsenin haddi değil. Devlette ufak çocuğun heeer bilmem kaç milyarlık masrafını da pek güzel karşılamak zorunda. Kendi cebinden çıkarıpta karşılamıyolar o masrafları.
kullanmadığımız ama bi güzel giydirilen faturalardan, çalışırken aldıkları maaşımızın kesintilerinden, yediğimiz ekmekten alınan kdv ile karşılanıyo.
çok kötü kalplisiniz. Allah islah etsin.
benim oğlum daha 18 aylık en iyi demir ilaçlarını aldım kan değeri düşük diye ( ki gayette güzel besliyorum amma velakin sorumsuzsam demekki!!!! Normal altında değeri) ve o demir ilacı dahi dişlerinde leke yaptı
haa şunu da demek lazım sağlık ocaklarında verilen vegaferon isimli kan damlası çocukların dişlerini çürütüyo, 24 saat verdiği/vermediği şeker değil!
Çokta güzel çürük yapıyo zaman geçip çocuk büyüdükçeDemir ilacı dişi çürütmüyor, leke yapıyor, büyüyünce temizletirsiniz geçer.
Bedava diye el kadar çocuğa altı ayda bir anestezi mi verelim?Gıda yardımıyla geçinen bir aile tabiki karbonhidratla beslenecek. Bunun başka bi oluru yok çünkü.
Ülkede insanları bu koşullarda yaşatıyorsa devlet, o dişin parasını da ödeyecek.
Ya ömrüm boyunca 4 tane sürekli gittiğim diş hekimi oldu. Ve hepsi ay ı şeyi söyledi. En son gittiğimde dişlerim kesilmiş olduğu için çekerken kırılabilir dedi. Ve adam kerpeteni değdirir değdirmez diş geldi doktor bile şoka uğradı azı diş yani nasıl birden çat diye geldi falan. İki azı dişini 15 saniyede çekti. Her insanın dişi diş yapısı farklı oluyor. Her insan bir mucize bence...Vallahi ben dişlerimi günde en az 2 kez fırçalıyorum ve fırçalamadığımda diş etlerim damaklarım yemek yiyemeyecek kdar şişiyo. Ona rağmen ön dişlerimin arkası 2 nokta çürümüş şoktayım. Demekki biz başka bişey yapıyoruz
Sürekli antibiyotik kullanıyor hangisi daha kötü?Bedava diye el kadar çocuğa altı ayda bir anestezi mi verelim?
Valla diş hekimiyim diyorum ukala ukala akıl veriyorsunuz, ne diyeyim. Siz yüce bilginizle öyle diyorsanız öyledir.Çokta güzel çürük yapıyo zaman geçip çocuk büyüdükçe
6 ayda bir anestezi alması.Sürekli antibiyotik kullanıyor hangisi daha kötü?
Ukalanın kim olduğu bi anneyi düşüncesizce yermenizden belli. İsminiz nedir bilelim de denk gelmeyelim bari sizin gibi bi doktora.Valla diş hekimiyim diyorum ukala ukala akıl veriyorsunuz, ne diyeyim. Siz yüce bilginizle öyle diyorsanız öyledir.
Kesin devlet hastanesi doktorudurUkalanın kim olduğu bi anneyi düşüncesizce yermenizden belli. İsminiz nedir bilelim de denk gelmeyelim bari sizin gibi bi doktora.
Keşke fake bir üye olsaydınız aaaa fake üyeliği varmış derdik en azından, bu kadar itham edici, bilmiş, empatiden yoksun bir yorum hatırlamıyorum bu forumda...Demir ilacı dişi çürütmüyor, leke yapıyor, büyüyünce temizletirsiniz geçer.
Bilmiyorum ki bu acıyla nasıl yaşarımUkalanın kim olduğu bi anneyi düşüncesizce yermenizden belli. İsminiz nedir bilelim de denk gelmeyelim bari sizin gibi bi doktora.
Valla kim olursa olsun. Önce kendi konuşmasına bakacak. Bu zamana kadar hiç bi polemiğe girmedim kkda. Ukalalık nedir bilmiyo sanırım diş hekimiyse diş hekimizi. Bizde yaşayıp gördüğümüzü söylüyoruz.Kesin devlet hastanesi doktorudur
Demir ilacının diş dokusuna etkileriyle ilgili nasıl bir empati yapmamı bekliyorsunuz anlamadım? Bilgi bu, ben de aynen yazdım. Demiri dişi lekelemekle itham ettiğimi söylüyorsanız o ayrı.Keşke fake bir üye olsaydınız aaaa fake üyeliği varmış derdik en azından, bu kadar itham edici, bilmiş, empatiden yoksun bir yorum hatırlamıyorum bu forumda...
Sabrınızdan dolayı sizi kutluyorumValla diş hekimiyim diyorum ukala ukala akıl veriyorsunuz, ne diyeyim. Siz yüce bilginizle öyle diyorsanız öyledir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?