• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı şaşırdım.. Çaresizlik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Demir ilacının diş dokusuna etkileriyle ilgili nasıl bir empati yapmamı bekliyorsunuz anlamadım? Bilgi bu, ben de aynen yazdım. Demiri dişi lekelemekle itham ettiğimi söylüyorsanız o ayrı.
En erken 2,5 yaşında süren dişi kanal tedavisi gerekecek kadar çürütmek baya yetenek istiyor yalnız, tebrik ederim. 24 saat şeker mi veriyorsunuz çocuğa anlamadım ki. Bazı avrupa ülkelerinde bu kadar küçük yaştaki çocuğun bu kadar fazla çürüğü varsa aileden alınıp devlet korumasına verildiğini biliyor musunuz? Sinirlerini almadan dolgu yapmışlar dediğiniz dişin hepi topu 4-5 mm kökü var zaten siz isteseniz de bir şey kalmaz içinde. Dünyanın en harika tedavileri de yapılsa, çocuğun dişlerini fırçalamaz ve sürekli karbonhidratla beslerseniz, 6 ayda bir tekrar çürür tekrar ağrı çeker. Ona buna suç atmayı bırakın ve çocuğunuzun dişlerini fırçalayın, beslenmesini düzenleyin, yazık günah çocuğa. Siz sorumsuz bir anne olduğunuz için 4 yaşındaki yavrucak 6 ayda bir sedasyon almak, devlet de bilmem kaç bin tl lik ameliyatı karşılamak zorunda değil.
Bu yorumunuza istinaden yorum yaptığım çok belli...

Bedava diye el kadar çocuğa altı ayda bir anestezi mi verelim?
Yoo besleyelim çocuğu, çocuğa iyi bakalım.
Niye esas sorunu çözmüyoruz? Devlet ne para yardımı yapmış ne sağlık yardımı. Konuda sorguladığınız annelik?
Devleti sorgulayacaksınız. Anestezi alması sağlığını etkiler, dişinin çürümesi de etkiler. Hepsini ortadan kaldıracak çözüm de belli.
Devlet zengin inşaatçılara bakmayı bırakıp fakirlerine bakacak.

Merhaba arkadaşlar,

Evladımın dişi ağrıyor. 7 ay önce büyük uğraşlarla devlet hastanesinde diş tedavisi görmüştü. Sedasyon almıştı ve işlem yapılırken nefessiz kaldığı icin ameliyathaneden kanal tedavisi yapılamadan yarım yamalak dolguyla çıkarmışlar. Tabi bunu yeni öğrendik. Nefessiz kaldığını biliyorduk, çünkü ameliyat sonrası gün boyu hava verdik evladıma öyle düzeldi nefesi. Bize sorun yok dişleri tamam demişlerdi. Bu arada oğlum 4 yaşında. Dişleri resmen kırılıyor çürüyor dökülüyor. Sonra ağrı yapıyor.

Neyse islem sonrasi kontrole de gittik sorun yok dediler. Ama geçen ay cocugum aglamaya basladi diye dişim diye. Gittik islemi yapan doktora. kontrol etti 7 yaş dişi erken geliyor onun ağrısı dedi. bizde inandik. simdi 2 haftadır yine ağrı sorunumuz var evladim ağlıyor sürekli agri kesici veriyorum ama bi terslik var belli. Bugün izin belgesi cikarip baska bir poliklinige gittik. Islem yapamiyorlarmis ama rica ettik zorla da olsa film cekti ve sol tarafının dolgularının kanal tam yapilmadan yapılmış oldugunu, sinir köklerinin iltihaplandigini söyledi. antibiyotik verdi, korona dan dolayi ameliyathaneler kapali sadece normal cekim ve dolgu yapiyoruz. Özele gidin cocuk küçük dediler.

Durumumuz yok, cebimde param yok, arkadaşımızı aradık ne zaman veririz belli degil diyerek 50 lira alıp dis filmimizle özele gittik. islem en kötü 1000 lira tutuyor. 7 gün sonra antibiyotik bitince gel dedi özel ama gidemem çünkü paramiz yok. Kredi cekemiyoruz bankada kara listedeyiz. Alabileceğimiz kimse de yok.
Islem en az 1000 lira ama yüksek ihtimalle 4 diş dolgu yaparım o da 1500 tutar dedi doktor.

Evladım ağlıyor mecbur bu islemi yaptırmalıyım. Ama cebimizde bes kurus yok.

Devlet desteklerinden dönüş alamadik. 6 ay sonra ödenen kredi hala inceleniyor. Issiziz, borclar yığıldı.

Bana akıl verin ben napayim, kime gideyim. Kaymakamliga gidip basvurumuzu yapmıştık 2 ayı geçti. Hala ses yok.
Cocugumun yatagi ve dolabi vardi onlari satmak icin internete koydum. Telefonum için 100 lira veriyor telefoncu satsam bi derdimi kapatmaz. Tekrar alamam bir telefon. Sağolsun alt komşum internet sifresini verdi de eşya satmak icin internete biseyler yükledim.

Ben bittim, tukendim. Beni en iyi anne olanlar anlar.

Akıl istiyorum sizden. Ne yapacagimi öyle şaşırdım ki..
Lütfen bana napayım söyleyin lütfen..

Cok gecmis olsun ben size inandım. Lütfen Ahbap`i arayin, ya da yazin, mutlaka bir akrabaniz vardir akilli telefonu olan rica edin twitterda bu hikayenizi paylassin. Dis agrisi hicbir seye benzemez o kucucuk yavru nasil aci cekiyordur inanin icim parca parca oldu.

Bu memlekette iyi insan da cok 4 yasinda bir bebege kimse kayitsiz kalmaz hele ki bir hekim ama siz anne olarak mutlaka hemen bu durumuzu iletin, size inandiklari an emin olun harekete gecerler. Hemen caresi bulunur derdinizin. Hatta ben eminim ki eger durumunuz sosya medyada yayilirsa size yardimci olmak isteyecek ozel muayenehanesi olan dis hekimleri bile cikacaktir. Hic vakit kaybetmeyin. Her iste bir hayir vardir bunu da unutmayin. Belki cok iyi bir hekim cikacak karsiniza ve cocugunuz derdini tamamen tedavi edecektir. Lutfen buraya da musait zamninizda yazi ki bizim de icimiz rahatlasin

Yoo besleyelim çocuğu, çocuğa iyi bakalım.
Niye esas sorunu çözmüyoruz? Devlet ne para yardımı yapmış ne sağlık yardımı. Konuda sorguladığınız annelik?
Devleti sorgulayacaksınız. Anestezi alması sağlığını etkiler, dişinin çürümesi de etkiler. Hepsini ortadan kaldıracak çözüm de belli.
Devlet zengin inşaatçılara bakmayı bırakıp fakirlerine bakacak.
Haklısınız da bunun suçlusu ben değilim ki, devlet tabi ki yardım etsin imkan sağlasın ama çocuk kötü besleniyor diye dişini fırçalatmamak bahane değil. Beslenmesi kötü diye bir iki dişi çürüdü diyelim, 4 yaşında bir çocuğun ameliyatlık olmasından bahsediyoruz. İstiyorsanız her gün bir dana kesip yedirin, bir şey değişmez. Para sorunu çözülse bile bu kadar küçük bir çocuk senede 2 kere sedasyona alınamaz, arada çektiği ağrılar yüzünden yaşadığı stresi sıkıntıyı saymıyorum bile. Devlete sayıp sövün bana diş hekimliği öğretmeye çalışın dert değil. Şu çocuğun iyiliği için yapılacak tek şey dişlerinin fırçalanması, bu kadar. Öfkeyi gören çocuğun dişlerini ben çürüttüm zanneder :)

Hanımefenfinin anneliğini sorgulamak ne kadar da kırıcı.Kadın belki aglayarak yazdı bir umut.Anne o çaresız bellıki?Bir umut olur dıye yazdı.Vardıda çocuguna yedırledımı?Olmasın bakalım nasıl yiceksiniz?Ayrıca Allah bizlere verıyor işi saglıgı sıhhati.Allah yardımcın olsun.Fitre ve zekatlarımı hep gereklı yerlere dagıttım.Önceden yazmış olsaydın senınle ıletısıme gecerdım.Kimse kayıtsız kalmaz.Doktor osımlerını arastırın bulundugunuz yerdeki.Ve ınstagram yada farklı iletişim merkezlerınden yazın.Durumunuzun olmadıgını yardım etmelerını rica edın.Ayıp deıl gunah deil.Hiç kımsenın ne olucagı bellı olmaz.Allah şifa versın.Dosyal yardımlasmaya bıreysel muracaat edın.Cimere yazın.Saglık bakanlıgını arayın.Allah yardımcınız olsun.Bir kadının annelıgını sorgulamak kimin haddine.Bu mubarek gunlerın yuzu gozu hurmetıne rabbım sizinle olsun.

Valla diş hekimiyim diyorum ukala ukala akıl veriyorsunuz, ne diyeyim. Siz yüce bilginizle öyle diyorsanız öyledir.

Sizin dis hekimi olarak oneriniz nedir, cocuk aci cekiyormus?
Haklısınız da bunun suçlusu ben değilim ki, devlet tabi ki yardım etsin imkan sağlasın ama çocuk kötü besleniyor diye dişini fırçalatmamak bahane değil. Beslenmesi kötü diye bir iki dişi çürüdü diyelim, 4 yaşında bir çocuğun ameliyatlık olmasından bahsediyoruz. İstiyorsanız her gün bir dana kesip yedirin, bir şey değişmez. Para sorunu çözülse bile bu kadar küçük bir çocuk senede 2 kere sedasyona alınamaz, arada çektiği ağrılar yüzünden yaşadığı stresi sıkıntıyı saymıyorum bile. Devlete sayıp sövün bana diş hekimliği öğretmeye çalışın dert değil. Şu çocuğun iyiliği için yapılacak tek şey dişlerinin fırçalanması, bu kadar. Öfkeyi gören çocuğun dişlerini ben çürüttüm zanneder :)

Tum bunların disinda bir hekim olarak öneriniz nedir? Suan 4 yasinda bir cocuk aci cekiyor, ne yapilabilir? Annesinin yaptigi hata yuzunden cocugu oylece birakalim mi? Bir de yanlis anlamayin ama bir dis hekimi olarak komsu teyze gibi elestirmek yerine hangi sehirde oldugunu sorup acaba bir cozum bulabilir miyim diye dusunmenizi beklerdim. Ya da ben sizin yerinizde olsam oyle yapardim ya da bu konuya hic karismazdim nitekim hekimlik anlaminda bir katkiniz olmadi.

Ben size hekimlik öğretmeye çalışmıyorum ben de veteriner hekimim. Bana gelen sokak hayvanlarının dişlerini görmek bile istemezsiniz. Hepsini çekmek zorunda kalıyoruz bi tane sağlam diş kalmıyor. Hele insanlarla onların diş yapıları kıyaslanınca çürümesi vs daha zor olmasına rağmen. O yüzden beslenme herşeydir diyorum.
Ben de hasta sahiplerine dişlerini fırçalayın diyorum ama bu yüzeyseldir.

Sizin dis hekimi olarak oneriniz nedir, cocuk aci cekiyormus?

Tum bunların disinda bir hekim olarak öneriniz nedir? Suan 4 yasinda bir cocuk aci cekiyor, ne yapilabilir? Annesinin yaptigi hata yuzunden cocugu oylece birakalim mi? Bir de yanlis anlamayin ama bir dis hekimi olarak komsu teyze gibi elestirmek yerine hangi sehirde oldugunu sorup acaba bir cozum bulabilir miyim diye dusunmenizi beklerdim. Ya da ben sizin yerinizde olsam oyle yapardim ya da bu konuya hic karismazdim nitekim hekimlik anlaminda bir katkiniz olmadi.
Hekimlik adına ne yapılması gerektiğini siz daha iyi bilirsiniz tabi ama bir meslektaşım muayene etmiş ilacını vermiş. Görmediğim, muayene etmediğim hastaya sağlıklı bilgi veremem, versem ilacı veren arkadaşa ayıp etmiş olurum. Verilen ilacı kullanırsa ortalama 5.gün ağrısı geçici bir süre için diner. Dişlerin fırçalanması lazım dediğimizde başımızdan atmak için öylesine söylüyoruz zannedip takmıyorsunuz ama şu çocuğun dişleri dişetleri, sadece 1 ay doğru düzgün fırçalansa pek çok sorunu çözülür. Şu aşamada birinin yardım edip çocuğa bir sedasyon daha verilmesi iyilik olmaz maalesef. Sorunu uzun vadeli düşünüp çocuğun ağız bakımını sağlamak şuan en önemli şey.

Bana göre herkesin herseyi sorgulanabilir, annelik dahil, kizimin dislerinde hic curuk olmadi, ama 2 gece ust uste gec yatip fircalamaya vakti olmadi, 3. Gece disetlerinde kanama basladi, arkadasimi oglunun disleri curuk icindeydi, 1 kere agzina firca sokmamis 6 yasina kadar. Yapidandir diye bisey olduguna inanmiyorum, yeterince temizligi yapilmamistir bence, kimse kusura bakmasin, bunlari anne yapar,anne ogretir

Bu arada aile olarak yasadiklari maddi sikintilar ayri, su an pek cok.aile ayni sikintiyi yasiyor, caresizlik mutlaka zordur, cebinde doktor parasi olmadigini ama kucaginda aglayan bi bebek oldugunu hayal etmek bile istemiyorum, sadece duzenli agiz ve dis bakimi yapilmadigi sürece ayni noktaya doneceklerini dusunuyorum. Kutsal anne, sorgulatmayiz, falan of yani

Hekimlik adına ne yapılması gerektiğini siz daha iyi bilirsiniz tabi ama bir meslektaşım muayene etmiş ilacını vermiş. Görmediğim, muayene etmediğim hastaya sağlıklı bilgi veremem, versem ilacı veren arkadaşa ayıp etmiş olurum. Verilen ilacı kullanırsa ortalama 5.gün ağrısı geçici bir süre için diner. Dişlerin fırçalanması lazım dediğimizde başımızdan atmak için öylesine söylüyoruz zannedip takmıyorsunuz ama şu çocuğun dişleri dişetleri, sadece 1 ay doğru düzgün fırçalansa pek çok sorunu çözülür. Şu aşamada birinin yardım edip çocuğa bir sedasyon daha verilmesi iyilik olmaz maalesef. Sorunu uzun vadeli düşünüp çocuğun ağız bakımını sağlamak şuan en önemli şey.

Sizden iyi bildigim seyin -eger gercekten hekimseniz- hekimlik oldugunu neden iddia edeyim, demagoji yapmayin ama sizden daha iyi bildigime emin oldugum sey yardima ihtiyaci olan bir anne ve cocuguna nasil yaklasilmasi gerektigi. Gozumun onunde canlanan goruntu disi agriyan bir cocuk ve caresiz, ve belli ki biraz bilgisiz ve bir cok seyle (yoksulluk gibi) ayni anda mucadele etmeye calisan bir anne. Dusunun ki kadinlar kulubune yaziyor...Insanlari elestiriken sosyo-ekonomik durumunu dikkate almak diye bir sey var. Ayrica size oturdugunuz yerden ilac yazin demedik. Dikkatli okuyunuz

Ben size hekimlik öğretmeye çalışmıyorum ben de veteriner hekimim. Bana gelen sokak hayvanlarının dişlerini görmek bile istemezsiniz. Hepsini çekmek zorunda kalıyoruz bi tane sağlam diş kalmıyor. Hele insanlarla onların diş yapıları kıyaslanınca çürümesi vs daha zor olmasına rağmen. O yüzden beslenme herşeydir diyorum.
Ben de hasta sahiplerine dişlerini fırçalayın diyorum ama bu yüzeyseldir.
Beslenme her şeydir inanılmaz yanlış bir söz (insanlar için)Bi ömür pişmemiş et ve tahıl yerseniz haklı olabilirsiniz ancak. biz hayvanlara göre çok daha yumuşak, şekerli, yapışkan şeylerle besleniyoruz fırçalama bizde hayvanlara göre çok daha önemli ve çoğu sorunu çözüyor. Sırf fırçalanmayan dişetinin lokal enfeksiyonu yüzünden o bahsedilen diş tekrar enfekte olmuş olabilir. Bunun önlenmesi gerektiğini söylemeye çalışıyorum ama herkes çok iyi biliyormuş zaten gerek yokmuş :) (sizi kastetmiyorum)

Ya ömrüm boyunca 4 tane sürekli gittiğim diş hekimi oldu. Ve hepsi ay ı şeyi söyledi. En son gittiğimde dişlerim kesilmiş olduğu için çekerken kırılabilir dedi. Ve adam kerpeteni değdirir değdirmez diş geldi doktor bile şoka uğradı azı diş yani nasıl birden çat diye geldi falan. İki azı dişini 15 saniyede çekti. Her insanın dişi diş yapısı farklı oluyor. Her insan bir mucize bence...
bende de ayni sorun var. gunde 2-3 kez fircalama, ara fircasi ve dis ipi kullanmama ragmen 3 ayda bir temizlemede hep bir dolgu oluyor. agzimin yarisindan fazlasi kopru. maalesef kimimizin disleri cok saglam degil. banada dis hekimi genetik olabilir demisti. gecmis olsun

Beslenme her şeydir inanılmaz yanlış bir söz (insanlar için)Bi ömür pişmemiş et ve tahıl yerseniz haklı olabilirsiniz ancak. biz hayvanlara göre çok daha yumuşak, şekerli, yapışkan şeylerle besleniyoruz fırçalama bizde hayvanlara göre çok daha önemli ve çoğu sorunu çözüyor. Sırf fırçalanmayan dişetinin lokal enfeksiyonu yüzünden o bahsedilen diş tekrar enfekte olmuş olabilir. Bunun önlenmesi gerektiğini söylemeye çalışıyorum ama herkes çok iyi biliyormuş zaten gerek yokmuş :) (sizi kastetmiyorum)
Zaten benim beslenme dediğimde bu. Mesela hayvanlar etçilken tahıl oranını abartmış ucuz mamayla beslerse ya da sokakta çöpten bulduğunu yerse o hale geliyor. İnsanlarda doğaldan uzaklaşıp bunu beslenme zannederse böyle oluyor. Fırçalamayalım demiyorum ama yanlış beslenme düzeniyle sorunu sadece öteliyoruz. Hayvanlarda 2 yıl falan öteler sonra mutlaka anesteziye alıp yine temizliği yapmak gerekiyor. İnsanlarda süre daha da kısalıyor diş yapısından dolayı.
Diğer kişilerin yaptığı yorumlarda annelik sorgulamanız oldu. Elde yok avuçta yok kötü yiyorlar. Bu diş fırçalama bile, 50 lira borç alan bi anne için lüks olabilir. Diş macunu 35 lira, fırçalar da artık ne kadar paran varsa o kadar gibi bişey. Yani ülke insanının durumu ortadayken sen annelik vasfını yerine getiremiyosun iması buradaki insanlar için rahatsızlık oluşturuyor.

Burda zaten hiç kimse dişini fırçalamasa da olur, dişi ağrıdıkça gitsin antibiyotik alsın ameliyat olsun ağrısı geçsin demedi.
sizde orada kadını yargılamak yerden yere vurmak yerine şimdi ki üslubunuz gibi güzelce, yanlış bişeyler yapıyosunuz beslenecek çeşitli gıdalarınız olmasa bile diş temizliğine dikkat edin, fırçalamadan gün geçirmeyin deseydiniz çoğu kişinin tutumu Farklı olurdu. Türkiye de zaten çoğu insanımızın refah seviyesi yüksek değilken virüs yüzünden tamamen yerle bir oldu. Yani öyle yiyecek seçecek lüksü yok çoğu kişinin. Kuru ekmek yiyemeyen bile varken ilk yorumunuz fazlasıyla acımazdı

Zaten benim beslenme dediğimde bu. Mesela hayvanlar etçilken tahıl oranını abartmış ucuz mamayla beslerse ya da sokakta çöpten bulduğunu yerse o hale geliyor. İnsanlarda doğaldan uzaklaşıp bunu beslenme zannederse böyle oluyor. Fırçalamayalım demiyorum ama yanlış beslenme düzeniyle sorunu sadece öteliyoruz. Hayvanlarda 2 yıl falan öteler sonra mutlaka anesteziye alıp yine temizliği yapmak gerekiyor. İnsanlarda süre daha da kısalıyor diş yapısından dolayı.
Diğer kişilerin yaptığı yorumlarda annelik sorgulamanız oldu. Elde yok avuçta yok kötü yiyorlar. Bu diş fırçalama bile, 50 lira borç alan bi anne için lüks olabilir. Diş macunu 35 lira, fırçalar da artık ne kadar paran varsa o kadar gibi bişey. Yani ülke insanının durumu ortadayken sen annelik vasfını yerine getiremiyosun iması buradaki insanlar için rahatsızlık oluşturuyor.
Diş macunu olmadan 1 tl ye satılan fırçalar bile yeterli inanın. Özel ya da devlet, çocuğumun diş fırçası yok dese vermeyecek hekim de yok. Diş fırçalamak inanın hiç lüks bir şey değil, çocuğun sağlığına dikkat etmesi bana göre her annenin görevi, bu çocuğun bir kez bile dişleri fırçalanmamış, o ameliyatı olana kadar kaç kez diş ağrısı çekmiş( anne anlamış ya da anlamamış) sedasyona gitmiş mesele, yine fırçalanmamış, ağrı kesiciyle geçiştirmiş, işe yaramayınca ben ne yapayım diye ağlıyor. (Burda anneyi yargılamıyorum çocuğu acı çektiği için ağlıyor) Çocuğu acı çekiyor üzülüyor haklı ama bu kadar ihmal de olmamalı, diyorum ya bu sebepten velayeti alınan aile var. Üç dört dolgu için para yardımı yapmak çocuğun sıkıntısını bir iki ay için çözer, ben çocuğun tüm hayatını düşünüyorum ve annenin yaptığına da kızıyorum, evet. İhtiyacı olana yardım edilsin tabi ki ama hatası da söylensin ki tekrar aynı şeyleri kendi de yaşamasın çocuğuna da yaşatmasın.

Burda zaten hiç kimse dişini fırçalamasa da olur, dişi ağrıdıkça gitsin antibiyotik alsın ameliyat olsun ağrısı geçsin demedi.
sizde orada kadını yargılamak yerden yere vurmak yerine şimdi ki üslubunuz gibi güzelce, yanlış bişeyler yapıyosunuz beslenecek çeşitli gıdalarınız olmasa bile diş temizliğine dikkat edin, fırçalamadan gün geçirmeyin deseydiniz çoğu kişinin tutumu Farklı olurdu. Türkiye de zaten çoğu insanımızın refah seviyesi yüksek değilken virüs yüzünden tamamen yerle bir oldu. Yani öyle yiyecek seçecek lüksü yok çoğu kişinin. Kuru ekmek yiyemeyen bile varken ilk yorumunuz fazlasıyla acımazdı
Valla kim olursa olsun. Önce kendi konuşmasına bakacak. Bu zamana kadar hiç bi polemiğe girmedim kkda. Ukalalık nedir bilmiyo sanırım diş hekimiyse diş hekimizi. Bizde yaşayıp gördüğümüzü söylüyoruz.
burda konu DİŞ HEKİMİ olması değil. İnsan olunması
Şurda herkese gayet nazikçe cevap verdim ama bana işimi öğretip, insanlığımı ağzına alandan üslup öğrenmeyeceğim kusura bakmayın.

Çürüğün dişin yapısıyla alakası yok, hiçbir diş durduk yere çürümez. Diş hekimiyim.
Hekim hanım ben kendimi bildim bileli çürüyor.Simdi dişlerimi bastan sona yaptırıom desem yeri.Konu sahibiyle ayni sehirdeyseniz cocuga bir yardımcı olsanız keske.

Şurda herkese gayet nazikçe cevap verdim ama bana işimi öğretip, insanlığımı ağzına alandan üslup öğrenmeyeceğim kusura bakmayın.

ben sizi haklı buldum
24 yaşındayım dişçiden çıkmıyorum çünkü diş bakımı yapmıyorum düzgünce buna dişlerin yapısı bozuk diyemem
Sizi haklı buluyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back