Yaygin anksiyete bozuklugu
Ben hayatımda doktorların anlamayıp hastanın böyle teşhis koyduğunu duymadım, bu da ilk olur. Duyacağımı da zannetmiyorum bir daha.Sıkıntı orda işte, ben doktora söylüyorum ama doktorlar anlamıyor. Ben içten bariz hissediyorum çünkü insan efor sarf ettiğinde kalp sesini duyar. Özellikle benim gibi zayıf biriyse. Ben efor sarf ettiğimde kalp sesimi duyamıyorum bayağı kalbimin önünde hissediyorum midemi. Mide fıtığında da mide diyaframdan yukarı çıkıp göğüs kafesine geliyormuş. Ben de zayıf olduğum için sanırım gögüs kafesinde yer bulamayıp kalbimin önüne geldi. Ayy anlatamadım tam olarak gibi hissettim ama umarım anlatabilmişimdir
Psikiyatrist doktor çünkü. İhtiyacınız olan terapi mi ilaç tedavisi mi o karar verir. Ona göre ya ilaç alırsınız ya psikologla görüşürsünüz ya da ikisini aynı anda yaparsınız. Psikotik ilaçlardan bu kadar korkmayın çok yardımcılar.Sizlerle neden dalga geçeyim ki aksine buraya yazarak içimi döküyorum. Evet fark edemiyorlar çünkü tomografi çekilmedi. Akciğer grafisinde de küçük dereceliler gözükmediği için endoskopi yapmak daha iyi olur dedi doktor benim anlattığım bu hikayeye göre. Şu virüs bitse de tekrar görüşeceğim doktorlarla. Ayrıca neden psikolog yerine psikiyatrist bunu da ben anlamıyorum, sıkıntıları konuşarak çözmek yerine hap yazması ve 2 hafta sonra kontrol gel demesi için mi?
Konu sahibinin her cevabını okudukça ben de kendimi sorguluyorum. Kalp sesini duymak ne demek, ben de hiç duymadım sanırımBende kalbimin sesini duyamıyorum hiç duymadım, panik olacak birşey yok. Sizi rahatlatir mi bilmiyorum ama
Ben hayatımda doktorların anlamayıp hastanın böyle teşhis koyduğunu duymadım, bu da ilk olur. Duyacağımı da zannetmiyorum bir daha.
Bacım nasıl anlamaz doktor midenin nerede olduğunu? Sadece bi röntgene bakar yani.
Mide fıtığında da çıkmaz yukarı diyafram var arada. Diyafram fıtığı olursan yer değiştirir ancak, onda da kalp sesimi duyamıyorum diye bi sorunun olmaz. Nefes alamazsın.
Konu sahibinin her cevabını okudukça ben de kendimi sorguluyorum. Kalp sesini duymak ne demek, ben de hiç duymadım sanırım
Tahliller röntgenler cekilmezdiniz mi dediginz gibi olsa röntgende cıkardı yada kalbinizi dinlerken anlarlardı.... psikiyatriye gittinzmiHepinize selam. 1 sene önce eko cektirdim bazılarınız biliyorsunuzdur ve mide fıtığı başlangıcında olduğum için doktor ultrasonu tüm gücüyle bastırınca ben de zayıf olduğum için mideyi kalbimin önüne getirdi. İşlemden 1 hafta sonra damarım ve kalbim seğirmeye başladı. Kalbimin vücudumu sarsmasıyla uyandım. Ve efor sarf ettiğimde kalp sesimi duyamadım bu vücudumu sarsma durumu ayakta durduğum bir pozisyonda da oldu. İnternet üzerinden doktorlara bunu anlattığımda acaba ritm bozukluğunuz mu var acaba psikolojik mi diye bi sürü teşhis duydum. Kalp sesimi duyamama durumum dengemi iyice bozdu. Bu olaydan birkaç ay sonra sürekli başım dönmeye başladı. Resmen kafamı yattığım yerden kaldıramıyordum. Yürürken yerçekimini hissedememeye başladım. Dahiliye nörolojiye yönlendirdi. Nörolog muayene ettikten sonra kardiyolojiye git dedi ve başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Zaten kalp sesimi duyamamaktan bu hale gelmişim diye düşünürken kadına yaşadıklarımı anlatmadığım halde beni kardiyolojiye yönlendirdi. Ve ben hala efor sarf edemiyorum kalp sesimi eskisi gibi duyamadığım için. Midem kalbimin önünden çekilse çok rahatlayacağım ama kimse derdime derman olamadı henüz. Bir doktor steteskopla dinledi heyecanlı mısın dedi ve ben asla heyecanlı değildim. Çünkü kalp sesimi duyamıyorum. Midem kalbimin önüne geldi damarımda da seğirme oluyor. Normalde asla olmaz. Şimdi size soruyorum ben bu mağduriyetle ne yapacağım ?!
Tahliller röntgenler cekilmezdiniz mi dediginz gibi olsa röntgende cıkardı yada kalbinizi dinlerken anlarlardı.... psikiyatriye gittinzmi
Töbe estağfurullah ya..Vallahi anlatmaktan dilimde tüy bitti:) mide fıtığında diyafram dediğimiz kas zayıfladığı için midenin bir kısmı diyaframdan yukarı çıkıyor ve sol göğüs kafesine geçiyor. Ben demiyorum bunu doktor diyor. Ama kalbimin önüne geldiğini ben diyorum. Benim içim, benim organlarım sonuçta hissediyorum. Akciğer grafisinde gözükmedi. Benim şikayetlerime göre de genel cerrah, akciğer grafisinde küçük dereceli fıtıkların gözükmeyeceğini net görmek için endoskopi verdi ama yaptıramadım. Kardiyolog ise basıdan dolayı kalbi etkileyebilecegini ve tomografi cektirip bakılmasını söyledi. Hicbirini yaptıramadım henüz
Sizlerle neden dalga geçeyim ki aksine buraya yazarak içimi döküyorum. Evet fark edemiyorlar çünkü tomografi çekilmedi. Akciğer grafisinde de küçük dereceliler gözükmediği için endoskopi yapmak daha iyi olur dedi doktor benim anlattığım bu hikayeye göre. Şu virüs bitse de tekrar görüşeceğim doktorlarla. Ayrıca neden psikolog yerine psikiyatrist bunu da ben anlamıyorum, sıkıntıları konuşarak çözmek yerine hap yazması ve 2 hafta sonra kontrol gel demesi için mi?
Kalbe giden yol mideden geçer derlerdi de inanmazdım...
Töbe estağfurullah ya..
Bak sana son kez yazıcam biraz anatomi anlatarak.
Diyafram akciğerlerin bitiminde olur.
Kalbin yerini zaten biliyosundur önceden sesi duyduğuna göre..
Akciğerlerin bitimi de sternumun bitimine denk gelir aşağı yukarı. Göğsünde kaburgaların bitiminden takip edersen ortaya doğru orası işte. Şimdi miden yırtılmayan diyaframdan akciğerlerini etkilemeden kalbe kadar çıkamaz. Dört ayaklarının üstünde duran hayvanlarda bile akciğer semptomu göstermeden oraya gidemez. Sende bi de yerçekimi faktörü var.
İşin diğer tarafı miden ince bağırsaklarına bağlı yani miden taa kalbinin önüne gittiğinde peşinden bağırsaklarında yukarı çıkar. Bu kadar doktor doktor gezecek kadar yaşayamazsın. Nefessiz kalırsın.
Senin sorunun psikolojik. Cevapları kabul etmemen, testleri yaptırmaman da bunu destekliyor.
Sen istiyosun ki evet sen çok doğrusun miden kalbin önünü tıkamış desinler. Ama bunu anlar doktorlar.
E ben de kalp sesimi duymuyorumkaldı ki organlarınız ters yönde dahi olsa (ki bunun adı situs inversus) bu denli bahsettiğiniz derece hissedemezsiniz. Baskı ile mide yer değiştirmez sadece fıtıktan dolayı gevşeyen üst kaslar yemek borusuna doğru sarkıp diyaframınızı etkiler. Bahsettiğiniz gibi kalbinizin üstüne falan çıkmaz yani, çok ilerlediyse fıtık kalbe, diyaframa baskı yapar. Boğulma hissi nefes almada güçlük vs de varsa bundan oluyordur. Yazınızda sanki mideniz kalbinizin üstüne çıkmış gibi bahsettiğinizden bir çok insan dalga geçmiş. Bence iyi bir dahiliyeciye gidin. Psikolojik olarak da bunalmış olabilirsiniz, bu kadar kafanıza takmayın.
Konulan bi teşhis yoksa neden midem kalbim üstüne geldi diyorsunuz? Böyle bir şey yokki. Kendinizi de inandırmayın buna.
Bi tomografi çekilmesini istiyorum demeniz yeterliydi. Kaldıki midenin bi bastırmayla kalbin üstüne gelmesini tıbben mümkün görmüyorum. Kalbinizde de midenizde de ayrı ayrı hastalıklar olması mümkün. Ama vardığınız sonuca -hem de bilimsel bi veri değilken- bu kadar inanmamanız gerek.
Sen doktorlara midem kalbimin üstüne geldi dediğinde ne cevap verdi sana? Öyle bir şey mümkün değil mi dediler, evet olabilir mi? Tıp doktorlarına inanmıyorsan, konuşarak psikologlarla durumu halletmen mümkün değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?