• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağım ben böyle mi kaldım, bana çözüm yok mu?

Bunu anlatamıyorum işte :) mide durduk yere tabi ki ordan oraya geçmiyor. Mide fıtığında mide, diyaframdan yukarı çıkıp sol göğüs kafesine geçiyor ama ben zayıf olduğum için böyle bi durum yaşandı maalesef. Yani zayıflıktan oldu.
Ben anlattıklarınızı anlamadım. Mide fıtığı diye birşey varmış. Midenin bir kısmı diyaframa çıkıp sol göğüs kafesine geçiyormuş tamam buraya kadar anladım .👍 Ama sizin zayıf olmanızla göğüs kafesinde yer bulamaması ne alaka? Zayıf olunca göğüs kafesi daha dar olmuyor ki. Göğüs kafesinizde bir anormallik olabilir. Normalde olması gerekenden daha küçüktür. O başka bir şey.

Bir de siz nasıl mideyi kalbin üstünde hissettiniz? Ben ağrımadıkça midemi veya herhangi bir organımı hissetmem mesela. Şu an böbreğim, midem, dalağım, bağırsağım hepsi ne alemde hiç bir fikrim yok.

Nasıl yazsam da bilemedim.
Ben bebeğimi diyafram hernisinden kaybettim.
Diyaframın sol tarafının gelişmemesi-yırtık kalması nedeniyle; Tam olarak mide ve karaciğer göğüs kafesine çıktığı için sol ciğeri hiç gelişmemişti. Üstelik organlarda kalbi sağa itmişti.. Solunum cihazına gereksinim duydu.
Bi garip oldum konuyu okuyunca ama sanırım tam olarak teşhis koyulmamış size.
Bütün sayfaları şuan okumam mümkün değil yazıldıysa kusura bakmayın fakat böyle bir durum varsa bunun röntgen gibi görüntüleme yöntemleriyle teşhisi mümkün.
Bu diyafram hernisi ile ilgili bir çok kişiyle görüştüm. Yıllar sonra farkedilmesi gibi şeyler olabiliyor fakat sonradan yırtık oluşması gibi bir durum olmaz. Doğumsal anomali çünkü.

Yaaaa ciddi misiniz çok üzüldüm. Ben de bu yazdıklarınızı okuyunca içim bir garip oldu. Umarım bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine Allah başta bana ve tüm hastalara şifa versin ve size de yeniden anne olmayı nasip etsin. Bu arada evet akciğer grafisinde gözükmedi doktor küçük dereceli fıtıklarda gözükmeyebilir endoskopiyle net teşhis konur dedi ama yaptıramadım henüz. Virüs bitsin tekrar gidecegim inşallah

benim çok yakın arkadaşımın bi iş arkadaşı da böyle kuzeniniz gibi.en son bu koronada iyice psikolojisi bozulmuş acilleri gezmeye başlamış.en son gittiği doktor anlattıklarını dinleyince durmuş, kalk ayağa demiş, dezenfektan spreyini döne döne kızın kafadan aşağı üstüne püskürtmüş :KK70: :KK70: :KK70: hadi şimdi git bi daha da böyle şeyler için ille bi yere gideceksen psikiyatriye git demiş.
😀😀😀

Ben anlattıklarınızı anlamadım. Mide fıtığı diye birşey varmış. Midenin bir kısmı diyaframa çıkıp sol göğüs kafesine geçiyormuş tamam buraya kadar anladım .👍 Ama sizin zayıf olmanızla göğüs kafesinde yer bulamaması ne alaka? Zayıf olunca göğüs kafesi daha dar olmuyor ki. Göğüs kafesinizde bir anormallik olabilir. Normalde olması gerekenden daha küçüktür. O başka bir şey.

Bir de siz nasıl mideyi kalbin üstünde hissettiniz? Ben ağrımadıkça midemi veya herhangi bir organımı hissetmem mesela. Şu an böbreğim, midem, dalağım, bağırsağım hepsi ne alemde hiç bir fikrim yok.

Demek ki iç organlarınızı hissedecek kadar zayıf değilsiniz kilonuz ideal. Ben çok zayıf olduğum için çok rahat hissediyorum vücudumda bi anormallik olunca

Yaaaa ciddi misiniz çok üzüldüm. Ben de bu yazdıklarınızı okuyunca içim bir garip oldu. Umarım bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine Allah başta bana ve tüm hastalara şifa versin ve size de yeniden anne olmayı nasip etsin. Bu arada evet akciğer grafisinde gözükmedi doktor küçük dereceli fıtıklarda gözükmeyebilir endoskopiyle net teşhis konur dedi ama yaptıramadım henüz. Virüs bitsin tekrar gidecegim inşallah
Teşekkür ederim inşallah 🙏
Teşhis almadan böyle bahsedince garip geliyor kulağa fakat iyi bir doktordan destek alın böyle bir durum varsa belli olur zaten.
Bilmiyorum belki ben duygusal yaklaşıyorumdur ama haberlere bir kız çıkmıştı, kalbim olması gereken yerde atmıyor demiş ama kimse inanmamış. Organları ters taraftaymış. Sonra ortaya çıkıyor hatta acil durumlar için kalbim sağda yazılı dövme yaptırmış vs. İzleyin internette var videoları. Tam alakalı değil ama böyle şeyler olabiliyor demek istiyorum.
Ama Umarım siz yanılıyorsunuzdur dilerim bir sorun yoktur :))

Demek ki iç organlarınızı hissedecek kadar zayıf değilsiniz kilonuz ideal. Ben çok zayıf olduğum için çok rahat hissediyorum vücudumda bi anormallik olunca
Hiç öyle çok zayıf olmadım. Tabi bilemem.

Zayıflıkla göğüs kafesinde yer bulamayışı pek mantıklı gelmiyor maalesef. Kilo alınca kemiklerimiz de genişleyip büyümez diye düşünüyorum.

Allah tez vakitte şifa versin inşallah.

Teşekkür ederim inşallah 🙏
Teşhis almadan böyle bahsedince garip geliyor kulağa fakat iyi bir doktordan destek alın böyle bir durum varsa belli olur zaten.
Bilmiyorum belki ben duygusal yaklaşıyorumdur ama haberlere bir kız çıkmıştı, kalbim olması gereken yerde atmıyor demiş ama kimse inanmamış. Organları ters taraftaymış. Sonra ortaya çıkıyor hatta acil durumlar için kalbim sağda yazılı dövme yaptırmış vs. İzleyin internette var videoları. Tam alakalı değil ama böyle şeyler olabiliyor demek istiyorum.
Ama Umarım siz yanılıyorsunuzdur dilerim bir sorun yoktur :))

Tabi ki fiziksel sıkıntı olmasındansa psikolojik olmasını ben de tercih ederim. Şu anlık testler tam değil inşallah tamamladığımda da büyük sorunla karşılaşmam ama haklısınız insanız hepimiz, kulağa mantıksız gelse de başımıza gelebilir. İnsan başına gelmeden karşısındakini anlamaz derler ya çok doğruymuş gerçekten. Güzel dilekleriniz için de teşekkür ederim:)

Hiç öyle çok zayıf olmadım. Tabi bilemem.

Zayıflıkla göğüs kafesinde yer bulamayışı pek mantıklı gelmiyor maalesef. Kilo alınca kemiklerimiz de genişleyip büyümez diye düşünüyorum.

Allah tez vakitte şifa versin inşallah.

Amin çok teşekkür ederim:)

Size doktora gidin diyen psikolog da internetten yazarak sorup tek kelimeyle cevap aldiginiz bir psikolog mu? (Online terapiden bahsetmiyorum).

Hayır zaten tek bir psikologa sormadım. Ayrıca psikolog arkadaşım da var ona anlattığımda o da testlerini tamamlaman da fayda var dedi

Hiç çarpıntınız olmadı mı hayatınızda? Ya da hızlı koştuğunuzda nefes nefese kaldığınızda, nabzınız yüksekken yani kalp atışlarınızı duymadınız mı?
Ciddi ciddi düşünüyorum, kalbimin çırpındığını hissederim o dediğiniz anlarda, ama ses olarak hiç duymadım

Hayır zaten tek bir psikologa sormadım. Ayrıca psikolog arkadaşım da var ona anlattığımda o da testlerini tamamlaman da fayda var dedi

Evet dogrudur cunku bu anlattiklarinizin fiziksel bir dayanagi olma olasiligi oldukca dusuk. Eger fiziksel bir sorun olmadigi halde surekli ayni seyi tekrarliyorsaniz zaten psikolojik destek almaniz gerektigine karar verecekler.

Psikiyatriye gidin diyenlere ilac mi alayim demissiniz ama psikiyatrist ihtiyaciniz yoksa hadi gelmisken su ilaclari al demeyecek. Bence siz yine de bir psikiyatriste gidip ayni burada surekli tekrarladiginiz gibi 'Ben kalp atislarimi duyamiyorum midem kalbimin onune gecmis eminim, cok zayif oldugum icin hissedebiliyorum, doktora gittim film cekildi gozukmedi ama ileri tetkik yapilsaydi mutlaka gozukurdu, daha cok doktora gitmem gerekirdi gitseydim mutlaka gozukurdu ben eminim' deyin. Bakalim ne diyecek size psikiyatrist, bir daha yazarsiniz.

ilk önce bir kardiolojiye git ,egk kalp ultrasonu cektir.Kalp sorun yoksa tamam .
dr burda anlattiğiniz gibi söylemeyin ,ritim bozukluğu his ettiğinizi söyleyin çünkü dr sizi ciddiye alip kontrol etmeyecektir .
sonuclar temiz cikarsa psikologa gidin konuşun ,böylece biri birinin üstüne attamaz .
Ayrica günde 300mg Magnesium ve 150mg Potassium takviyesi kullanin ,kalbi rahatlatir ,ritim bozuklarina iyi gelir.

Evet dogrudur cunku bu anlattiklarinizin fiziksel bir dayanagi olma olasiligi oldukca dusuk. Eger fiziksel bir sorun olmadigi halde surekli ayni seyi tekrarliyorsaniz zaten psikolojik destek almaniz gerektigine karar verecekler.

Psikiyatriye gidin diyenlere ilac mi alayim demissiniz ama psikiyatrist ihtiyaciniz yoksa hadi gelmisken su ilaclari al demeyecek. Bence siz yine de bir psikiyatriste gidip ayni burada surekli tekrarladiginiz gibi 'Ben kalp atislarimi duyamiyorum midem kalbimin onune gecmis eminim, cok zayif oldugum icin hissedebiliyorum, doktora gittim film cekildi gozukmedi ama ileri tetkik yapilsaydi mutlaka gozukurdu, daha cok doktora gitmem gerekirdi gitseydim mutlaka gozukurdu ben eminim' deyin. Bakalim ne diyecek size psikiyatrist, bir daha yazarsiniz.

Kuzum zaten diyorum, son 3 saattir tekrarladığım gibi buraya yazdığım gibi eksiksiz diyorum hatta fazlasını bile diyorum, git test yaptır diyorlar:) bu arada psikiyatriste daha önce de moralim bozuk, konuşup dert anlatıyım diye gittim. Kadın daha cümlemin yarısında bana antidepresan yazıp 2 hafta sonra gel dedi o yüzden diyorum psikiyatristler böyle yapıyor diye tecrübeyle sabit. Testleri yaptırınca tabi ki tekrar yazacağım buraya:)

ilk önce bir kardiolojiye git ,egk kalp ultrasonu cektir.Kalp sorun yoksa tamam .
dr burda anlattiğiniz gibi söylemeyin ,ritim bozukluğu his ettiğinizi söyleyin çünkü dr sizi ciddiye alip kontrol etmeyecektir .
sonuclar temiz cikarsa psikologa gidin konuşun ,böylece biri birinin üstüne attamaz .
Ayrica günde 300mg Magnesium ve 150mg Potassium takviyesi kullanin ,kalbi rahatlatir ,ritim bozuklarina iyi gelir.

Teşekkür ederim:)

Ciddi ciddi düşünüyorum, kalbimin çırpındığını hissederim o dediğiniz anlarda, ama ses olarak hiç duymadım

Heyecanlandığınızda, koştuğunuzda, çarpıntınız olduğunda duyduğunuz çırpınma durumu kalp sesinizdir muhtemelen. Ben de bu çırpınmayı anlayamadım

O kadar şey duydum ,sağlık personeliyim daha böyle iç organların halay çekmişcesine yer değiştirmesine ve buna Kendini inanDıran doktor doktor gezen birini görmedim duymadım duymak da istemiyorum 🤣🤣 mide fıtığım doğuştan vardı benim ne bi yere geçti ,ne bi organımla yer değiştirdi hayır bunu söylerken bile beynim hata veriyor bunu yazmak bile ruhuma eziyet etti resmen 🙄🙄🙄 Bacım sen Allah aşkına bi psikoloğa görün ama sakın bu söylediklerini ona da söyleme 🤣 midesiyle kalbinin değiştiğine inanan ve bunu tekrar eski yerine aldırmak isteyene ne yapılabilir bilmiyorum ama Allah yardımcınız olsun :)

Merak edip önceki konularınıza da baktım da, zaten çok panik bir insan olduğunuzu, bu sebeple sosyal ve duygusal ilişkilerinizde sorun yaşadığınızı, panik ve heyecanlı yapınızdan dolayı şehir dışına tek başınıza dahi çıkamadığınızı vs vs vs söylemişsiniz. Yine benzer bir başlıkta, ultrason çekilirken içinizde bir organın yırtıldığını hissettiğinizi, muhtemelen ultrason dalgalarının buna sebep olmuş olabileceğini söylemişsiniz.

Üstelik kalbinizle ilgili endişeleriniz 1 yıl önce de varmış, yeni bir şey değil yani. Şimdiye kadar çoktan tahlilleri, röntgenleri vs tamamlamış olmanız gerekmez miydi? 1 yıl önce korona yoktu malum. Sanırım siz size “hiçbir şeyin yok” denmesinden tatmin olmuyorsunuz. Kendinize hastalık arıyormuşsunuz gibi geldi bana. Panik/ anksiyetik durumlarda beyin hep olumsuz olana odaklanır. Siz de google’dan okuyup kendinize en ağır teşhisleri koyuyorsunuz muhtemelen. Doktorların dediklerine değil de google’a güvenirseniz gerçekten hasta olacaksınız bu gidişle. Bunu yapmayın artık kendinize. Yine yaptırın testlerinizi ama muhakkak ama muhakkak bir pskiyatrist ile de görüşmeye başlayın en kısa zamanda.

Son düzenleme:
Back