1. Ben bebeğimle hiç kimseyi kapıda karşılamıyorum . Kapıda karşılıyorum diye bir şey söylediğimi hatırlamıyorum .Sigara içen biri için o gün içmeyiversin diye bişey olmaz bunu bilmemek ayrı tuhaflık yani. İçmiyorum ama içenlerde var etrafımda. Mesela benim erkek kardeşim var içer. Balkonda içer, içtikten sonra ellerini yıkaması yeterli adama sigarayı o gün boyunca içme diyemez kimse.
Konu sahibi kapıya bebekle çıkınca istemsiz olarak gelenlerde direkt olarak bebeğe yapışıyor. Bu kötü niyetten değil.
Benim de gorumcelerim gelir kapıyı bebeklerimle açarsam direkt ona sarılırlar sonra ellerinizi yıkamadan çocukları öptük derler hepsi kuyruğa girer el yıkamaya. Yani bunlar ani refleksle olan şeyler. Kötü niyet yok.
Konu sahibinin gorumcesinde de kötü niyetlik bişey yok diye düşünüyorum kaldı ki çocuğu yokmuş ona bu tür muamelelerde bulunmak bence çok kırıcı bişey.
Konu sahibinin Kendi ailesinde hiç mi sigara içen yok eminim vardır ve ona karşı bu kadar kinli bir şekilde laflar söylenmiyordur.
Bak dediğiniz gibi ne güzel söylüyorsunuz kapıda karşılasam refleks olarak bebeğe giderler sonra ay eşlerimizi yıkamadık derler sırasıyla giderler yıkamaya . Bunu kayınvalidem yapıyor kayınpederim görümcemin eşi dur diyorlar bi banyoya gidelim ama görümceme söylemeniz gerek her defasında sıkıntı yok söylenir o da sorun değil .. sorun o da değil zaten ..
2. Ne gibi muamele yapıyorum ki sadece tek istediğim kararlarıma kurallarıma saygı duyulması .
3. Benim ailemde sigara içen yok .
Evime sigara içen biri geldiğinde kararımı kuralımı bildiği için ona göre davranır ve bebeğimi mımcıklama kısmına geçerler. Herkese 2-3 kere hatırlatmam yetti.
Ne gibi laflar söylüyorum mesela . Ya ellerini yıkar mısın şimdi kapının önünde sigara içtin üstünü çıkarır mısın . Saçını toplar mısın uzun baya çünkü bunlar mı kötü ? Herkesin yavrusu kendine özel kendinedir alt tarafı 2 tane kuralım var buna da saygı duyulmasını istiyorum. Sigara içecekse içsin banane . İnadına bilerek yapmasın .