- 21 Temmuz 2009
- 1.804
- 802
- Konu Sahibi penceremden
Kira sözleşmesi yapılırken tahahhutname alinmdiysa o sözleşme 10 yıl geçerli oluyor.Kiraci istemedikçe ve bizim tahliye için zorunlu sebeplerimiz olmadıkça kiracı on sene oturabiliyor .Sadece bes yılın sonunda Kia arttırım davası acabiliyoruz.Yani dediğiniz gibi yüzde on rakamı beş yıl geçerli .Kiracı kanuna dayanarak yüzde ondan fazla vermese vermez.Yuzde on diye bir rakam yazmak gerçekten saçma oldu.Kiracida bunu sonuna kadar sömürüyor.Sacmasapan bir durumun içine girdik.Satmak istemiyorum ama bedava oturup evimi işgal eden kiraciyida dusindukce sinirleniyorum evimde bir saniye durmasını istemiyorum
Cok zor bir durum gercekten. Soyle bir sey yapabilir misiniz ? Satiyorum diyip bi emlakciyla anlasin ama satmayin yani o surecte biraz blof yapin acaba o zaman geri vites yapip anlasma yoluna gider mi ? Cunku cikarsa evden kendisi daha buyuk zarara ugrar ya da bir tanidiginizla anlasip tlsatis gosterceksini 5 sene yuzde 10 oturmasini ben de istemezdim. Orta yolu bulmasi gerekiyor iki tarafin da