arkadaşlar çok üzüldüğüm bir arkadaşımın sorunu için sizden yardım isticem
8 yıldır bir odunla evli olan bir arkadaşım var.adam evlendiklerinden beri kızla beraber uyumuyor.birisi yanında hareket edince uykusu kaçıyor bir daha uyuyamıyormuş.kızcağız evlendiklerinden beri oturma odasında uyuyor.2 tane çocuğu var.eşini çok sevmiş ve kaçarak evlenmiş daha 18 inde :S üstelik adamın 2. evliliği :S yine üstelik kayınvalide ve yatalak hasta bir kayınpeder ile birlikte.Allah'tan çok iyi bir kayınvalidesi var oğlunun ne olduğunu iyi bildiği için özellikle.
beyefendinin canı isterse birlikte oluyor yanına çağırıp ki bunuda ayda 1-2 kez falan yaparmış.evlendiklerinden beri durum böyle.1 2 kez boşanmaya kalkmış isyan edip.araya büyükler girmiş falan düzeltmişler.kaçarak evlendiği içinde babası konuşmuyor arkadaşımla
çok güzel,hanım hanımcık ve çok cefakar bir kadın arkadaşım.ama maalesef ilkokul mezunu yani bir mesleği yok.
eşinin telefonunda numarası kayıtlı bile değil.neymiş aklındamyış numarası :S
düşünün ki evli olduğu halde hala isteyeni çıkacak kadar güzel bir kadın.bilmeden geliyorlar tabi ona :)
haftasonları ailesiyle bir program yapıp çocuklarını bile parka götürmeyen bir adam.eşe ilgisiz.ama kadın hala kocasına aşık :S çünkü çok saf inanamayacağınız kadar.adam istemiyorum dese de ağlayarak ertesi gece yine yanına gitmek istiyor.dualar ederek odasına giriyormuş beni kovmasın diye
uzun zamandır farkındayım ki adamın başka biri var bariz belli.ama kızın bu anlamda şüphelendiği birşey olmadığı için bende dile getiremedim hiçbir zaman :S kaldı ki Allah göstermesin ben aynı durumda olsam asla yüzüne bakmam donuna kadar da alır öylece bırakırdım onu.
dün bana geldi ve elinde bir gömlek :S sağ tarafına bildiğiniz kadın parfümü dökülmüş kadar yoğun bir koku,yakada fondöten izleri ve hafif bir kırmızılık :S
ne diyeceğimi ne yapacağımı şaşırdım kıza.akşam eşine gösterdiğinde saçma sapan seni kıskandırmak için yaptım demiş o kadar nasıl sinirlendim sanki kız ilgisiz de ilgisini çekmek için yapıyor gerizekalı.cinayet sebebi olabilecek bir şaka !
akşamdan beri düşünüyorum telefonda konuştuk bugün sesi çok kötüydü.arkadaşıma nasıl yardım etmeliyim sizce kızlar ne demeliyim ona.dahası eşine ne yapmalıyız sizce? bir fikriniz olabilir mi?
ben hem yangına körükle gitmek istemiyorum ama bir taraftanda saçma sapan teselli cümleleriyle arkadaşımı salak yerine koymak istemiyorum.
bugün hastanedeyken konuştuk biraz.ve ben yardım etmekten vazgeçtim arkadaşıma.O'nu dinlemekten ve bir ağlama duvarı olmaktan başka yapabileceğim birşey olmadığını anladım ne yazıkki :S
O anlatırken ben O'ndan daha çok sinirlendim çünkü bunu farkettim.hani ne olursa kocadır severde döverde durumu var ya hani şu kocaya körü körüne itaat durumu.ne olursa olsun boşanamaz,lanetlenir boşanırsa çünkü cinsinden bir insan maalesef arkadaşım.hiç kendine güveni yok.ama boşanıp eşine haddini bildirip O'nu süründürse,kurtardığı gururunun O'na ne kadar güç vereceğini düşünemiyor.
kocasının anlattığı hikaye :
eşi özel bir hastanede güvenlik görevlisi.bir hasta gelmiş hastaneye durumu kötüymüş. sanırım kızıda öldü mü sandı babasını neyse ağlamış bayılacak duruma gelmiş,o anda da tesadüf arkadaşımın eşi orada ona sarılmış adamcağızda tutmuş kızı tabi macburen.öyle Allah ne verdiyse kızı harmanlamış düşmesin diye
dün akşam çocuklar uyuduktan kavga etmişler yine.adam pişkin kızı suçlu çıkarmış sonuç olarak sen neden anlamadan dinlemeden gömleğimi parçalıyosun diye.işte benim arkadaşımda o an O'nu parçalamadığı için,ben yardım etmekten vazgeçtim.söylediği tek şey madem böyle bir olay oldu heryer kamera dolu geleyim hastaneye göster bana olayı demiş.ama adam geçiştirmiş konuyu ve çık dışarı uyuyacam demiş
o sinir harbiyle bile tepkisi o kadarla kalabiliyosa,normal bir anında hiçbir şey yapamaz diye düşündüm bunu kendisinede söyledim.
ben sana asla boşan git demem diyemem ama haddini bildirmelisin.abin kardeşlerin kim varsa ortalığı ayağa kaldır bir süre ablana git çocuklarınıda al dedim yalnızca.babası onu affetse bile ailesi köyde yaşıyor ve babası çok içip çocuklarına eziyet eden bir adam,dönmek istemiyor O'da evine :S
sanırım aslında kilit nokta bu. Babasından kaçmak için kendini kaptırmış kocasına.
iki cocukla çok zor olacağını biliyor ve çekip gitme cesareti de isteği de yok.
elinizde birşey gelmemesi çok üzücü. insan sevdiklerinin hep iyi olmasını ister. ama karşı taraf istemiyorsa maalesef birşey yapılamıyor.
koşulsuz sevmek onun her dediğine boyun eğmek ve yaşadığı yaşam tarzı... söylenecek birşey yok.
ama sunu biliyorum bir kaç yıl sonra keşke o gün bıraksaymışım diyecektir.
ve belki küçük bir tavsiye,
Keşke bir iş de çalışsa. ayakları üzerinde durabildiğini görürse daha mutlu olacaktır ve karar vermesi o zaman daha kolay olacaktır.
Çocuklardan önce kendisinin önemli olduğunu, kendisini önemli hissettiğinde çocuklarına daha çok şey verebileceğini bilmeli...
Allah yardımcısı olsun... umarım değerini geç olmadan öğrenir...
hayatı basite alan bir insan değilimdir ama çevreme baktığımda her çalışan kadın ünv-lise mezunu değil.. devletin ücretsiz verdiği kurslar var..oralara gidip kendini geliştirebilir.. birçok yere iş için başvurabilir.. temizlik görevlisi,çay ocağında bir iş vs.. bunlar küçümsenecek şeyler değil.. o kocadan da bu saatten sonra bir hayır gelmez. aslında en baştan belli etmiş ama anlayamamış arkadaşınız.. hayatta herkes kötü diye birşey yok.. ona yardım edecek insanlar ve kuruluşlar elbet vardır. birkaç yıl sıkıntı çeker sonrasında düzenini oturtur ama en azından ömür boyu bu herifi çekmez ! sizin de sorumluluklarınız ve derdinizin var hatırladığım kadarıyla.. tümüyle olmasa da arkadaşınıza elinizden geldiğince destek olmaya çalışın. umarım herşey gönlünüzce olur ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?