ne söylemeli...ne yapmalı....

kares

Asyam meleğim <3
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2012
262
24
118
43
arkadaşlar çok üzüldüğüm bir arkadaşımın sorunu için sizden yardım isticem
8 yıldır bir odunla evli olan bir arkadaşım var.adam evlendiklerinden beri kızla beraber uyumuyor.birisi yanında hareket edince uykusu kaçıyor bir daha uyuyamıyormuş.kızcağız evlendiklerinden beri oturma odasında uyuyor.2 tane çocuğu var.eşini çok sevmiş ve kaçarak evlenmiş daha 18 inde :S üstelik adamın 2. evliliği :S yine üstelik kayınvalide ve yatalak hasta bir kayınpeder ile birlikte.Allah'tan çok iyi bir kayınvalidesi var oğlunun ne olduğunu iyi bildiği için özellikle.
beyefendinin canı isterse birlikte oluyor yanına çağırıp ki bunuda ayda 1-2 kez falan yaparmış.evlendiklerinden beri durum böyle.1 2 kez boşanmaya kalkmış isyan edip.araya büyükler girmiş falan düzeltmişler.kaçarak evlendiği içinde babası konuşmuyor arkadaşımla
çok güzel,hanım hanımcık ve çok cefakar bir kadın arkadaşım.ama maalesef ilkokul mezunu yani bir mesleği yok.
eşinin telefonunda numarası kayıtlı bile değil.neymiş aklındamyış numarası :S
düşünün ki evli olduğu halde hala isteyeni çıkacak kadar güzel bir kadın.bilmeden geliyorlar tabi ona :)
haftasonları ailesiyle bir program yapıp çocuklarını bile parka götürmeyen bir adam.eşe ilgisiz.ama kadın hala kocasına aşık :S çünkü çok saf inanamayacağınız kadar.adam istemiyorum dese de ağlayarak ertesi gece yine yanına gitmek istiyor.dualar ederek odasına giriyormuş beni kovmasın diye
uzun zamandır farkındayım ki adamın başka biri var bariz belli.ama kızın bu anlamda şüphelendiği birşey olmadığı için bende dile getiremedim hiçbir zaman :S kaldı ki Allah göstermesin ben aynı durumda olsam asla yüzüne bakmam donuna kadar da alır öylece bırakırdım onu.
dün bana geldi ve elinde bir gömlek :S sağ tarafına bildiğiniz kadın parfümü dökülmüş kadar yoğun bir koku,yakada fondöten izleri ve hafif bir kırmızılık :S
ne diyeceğimi ne yapacağımı şaşırdım kıza.akşam eşine gösterdiğinde saçma sapan seni kıskandırmak için yaptım demiş o kadar nasıl sinirlendim sanki kız ilgisiz de ilgisini çekmek için yapıyor gerizekalı.cinayet sebebi olabilecek bir şaka !
akşamdan beri düşünüyorum telefonda konuştuk bugün sesi çok kötüydü.arkadaşıma nasıl yardım etmeliyim sizce kızlar ne demeliyim ona.dahası eşine ne yapmalıyız sizce? bir fikriniz olabilir mi?
ben hem yangına körükle gitmek istemiyorum ama bir taraftanda saçma sapan teselli cümleleriyle arkadaşımı salak yerine koymak istemiyorum.

bu arkadaşının meselesi sen uzak durmalısın kıza akıl verirsin oda uygular ama cesaretsiz biriyse bide saf diyosun sonrası daha kötü olur onun için onun derdne ortak ol yeter bence

Benim en yakın arkadasımın eşiyle problemleri vardı.Nerdeyse 15 senelik arkadasız.
Kıza boşanması yönünde bildiğin baskı yaptım.bagırdım cagırdım kaç defa ağlattım kızı.Hatta son kavgasında ya bu adamı boşarsın ya da sakın bi daha beni arama kötü olduğunda yanında olmucam dedim.Yaklaşık 2 aydır ayrılar ve kız yıllardır olmadığı kadar mutlu ve rahat.
Valla hiç aile içi durumlar vs demeden arkadasımla bağıra cagıra kavga ede ede boşan dedim kaç defa.
Görünen köy klavuz istemez.
İnsanın bazen elini taşın altına sokması gerekiyor.
Ama benim arkadasımın cocuğu yoktu ve çalışıyordu.
Senin arkadasının durumu biraz daha karışık.
Ya arkadasın için secenekler bul kurtulması için.
Ya da sadece sakinleştirmeye calış.
Ne bileyim ona uygun bir iş mi bakarsınız ailesiyle arasını düzeltmesine mi yardımcı olursunuz durum neyi gerektiriyorsa.

Ama büyükşehirde oturuyorsanız arkadasınız her türlü kendini kurtarabilir.
Ama küçük şehir ve ilçelerde durumlar nasıl bilemiyorum.

bu arkadaşının meselesi sen uzak durmalısın kıza akıl verirsin oda uygular ama cesaretsiz biriyse bide saf diyosun sonrası daha kötü olur onun için onun derdne ortak ol yeter bence

hangi cümlelerle onun derdine ortak olabilirim bilemiyorum.hissetmediğim öyle düşünmediğim bişeyi sırf onun gözünden bakarak nasıl konuşabilirim kafam karma karışık.yarın öğlende bize gelecek.gel adamı takip edelim,bir şekilde yaptığını ispatlayalım,açalım davayı her ikisinede süründürelim demek istiyorum o şerefsiz için.ama bunu yapsakta arkasında duramayacak sürdüremeyecek durumu,dahası dava açmaya bile korkacak.ama sen okumuş kızsın bana yol göster demesi kötü hissettiriyor.yol bellide uygulayacak insan nerede.sonunda ben kötü olurum onuda biliyorum :S böyle insanlar için boşanmak dünyanın sonu gibi bişey :S

babayla küs olması sıkıntı öyle olmasa koyar giderdi cocuklarını da kocasının biraz burnu sürterdi biliyor kadının arkasında kimsesi yok o da eziyor tabii, boşansa bir meslek yok iş yok ne yapacak anca sokaklara düşer başka bir çözüm yolu bulmalı, ya önce babayla arasını bulacak arkasını bir sağlama alacak yada k.v. iyiyse ondan destek alacak iş birilikçisi k.v. olsun siz karışmayın bende akıl verin ama k.v. de bilsin.

Merhaba arkadaslar ben 4 senedir nişanlıyim nisanlim ve ben severek nisanlandik 2008 senedinde cok mutluyduk benim kuzenim var Sibel adında onunla küstük ozaman nisanım olcak diye beni tebrik etti barıştık cok tatli gelmisti gözüme sımsıkı sarıldı cok mutlu olmuştum oda sevgilisinden ayrilmis biraz sohbet etmiştik benim nisanlim Almanya'da yasiyor ve bende almanca öğrenmek zorundaydim hergün telden konusuyorduk birgun ben kayimi tele cagirdim bir kiz var cok iyidir tatlidir seni seviyor dedim oda tamam konusuruz dedi numarasini ver yok teli onun dedim benim telden yarin konusun bize gelcek dedim ok dedi kayinimla sibel kizada kayinim seni sevmis begenmis dedim onlara yalan söyledim benim telden konusmaya basladilar 1 ay böyle devam etiler nikah yapmak zorundaydik 2009 senesi izine geldi nisanlim ve kayinimda kizi görmek icin geldi nikah yaptik bu arada ben almanca belgemi aldim vizeye verdim bir buçuk ay sonra ret geldi esimin ayligi yetmedi 1 sene gecti bu arada kayinimla kuzenimde işi pişirdi pc den konusuyorlardi kıza babası teli yasaklamisti çünkü erkeklerle konuşmasını istemiyordu neyse benim vize ret geldi ikincisindede esimin aylığı evi yetersiz geliyodu cok ağlamıştım kuzenim olan kızın yanina gittim ve bana karsı soğuk gelmişti havalanmisti baya bana ihtiyacı yoktu artik ben bunlari ayırmaya çalıştım beceremedim olmadı asik olmuştu kayinim kiz çakmadı ama daha souk davranmaya başladı ve ben ona küstüm ve ona demedigimi bırakmadım oda sessiz kaldi dinledi 2010 senesinde 8,ci ayda söz yapmak istedi kayinim benden idin aldı kuramadım verdim boynunu büktü yengecigim aşığım dedi tmm canim benim yap dedim ama gelmemi bekleme ok dedi söz yaptılar 2011 senesinde yine vizem ret geldi bunlar Nisan yapmak istedi buna hayir dedim ve nişanlım beni ikna etmeye basladi bizi bekliycekler dedi sadece Nisan dedi hayir ya biz ya onlar dedim nisanlim kardesinin mutlulugunu seçti bende ayrıldım boşandım yaz geldi bunlar Nisan yapti biz ailecek gitmedik çünkü o kızın babası bana küfür etti ve evimizin karşısında Nisan yaptılar nisanlim cok mutsuzdu oynamamış ağlamış benle barışmak istedi Nisan'dan sonra bende barıştım o kızın vizesi cikti 1 ayda hemde Alman vadatdasi olmus kayinim zorluk yasamadılar bizde nikah yaptik yeniden onlar sibeli aldi götürdü Almanya'ya kina yaptılar dugun oldu ben hala daha nisanliyim onun dün kizi bile oldu 2 görümcem var aram iyi ama Sibel ile daha iyi onlar çünkü hala oldular ilk kez onun sayesinde ben kiskansamda yapacagım bisey yok 1 ay sonra vizeye vercem cikar inşallah bu arada ben cok vijdanliyim bunu anladim doğuruyor diye eltim uyuyamadim bunu görümcemle paylastim oda hemen yengesine demis oda saolsun demis sevinmiş yenge diyor görümcem yengem cok sevindi sen onu önemsedin diye diyor bende ses cikarmadimnlara yeni ev düzülüyor cocuk odasi yatak odasi oturma odasi dizayn yapılıyor bana gelince vize çıkınca 2 görümcem kayinvaldemler baba anne nisanlim ben Bir yasamak zorundayim 2 sene nisanlim öyle istiyor çünkü krada oturmak istemiyor para bitiktirip ev alcakmis vize çıkmadan sesimi çıkaramıyorum bana iyi davranıyorlar para yoluyorlar her ay sabret deyip destek oluyorlar ama biryandanda onlara araba ev gezmek Alışveris her Cumartesi biryere gidiyorlar doğal olarak cekemiyorum artik bana Sibelden bahsetmiyorlar rahatsız oluyorum üzülüyorum diye::görümcelerim cok iyidir Pinar 20 bahar 21 inar biraz işine gelenin yaninda olur yengesi gezmeye onuda çağırırsa onunla iyi olur araları bozuk ise beni arar sohbet eder cok sıcak davranır zaten hic kötü konuşmazlar bana karsı ama aramazlar fazla bisey olacakta araycak .baharim cok iyidir he
Msj yazar yengecigim üzülme sen burda oldunmu senle heryere gitcez en sık sen giyincen Herkez seni kıskanacak bizle yasaycan cok seviniyorum gezeriz beraber,yemek yaparız moda yaparız hersey siüper olcak diyor.kauinvaldemde melek kadar iyidir namazında yemekleri evi o temizler kızlara arada nisanlim kızıyor yardim edin kadına çıkın odadan süslenmtkten bikmadinizmi diyor.ama ben ayrı evim olsun gezmeye gişeyim onlara daha iyi olur ama iste nisanlim istemiyor

Şaka mısın sen ya. Başkasının konusuna neden katlediyorsun.

Diğer arkadaşa gelince arkadaşının durumu çok zor. Keşke babası kabul etse. Kızcağıza yazık olmuş. Ne demek ayrı uyumak. Canım senin yapabileceğin bir şey yok. Ben arkadaşının yerinde olsam babamın yanına gidip beni affettmesini isterim. Emin ol o adamın yanında kalmaktan çok daha iyidir.

arkadaşın konusunu işgal etmeyin isterseniz. kendinize özel bir konu açarsanız kendinize özel cevaplar alırsınız...

Son düzenleme:
çok zor bir durumda arkadaşınız. hasta kayın pederine bakmak ayrı yatmak kocasının istediği zaman (çok çok özür diliyorum bu tabir için) kullanılması... katlanılacak dert değil.

Ailesi ile durumu düzeltmeye çalışmalı. hiç bir baba uzun süre kızına küs kalamaz. yelkenleri suya indirecektir.
ilk okul mezunu bile olsa yapılacak mutlaka iş vardır. iki cocukla zor bile olsa ne hayatlar var insanlar neleri aşıyorlar. yeter ki istesin. gerçi saftır yapamaz devamını getiremez diyorsunuz ama destekçisi olursa oda farkına varacaktır.
o tür bir hayatı yaşamaktansa çalışıp çabalayıp cocuklarına bakabilir hayatını devam ettirebilir.

not: evli değilim ama konuyu okuyunca yorum yazayım dedim. bekara karı boşatmak kolay dense de karşı tarafı net anlamasamda yapılacak şey o adamdan uzak durmaktır. belediyelerden valilikden belki sığınma evlerinden yardım alınabilir.

umarım yeni bir hayata yeni bir bakış açısıyla başlayabilir. Allah yardımcısı olsun.

gerçekten bir sıkıntın var yardım istiyorsan başkasının konusuna yazmaman gerekirdi..
tekrardan konu aç
gerçi ben bişey anlamadım yazdıklarından
noktalama işaretlerine dikkat et kelimeleri düzgün yaz
kayinimda ne anlamış değilim

Özür bilerek yapmadimki yeni actim o yüzden bende yazayım dedim gercekten bilerek yapmadım (((((

arkadaşım anlattıkların film gibi.
böyle şeyleri okuyunca böyle kocalara yuh diyorum yani olacak gibi gelmiyor. adamın durumuna bir bakalım:
1)bir kez boşanmış
2)ikinci eşini güzeller güzeli bir kız almış
3)eşiyle ayrı yatıyor sadece canı isteyince çağırıyor
4)gelin bir de üstelik yatalak hasta bakıyor
5)adamın gömleğinde fondöten ve parfüm lekesi var
yani bu yukardakiler öyle şeyler ki çok kolay film çekilir
eğer gerçekse allah bu kızcağızın yardımcısı olmuş

Son düzenleme:

Her konuya girip yazıyorsun sanırım. Bugün 2.ye karşılaşıyorum başka konuların içinde senin konunla. Kendin konu aç. Paragraf ve noktalamalara dikkat ederek yaz. Yorum yapıp yol gösteren olacaktır.

aslında arkadaşının yapması gereken çok net ortada bu adamdan boşanmak ama ailesi arkasında değil mesleği yok iki çocuk var işi çok zor yine de ailesi ile arasını düzeltsin ve kayınvalidesine eşinden şüphelendiğini söylesin madem araları iyi belki bir faydası olur Allah yardımcısı olsun

arkadaşımla birazdan hastaneye gidicez :S 2 aydır regl olmuyormuş ve çok ağrısı var bide bu derdin üstüne sanırım kist problemi çevremde duyduğum kadarıyla buna işsaret ediyor durum.
çok tşk ederim yorumlarınız için geldikten sonra arkadaşımla da görüştükten sonra tekrar yazıcam size.
tekrar tşk ler ilgilendiğiniz için gerçekten sabaha kadar düşündüm öyle bir konuştuki benimle kendimi birşeyler yapmak zorunda hissettim.benden medet ummuş gibi sanki yani
hayat gerçektende film gibi yaşadığımız bazı durumlara kendimiz bile inanamıyoruz.büyük şehirde yaşıyoruz biz küçük ilçe değil.biz buraya yeni taşındık babaannemlerin üst katına.mutasıp mahalle kültürü var burada.benimde pek adapte olabildiğim söylenemez buraya :S boşanma hoş karşılanan bir durum değil burada.bende bekar olduğum için boşa gitsin diyesim var ama .... :S

Okuduklarım şaka mı?

8 yıldır evliler, hem de kaçarak evleniyorlar.

Adam iki kişi ile yatagı paylaşamadığı icin ayrı yerlerde yatıyorlar.

Bir iki sevişme ile kadın iki cocuk dünyaya getiriyor.

Adam kadını sürekli itiyor, kadın sevişebilmek için dualar ederek odaya gidiyor.

Adamın telefonunda kadının numrası kayıtlı bile değil.

ve son bomba adam sırf ilişkilerine heyecan katmak icin sol göğsüne parfüm, sol yakasına fondoten ve ruj sürüyor.(?)

---------
Ya ister kacarak evlensin ister adam öldürerek. Dönsün gitsin babasının evine. Kendi canını düşünmüyor evlatlarını da mı düşünmüyor? Herşey gün gibi ortada. Evlilik birliği bile yok ki? İki ev arkadaşı gibi 8 yıldır yaşamışlar, adam canı istediğinde cağırmış sadece yazık.

Sedef gitti sibel geldi

Çıkmazda olmak bu işte.
Aileyle küs,çevre mutasıp, küçük yer boşanmak mümkün değil diyorsunuz.
O zaman siz ne yapabilirsiniz ki.Bir cendereye sıkışıp kalmış yazık.
Kaçarak evlendim , aileme rağmen çok mutluyum diyen o kadar az ki...
Ailenin gördüğünü, o duygu yoğunluğunda göremiyor insan.
O kızcağız evliliği böyle birşey zannediyor belki de.
Ailesiyle konuşulsa.
Bir yanlışa ömür boyu mahkum olunmasa...
Kendi boşanmayı düşünüyor mu, düşünebiliyor mu

canım şundan dolayı söylüyorum adamı takip edersiniz vs. sonra arkadaşın böyle saf biriysew eşi onu ikna edebilir ve bidaha belki ortaya senle karar alarak eşini takibiniz valan çıkarsa eşi senle görüştürmeyebilir ve hep tek kalır arkadaşın. çok gaza getirme arkadaşını. sadece eminmi değ.lmi onu sor ve ne karar aldın neler yapmak istiyosun bundan sonra de. şimdi sinirle boşanıcam şu bu der sonra eşi iki gülümser vaz geçerse seni bile suçlu bulabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…