Ne olur bir yol gösterin nasıl davranayım nişanlıma karşı?

Sabah baska bir konuya da yazmistim
aynen boyle bir konuydu

Her ailede bir evlat gunah kecisi seciliyor ,
iyi niyetli oluyor,
digerleri de kiymet bilecegine
daha cok somuruyor

Bu simdi bu borc,
yarin bir gun baska borc.
belki de miktar daha fazla da sana soylemiyor

Bence bu borc bitmeden evlenemeyeceginizi soyle
Bir care bulsunlar ailecek
yoksa senin yiyemedigini baskasi yer hayatin boyunca...

canım ben eltimi kıskanacak kadar basit biri değilimdir ki benden 5 yaş küçük
eşinin durumu iyi olur ne alırsa alsın ben şimdiye kadar zaten dikkat etmedim
sadece yorumuma kattım tabiki herkes evladı için en iyisini ister ama duruma göre
bende çocuğumu koljde okutmak isterim ama durumum el verirse o ayrı mesele
ben şunun için diyorum altınlarını satabilirler borçları için
yada markadan biraz kısabilirler yoksa isterse 1000 tllik çanta taksın benim umrumda olmaz
ama ucu bize dokunacaksada sinir olurum elbet

umarım sizin karşınıza böyle bir durum çıkmaz ve beni kınadığınız duruma düşmessiniz

bu yoruma çok şaştım.en iyisini ister ama bütceye göre giyinir.

benim ve eşimin gelirinin toplamı iyidir ama biz bile indirim dışında nerdeyse alışveriş yapmayız.
Ele avuca gelen markalar dedi arkadaş , ben de oğluma kaliteli eşyalar almaya çalışıyorum zira çocuk bu .
Ucuz bir eşyayı alıp hayrını göremeyeceğime iyi bir şey alıp uzun süre kullanmak isterim bu açıdan bakmak gerek.

Son düzenleme:

Zor bir durum tabi haklısın
Kendi borcu olsa ev vs. durumundan sende yardım edersin
Ama kardeşi evli barklı ayrı bir hane
İster karısından yardım istesin, bir süre çalışır mısın bana destek olur musun desin
İsterse de başka yerden borç alıp kapasın ki aklı başına gelsin

Bana pek parlak gelmedi
Büyük miktarlar bunlar, ev arsa peşinatı veya araba durumunda olur
Onu da bi maaşa bi gelire güvenerek bankadan çekersin yani
Durduk yerde geçimimi sormadınız alın size kapı gibi 30bin denmez ki
Açıklanmadığına göre normal bi yere gider değil bu

Tamam herkes çocuğuna iyi giydirsin mümkünse
Buna kimsenin birşey dediği yok ki
Eşi çocuğu marka giyinirken 30bin borç yaptım alın size, geçimim nasıl sormadınız dendiği için
Marka dışında birşey giymeyen, altınları üzerind einsanlara nasıl geçiniyosunuz niye densin diyoruz

yani konu sahibi endişesinde haksız ya da abartılı mı?
herkes çocuğu iyi giydin isterde nereye olduğu belli olmayan 2 büyük borcu varsa kısıverir azcık, konu sahibi kimseyi finanse etmek zorunda değil dimi

Yahu seni neden kınayayım ben senden beterim bakma burda konuşuyoruz ,nişanlının gözünde kıskanç elti konumuna düşme sadece.
Ayrıca hiç merak etme sanmıyorum ki sizi karıştırsınlar borç işine , ailesi destek olacaksa da emin ol senin haberin olmaz.Gizli yaparlar bozulacağını bilirler.

Son düzenleme:
ayyy şaka gibi yaaa...
bu ne!

madem paran yok, ona gore yaşa arkadaş.
ailecek marka gıyen, kolunda altınlarıyla gezen adama ben nıye sorayım kı paran varmı gecınebılıomusunuz dıye!
nasıl bır mantıktır?

zaten nısanlın kardesıne yapacagını yapmıs. altınına kadar almıs evlendırmıs.
evıne yemeklik alıp pişirip bıde yedırsemıydı elıyle!!!

nısanlının bakıs acısına da uyuz oldum. ailemizin borcu ne demek??? o paradan aıleye ne gelmıs ne katkısı varmıs da sımdı hep beraber odeyelım dıyebılıyor. ohh karısına yedırsın ıcırsın gezsın tozsun. sonra anamla abım öder...
böyle tıpler arkasını toplayan brılerı oldugu ıcın rahat davranırlar, nısanlın bunu odese yarın obur gun baska bı borcla gene gelıcek.

kesınlıkle kabul etme. essek gıbı calışsın odesın kucuk bey bı zahmet!

sen fıkrını beyan ettıgınde sen benı para ıcın mı terkedıosun, bızım askımıza noldu, benı degıl paramı sevıodun demekkı gibi lafları duyabılırsın nısanlından emin ol. asla kabul etme bunları ve bu duygu sömürüsü oyununa gelme sakın. mantıklı ol.

"ben senın kendını kullandırmana bu kadar iyi niyetlı olup, ıyı nıyetını suıstımal etmelerıne ızın vermene kızıyorum, benımde abımın ablamın borcu var ama ben karısmıyorum, nasıl yaptıysa odesın dıyorum, bende evlenıcem yuva kurucam, kımsenın etlısıne sutlusune karısmıyorum, kendı ıhtıyaclarımı almaya calışıyorum. sen zamanında ona yapıcagını yapmıssın, satsın altınalrını karısının, işe de gırsın, nasıl yedıyse odesın. bu sızın ailenızın borcu degıl onun borcu, sıze ne almıs, ne vermıs de borcunuz ortak olcakmıs" de.

ısrar ederse de sen bılırsın artık. bir ömür onun o sülük kardesının borclarını ödemek zorunda kalabılırsınız..

evet maalesef haklısın
vallahi ailecek oturup konuşsunlar nasıl çözeceklerse çözsünler
el kızınında bunu istemeyeceğini bilsinler neden el kızı deidm
işlerine gelmeyince el kızı oluyoruz ya onun için...
artık hayırlısı bakalım göreceğiz

Sende kendi ailenin bi borcunu söyle Eflinam
Bizimkilerin de şu borcu var
Sen kardeşininkini ödersen bende onu öderim
Bize de artık gökten rızk yağarsa geçiniriz de

Bencil insanlardan nefret ediyorum !!! Insanlarin kaderiyle oynuyorlar resmen !!!
Yerine olsam resti cekerdim! "Ya kardesinin borcu, ya ben. Bu isin seninle alakasi kalmadiginin garantisini vermeden evlenmem" derdim.
Hey Allah'im ya bu kadar saftirik olmasin nisanlin

Sen çocuğunu bilmem ne markasından giydireceksin diye yeni evlenecek çiftin parasına göz dikilir mi? Çok fedakar bir anne, çocuğunun bir dediğini iki etmeyen anne, kendi 100 tl lik giyineceğine 50 lik giyinir çocuğuna kendinden kısar alır. Bir amca ve daha "müsatakbel" yenge kimsenin çocuğunun marka giyimini karşılamak zorunda değil.

Son düzenleme:
Öz kardeş te olsa
Bi yere kadar yardım edilir kızlar
Her seferinde sen böyle can kurtaran gibi yetişirsen
Adam geniş geniş takılmaya devam eder

İnsanoğlu nankör çünkü, öz kardeşin de olsa bu değişmez
Zaten normal biriyse ayağını yorganına göre uzatır, kimseden tek kuruş beklemez

Borcunu amcasına ödetmiyorsanız tabiiki alabilirsiniz de konu bu değil ki...

zor yaa insan tatlı tatlı nişanlılık günlerini geçirecekken böyle şeylerle ugrasması gerçekten büyük şanssızlık.

hallettik felan deselerde kolay kolay hallolacak gibi değil.evlenmeyin bu süreyi uzun tutun.bir şekilde borcun nişanlınıza kaldıgını anlarsınız.

kızlar hepinize ayrı ayrı tşk ediyorum
akşam nişnalım ile konuşucam hatta burdan notlar aldım kendime onları söylücem
tatlı dille baktım olmadı artık aileler mi girer nasıl olur bilemiyoırum

inşaallah akşam oda mantıklı davranır ve 2 senemizi heba etmez
kardeşinin borçları için

Çok üzüldüğünü belli etme
Olursa olur olmazsa da olmaz gibilerinden konuş
2 sene sonrayı da garanti bilmesin yani tercihi o yönde olursa

inşaAllah mantıgının yanlış oldugunu anlar sen konusunca..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…