Ne olur bir yol gösterin nasıl davranayım nişanlıma karşı?

Arkadaşım emin ol pazarda ki eşyalarla bazı iyi markaların arasın da bir fark yok zaten çok uçuk markalar demedi.Ben aldım mı iyisini alırım uzun süre de almam başka bir şey ,aynı şey değil mi ?Mevzu bu değil zaten geline karışmak yakışmaz nişanlısının halletmesi gerekir bu durumu ki sanmıyorum da abisine borç ödeteceklerini.Karısının bilezikleri dururken ne alaka konu sahibinden istesinler ?
Arkadaş boşuna evham yapıyor gibi geliyor sadece .

Canım zaten ben olsam o yazdıklarımı güleryüzle değil gayet kendinden emin bi'şekilde söyler baktım yan çiziyor ben böyle düşüncelerle evlenemem der resti çekerdim. Çünkü zor yani... Benim dedem bile annemi ilaç parası diye arar bi'bakarız lcd tv almıştır kaç milyara neymiş kızı çalışıyormuş. Amcam araba alır neymiş "ödeyemiyorum hapise atsınlar, öliyim de kurtulunmuş"... Allah'tan bizimkiler akıllandılar bu konuda artık ama zamanında çok bunaldılar aman kötü olmayalım kimseyle diye...

Bu konularda çok yumuşak yüzlü olmamak lazım cidden yoksa sırtını biri bi'dayadı mı kalkmak bilmiyor.

Bi'tanıdığımızı hatırladım. Kadınla adam üni mezunu çalışmazlar ama tatile Uludağ'a giderler kızkardeşlerden para alınır çocuklar bunalıma girermiş yoksa, sonra çocuklar ve kendileri Zara vs marka giyinir ondan bundan para bulunup neymiş çocuklara yansıtmamak lazımmış (18 yaşında çocuğu)

Kadın kızkardeşlerine okadar yasladı ki sırtını ev kirasından tutun, tatile kadar onlar ödüyor. "Siz ablanızı hiç düşünmeyin, bunalıma girip intihar ediyim de hepiniz kurtulun adam iş bulamıyor ben ne yapayım" diye diye 2 kız kardeşi de evlenemedi

Sanırım evli değilsiniz ya da ailenizde böyle bi'olay hiç olmadı.
Valla öyle bir ödediyorlar ki borçları hiç utanan bile olmuyor. Sanki zorunda gibi insanı düşüncesiz, hayırsız ilan ediyorlar bi'de

Eğer kendim çalışıyorken üç kuruşun hesabını yapıyorsam benden medet bekleyen insanların giydiği marka bana dokunur arkadaş! Kime dokunmaz? Burada kaliteli ürün giyme hakkında bir konuda yok ama gereksizce oraya kayıyor nedense. Konu sahibi tabii ki evham yapar ki hiçte evhamlık bir durum değil, durum ortada. Siz benim nasıl geçiniğimi biliyormusunuz derken nişanlısının kardeşi üzerinden attı atacağını. Bilezikler dururken borcum var demeyi biliyorsa pek tabii abisinden beklentiler var. Birde yani konu sahibi hiç para vermese bile nişanlısının vereceği para konu sahibine hiç mi dokunmayacak? Nişanlısı maaşını kardeşinin kredisine harcasa konu sahibi eşinin ortaya koyamadığı para için çalışmayacak mı? Bu nasıl bir mantık?

Son düzenleme:
Böyle asalakların da hep arkasında biri olur ya en çok ona yanıyorum mutlaka böyle sorumsuzca davranışlarının bedelini ödetecek birini bulup hep düzlüğe çıkıyor bu tipler ama gerçekten işinde gücünde çalışıp çabalayan pek çok insanın arkasında da ne anne ne baba ne kardeş kimse durmaz. Bu tiplere acımıyorum ben gerekiyorsa evine haciz gelsin gitsin hapse yatsın cezasını çeksin anca akılları başlarına gelir öteki türlü hep birilerinden medet umuyorlar akıllanmıyorlar ölene kadar malesef böyle asalakça bir yaşam sürüyorlar.

umarım senin dediğin gibidir ve ben evham yapıyor olayım
ne olur allahım son söylediğinine amin diyorummmmm

buda çok zormuş ne diyeyimki
inşaallah bizimkisde çift maaş muhabbetine dönmez
işte sizin durumunuz iyi onların durumu yok gibi genelde kıyaslama olur ya
ama durumu olan en ufak şeyden kısarken o durumu olmayan keyfini sürer bir şekilde

evet canım aynen senin gibi düşünüyorum bende
hiçbir zaman insanların malında gözüm olmadı nasip meselesidir
durumları olsa bize yardım edeceklerinide sanmıyorum
hoş nişanlımın yaptığının yarısını yapmazlar bence

evet canım bende ona yanıyorum işte
bu tür tipler hep birilerini bulur
benim dayımda yıllarca ananemi sömürdü kaç yaşlında hala sömürür
bizim gibi canı çıkıp çalışanlarıda hep sömüren birileri bulur ne diyim
kader mi kısmet mi nasip mi

Aynen ya... Eşim kimseden 1 kuruuş görmeden evlendi (k) çünkü arkamız yok. Ne yardım eden olur ne durumumuzu bilen. Tam tersine babası borç yapar eşim öder. Benim erkek kardeşimde sorumsuzun önde gidenidir. Evlenene kadar benden para aldı. Babam neredeyse dövecekti yeter artık çalış diye. Şimdi karısının durumu iyi. İkisi de çalışmıyor. Böyleleri 4 ayak üstüne düşüyor zaten.

Sanırım evli değilsiniz ya da ailenizde böyle bi'olay hiç olmadı.
Valla öyle bir ödediyorlar ki borçları hiç utanan bile olmuyor. Sanki zorunda gibi insanı düşüncesiz, hayırsız ilan ediyorlar bi'de
Bir dokun bin ah işit benden , babam varlıklı bir adamdı sonra iflas etti şu an bir kaç yer bulunuyor sadece elinde.
Amcam çok çok fazla borç yapıyor ,silahlar çekiliyor bir şekilde babam giriyor araya babama diyorlar ki sat malını mülkünü öde,babam kimin malını satıyorsunuz diyor siz .
Malesef babam amcamın onca borcunu ödedi hala da ödüyor .Bizim rızkımız gitti yıllarca hala da gidiyor sadece bize zararı olmadı halalarımın da hakları gitti.Düşün işte arkadaşım .
Ben konu sahibini çok iyi anlıyorum bunun sorgulanması bile yanlış ne alaka nişanlısı ödesin ki , annesi babası öderse ona bişey diyemez ama evet sinir olur , öfkelenir belki kavga çıkar ama elinden başka hiç bir şey gelmez .
Bu yüzden diyorum hiç karışıpta kendini boş yere kötü etmesin .

Son düzenleme:
şöyle bi gözlemledimde,
evin kardeş olarak büyüğü olmak çok sorumluluk gerektiriyor daha doğrusu kullanılmak..
eşim 2 kardeş ve büyük olanı.
kendi der,büyük çocuk olunca evin tüm stresini yükünü sen çekersin,küçük kardeş her daim bir parça şımarık ve rahattır.
haklıda...
daha bugün yaşadım.
kaynım subay eltim doktor.altlarındaki arabanın yarısından fazla parasını eşim vermiş geri almak suretiyle.
ben okuyorum.ev aldık,arabamız yok henüz.
kaç kez dedik arabayı sat üzerine ekleyip bizde araba alacağız diye.
çok şükür sattı parasını yolladı derken bugün eşimi arayıp:''abi biz 40 bin liralık bir araba alacağız açığımız var verir misin'' diyor...
güler misin ağlar mısın?
kimsenin eşimi düşündüğü yok,eşim bankamatik mübarek.
aklı başında insan düşünür:''yıllarca abiminde hakkı olan arabayı sadece ben kullandım,evlendi eşiyle her yere otobüsle gitti,artık onlarında arabası olması lazım''..
nerde...2 gün arabasız kaldı dokundu galiba.
kaldıki gelirleri bizden daha iyi,ben henüz çalışmıyorum.
eşim bugün arayıp durumu anlattı,sana sormmadan bişey demek istemedim ne diyorsun diye.
açık açık söyledim kardeşinin ne kadar bencil olduğunu.sağlık meselesi olsa amenna.
fakat keyiflerini biz karşılayamayız.40 bin değilde 30 binlik arabaya binsinler bi zahmet.
aynen söyledim ve ben razı değilim fakat kardeşindir son karar yine senin dedim.
ve eşim yollamadı bizde araba alacağız dedi.duydumki senet imzalayarak almışlar.
demek istediğim böyle keyfi harcamalara prim vermeyin.
fakat bu yaparkende ortalığı batırmayın.
sakin bir üslup ve mantıklı,yerinde açıklamalar aklı başında bir eşi ikna etmek için yeterli.

kızlar ilginiz için tşk ediyorum hepinize
dün çok stresli idim iş yerinde zor durdum resmen
ama kendimi boşuna yemişim bir arkadaşın dediği gibi
nişanlım ile biraz tatlı birazda acıtasyon yaparak konuştum.
Altınlarlardan ve borcu ödeyip ödemeyeceğinden konuyu açtım.
Sen enrden çıkardın altınları vermeyi falan dedi.ben neden ve nasıl ödeyeyim dedi.
Benim o kadar param olsa zaten kaç aydır düşünüyorum nasıl evlenicez nasıl yapacaız diye dedi
o kadar para ile düğünümü yapar evlenirim dedi.
Benimle yemediler sonuçta dedi.eşi ile yemişler bir şekilde
oda kardeşine çok kızıyor ş.erf.z bile dedi yani.eşş.ol eşşek dicem ölmüş babama yazık dedi.
Bende sana inanıyorum,güveniyorum,mantıklı bir insansın sen dedim.
Bizi zor uruma sokmayacağını biliyorum dedim
şunuda söledim 30 yaındayım normalde evlenip bebek yapmam lazım ama dedim stajım için ve geçim için 1 sene çalışmayı düşünüyorum bak ben dedim
birde benim babam sinirlidir babamda ailemde böyle bir şeye kesinlikle izin vermesler dedim
bu onun borcu senin değil dedim ama böyle arada tatlı dilli böyle üzgün gibi konuşuyorum
yoksa işte durumuz olsa verirsin vs gibi ama bizimde belli diye .
Kısa ve öz olarak şimdilik böyle birşey söz konusu değil.
Ama ilerde ne olur allahtan başka kimse bilmez
ben zaten altınlardan ve borçtan konu açınca ne alakası var dedi
nerden çıkardın dedi acaba eşeğin aklına karpuz kabuğumu kaçırdım ki:26::26:
Dedim herkes gibi benimde sınırlarım olduğpunu bil
oda çok üzgün ve çok kızıyor kızkardeşini aramış borç yapan demiş kız 3 gündür miğde ağrısı çekiyormuş
nişanlım diyorki o ne yapsın dedim bende elde sonuçta eşi izin vermes ve sendede ben izin vermem sonuçta kimse izin vermes dedim....
-------şimdilik durum bu hanımlar-----inşaallah değişiklik olmaz durumda-----allahım bu tür insanlarada akıllar fikirler versin-----amin----

canım seninkide çok zor
birisi doktor birisi subay aten gelirleri iyidir size ne saralanıyorlar ki anlamadım
bu insanların bu kadar düşüncesiz olmasına çok kzııyorum
ses çıkarmayanı enayi,yoluncak kaz gibi görüyorlar ya
Biz yemeyelim alın siz yiyin ...oldu paşam başka...
40.000 almasınlar 25.000 alsınlar bir zahmet
birde ellerinde para olmaz ama lükstende geri kalmazlar ya ifrit oluyorum bu türlerede

Günaydın
Çok sevindim Eflinam
Tek bu yüzden değil genel anlamda da hesabınızı kitabınızı bil evlenince
Çünkü bilmezsen sana bildirmeden de yardım edilebilir, ihtimal olarak söylüyorum sadece
Mutluluklar

sanada günaydın canım
çok tşk ederim canım
nişanlım mantıklı ve olgun birisi bana görede diyebilirim
işi ve yaşı gereği mantıklı düşünebilir
senin dediğin gibi ilerdede hesabı elden bırakmamak lazım
ne yapıyor ne ediyor diye tabiki
inşaallah değişmes bu
tşk ediyorum canım benim

düğün borçları çok,eltim kendi ailesinede her ay yardım ediyor.
daha yeni toparlanmaya başladılar.
ama pat diyede büyük bir adım atılmazki...
40 50 bin liralık arabaya ne gerek var?
en sinir olduğumda arabayı satıp hesaba parayı yollayalı 1 hafta olmadı ya.
hemen geri istiyorlar araba alacağız diye,biz süs olsun diye tutuyoruz ya parayı
eşimde söylemiş bizde araba alacağız veremeyiz diye.
biraz düşünce ya biraz empati...
çok mu şey istiyorum bilmiyorum ki.
Allahtan aynı şehirde değiliz.

bu arada sevindirici sonu şimdi gördüm.
çok sevindim senin adına.
hep böyle ol.
sende eşinde hesabınızı bilin.
inan biraz yumuşak olupta yüz bulunca arkası kesilmez.
evlendiğinizde de her ay bütçe planlaması yapın.
oturun eşinle nereye ne kadar borcunuz var,eve ne kalıyor,birikim yapacak para artıyor mu?
bunları çok iyi takip et.
özelliklede eşine bu konuda hassas olduğnuzu hissettirki senden habersiz birşey yapmasın.
bunu genel manada yap.
mesela eşimin iş arkadaşının acayip borcu var,eşimden hemen hemen her ay bin tl borç alır 2 gün sonra verir.
bunu bile bana haber verir.
yani sadece aile için geçerli değil bu durum genel manada maddi manevi bir bütün olun.

canım ben işim gereğide gerçekten hesabımı kitabımı çok iyi bilirim
tutumlu sayılabilirim yerine göre tabikş
iş yerimde aylık bilançom vardır mesela
avansım,maaşım ne kadar
ne almışım ne vermişim
4-5 günde bir güncellerim
ay sonu bakarım hep olumlu veya olumsuız kendime ayar çekerim
evlenincede ikimizin maaşınıı tutmayı düşünüyorum
kkartı ne kadar,kredi ne kadar,faturalar vs vs
kalan elimizdeki ile tutuyor mu vs diye
öok haklısın ipin ucunu bırakmamak lazım nasıl olsa bu anlamıyor deyip
saçmalayabilirler erkekler maalsef
ben evlenip ailesine yardım edenleride anlamıyorum açıkçası
o evlendi artık eşi var ailesi var ama nerdeee

evinizin muhasebecsi olacaksın ha
ama çok iyi düşünüyorsun,
para durumlarını tamamen erkeklerin eline bırakmak iyi değil,
sizinde bu konuya vakıf olduğunuzu bilsin ve harcamaları ona göre yap(ın)sın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…