ayyy şaka gibi yaaa...
bu ne!
madem paran yok, ona gore yaşa arkadaş.
ailecek marka gıyen, kolunda altınlarıyla gezen adama ben nıye sorayım kı paran varmı gecınebılıomusunuz dıye!
nasıl bır mantıktır?
zaten nısanlın kardesıne yapacagını yapmıs. altınına kadar almıs evlendırmıs.
evıne yemeklik alıp pişirip bıde yedırsemıydı elıyle!!!
nısanlının bakıs acısına da uyuz oldum. ailemizin borcu ne demek??? o paradan aıleye ne gelmıs ne katkısı varmıs da sımdı hep beraber odeyelım dıyebılıyor. ohh karısına yedırsın ıcırsın gezsın tozsun. sonra anamla abım öder...
böyle tıpler arkasını toplayan brılerı oldugu ıcın rahat davranırlar, nısanlın bunu odese yarın obur gun baska bı borcla gene gelıcek.
kesınlıkle kabul etme. essek gıbı calışsın odesın kucuk bey bı zahmet!
sen fıkrını beyan ettıgınde sen benı para ıcın mı terkedıosun, bızım askımıza noldu, benı degıl paramı sevıodun demekkı gibi lafları duyabılırsın nısanlından emin ol. asla kabul etme bunları ve bu duygu sömürüsü oyununa gelme sakın. mantıklı ol.
"ben senın kendını kullandırmana bu kadar iyi niyetlı olup, ıyı nıyetını suıstımal etmelerıne ızın vermene kızıyorum, benımde abımın ablamın borcu var ama ben karısmıyorum, nasıl yaptıysa odesın dıyorum, bende evlenıcem yuva kurucam, kımsenın etlısıne sutlusune karısmıyorum, kendı ıhtıyaclarımı almaya calışıyorum. sen zamanında ona yapıcagını yapmıssın, satsın altınalrını karısının, işe de gırsın, nasıl yedıyse odesın. bu sızın ailenızın borcu degıl onun borcu, sıze ne almıs, ne vermıs de borcunuz ortak olcakmıs" de.
ısrar ederse de sen bılırsın artık. bir ömür onun o sülük kardesının borclarını ödemek zorunda kalabılırsınız..