canım nişanlımda öyle dedi
ev alır araba alır ödeyemez tamam dedi ama ortada bişi yok
birde siz bana hiç sormadınız geçiniyor musun diye vs demiş
bedavadan abin evlendirmiş altınına varana kadar
abin zaten kendisi ev kredisi ödüyor deliler gibi çalılşıyor çocuk
yenmiş içilmiş para ortada birşey yok
annesinin maaşı borca bağlanırsa kadın ne yapacak kim bakacak
nerde kalacak bunlarda var memlekette evi var ama ev yenmez ya
ben de bunun için hemen nişanlısını borca soksun eşya aldınsın felan diyorum
makul
valla ben aşkımlı canımlı cicimli de konuşmazdım niye ben ezilip büzülücem ki, sünepe kardeşi utanmadan borçları diziyo bide üste çıkıyo siz bana nasıl geçindiğimi sormuyosunuz diye,karısı keyfinde ben niye gerilicem olursa olur olmazsa olmaz, benim babamda böyle değişmiyo bunlar heleki sizde babada yok bunun demagojisi çok yapılır
Allah kimsenin başına vermesin ama nişanlıymışım seviyormuşum anlamaz buz gibi soğurdum.çünkü çok çektim.evliliğimde çekemezdim.
Hatta bence bu işin işinde başka bi iş var
Bu adam eşi marka giyinsin diye borca bulaşmamıştır bence
Kumar vs. olabilir
Tam olarak açıklanmadığına göre temin edilen yer tefecidir muhtemelen
Yoksa dersin ki ben bankadan kredi çektim, şunu şunu aldım arkadaş..
bende soğurdum, etrafımda hiç peri masalı gibi evlilik görmedim bu senaryoyu annemde gördüm teyzemde gördüm ohooo roman olur, çile çekeceğime evlenmem uzaktan severim bi müddet sonra elbet unuturum yeni birini severim, ben biraz mantık çerçevesinde yaşıyorum hayatımı, duygu zarar getirir bu tip işlerde
burda bir çok kişi yorum yazmış ve akıl vermiştir sana eminim hepsini okumadım ama sakın altınlarını verme derim benonlar sizin ve geleceğinizde ne olacağı belli değil sefasını eşinizin kardeşi ve karısı mı çeksin güzel giyinebilmek, gezip tozmak için..
Zaten kendi karısının altınları kolundaymış ki
Niye millet seferber oluyo ben anlamadım
Önce onun altınları bozulsun, hayret birşey
Zaten kendi karısının altınları kolundaymış ki
Niye millet seferber oluyo ben anlamadım
Önce onun altınları bozulsun, hayret birşey
bence çok öyle takısı oldugunu sanmıyorum 14 ayar künye 1-2 kolyedir.böyleleri altın felan da bırakmaz karısında.tecrübeyle sabit
Oturup konuşsan herkezin parası yok ama ellerinde telefonlar altlarında ki arabalar hele mağazalara girdiğim de deli gibi alışveriş yapan insanlara hayret ediyorum .
Haklısınız siz ama gelinin altınlarına giydiği kıyafetlere dikkat etmeniz garip geldi size düşmüyor bu konular da laf söylemek .
Özellikle çocuğun kıyafetleri konusun da söylemeniz kızdırdı beni emin olun ki herkez evladı için en iyisini ister .
"Aşkım beni yanlış anlamanı istemiyorum ama açıkcası kafama çok takıldı, beni korkuttu bu konu. Biz babamın kardeşlerinin borçları vs yüzünden çok sıkıntı çektik zamanında her istediğimi sırf böyle giden borçlar yüzünden erteledim hep... Evlendiğimde de böyle olsun istemiyorum önce herkes ayağını yorganına göre uzatmalı. Bak biz her şeyden kısıyoruz, sıkışmayalım diye... Sağlık vs.sorunu olur ozaman gözümüzü bile kırpmadan yardımcı oluruz elimizden geldiğince ama lütfen bizi şimdi veya ilerde başkasının borcuna dahil etme. Yuva kurmak kolay değil, Allah bilir biz nasıl zorlanıcaz bize kim yardım edecek ozaman? Senin kardeşin benim de kardeşim elbet ama eşi evde otururken bizim onların borcu için didinip çalışmamıza gönlüm razı değil" tarzı bi'şey derdim sanırım.
Şahsen ben bu düşünceleri kafamdan temizleyene kadar evliliğe soğuk bakardım:44:
Babaları yokmuş o yüzden nişanlınız baba gibi davranmış ama bu zamanda babalar evlatlarını evlendirmiyor bile, şahsen bizde öyle oldu. Babalık para vermekle olmaz. Madem büyüklük yapacak, kardeşine bir zahmet sorumluluk öğretsin. Eğer ebisi bu parayı öderse artık bundan sonra yapacağı bütün borçları abisisnin sahipleneceği anlamına gelir. Kimse kimseye nasıl geçiniyorsunuz diye sormaz, gururlu bir erkek lafını bile ettirmez. Ama Allah bilir ben karımız çalıştırmam diyordur ama yengesinin ve abisinin müstakbel mal varlığına da göz koymaktan çekinmiyor. Herkes ayağını yorganına göre uzatmayı bilmeli. Çok kazanırsan çok harcarsın az kazanırsan az harcarsın böyle yani. Siz kazandığınız halde fazla harcamıyorken kendi karısı marka takılıyorsa bu büyük haksızlık. Bu durumu şimdiden kabullenirseniz ilerde daha büyük şeyleri de baştan kabullenmiş olacaksınız. O yüzden şimdiden ne yapsanız odur.
şu an sen sert çıkarsan ne olur biliyomusun onlar gene ailecek bi plan yaparlar tamam hayatım biz ödemicez bulduk buluşturduk der sizin düğün olur takılarla o borç ödenir baştan sona okumadım ama sanırım çalışıyosun ohooo çift maaş bunlar tamam derler evliliğin boyunca eltine kaynına bakarsınız, nerden mi biliyorum, benim babamda 28 senedir böyle, dedem kanser hastası, 2 haftada bi babam gidiyo kontrollerini yaptırıyo dolaplarını dolduruyo, ama babamın işi olunca nolucak, şu oluyo,amcama arabamızı bırakıyo cebine para koyuyo amcamda babasına bakmış oluyo
Eflinam merhaba
Yeni gördüm konunu artık dolanmıyorum çünkü buralarda
Çok üzüldüm
Nişanlın hata ediyor
Ben babaların bile her hata da evlatlarının sırtını sıvazlamalarından yana değilim
Kim ne hata ediyorsa, kendi düzeltsin ki bi daha yapmasın
Ki nişanlın abisi oluyor, baba da değil.
Kendi de düzen kuracak daha, annesi yardım ediyorsa etsin ama bence nişanlın karışmasın.
Nişanlına da anlat
Biz de bi yuva kuracağız
Sen ailene versen, bende kendi aileme versem bizi kim geçindirecek de
ben de bunun için hemen nişanlısını borca soksun eşya aldınsın felan diyorum
anneye de siz bakarsınız hatta bunu sana iyilik gibi sunarlar, sen çalışıyosun yemeğini yapar falan derler
Hatta bence bu işin işinde başka bi iş var
Bu adam eşi marka giyinsin diye borca bulaşmamıştır bence
Kumar vs. olabilir
Tam olarak açıklanmadığına göre temin edilen yer tefecidir muhtemelen
Yoksa dersin ki ben bankadan kredi çektim, şunu şunu aldım arkadaş..
bide nişanlı alışmış herhalde kardeşinin arkasını toplamaya adama tuhafgelmıyo ne kardeşler var 1bınlıra borç vermezler
Oturup konuşsan herkezin parası yok ama ellerinde telefonlar altlarında ki arabalar hele mağazalara girdiğim de deli gibi alışveriş yapan insanlara hayret ediyorum .
Haklısınız siz ama gelinin altınlarına giydiği kıyafetlere dikkat etmeniz garip geldi size düşmüyor bu konular da laf söylemek .
Özellikle çocuğun kıyafetleri konusun da söylemeniz kızdırdı beni emin olun ki herkez evladı için en iyisini ister .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?