Ne olur bir yol gösterin nasıl davranayım nişanlıma karşı?

Hiç sevmediğim konu çalışmayan kardeşler, bakılması gereken çocuklar ve hoyratça harcanmış para karşılığı biriken borçlar..
Yani neye ve kime güveniyorlar, hayat birilerini gebe bırakarak ne kadar devam eder?
Dediklerinin hepsi olabilir canım hepsi…
Şu an da yapacağın çok şey yok, evli değilsin. Hatta moralini bozmayayım ama bu konu ayrılmanıza kadar gidebilir. Çünkü bu tarz erkekleri tanıyoruz.
Sakin olmalısın öncelikle… ve başka bir yol bulması için nişanlını ikna etmelisin..

aynen canım bencede onları konus. ama kendini kötü kadın gösterme eltini çekemio gibi gösterme erkek hemen öyle algılar. daha tatlı sewecen çok çok üzgün kırgın oldunu belli et ki anlasın.. ben ikimiz biriktirriz şunu bunu yaparız çocuklarımıızın geleceği için kenara parayı nasıl atarız diye düşünürken sen o borcu ödemiceksin dimi felan de

haklısın canım
o kadar sinirliyim ki ne diceğimi bilemiyorum
inşaallah saçmalamam akşam olunca
şu an çok kötüyüm işteyim ağlayamıyorumda
evet haklısın tatlı dilli yaklaşıp iyi düşünceli ikimizi düşündüğümüzü göstermeliyim
ama işte yapabilecek miyim bilmiyorum bunu
benden soğuyup paracı olduğumuda düşünmesini istemiyorum
ama nasıl davranıcam karar veremiyorum

evet tatlı dilli ama istemediğimide belirten bir şekilde sölemeliyim
kahretsinki hayatta politik olamam dobracı mahmut gibi nasılsa öyleyimdir
çok isterdim böle tatlı dille işimi halletmeyi ama yapı meselesi
bakalım nasıl sonuçlanacak bilmiyorum artık
çok karışık kafam çok hemde

allahım böyle sorumsuz insanları uzak et yarabbim
canım inşallah bankadan kredi çekmiştir onlar taksitleri ayarlar tefeci zor iş
bence çok dırdırlanmadan korkularından endişe ettiğin şeylerden bahset
5 ay çok kısa bi süre ve btün masrafın biriktiği dönem hep bundan sonra çıkcak masraflarınız
bunları güselce izah et
kardeşindir elbette sırtını dönemezsin ama bunu ödeyemicemiz açık de!!
eltinin işe girmesi ve çalışması herşeyi rahatlatır bunu söyle
kesinlikle senden soğutucu değil senden destek alıcı tavır sergilemen lasım
artık o benimde abim ya da kardeşim bende yardım etmek isterim ama biz daha düzen kuramadıkki falan diyebilirsin

derin nefes al allahım yardım etsin
herşey yoluna girer elbet canım ...

evet sakin olmam lazım yoksa patlıcam ve avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum şu an yoksa deliricem
ayrılık olmasını istemem ama rabbim herşeyin hayırlısını versin
ben neler düşünürken bakalım neler olacak
güvenmesin abisine ya ben kime güveneyim benimde abim var
evli çocukları var durumu iyi ama ben nasıl sırtımı dayayaım 3 çocuklu bir abiye
millet ne kadar rahat,gamnsız allahım yaa

Siz de evleneceksiniz, sizinde borclariniz olacak, belki ev alacaksiniz, belki cocuk ve masraflari. Iki aile birden evlenemez. Ayrica onun annesine borc takmasini da kiniyorum. Biliyorum basa gelince cekiliyor, annesi de dayanamaz. Eli ayagi tutan adam annesini de mi dusunmez hic anlamam. Ortada mecburi bir durumda yok. O parayla pesinat verilip, ev alinir. Yuh yani.

şöyle yap hemen git eşyalarını aldır ve nişanlını borca sok.sen üzerine bir borç alma, ama beraber öderiz de.belki düğünde çıkacak masrafları felan hesaplayamıyordur.en ucuzunu alırız hesabı yapıyorsaa

canım inanır mısın elimizden geldiği kadar minimum tutmaya çalışıyoruz herşeyi
ama şimdi bu durum beni delirtti ya dün akşam kırılmışlar geçmişler resmen evde
tamam destek eder gibi konulşurum ama bir yere kadar
deliricem çatlıcam şu an allahım başka dert vermesin inşaallah
şükür halimize

Yahu ne kadar rahat insanlar var ya,insan ar eder haya eder?Bu kadar rahat olmalarından hiç mi rahatsız olmazlar anlamıyorum..

Bak canım sana şunu söyliyim sende ona göre düşün taşın iyice...Bir kere alıştı mı devamı gelir,bu ilk ve son olur diye düşünme hiç,koca koca çocukları olsa,torunları olsa yine devam eder istemeye,kullanmaya...Bir akrabamdan örnek vericem,adam gelmiş ellisine;ev aldı,daha önce borç isteyip ödemediği adamdan yine borç istedi;her ay diğer kardeşine ödemede emrivaki yapar şu kadar var öde,kontörüm kalmadı al,kredim şu kadar para yolla...Gönderen kardeşte,hanımından gizli gönderir,sinirlenir öfkenelenir ama kardeş diye içi rahat etmez,gönderir.Karısı bi duysa kıyametler kopar,haklı olarak...

O yüzden sakınn sakınn izin verme buna..Gelin hanım bi zahmet çalışıversin.Size mi güvenerek yaptı çocuğu,girdi o kadar borca.Herkes Paşa torunu değil.Sizin altınlarınıza göz dikmesine asla izin verme...Nişanlına süre ver,5 aya kadar ya bu borç hallolur ona göre hesabını bilsin napıcaksa yapsın diye korkut gözünü.Kırarım diye düşünme,kırılmayınca anlamıyo böyle insanlar malesef,baştan yapıcaksın ayarı,mesafeli ol.....Düğündeki altınlarıda şimdiden hesapla ne yapacağını,ya ev borcuna girin sizde yada araba alın.Nişanlın mırın kırın yaparsa,baban konuşsun ciddi şekilde...Evet yeri gelir borç alınır verilir ama bunun adı başka bişey,kimsenin kimseyi sömürmeye ve kullanmaya hakkı yok...Sakın yumuşama canım,herkes ona göre atsın adımlarını,yoksa inan senden başkası üzülmez.Sen kıvranırken bi başkasının sefa sürmeye,borç harç düşünmeden yaşamaya hakkı yok..

Son düzenleme:

canım nişanlımda öyle dedi
ev alır araba alır ödeyemez tamam dedi ama ortada bişi yok
birde siz bana hiç sormadınız geçiniyor musun diye vs demiş
bedavadan abin evlendirmiş altınına varana kadar
abin zaten kendisi ev kredisi ödüyor deliler gibi çalılşıyor çocuk
yenmiş içilmiş para ortada birşey yok
annesinin maaşı borca bağlanırsa kadın ne yapacak kim bakacak
nerde kalacak bunlarda var memlekette evi var ama ev yenmez ya

Şuan olan olmuş zaten, yapacak birşey yok bu duruma..
Bu konuda söylenmeyin fazla
Ama bundan sonrası için ciddi bir öğüt gerekiyor, biraz tavır alın, aynı şeylerin bir daha yaşanmamasını tembihleyin.

Yaa ben anlamıyorum kardeş ayrıdır evet ama sağlık sorunu değil bişey değil, yeni evlenecek adama nasıl böyle rahat oluyorlar..
ayranı yok içmeye tahtirevalli ile gider ... tiplere ayrıca sinir oluyorum..

benim abi ve karısı da sizin borçtan çok daha yüklü borç taktılar hem de kumar borcu.5 kurus vermedik.yardım ettik mi ettik: çocugun servisi, mutfak masrafları ev kirası kıyafet şu bu ama kumara giden borcu asla kapatmayız dedik.hapse bile girse zırnık vermeyiz dedik.hatta hapse girsin de akıllansın dedik.

böylebırılerıne guvenen insan borçata yapar hacızde getırır ınsan utanır benböyle borçlandım dmeeye buda kendısını aklayıp ben ansıl geçiniyorum bılıyormusunuz dıyormuş nasıl geçindiği ortdada marka alamaya dvm etsın yetişebılıyorsa aslında bıraksın abısıde annesıde kendın battın kendın çık desinler bakalımbıda böyle sorumsuzluklar yapabılecekmi

"Aşkım beni yanlış anlamanı istemiyorum ama açıkcası kafama çok takıldı, beni korkuttu bu konu. Biz babamın kardeşlerinin borçları vs yüzünden çok sıkıntı çektik zamanında her istediğimi sırf böyle giden borçlar yüzünden erteledim hep... Evlendiğimde de böyle olsun istemiyorum önce herkes ayağını yorganına göre uzatmalı. Bak biz her şeyden kısıyoruz, sıkışmayalım diye... Sağlık vs.sorunu olur ozaman gözümüzü bile kırpmadan yardımcı oluruz elimizden geldiğince ama lütfen bizi şimdi veya ilerde başkasının borcuna dahil etme. Yuva kurmak kolay değil, Allah bilir biz nasıl zorlanıcaz bize kim yardım edecek ozaman? Senin kardeşin benim de kardeşim elbet ama eşi evde otururken bizim onların borcu için didinip çalışmamıza gönlüm razı değil" tarzı bi'şey derdim sanırım.

Şahsen ben bu düşünceleri kafamdan temizleyene kadar evliliğe soğuk bakardım:44:

Babaları yokmuş o yüzden nişanlınız baba gibi davranmış ama bu zamanda babalar evlatlarını evlendirmiyor bile, şahsen bizde öyle oldu. Babalık para vermekle olmaz. Madem büyüklük yapacak, kardeşine bir zahmet sorumluluk öğretsin. Eğer ebisi bu parayı öderse artık bundan sonra yapacağı bütün borçları abisisnin sahipleneceği anlamına gelir. Kimse kimseye nasıl geçiniyorsunuz diye sormaz, gururlu bir erkek lafını bile ettirmez. Ama Allah bilir ben karımız çalıştırmam diyordur ama yengesinin ve abisinin müstakbel mal varlığına da göz koymaktan çekinmiyor. Herkes ayağını yorganına göre uzatmayı bilmeli. Çok kazanırsan çok harcarsın az kazanırsan az harcarsın böyle yani. Siz kazandığınız halde fazla harcamıyorken kendi karısı marka takılıyorsa bu büyük haksızlık. Bu durumu şimdiden kabullenirseniz ilerde daha büyük şeyleri de baştan kabullenmiş olacaksınız. O yüzden şimdiden ne yapsanız odur.

evet canım akşam inşaallah konuşucam düşüncesini öğrenicem
borç bize kalmasında nasıl hallederlerse halletsinler artık
düşünse deseki abim evlenecek adam zaten borçta ama nerdeee

evet canım iyi yapmışsınız ama olan çocuklara oluyor işte
ama biz daha evlenmedik ne ile karşılaşacağımız belli değil
bakalım rabbim hayırlısını nasip etsin inşaallah hakkımızda

şu an sen sert çıkarsan ne olur biliyomusun onlar gene ailecek bi plan yaparlar tamam hayatım biz ödemicez bulduk buluşturduk der sizin düğün olur takılarla o borç ödenir baştan sona okumadım ama sanırım çalışıyosun ohooo çift maaş bunlar tamam derler evliliğin boyunca eltine kaynına bakarsınız, nerden mi biliyorum, benim babamda 28 senedir böyle, dedem kanser hastası, 2 haftada bi babam gidiyo kontrollerini yaptırıyo dolaplarını dolduruyo, ama babamın işi olunca nolucak, şu oluyo,amcama arabamızı bırakıyo cebine para koyuyo amcamda babasına bakmış oluyo

Eflinam merhaba
Yeni gördüm konunu artık dolanmıyorum çünkü buralarda
Çok üzüldüm

Nişanlın hata ediyor
Ben babaların bile her hata da evlatlarının sırtını sıvazlamalarından yana değilim
Kim ne hata ediyorsa, kendi düzeltsin ki bi daha yapmasın
Ki nişanlın abisi oluyor, baba da değil.
Kendi de düzen kuracak daha, annesi yardım ediyorsa etsin ama bence nişanlın karışmasın.

Nişanlına da anlat
Biz de bi yuva kuracağız
Sen ailene versen, bende kendi aileme versem bizi kim geçindirecek de

ben de bunun için hemen nişanlısını borca soksun eşya aldınsın felan diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…