Ne olur bir yol gösterin nasıl davranayım nişanlıma karşı?

eflinam

Guru
Pro Üye
7 Haziran 2012
5.022
1.624
398
40
kızlar 5 ay sonra düğünümüz olacak inşaallah ne olur fikir verin
ikilemde kaldım akıllı bayanlar nasıl davranmalıyım akşam nişanlıma karşı neler söylemeliyim
tavrımı nasıl belli etmeliyim sizce?

Kızlar benim nişanlımın kendinden 1 yaş küçük erkek kardeşi var
evli bir çocuğu var eşi çalışmıyor ve kirada oturuyorlar
ama bu kız 25 yaşlarında,marka giyen,bize geliş gidişlerinde ellerinde altınları olan,çocuğunun kıyafetleri vs marka olan bir kız.ve böyle markasız birşey almayan tipler varya onlardan diyelim.
Gel gelelim nişnalım 1-2 gündür böyle bir tuhaftı en sonunda sabah sordum ne oldu diye
dediki erkek kardeşim bize bir iş bıraktı üzerimize
bende üsteledim sonra konuşuruz dedi hayır söyle dedim
bu erkek kardeşi 25.000 veya 30.000 tl kredi çekmiş ama bankadan mı yoksa tefeci mi belli değil.....
Işte dün kırılmışlar geçmişler abi kardeş annesi
işte siz bana hiç sormadınız nasıl geçiniyorsun vs vs diye
sanki bize soran varda...
Sonra nişanlım anlatınca ben çok kötü oldum...
Nişanlımın tavrıda bizim ailemizin borcu bir şekilde bulup ödücez sonrada taksitlendirme yaparız oraya öder diyor
annesinin emekli maaşınıda oraya bağlarız vs gibisinden şeyler söyledi..
Ben tabiki çok fena oldum..
Ne demek kardeşinin borcunu biz mi ödücez...
Yok ben ödemem buluruz taksitlerini öder dedi.
Bende diyorum ki bu kardşei taksiteleri ödemes de borç bizim üstümüze kalır ise ne olur o zaman
nişanlım ailenin en büyüğü ve kardeşinide nişanlım evlendirmiş
yatak oadsı,yemek odası,düğün,alrtın herşeyini nişanlım yapmış 4 sene evveli baba olmayınca
sanki kendisi trilyonerde salakçım...
şimdi benim korkum şu bu borç döner dolaşır bize kalır ise ne olur...
Kardeşi şöyle düşünüyor olabilir mi?
-nasıl olsa abime düğünde altın vs gelecek onlarla öder nasıl olsa
-birde hadi bu bir şekilde ödendi diyelim tekrarlanmayacağı ne malüm nasıl olsa abim bir şekilde hallediyor diye düşünebilir buda var...
şu an yazarlen bile sinirden deli oluyorum...
Beyfendi paraları yerken sanki bizimle yedide derdi bize düştüç...
Sizce nasıl bir politika izleyeyim...

Senin konunmu diye 2 kere baktım eflicim,
böyle insanlar açıklarını kapatan var diye hep rahat davranırlar
negatif düşünmek istemiyorum ama öyle düğünü abi yapsın borçları ödesin, ee abide yuva kuracak.
Karısının altınlarını bozup ödesin borcunu eşin bu sorumluluğu alıyorsa sende düğün için kılını kıpırdatma madem herşeye yetiyor evide komple o düzsün.
Çok sinirleniyorum bu konularda gaz vermek asla istemiyorum en iyi kararı sen verirsin canım.
Ailenden birindne mutlaka fikir al onların söyledikleri çıkıyor en sonunda çünkü.

ablamla konuştum canım oda annemle konuşalım bakalım o ne dicek dedi
şu an sinirden ellerim titriyor işyerinde inanır mısın
şok oldum resmen şurda düğüne 5 ay kala olacak iş mi bu yaptığı beyfendinin
o zaman aynen yüklenecekse bende hiçbirşey almıyorum
akşam konuşucam kesinlikle istemediğimi söylücem

Sakin ol canım, rabbim senin için en hayırlısını doğrusunu nasip etsin.
5 ay kala öğrendiysen vardır bunda da bir hayır.
Bu arada ben senin nişanlını tek erkek sanıyordum yaa...
Yapması gerekeni fazlasıyla yapmış kardeşini evlendirmiş zaten.
Karısı yan gelip yatacağına işe girsin kocasına destek olsun, altınlarıyla gösteriş yapmasın.!!!

Saglik disinda kimsenin borcunu ne kapatirim, ne de borc veririm. Anlasilan kardesi cok rahat karisini para konusunda kisamiyor. Ordan, burdan borc alip kapatirim diyor. Boyle parazitlerle yasanmaz. Nisanlanmissinda izleyecegin yol belli ya ayrilacaksin ya da odeyeceksin. Zira nisanlinin anlayacagini sanmiyorum ama sen yine de bir konusmayi dene. Herkes ayagini yorganina gore uzatsin. Bir kere kabul edersen hep tepende olur bunlar cunku degismezler.

O parayla ev alinir be. Sende nisanlinla kredi al. Onu oduyoruz dersiniz . Belki de ev alirsiniz. Herkesin borcu kendine.

Son düzenleme:
Iyi valla:)
Kalır bencede; )
Onlar bu yüzden bu rahatlığı her zanan sürdürür ler:)

Chanel, burberry gibi markalar kullanıyorsa eltin,
Eski ayakabisini internete satılaga çıkartma yapsa bile satilir.
Õnce kendileri ögrensinler aynayi konyayi.

Bir şekilde önce kendileri bir çözüm bulsunlar
Eşide bir zahmet çalışsın, ne insanlar var ya:)

Ha bak birde bilezikleride vardi,
Düğüne bu kadar yakinken böyle bir durumun gelişmesi de, özelikle senin icin pek ilginç. .
Gelipde taki, şu bu için sorun cikartmazlar inşallah

Son düzenleyen: Moderatör:

yemin ediyorum ben 3 kuruş az olsun diye uğraşıyorum herşeyde istemiyoırum hiçbirşey
aman çok açılmayalım diye uğraşıyorum bu ne şimdi
o zaman benimde abimin borçları var dünya lkadar bende onu ödeyeyim
olur mu öyle saçmalık
şu an hiç iyi şeyler düşünemiyorum açıkçası
zaten sen ne kadar iyi niyetli olursan o kadar ıvır zıvır çıkıyor karşına

Kredi çekmeyi biliyorsa ödemeyi de bilecek bir zahmet.
Herkesin borcu var harcı var.Siz ödemeye kati suretle mecbur değilsiniz.
Nişanlın da ilgilenmesin.Çektiğine göre vardır bir ödeme planı kafasında.
Düğün dernek yapmak kolay mı.Düğünde takılanları siz de eşya borcunuza balayı harcamanıza yaparsınız.
O paraya göz dikmesine mani olun bir şekilde.
Sen nişanlına konu açılınca sor bakalım " hayatım kardeşinin borcu ne olacak nasıl ödeyecekmiş.Biz de evleniyoruz.
sen bekar olsaydın yardım ederdin " vs tarzından ...
Ne diyecek bakalım.

eflinamcım, ne kadar iyi niyetli mütevazi olursan o kadar işlerine geliyor.
Ben evlilik sürecinde bunu çok iyi gördüm, ama olan oldu geçen geçti.
Sizin 2 kişilik bir yuvanız ve sorumluluğunuz olacak nişanlına bunu anlatmaya çalış canım tatlı dille.

canım aynen öyle 2000-3000 neyse ödenir sağlık için olsa ama bu rakam 35.000 tl bile olabilirmiş düşün artık
ya şu an kafam çok karşık hiç i,yi değilim
çünkü annem yıllarca babamın kardeşlerine baktı ve biz çok sıkıntı çektik
bende yaşamak istemiyorum bu durumları
bakalım akşam koınuşucam nişanlım nasıl düşünüyor
olursa olur olmazsa düşüncelerimi tekrar gözden geçiricezm sank
i

yok canım hani öyle çok ultra markalar değil ama ele avuca gelen markalar var ya onlardan diyelim
bencede eşi ile bir çıkar yol bulsunlar bizde evlenicez para deli gibi lazım
artık nişanlımın kelimelerine ve düşüncelerine göre yön vericem
babam duysa o bile izin vermes zaten

bencede eğer abim öder nasıl olsa diye düşünüyorsa
ben bu işi devam ettirmemeyi düşünüyorum
sakin olmaya çalışıyorum ama olamıyorum
düğüne tam 5 ay kala bu danışıklı dövüş gibi oldu
ne demek ya aklın nerde idi
birde acite yapiyormuş
ölürsem hayat sigortası yaptırdım ordan ödersiniz vs diye

Böyle ÇAKAL'lardan nefret ediyorum.. Buna benzer şeyler yaşadım daha evvel ki ilişkimde resmen söğüşlüyorlar kardeş adı altında, üstelik eltin sefa sürerken, yeni eşyalar düzerken evine, sen cefasını çekiyorsun. Burda bir arakadaşa daha yazmıştım bunu. Şimdi yok ben ödiycem, siz çeki vs diyorlar, sonra ''abicim bu ay çok sıkışığım sen ödeyiver'' diyorlar. Üstelik bu ilk ve son kezde olmuyor, böyle aylar uzayıp gidiyor.. Diyemiyorsunda birşey olan senin huzuruna oluyor.. Kardeş sonunda restte çekemiyorlar, mecbur ödüyorlar.. Eltin pazardan giyinsin bir zahmet, altınlarını bozdursun borcunu paşa paşa ödesin.. Baştan sende restini çek, hatta ailene söyle. Deki ben bu borçu asla üstlenmem, bir ay dahi olsa rızkımdan vermem, sakın ola bununla bana gelmeyesin 10 çocuğumda olsa çekmem, çekemem herkesin aptalı benmiyim, senmisin de.. Ben sorunsuz, huzur dolu bir yuva istiyorum. Bir bilinmezliğe adım atamam de. Hatta bunu ailen kesin bir dille söylesin, eğer bu borç 1 ay bile size kalırsan çeker alırım kızımı desin, kararlı olsun demek istediğim.. Yoksa yumuşak olursan ardını alamazsın canım ben bunu bilirim bunu söylerim, çevremde o kadar çok ki böyle uyanıklar..

nişanlın hesabı kapatacak gibi görünüyor maalesef.size Allah kolaylık versin.öylelerine bir şey olmuyor.aynı borcu en fazla 3 yıl sonra tekrar yapar

canım kesinlikle 3 kuruş az olsun sıkışmayalım sıkışmasın diye düşünme hele ki çalışıyorsan daha sonra iyisini alırım diyorsun ama o iş yaş her şeyi istediğin gibi yap düğün balayı ev eşyaları hiç düşünme. Nişanlının da seni dinleyeceğini sanmıyorum yine bi konuş dene istersen erkeklerin geneli böyle hele ki abiyse baba da yokmuş evlenince de benden sana tavsiye adamı borçtan kurtarmayacaksın bi ev olur araba olur kredi borcu olacak sağa sola yedirecek para kalmaz elinde size birikim olur gerçi borç bulur yine yapar yapacağını.

canım hiiiç sorun etme kendine sakın! yok kaynınmış yok eltinmiş sakın olaki bunlar yüzünden kötü olma tatlı bir dille otur konus... ßen seninle mutlu olmak için evleniyorum sorun yasamak için değil sorun yasıcaksakta ikimzin sorunu olur bu ne senin ailenin ne benm ailemin de. ayrıca olaki borç ödeme durumu bir şeklde bize patlarsa ne maaşımdan 5 kuruş veririm nede altınlarımdan 1 kurus veririm bunu böle bil. biz nasıl çalşıp çabalıosak onlarda çalşp ödesinler kardeşinin eşi evde oturana kadar gitsin oda çlşssın. sen babalğını düğününü yaparak yapmıssın gerisi ona ait bu yüzden benmle kötü olucaksanda sana hiçbirşey diyemem daha felan gibi konus. tabi bi aile büyüğünden de yardım al . ama kendiini sakın üzme sinirlenme

ben olsam bı kıyamette ben koparırdım...
bu ne ya pasalar yıck gıycek gezcek tozcak..
sen 25 30 mılyar kredı oducen..
iyimiş walla..

neyse artık olan olmusta..
nısanlın eger bu borcu oducem ben dıyorsa yandın...
daha cok cekıcen demek oluyor bu..
son degıl cunku bu...
sonu olmaz bunun

gerçekten zor bir durum.nişanlınızla konuşun.şimdiden tutumunu ögrenin.bu tutum sonradan değişmeyecek bunu bilin

bu kadar borc varken altınla gezmek cok tuhaf
yardımcı olabılırsınız tabı ama esı altınlarını bozdurup ıse gırerse en azndan ıyı nıyetını gormus olursunuz
ama tum borcu sızın odemenız hos degıl tabı szınde borclarınız varken

canım ben dedim zaten diceğimi ama işte olduğumuz için çok konuşamadık malüm rahat olamadım
ama akşama inşaallah net bir şekilde düşüncemi söyleyeceğim
ben sıkıntı çekmek için evlenmiyorum mutlu olmak için evleniyorum dicem
borcu yapan ödemesinide bilecek
bize güvenmesin abiside tirlyoner değil ki

nişanlın hesabı kapatacak gibi görünüyor maalesef.size Allah kolaylık versin.öylelerine bir şey olmuyor.aynı borcu en fazla 3 yıl sonra tekrar yapar

iişte en çok korktuğum şey bu sırtını abisine dayaması
ilerdede nasıl olsa abim ödüyor deyip borç yaparsa çok sıkıntı yaşarız
nişanlımda ev kredisi ödüyor bu arada ve evlenince bizim borcumuz olacak mesela
vallahi kendisi bilir gidipte hiç bir kızda bunu kabul etmes zaten
heee varsa gidip onu alacak o zaman

bende hayatta eğer durumu yoksa illede yapsın diyemem
nişanlımda üzüldü ama aklını kullanacak şidmi bunu bu zamanda kimse kabul etmes
ne ben ederim ne başka bir kız

haklısın aynen senin yazdıklarını söylemeyi düşünüyorum inşaallah
sen yapacağını yaptın evlendirdin eşyaları vs
bundan sonra nasıl kredi çekti ise ödemesinide bilsin diye
bu yüzden benide kötü göreceksen var gör ve ses çıkarmayacak birini bulursun onla evlenirsin dicem

canım kıyamet koparmaya fırstaım kalmadı ki resmen şok oldum
ansısız düğün öncesi biz neleri düşünüyoruz
karşımıza bu durum çıkıyor
hee diyeceğim ödücem diyorsan bende bi,r kuruş çıkmaz
o zaman herşeyi sen yaparsın bende maaşımdan zırnık vermem dicem

şimdi annesinin emekli maaşını orya bağlarlarsa nbu kadın nasıl geçinir
kim bakar biz mi bakacaz kendimize zor bakarken yani
yardımcı olunur ama 1000-2000 tl en fazla ama 25.000-30.000 ne demek ya
kaç sene sürer bu ben kendimi yicem beyfendi hop bir daha borç

işte bu yanlıs....
bu kelımelerı kullanırsan aranıza sogukluk katarsın..
kı su an yakınlık katıp onu kendıne cekmelısın...
kesenızden ayrı bahsedersen eger biz olamamısız senı benı var dıye dusunecektır...
yapma..
sakın bu kelımelerı kullanma...
al karsına konus tek tek...
bunu yaparsan sole sole sole olucak..
bız daha ev gecındırmeyı bılmıyoruz..
dugun borclarımız olucak..
dugunde takılan altınlar bızım en buyuk destegımız..
onunla bır ev bır araba...
bız artık bı butunuz ve sen bır brc ıcıne gıreceksen bunu bana sormadan yapamazsın de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…