Ne olur bana fikir verin, artık düşünmekten beynimi yiyecegim

Anlamadım anneniz haklı bence. İnsan çocuğu için istediğini yapar kime ne? Siz ister çöpe atıp kullanmazsınız, ister birine verirsiniz kimi ilgilendirir ki? Anneniz doğru demiş bence, yaptıysa kızına yapmış. Kimi ilgilendirir? Neden hesabı sorulur ki bunun? O da isterse oğluna yapsaydı yani. O yapmadı diye anneniz de mi yapmayacak. Ayrıca siz yeni evliyken neden kv evine gidiyorsunuz ki? "El öpmeye" bir iki saat oturur kalkarsınız olur biter. Eşiniz de bir tuhaf kp yoğun bakımda hasta o annesine gidiyor. Zaten soğumuşsunuz neden affedip duruyorsunuz ki? Çocuk falan yapmayın bari. Girip spiral taktırın (sürekli kontrole gidin, kayma vs olmaması adına), ya da sürekli kadın doğum hapınızı kullanın.
Yok zaten tedavi görüyorum çocuk yapamam. İller farklı olduğu icin gittiğimizde kalmamız gerekiyor

Siz o zamn da kararlarıydiniz boşanmaya bence bosanin çünkü asla güvenmiyorsunuz ve sevmiyorsunuz.
İnsanların size neden kizdigini geçen konuda da anlamamıştıniz tekrar yazıyorum .
Adam sizi dokuz ay sürede ailesiyle görüşmeye zorlamsdi bir iliskiniz yoktu diye hatırlıyorum . Siz kendi ailenize gittiniz o kendi ailesine .
Eşinizin ailesi birşey yapmamis o oğulları ile kendi aralarında böyle bir beklentiniz olduğunda bunu baştan konusmalisinjz durumu daha iyi bir aile bulmalisiniz ki ben saygı duyuyorum istemek hakkınız ama parasız birini seçip ailen neden yapmadı demenin mantığı yok .
Eski nişanlısına bakıyorsa aklı ordaysa birçok yalan söylüyorsa keşke onlara susmasaydiniz zaten karakterini biliyormussunuz evlenmeseydiniz. Hiçbir zaman ailesini bırakıp sadece size biat eden sırf maddi desteği olmadı diye sizi seçecek birini bulamazsıniz. Bunun haricinde Adams güvenmiyorsaniz zaten bu evlilik olmaz ailenize rağmen boşanmalisiniz
Maalesef evlendikten sonda baktığını gördüm. Güven zaten orda kırıldı. Bunların da birikimi oldu sanırım. Ne güzel anlatmışsınız duygularımı teşekkür ederim..

Herşeyimizi kendimiz yaparak evlendik ama bize gelince yokta yok diyip 1 bileziği çok görüp, kendisinin kolunda bilezik görsem bozulurum.
Ben kısasa kısastan yanayım, benim eşim benim babam yoğun bakımdayken sen git ben de ailemin yanında olacağım derse, annesi de tabi bizim yanımızda olacak bir tatili var derse, beni yanlarında zor görürler.
Kayınvalideniz değişmez, burada eş önemli, eş yanınızdaysa kayınvalide de kendine çeki düzen verir.
Sizin de hatalarınız olmuş, 9 aylık evliliğe çok şey sığdırmışsınız, biryerden sonra dikiş tutmaz.
Hala inancınız varsa biraz daha mücadeleye değer belki.

Teee başta annenizin terbiyesizligiyle başlamış, sizin kaprislerinizle daha da büyümüş. Ben de o cevabı alsam bakmazdım ananızın yüzüne ki eminim buraya hafifleterek yazmışsınızdır. Kaldı ki kayinvalidenin bilezikleri ne sizi ne annenizi ilgilendirir. Düğün yaomak isteyen de kendi yapar. Anneniz sırf laf sokabilmek için hem düğününüzü hem evliliginizi mahvetmiş. Bilenecekseniz ona bilenin.

Sizin derdinizi anlamadım ben. 9 ay boyunca doğru düzgün görüşmemişsiniz zaten. Annesine çatır çatır cevap vermişsiniz, eşiniz bir şey dememiş. Gel görüş diye baskı da yapmamış. Adam daha ne yapsın ki gidip annesini mi dövsün? Günde 5 defa konuşurken de size sormayıversin bir zahmet.

Eşyaları almanızdan lütufmuş gibi bahsediyorsunuz ama aldıysanız kendi evinizin eşyasını aldınız. Kimse sizin eşyalarınızı alıp düğününüzü yapmak zorunda değil.

Bunlar dışındaki olaylara bakarsak adama güveniniz de sevginiz de çoktan bitmiş zaten. Uzatmak anlamsız bence.

Maalesef evlendikten sonda baktığını gördüm. Güven zaten orda kırıldı. Bunların da birikimi oldu sanırım. Ne güzel anlatmışsınız duygularımı teşekkür ederim..
Bakın evlilik şöyle bir şey değil şu noktada hatalisiniz siz zaten dokuz ay gorusmeyerek tepki koymuşsunuz sizin aileniz hala git kayinvalidene falan diyerek size baskı yapmasalar daha iyi ailenizin tutumu da yanlış . Hem düğün günü karşılıklı hata olmuş sonrasında da bir şekilde denge sağlamış siz görüşmemizsiniz e eşiniz size ses çıkarmamış ki siz beni oraya götursun savunsun istemişsiniz ama o farklı şekilde bu sorunu çözmüş . Aslında çoğu kadının isteyeceği bir çözüm bu da . Yani bayram günü kendi ailesine gitmeyi tercih etmesi çok normal .

Diğer konularda sizi haklı buluyorum ve açıkçası sizin genel olarak anne babanızın sözünü çok dinleyip gaza geldiğinizi düşündüm . Eve eşya almadılar , kocan seni neden annesine götürmüyor gibi gibi . Şimdi bu ilişki bitse bile başkalarının lafıyla hareket etmeyin . Bende eş ailesiyle bir çok olay yaşadım şimdi normal gider görüşürüm atsan atılmaz satsan satılmaz gayette anlaşıyoruz dengeyi bazen ortak bulmak lazım çabalamak lazım

Gergin konuşman var biraz relax .simdi yasin kac bilmiyorum ama bayagi bi sure cocuk düşünme. Birazcik herkesten uzakdur kimseye gitme yorum yapma azicik aşim kaygisiz başım. Yeni evliliklerin oturma süreci var bunu bil.esinide anla empati yap arada adami asla iki insan arasinda birakma sen ile kaynanan görüşmek istemiyorsan görüşme kararima saygi duy de esine bir sure anneni gormesem bizim icin daha iyi olur diyebilirsin tatli dil yılanı deliginden cikarir. Baktin olmuyor ozamam ayrilik dersin. Ama icine atma konuş eşinle kavgasiz konuşma kavgaya giderse odayi terk et yada esine cik bi hava al de .eşini seviyorsan biraz daha deneyin ama karsi tarafinda adimi olsun tek basina boğulma

Kayinvalideniz kendisi hicbirsey yapmadigi icin gocunup annene kendince laf etmis.Annenin cevabinda bisey yok.Yapana niye yaptin demenin alemi var mi?Yapmayana niye yapmadin demiyorsa kiz evi? Ustelik tek bir bilezik dahi takmiyirsa erkek ebeveynleri evet bir sorgulanir yani.Ama varken takmamislar.Bu düşüncesizlik.Kayinvalide hic yapici ve olgun davranmamis.Böyle borusu cok otüyorsa mutlaka birinin yuvasina maloluyor.Benimki beni degil görümceyi bosandirdi mesela.Kızından ayri yapamiyordu.Bu kadar laf saymaz ya insan bir geline ayiptir.Koca da dinliyor koyun gibi.Ayrilmaksa niyetin ayril.Bu kadini cok cekersin konu sahibi.

Merhaba, o kadar zor durumdayım ki. Ne uyuyabiliyor ne gülebiliyorum.. Daha öncede yazmıştım. 9 aylık evliyim. Kısaca özet geçeyim. Eşimle 2 yıllık beraberliğin sonunda evlendik. Bana karşı inanılmaz düşünceli, merhametli, ilgili. Ama kaç defa yalanını yakaladım. Eski nişanlısına sosyal medyadan bakmalarını vs. Hepsine sustum. Taaa ki düğün günümde annemle kvdem küçük bir çeyiz muhabbetine tartışana kadar.(kvdem sen neden bu kadar çeyiz yaptın, bunlar tayinci vs demiş , annem de kimseyi ilgilendirmez demiş) kvdem bu olaydan sonra düğünde kıyafetini değiştirmeyi bırakın ortasında bıraktı çıktı gitti. Ve tek oğlu. Daha sonra balayına gittik el öpmeye onlara gittik. Bana hosgeldin demedi onu bırakın anneme benim yanımda neler neler dedi bende susmadım. Sen buraya savunmaya gelmişsin dedi hata bizde dedi bende sizde değil bende diyip yüzüğü önlerine koydum. Sonra eşim yalvardı döndüm 4 gün orda kaldım benimle konuşmadı. Neyse aradan 9 ay geçti ne bir gün aradılar ne sordular. Tatilimizde babam yoğun bakımdayken eşim benim yanıma gelmeyip ailesinin yanına gitti. En sonunda dayanamadım gittim boşanma davası açtım. Maddi özgürlüğüm var. Yalvardı dönmedim babamın evine gittim. Babam işte yeni evlisiniz benim için bir şans daha ver filan dedi. Hayır dedim en sonunda ikna ettiler. Bu süreçte aldı beni kv evine götürdü. İçimdeki her şeyi söyledim. Başlangıçta benden nefret eden kadın sizin yüzünüzden bu haldeyiz diyince işte yapma o benim bitanem şöyle böyle demeye başladı. Eşimle birbirlerine bağımlılar. Günde en az 5 defa konuşurlar. Kısacası ne eşim bildi bizim aile olduğumuzu ne onlar… bu süreç sonunda eşimden o kadar soğudum ki. Tek korkum ailesi bana o kadar laf söylerken bir dakika eşim bu kadının hiçbir şeyden haberi yok dememesiydi. Şimdi dese ne fayda ki.. ilerde beni çocuğumla annesinin tek lafına terk etmeyeceğini bilemiyorum. Kafam çokkarışık lütfen yardımcı olur musunuz …
Çocuk yapma bir dönem. Kaynananla baya mesafeli ol. Bekle biraz duruma bak eşine bak zaman ne gösterecek. Hemen ayrılma

Alamadı cünkü ailesine kredi çekmişti onu ödüyordu
Aile içindeki algıya vergiye bu kadar karışmayın. Adam bekarken çekmiş, o aile onu belli yaşa getirmiş, şimdi çekse lafını edin ama eşiniz bekarken alınan verilenlerde söz hakkınız yok. Madem adamın borcu vardı, ödemesini bekleseydiniz, kaynananın kolundaki altınlar dert olmazdı o zaman.

Tabi kayınvalide dediğin kolundaki bilezikleri çıkarıp oğluna düğün yapmalı, kalan bilezikleri de gelinin koluna takmalı. Kim bilir anneniz daha anlatmadığınız neler dedi kadına, ne laflar soktu.
Kaynana gelinin anasının yaptığı çeyize karışmış, anası da kimseyi ilgilendirmez demiş de kavga çıkmış hı hıı kesin yaşanmıştır bu.

Olayları başlatan sizin anneniz yalnız. Kimseyi ilgidilendirmez çok ağır bir cümle onun yerine söylenecek bir dünya şey var. Sonrasında siz de çatır çatır savunmuşsunuz annenizi. Siz anneniz hatalıyken annenizi sırtlamışsınız da eşiniz aynısını yapıyor diye neden kızıyorsunuz? Tartışma kayınvalideyle çıkmış, kocayı terk etmişsiniz. Kayınvalideyle mi evlisiniz siz? Sonrasında yüzüğü çıkartan çekip giden sizsiniz. Eş ailesi aramadı diye neden bozuldunuz ki? Zaten silmişsiniz onları. Bu konuya bakınca siz de pek aile olduğunu bilmiş gibi durmuyorsunuz. İlk olayda hop yüzük çıkmış baba evine dönülmüş. Bence boşanın bu evliliği bu kadar çabuk gözden çıkarttığınızı göre şimdi değilse bir sene sonra ilk olayda ayrılacaksınız. Uzatmaya gerek yok.

Buradan yazdığınız kadarıyla evliliginizin dinamiğini tam olarak bilemeyiz ama bir evlilikte zırt pırt yüzük çıkarılıp çocuk oyuncağına döndürülüyorsa o evlilikten hayır gelmez.Aile içi kavgaların çoğu da maddiyat kaynaklı oluyor Türk ailelerinde,bir salın artık şu yaşlı başlı insanları,onlar hayatları boyunca zaten sıkıntı çekmişler,üç kuruş maaşları ile ancak kendilerine yetebiliyorlar.Yok bilezik takmamış,altın şey etmemiş bırakın bu zihniyeti artık.Kendine güvenmeyen bu yola çıkmasın.

Merhaba, o kadar zor durumdayım ki. Ne uyuyabiliyor ne gülebiliyorum.. Daha öncede yazmıştım. 9 aylık evliyim. Kısaca özet geçeyim. Eşimle 2 yıllık beraberliğin sonunda evlendik. Bana karşı inanılmaz düşünceli, merhametli, ilgili. Ama kaç defa yalanını yakaladım. Eski nişanlısına sosyal medyadan bakmalarını vs. Hepsine sustum. Taaa ki düğün günümde annemle kvdem küçük bir çeyiz muhabbetine tartışana kadar.(kvdem sen neden bu kadar çeyiz yaptın, bunlar tayinci vs demiş , annem de kimseyi ilgilendirmez demiş) kvdem bu olaydan sonra düğünde kıyafetini değiştirmeyi bırakın ortasında bıraktı çıktı gitti. Ve tek oğlu. Daha sonra balayına gittik el öpmeye onlara gittik. Bana hosgeldin demedi onu bırakın anneme benim yanımda neler neler dedi bende susmadım. Sen buraya savunmaya gelmişsin dedi hata bizde dedi bende sizde değil bende diyip yüzüğü önlerine koydum. Sonra eşim yalvardı döndüm 4 gün orda kaldım benimle konuşmadı. Neyse aradan 9 ay geçti ne bir gün aradılar ne sordular. Tatilimizde babam yoğun bakımdayken eşim benim yanıma gelmeyip ailesinin yanına gitti. En sonunda dayanamadım gittim boşanma davası açtım. Maddi özgürlüğüm var. Yalvardı dönmedim babamın evine gittim. Babam işte yeni evlisiniz benim için bir şans daha ver filan dedi. Hayır dedim en sonunda ikna ettiler. Bu süreçte aldı beni kv evine götürdü. İçimdeki her şeyi söyledim. Başlangıçta benden nefret eden kadın sizin yüzünüzden bu haldeyiz diyince işte yapma o benim bitanem şöyle böyle demeye başladı. Eşimle birbirlerine bağımlılar. Günde en az 5 defa konuşurlar. Kısacası ne eşim bildi bizim aile olduğumuzu ne onlar… bu süreç sonunda eşimden o kadar soğudum ki. Tek korkum ailesi bana o kadar laf söylerken bir dakika eşim bu kadının hiçbir şeyden haberi yok dememesiydi. Şimdi dese ne fayda ki.. ilerde beni çocuğumla annesinin tek lafına terk etmeyeceğini bilemiyorum. Kafam çok karışık lütfen yardımcı olur musunuz …
Bence bağımlı insan değişmez...

Hayır hem bile bile kızlarını evlendirip hem de bir araba laf etmeyi anlamiyorum. Azcık cömert dünür bulsalarmış.
Yok sanmışlar kabullenmişler, kaynananın kolunda dizi dizi bilezik görünce hayal kırıklığına uğramışlar. Kadın da zaten bir gün gelinim olursa ona takarım, bozar düğününü yaparım diye yapmış o bilezikleri 🙄

Merhaba, o kadar zor durumdayım ki. Ne uyuyabiliyor ne gülebiliyorum.. Daha öncede yazmıştım. 9 aylık evliyim. Kısaca özet geçeyim. Eşimle 2 yıllık beraberliğin sonunda evlendik. Bana karşı inanılmaz düşünceli, merhametli, ilgili. Ama kaç defa yalanını yakaladım. Eski nişanlısına sosyal medyadan bakmalarını vs. Hepsine sustum. Taaa ki düğün günümde annemle kvdem küçük bir çeyiz muhabbetine tartışana kadar.(kvdem sen neden bu kadar çeyiz yaptın, bunlar tayinci vs demiş , annem de kimseyi ilgilendirmez demiş) kvdem bu olaydan sonra düğünde kıyafetini değiştirmeyi bırakın ortasında bıraktı çıktı gitti. Ve tek oğlu. Daha sonra balayına gittik el öpmeye onlara gittik. Bana hosgeldin demedi onu bırakın anneme benim yanımda neler neler dedi bende susmadım. Sen buraya savunmaya gelmişsin dedi hata bizde dedi bende sizde değil bende diyip yüzüğü önlerine koydum. Sonra eşim yalvardı döndüm 4 gün orda kaldım benimle konuşmadı. Neyse aradan 9 ay geçti ne bir gün aradılar ne sordular. Tatilimizde babam yoğun bakımdayken eşim benim yanıma gelmeyip ailesinin yanına gitti. En sonunda dayanamadım gittim boşanma davası açtım. Maddi özgürlüğüm var. Yalvardı dönmedim babamın evine gittim. Babam işte yeni evlisiniz benim için bir şans daha ver filan dedi. Hayır dedim en sonunda ikna ettiler. Bu süreçte aldı beni kv evine götürdü. İçimdeki her şeyi söyledim. Başlangıçta benden nefret eden kadın sizin yüzünüzden bu haldeyiz diyince işte yapma o benim bitanem şöyle böyle demeye başladı. Eşimle birbirlerine bağımlılar. Günde en az 5 defa konuşurlar. Kısacası ne eşim bildi bizim aile olduğumuzu ne onlar… bu süreç sonunda eşimden o kadar soğudum ki. Tek korkum ailesi bana o kadar laf söylerken bir dakika eşim bu kadının hiçbir şeyden haberi yok dememesiydi. Şimdi dese ne fayda ki.. ilerde beni çocuğumla annesinin tek lafına terk etmeyeceğini bilemiyorum. Kafam çok karışık lütfen yardımcı olur musunuz …
Bence boşan yürümez gibi geliyo bir ömür böyle laf sokma karşılıklı didişme geçmez siz daha en başında çeyizde olay çıkmış bitirmeliydiniz

X