- 20 Mayıs 2023
- 2.518
- 3.703
- 53
- 29
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Bazen diyorum keşke hepsi ülkelerinden kaçamadan ölseydiEvet bir de bunların 100-200kişilik gruplar halinde gezdiklerini düşünün. Korkunç bir şey. Bizi bunlardan koruyacak bir mekanizma yok ne yazık ki.
Bu işin sonu hiç iyi gözükmüyor, nerede duracağı da belli değil.Parklarda, bahçelerde çadır kuran insanları göreceğiz ilerleyen günlerde.Küçük Hindistan olma yolunda hızla ilerliyoruz.
Sınırdan içeri alınmaları hataydı.Bazen diyorum keşke hepsi ülkelerinden kaçamadan ölseydi
Ben mülteciler konusunda diğer ülkelerin özellikle Yunanistan in tutumunu takdir ediyorum. Keşke bizim ülkemizde diğer ülkeler gibi olsaydıSınırdan içeri alınmaları hataydı.
Mevcut pasaportumla başka ülkeye izinsiz gidemeyen ben, dağdan bayırdan koşa koşa ülkeme gelen milyonlar
17 milyon ekstra insan,barınma ve gıda elbet mesele olacaktı. Her gün birer ekmek yese bu insanlar 17 milyon ekmek,nasıl üretilir,nasıl taşınır bilen yok. Karpuzun kilosu 12 lira. Şeftali 50 lira. Umursayan yok. O halde hep beraber yanacağız.
Birşey sorabilir miyim kaç senelik kiracınızdı şimdi çıkartıp başkasını oturtmuşsunuz mahkemeye verse tazminat alabilir kendimiziz oturmaz diye çıkartıp tekrar kiraya verilebiliyor muBiz de makul fiyata oturtacaktık. Tabi eğer devletin verdiği %25ten fazlasını vermem diye artistlik yapmasalardıBir market alışverişi kadar kira istedik. Vermediler. Biz de çıkardık. Şimdi de çevredeki emsalleri gibi kiraya verdik. Bilmeden bize iyilik yaptılar. Kirada tek evimiz var bu arada ki kredisi bile hala devam ediyor.
Ama bu önemli değil bence. İnsanların maddi durumu iyi diye kimse de kendini kullandırmak zorunda değil. Orta yol bulunmalı.
Aşşıırı saçma. Resmin tamamına baktığım için saçma buluyorum zatenZerre sacma değil resme kücücük nokta değil, tamamnına bakmayı görmeyi öğrendiğimizde asıl sorunun bu oldugunu anlayacaksınız sevgiler
El atıcaktır mutlaka emin olun biraz sabır lütfen bende bi kiracıyım bu devran böyle gitmez inşaallahAslında şuan ki sıkıntıların en büyük sebebi serbest piyasa. Mevcut hükümetin serbest piyasa ile ilgili adım atması gerekiyor
Tamam da hergün geçim sıkıntısı yüzünden intihar haberleri geliyor. 5 senedir sabretmekten insanlar mahvoldu. Üstüne bir de mülteciler millet neye sabretsinEl atıcaktır mutlaka emin olun biraz sabır lütfen bende bi kiracıyım bu devran böyle gitmez inşaallah
Valla daha ne sabrı gösterelim. Serbest piyasaya el atılacağını düşünmüyorum. O şekilde düşüncesi olan maaşlara bu kadar zam yapmaz . Enflasyonu tetikleyeceğini bile bileEl atıcaktır mutlaka emin olun biraz sabır lütfen bende bi kiracıyım bu devran böyle gitmez inşaallah
Serbest piyasaya el atılsın diyincede kabul etmiyorlarValla daha ne sabrı gösterelim. Serbest piyasaya el atılacağını düşünmüyorum. O şekilde düşüncesi olan maaşlara bu kadar zam yapmaz . Enflasyonu tetikleyeceğini bile bile
Dolar artıyor ödenmis vergileri tekrar ödüyoruz, hammadde fiyatı artıuor dolar artısından.Aşşıırı saçma. Resmin tamamına baktığım için saçma buluyorum zaten
Çok mümkün değil zaten. Tamamen değil ama kiraya el atsınlar bari. Barınma insani ihtiyaç.Serbest piyasaya el atılsın diyincede kabul etmiyorlar
Tamam da hergün geçim sıkıntısı yüzünden intihar haberleri geliyor. 5 senedir sabretmekten insanlar mahvoldu. Üstüne bir de mülteciler millet neye sabretsin
(hergün geçim sıkıntısı yüzünden intihar haberleri geliyor.)Bu söylediğinize kesinlikle katılmıyorum.Bende asgari ücretle çalışıyorum senelerdir,kirayıcım 30 yıldır.Ayağimi yorganıma göre uzatıyorum o sizin intihar ediyor dedikleriniz parasının hesabını bilmeden harcayanlar kartlarını olur olmaz kullananlar açıldıkça açılanlar he evet geçim zor ama birazda bizler hesabımızı kitabımızı bileceğiz.Ayrıca ben etrafımda hiç duymadım geçim yüzünden borç yüzünden intihar edeni.
Serbest piyasa da her şeye el atmaları lazım. Gıdaya da kafalarına göre fiyat biçiyorlar. Eğer bir manavda domates 30 lira ise yan manav da 25 liraÇok mümkün değil zaten. Tamamen değil ama kiraya el atsınlar bari. Barınma insani ihtiyaç.
Bide yanii keşke denilen fiytla kalsa 6 aya bir daha zam isteyecek yıl doldu mu bir daha ee ödenilmez ki asgari 11.402 ya kira 10 binden başlıyor oda en kıytırık olanı. Faturalar, mutfak, yol parası, temel ihtiyaçlar herşey ama herşey eksik kalıyor. Bende çok üzülüyorum bizlereAllah herkesin yardımcısı olsun.cok üzülüyorum halimize hadi diyelim kirayı ödedik bı şekilde peki ya yeme içme diğer masraflar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?