- Konu Sahibi mermaid2608
-
Bütün şehirlerde çok yüksek, kırsal kent diye birşey de kalmadı..Bizim Malatyada 10 binden başlıyor, istanbulla yarışıyor..üstelik kaç deprem görmüş evler..nolacak bu memleketin hali acabaBiz de senelerdir tayin istiyoruz ama kapalı.Ne eşim buralı ne ben.hic yakinimiz olmayan bir şehirde böyle saçmasapan yaşıyoruz iste
Peki kredi çekip alsanız da kira öder gibi bankaya ödeseniz olmazmi yani pek bilgim yok ama ev sahibi yiyeceğine kendi evin olur kiracılara üzülüyorum valla insanlar ne yiyip içecek insaf artıkÜc aşağı beş yukarı benzer. 2+1 lere 10 binden başlıyorlar.2 +1 tutsak zaten taşınma masrafı iki senelik kira farkı kadar olacak. Ancak 1+1 tutmamız lazım ki mantıklı olsun ama evde babam da var.cocuk da var.mantikli değil yani
Artık kredi işi zor.faizleri yüksek.bir de bankalar vermiyor. Ona peşinat lazım.bizim ev almanız imkansız. Hele bulunduğumuz ilde 3+1 ler 2,5 milyondan basliyorPeki kredi çekip alsanız da kira öder gibi bankaya ödeseniz olmazmi yani pek bilgim yok ama ev sahibi yiyeceğine kendi evin olur kiracılara üzülüyorum valla insanlar ne yiyip içecek insaf a
Şırnak, bingol,tunceli gibi kentlerde bile 5 bin 7 bin falan..her yerde üniversite var,ev sahibi biliyor ki nasılsa öğrenciler gelip tutacak mecburen..offff offff çok zor vallahi..Bütün şehirlerde çok yüksek, kırsal kent diye birşey de kalmadı..Bizim Malatyada 10 binden başlıyor, istanbulla yarışıyor..üstelik kaç deprem görmüş evler..nolacak bu memleketin hali acaba
Gayet de kızabilirsin.ev kirası bir geçim kapısı değildir çünkü.ekstra bir ücrettir.tatlinin üstündeki kaymaktır.Yakın gelecekte enflasyondan sonra barınma da büyük bir sorun olacak gibi duruyor.
Kendim de kiracıyım. Ev sahibimiz %125 civarı zam yaptı ama kızamıyorum. Hiçbir fiyat sabit durmuyor çünkü. Herkes bir cenderenin içinde resmen.
Hepimize ödeme kolaylığı diliyorum sadece...
Ne alakası var ya eğer geçim kaynağı yapmayacaksa insanlar niye eve yatırım yapsın. Ev sahibi başkasının barınma ihtiyacını karşılamak zorunda değil.Gayet de kızabilirsin.ev kirası bir geçim kapısı değildir çünkü.ekstra bir ücrettir.tatlinin üstündeki kaymaktır.
Havadan gelen paradır.bazı kiracılar bile ev sahibine hak veriyor ya deli oluyorum.eee evi olmayan kişiler de var.demekki geçim parası değil.geçim parası maaştır, meslekten kazanılan paradır.bir de tek gelir kapısı kirasıcılar var. Tamam da banane bundan ? Benim de tek geçim kaynağım maaşım diye gidip ertesi gün patrondan yüzde 200 zam isteyeyim, bakalım kabul edecek mi ? 100 üncü geçim kaynağı mı 1 inci geçim kaynağı mı kimseyi alakadar etmez.bir hizmetin ederi neyse odur. Mesela benim çok paraya ihtiyacım var diye 100 liralık kitabı 1000 liraya satabilir miyim ? Aynı şey. Git o zaman başka geçim kaynağı bul derler insana.
Ev kirası elbette bir geçim kapısı olabilir. Hele ki Türkiye gibi ülkelerde. Mantıklı bir geçim kapısı mı o tartışılır ?Bence değil. Burada sorgulanması gereken insanların mağduriyetine sebep olan sistemdir. Geçen sene bulunduğumuz sitede evler 3-3.500 bandında iken şuan 15.000 civarı. Kim bu kiraları ödeyebilecek ? Yeni evlenen bütün arkadaşlarımın tek düşüncesi kira. Bu devirde kiracı olmak çok zor. Fakat bütün kanunlar da kiracıdan yana. Biz geçtiğimiz sene kiracına aylar öncesinden haber vermemize rağmen çıkmadı ki çok komik bir rakama oturuyordu. Evin içine girdiğimizde senelerdir verdiği kiranın belki de 10 katı masraf edeceğiz. Buyrun siz karar verin kaymak mı kazık mı?Gayet de kızabilirsin.ev kirası bir geçim kapısı değildir çünkü.ekstra bir ücrettir.tatlinin üstündeki kaymaktır.
Havadan gelen paradır.bazı kiracılar bile ev sahibine hak veriyor ya deli oluyorum.eee evi olmayan kişiler de var.demekki geçim parası değil.geçim parası maaştır, meslekten kazanılan paradır.bir de tek gelir kapısı kirasıcılar var. Tamam da banane bundan ? Benim de tek geçim kaynağım maaşım diye gidip ertesi gün patrondan yüzde 200 zam isteyeyim, bakalım kabul edecek mi ? 100 üncü geçim kaynağı mı 1 inci geçim kaynağı mı kimseyi alakadar etmez.bir hizmetin ederi neyse odur. Mesela benim çok paraya ihtiyacım var diye 100 liralık kitabı 1000 liraya satabilir miyim ? Aynı şey. Git o zaman başka geçim kaynağı bul derler
Evet birde düşüncesiz kiracılar da var tabi. Bence en mantıklısı evi ya boş bırakmak yada yabancıya (mülteciler hariç )kiraya vermekEv kirası elbette bir geçim kapısı olabilir. Hele ki Türkiye gibi ülkelerde. Mantıklı bir geçim kapısı mı o tartışılır ?Bence değil. Burada sorgulanması gereken insanların mağduriyetine sebep olan sistemdir. Geçen sene bulunduğumuz sitede evler 3-3.500 bandında iken şuan 15.000 civarı. Kim bu kiraları ödeyebilecek ? Yeni evlenen bütün arkadaşlarımın tek düşüncesi kira. Bu devirde kiracı olmak çok zor. Fakat bütün kanunlar da kiracıdan yana. Biz geçtiğimiz sene kiracına aylar öncesinden haber vermemize rağmen çıkmadı ki çok komik bir rakama oturuyordu. Evin içine girdiğimizde senelerdir verdiği kiranın belki de 10 katı masraf edeceğiz. Buyrun siz karar verin kaymak mı kazık mı?
Bunu hükümetin düzenlemesi gerekiyor. Bir evde 2 kişi çalıştığında 1 kişinin maaşı kiraya gidiyor zaten. Her iki tarafında minimum düzeyde etkilenmesi ile düzeltilmesi gerekiyor.
Bu o kadar aşırı saçma bi cümle ki.İnsanlar sandıkta secimini yaptı zerre kadar üzülmüyorum demek ki herkes memnun.
Seçimlerimiz sonucu yaşamıyormuyyz bu durumu sizceBu o kadar aşırı saçma bi cümle ki.
Nerden tutsan elinde kalır.
Siyaset konuşmak yasak o yüzden detaya giremiyorumSeçimlerimiz sonucu yaşamıyormuyyz bu durumu sizce
Zerre sacma değil resme kücücük nokta değil, tamamnına bakmayı görmeyi öğrendiğimizde asıl sorunun bu oldugunu anlayacaksınız sevgilerBu o kadar aşırı saçma bi cümle ki.
Nerden tutsan elinde kalır.
Bakın mevcut hükümeti ben de savunmuyorum ama kabul etmek gerekir ki bizim insanımız çok fırsatçı. Kiraya fahiş zamları ev sahipleri yapıyor. Pandemiyi doğal afeti fırsata çeviren bir toplumuz.Seçimlerimiz sonucu yaşamıyormuyyz bu durumu sizce
İç savaş şuan yaşadığımız durumdan daha kötü olamaz herhaldeBir adım ötesi iç savaş,bireysel silahlanıp kendini koruyacak herkes. Çünkü işsizlik,üstüne 17 milyon ne idüğü belirsiz mülteci, paranın değerinin sıfır olması,yabancılara satılan kurumlar ve topraklar derken yakında paramızla da hiçbir şeyi alamaz ödeyemez hale geleceğiz. Kira ödeyememek devede kulak kalacak,3-5 seneye yaşanacak olanlar bunlar.
Daha kötü olur maalesef. Sokaklarda bir sürü eli silahlı insan hayal edin,ordu gibi gezindiklerini,sokak sokak insan avladıklarını düşünün. Kimse buna engel olamaz. Geçim sıkıntısı buna sebep olacak ne yazık ki. Bu günümüzü arar hale geleceğiz.İç savaş şuan yaşadığımız durumdan daha kötü olamaz herhalde
Serbest piyasa düzeni bu az olanın değeri artarBakın mevcut hükümeti ben de savunmuyorum ama kabul etmek gerekir ki bizim insanımız çok fırsatçı. Kiraya fahiş zamları ev sahipleri yapıyor. Pandemiyi doğal afeti fırsata çeviren bir toplumuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?