Ne olacak kiralar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
3.500 olan kirayı 12.500 çıkarmak doğrumu ? Yüzde 25 yasal olan.
Özür dilerim konu sahibinden bahsediyormuşsunuz. Hayır 12500 normal değil ama 7-8 de anlaşılabilir. Bu enflasyonun sorumlusu ev sahibi değil ki neden günah keçisi o ya da kiracı olsun? Orta yolda buluşulmalı

bunları gerçekten yaptıysanız helal olsun. yüzde 25i duyunca kapı baca kırmayı düşünen birinden beklemediğim fedakarlık şahsen. bu durumda kiracınız 3500 ü ikiletmeden kabul etmeliydi tabii ki. aynı kiracıdan bahsediyorsanız tabii

Aylarca kira ödemeyen kiracılar yıllarca aynı fiyata oturup birazcık zam yapılınca terör estiren kiracılar. Evde maddi hasar bırakan kiracılar. Tehdit kavga gürültüyle yaklaşan kiracılar
4 binlik kirasını 14 bin yaptı ev sahibi diye arkadaşım tayin istedi deprem bölgesindeki memleketine kaynanası ile bir oturacak bu arada buna sebep olan vicdansız ev sahipleri hiç dilinizde yok 4 daire sahibi olduğunuz çok açık hep kiracılara laflar,hamileyken daha doğumu bekleyemeden çık çık baskısına maruz kalan mı dersin kış vakti çoluk çocukla oğlum evlenecek diye baskıyla çıkarmaya çalışan mı dersin bence siz at gözlüklerinizi çıkarın da ev sahiplerini de görün

Hiç kimse kimseye saldiramaz o konuda hemfikiriz zaten.
Arkadaşım belalı kiracisi yüzünden evini sattı.saldiran kiraciydi.he ne yaptı peki? Evini sattı kiraci yine paşa paşa çıkmak zorunda kaldı. Bazıları da evi tuttum diye mülk edindim sanıyor öyleleri de var .

Zaten öyle yaptığım için bu kadar sinirlendim hanımefendi. İyiliğin karşılığı bu olmamalı. 3 yıl arttırmadığım için kira 1250 olarak kaldı. Yoksa emsallerine belki biraz da olsa yaklaşırdı. Kira almadığım dönemde, geç yatırdıkları dönemlerde asla bir şey demedim. Çünkü insanız, korona hiç beklenmedik bir olaydı. Bugün düşer yarın kalkarız. Ben kirayı arttırmadığım 3 sene boyunca ailecek tatile gitmelerini izledim sosyal medyada. Ama tatil insanlık hakkıdır, aa bunlar gezmeye para buluyor hadi arttırayım demedim. Bu sene ilk defa artırma yaptım girdiklerinden beri ve bana direk %25 deyince gerçekten delirdim. Fedakarlık da yapmadım, insanlık yaptım aslında. Burada böyle detaylı yazmadığım için sizin de yanlış anlamanız çok normal. Bir tane kiracım var zaten, öyle emlak zengini değilim. Ama evim çok güzel bir yerde, yapılı 3+1.

bizim de kres asgari ucreyle yaristigi icin ikiz cocuklarla annemin yanina gocmeyi dusunuyorum bu konuda yorumunuz nedir ? ben artik bosa calismaya dogru gidiyorum cunku(kiralik evim yok bu arada )

Otelle ev karşılaştırması çok mantıklı olmuş gerçekten
Oldu olacak evde sifona da basmayın ev sahibi gelir temizler.ahlaktan vicdandan söz edip duruyorsunuz sabahtan bu yana...sizin kullanıp kirlettiginiz duvarları ev sahibinin temizlemesi mi sığıyor vicdana ahlaka?
Ayrıca o mülk edinirken belli bir emek var birseylerden feragat etmek var 40 kere yazdık görmezden geliyorsunuz.sanki herkese gökten zembille indi ev..
E sizde alın o kadar kolay madem...bedava verin üstüne bakımını boyasını yaptırın kiracının kırıp gittiği yerleri de atlamayın. Bir musluk olmuş bilmem kaç lira.istediginiz nedir yani tam net söyleyin bari...çalışıp didinelim ev alalım siz bedava oturun bu mu?

iyi sen oku milletin canına.helal olsun.afiyet olsun.ohh fakir insan parası gibisi yok. sanki 2 sene önce böyleydi.kimin gücü kime yeterse işte.boşa konuşuyoruz.şimdi bu mazlumlar da ev alsa sizden farklı olmayacak.kim kime yeterse.boşa ahlak satiyoruz.herkes birbirinden zalim.anca rol kesmeyi biliriz.hepimiz birbirimizden kötüyüz valla. kimi kime savunuyorsan.bunlar ev alsa bunlar sizden de zalim olacak.

Milletin canına okuduğumu nereden çıkardınız? Ben diyorum ki bi tatafi savunacağım derken ev sahiplerini gömmeyin,taraflı davranmayın.ev sahibi olanlara vicdan ahlak satan sizsiniz farkındaysanız.zalim falan da değilim ihtiyacı olana elimden gelen desteği sağlıyorum diye alın terimle edindiğim malımı da bedavaya kullandıramam.

Bedavayla yüzde 300 zam arasindaki farki bilecek yaştasiniz saniyorum.1000 liralik mali bir anda 3000 yapanlardan bahsediyoruz canim benim.ama boşver ya.belki ben de kısmetine ev almış olsam daha da fena olacaktim.bilmiyorum ki.fakir fakir.fakirleri savunmak çok kolay.zenginken ayni şeyleri savunacaktim sanki.ben de az fena değilim haaa.

Ferhans sen alkole mi sardın güzelim

Ferhans sen alkole mi sardın güzelim
Ne yapayim.saldim artik.birbirimize saçma sapan iyi insan olma rolleri kesip duruyoruz ama hepimiz birbirimizden kötüyüz bu konu onu kanıtlamıyor mu ? Hâlimiz tam komedi. kimin kaderinde ne varsa onu sonuna kadar yaşasın bari.baksana kimse kimseye acımıyor.herkes birbirinden haklı.

Ne yapayim.saldim artik.birbirimize saçma sapan iyi insan olma rolleri kesip duruyoruz ama hepimiz birbirimizden kötüyüz bu konu onu kanıtlamıyor mu ? Hâlimiz tam komedi.
Ben bu konuda senden başka iyi insan rolü yapan birini görmedim,tüm oskarlık yeteneğini bu konuda kullandın sanki.
En vicdanlı sensin,sen ekonomist sensin. Ele alsana artık ülkenin ekonomisini öldük bittik artık

Ben işin mantığını yazdım.koca ülkenin çarpık anlayışı beni ilgilendirmez.itiraf edin gayet de mantıklıydi dediklerim.insan doğası gücü eline alınca başlıyor milleti ezmeye.ee bu suç da değil insan doğası böyle demek ki.ben neye karşı mücadele ediyorum ki.ev sahibi olsam demek ki ben de ev sahiplerini savunacaktım.ermiş değilim, evliya değilim.doğamı inkâr etmenin anlamı ne.hepimiz çıkarcı pislikleriz.kabul edelim kurtulalalim bari tümden.

Öncelikle zengin değilim.. söylediğim gibi 20 yıl kirada oturdum.kira oranları enflasyonla doğru orantılı.. marketten dün 1 liraya aldığınız bir ürün bugün 3 lira olduysa ,1000 liraya oturduğunuz ev de tabiki 3000 lira olacak.1100 lira olursa bu defa da mağdur olan ev sahibi olur öyle değil mi?
Ne kiracı suçlu ne ev sahibi...herkes geçim derdinde varsa çoluk çocuğuma iyi bir gelecek verebilir miyim bunun derdinde.her gordugunuz ev sahibi öyle tatilden tatile koşmuyor yani.

Yorumları iyi okumadınız sanırım fahiş zam yapan vicdansız ev sahiplerini de eleştirdim bazı konuşmalarda

Eğer ki kiracı oturduğu süre içerisinde evin boya badanasına veya başka bir şeyine zarar verirse masraf kendisine ait olmalı. Zarar vermeyi biliyorsa düzeltmeyide bilecek
Zarar vermiyor ki.kullanıma bağlı yıpranma denir ona.bir şeyi normal kullansan da eskir.

Zarar vermiyor ki.kullanıma bağlı yıpranma denir ona.bir şeyi normal kullansan da eskir.
Ne demek zarar vermiyor eğer kiracının küçük çocuğu varsa zarar verebilir. Benim de kirada dairem vardı kiracımı çıktıktan sonra kırılan musluk bir kaç mutfak dolabı kalemlerle çizilen duvarların boyası derken dünya masraf çıktı. Ben sırf bu yüzden 4 dairemi 2 senedir boş tutuyorum.

Evet yasalar yüzde 25 diyorsa uymak zorundasın.yasalara da mı karşı geleceksin ?.sen kimsin ya yasa falan tanımıyorsun?.cumhurbaşkanı misin hayırdir ya ? Evet sen kötüsün.üstelik yasa kanun dinlemeyen bir anarşistsin.2000 lira için milleti kırıp dökecek madar kalitesiz bir vicdansizsin.hatta bu durumdan şüphe etmeyecek kadar ileri derece bir vicdansizisin.zavallinin tekisin.

Verene ödet.vermeyene de illa boyat deme.kardeş mal senin.o kadar da masrafı olacak yani.hep ödemeler gelsin hep kiralar aksın ama en ufak masraf olmasın.ne güzel dünyaymış o öyle.beni de çağır bari.dünyada değil cennette heralde bu yer.evin bakımını da millete kakala.ama kirayı söke söke al.ohh maşllah.kiradan düşeyim dese amenna diyeceksen tamam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…