Bu kiracı/ev sahibi muhabbeti çok sıkmaya başladı.
Ne demek ev bir yatırım değildir? İnsanlar elalem bedavaya barınsın diye mi yemeden içmeden kesip ev alıyorlar? Yoksa çocuklarına rızık kapısı olsun, yaşlanınca bir dayanakları olsun diye mi? Ev sahibine çemkirenler bence sokağa dökülmekte çok geç kaldık. Bu ekonominin sorumlusu ev sahibi mi? Biz istemez miyiz kira 2000 lira olsun, o 2000 liranın değeri olsun? Sizce verilen 7-10 bin lira ev sahibini zengin mi ediyor? Hayır, belki çocuğunun bir aylık masrafını karşılıyor, bir aylık mutfak masrafını çıkarıyor. Eğer ben ev sahibinin mutfak masrafını karşılamak zorunda değilim derseniz evinden çıkın arkadaşım. Kimse de sizin barınma ihtiyacınızı gidermek zorunda değil. Hep söylüyorum, arsız kiracılar da çok. Evimizi 1250 TL'den 3500 yapmak istedik diye (3+1, merkez, İstanbul Avrupa) ama %25 ten fazla isteyemezsiniz diyen kiracının kapısını bacasını kırmamak için zor tuttum. Tehditle kıyametle 3500 yaptık kirayı. Şimdi biz mi kötüyüz?
Gelecek sene 5. yılları, en az 8-9 bin yapacağım. Sorunu olan başımızdakiyle konuşsun, ev sahibine çemkirmek kolay geliyor.