• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olacak kiralar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim ev sahibi konumu okudunuz mu? 5 aylık kiracıyken evlenicem çık dedi. Kirayı 5’ten 10’a çıkarmak istedim kabul etmedi. Mesele para değil dedi, sonra 13 yap otur dedi. İşte bu lagalugadır. 5000’den 10000’e çıkarmak da gayet makuldü.
Diğer dengesiz ev sahiplerini savunmuyoruz burda

Yasak ya hiç o konulara girmiyorum ama eskiden senede 3 defa memleketlerimize giderdik eşimle.mazot parası koymazdı.Simdi senede birer defa gidiyoruz ve açılan deliği nasıl kapaticaz diye düşünüyoruz
bunlar daha iyi gunlerimiz ben 4 yildir gidemiyom ailemin yanina en sonunda babam geldi yanima biz gittigimizde en az 50 bin tlyi gozden cikariyoduk cok masraf oluyodu eger simdi gitsek 100 bin tl gitcek varmi 100 bin tl simdi yok

Mal sabibi mantiken bakimdan sorunludur.otele girerken yatağı sen ser, mutfağı sen sil mi diyoruz kiralayan kişiye.en iyi şekilde hizmeti sunmak zorundasın.senin görevin.ama mantiken tabi.ülkede ne mantikli ki bu olsun? Aslinda hizmeti alan kişinin memnun olması üzerine kuruludur bu işler.ama yine mantiken tabi.
Vay be kiracıya sınırsız hizmet umarım tez zamanda ev sahibi olursunuz da hizmet edersiniz

Dediğim gibi görüşünüz bu yöndeyse size katılıyorum. Ancak ekonomi bilimi ile ilgili eleştirimin size yönelik olmadığını tekrarlamak isterim. Bu nedenle neden savunmaya geçtiğinizi de hala anlayabilmiş değilim. Umarım sadece bir yanlış anlamaydı.
Tekrar okuyunca yanlış anlaşılma olduğunu farkettim kusura bakmayın

Aslında kiracıdan boya istemek çok saçma.biz zaten o yıpranma payı için kapora veriyoruz.arkamızdan toplasınlar evi diye.biz bozmuyorum ki boyayı. Zamana bağlı doğal şeyler bunlar.kiraya bağlı yıpranma payı mal sahibine ait olmalı.araç kiralama diye birşey var mesela.zamanla eskiyen arabaların yerine yenileme yapmak aracı kiralayan firmaya aittir.aynı şey.otelde kaldıktan sonra çıkarken temizliği biz mi yapıyoruz.o şekilde bırakma hakkını da elde etmiş oluyoruz odaya para vererek.
Eğer ki kiracı oturduğu süre içerisinde evin boya badanasına veya başka bir şeyine zarar verirse masraf kendisine ait olmalı. Zarar vermeyi biliyorsa düzeltmeyide bilecek

Benim bir evim var ben tayinciyim diyeyim. Başka şehirde yaşıyorum. İki sene kadar önce 1.39 dan aldım sanırım. Geçenlerde bile 0.64 faiz oranıyla ilk evini alanlar vardı. O dönem de aynı şekilde fiyatlar yüksek gelse de oldukça makuldü. Zaten evi alırken maaşın en az 2/3 ünü bağlamak gerekiyor maaşa göre.
Ben yarısından çoğunu bağlamaya korkuyorum genelde

Mal sabibi mantiken bakimdan sorumludur.otele girerken yatağı sen ser, mutfağı sen sil mi diyoruz kiralayan kişiye.ya da şofben bozuk sen yaptırıver mi ? en iyi şekilde hizmeti sunmak zorundasın.senin görevin.ama mantiken tabi.ülkede ne mantikli ki bu olsun? Aslinda hizmeti alan kişinin memnun olması üzerine kuruludur bu işler.parayı veren eksiksiz hizmeti haketmiş olur.ama yine mantiken tabi.benim malıma başkası mı bakım yapacak.o bakım yapacak ben kiraya verip paraları cebe indireceğim öyle mi ? O verdiğim kiranin bir nedeni de mala bakim maliyeti zaten.senin gününü gün etme maliyetin değil yani.ben hizmete para ödüyorum sana değil aslinda.Böyle düşününce saçma bulmayan yoktur heralde.ama ne saçmalıklar normale dönüyor toplumda kabul görünce .parayı almaya varım ama en ufak bir masraf kapısına da yokum öyle mi 😀😀. Yetki var ama sorumluluk yok.bunu savunuyor koca ülke.
Başını okudum devamını okumadım kusura bakma. Ev kiralama hizmet sektörü mü? Oldu olacak kiracının temizliğini de ev sahipleri yapsın. Başını da tutsun mu? Evde otururken boyama ihtiyacı duyarsa kiracı kendi boyar çıkarken boyatmaz. Çıktıktan sonra ev sahibi ister boyatıp o haliyle kiraya verir isterse yeni gelen kiracı kendi isteğine göre boyar. İşin kanunu bilmiyorum ama mantığı böyle. Benim oturduğum evi ev sahibi kendi mi boyayacak zevkine göre?

konu o kadar tikanmis ki ayni konular donmus durmus cok absurt seyler okudum .ev bir yatirimdir adam fiyatini bicer isteyen oturur isteyen oturmaz .ama bence sosyal konutlara ihtiyacimiz var sehirden uzak,devlet destekli imkani olmayan oralarda oturur .
burada 3.5 bine sehir merkezinde oturan eski kiraci var madem o fiyata oturmak istiyorsa her gun bir saatini yola verecek .ev sahibi de o eve o parayi veren olursa kiraya vericek kimse vermezse mecbur dusecek ederi degilse

Bu kiracı/ev sahibi muhabbeti çok sıkmaya başladı.
Ne demek ev bir yatırım değildir? İnsanlar elalem bedavaya barınsın diye mi yemeden içmeden kesip ev alıyorlar? Yoksa çocuklarına rızık kapısı olsun, yaşlanınca bir dayanakları olsun diye mi? Ev sahibine çemkirenler bence sokağa dökülmekte çok geç kaldık. Bu ekonominin sorumlusu ev sahibi mi? Biz istemez miyiz kira 2000 lira olsun, o 2000 liranın değeri olsun? Sizce verilen 7-10 bin lira ev sahibini zengin mi ediyor? Hayır, belki çocuğunun bir aylık masrafını karşılıyor, bir aylık mutfak masrafını çıkarıyor. Eğer ben ev sahibinin mutfak masrafını karşılamak zorunda değilim derseniz evinden çıkın arkadaşım. Kimse de sizin barınma ihtiyacınızı gidermek zorunda değil. Hep söylüyorum, arsız kiracılar da çok. Evimizi 1250 TL'den 3500 yapmak istedik diye (3+1, merkez, İstanbul Avrupa) ama %25 ten fazla isteyemezsiniz diyen kiracının kapısını bacasını kırmamak için zor tuttum. Tehditle kıyametle 3500 yaptık kirayı. Şimdi biz mi kötüyüz?
Gelecek sene 5. yılları, en az 8-9 bin yapacağım. Sorunu olan başımızdakiyle konuşsun, ev sahibine çemkirmek kolay geliyor.

Benim bir evim var ben tayinciyim diyeyim. Başka şehirde yaşıyorum. İki sene kadar önce 1.39 dan aldım sanırım. Geçenlerde bile 0.64 faiz oranıyla ilk evini alanlar vardı. O dönem de aynı şekilde fiyatlar yüksek gelse de oldukça makuldü. Zaten evi alırken maaşın en az 2/3 ünü bağlamak gerekiyor maaşa göre.
0.69 faiz oranıyla gerçekten ev alabiblen varsa yazsın merak ediyorum. sırf milletin gazını almak için ev alacaklara yönelik proje yaptık diye duyurdular ama öyle şartlar var ki, rayiç bedeli düşük gösterildiği için çok az miktarına kredi çıkıyor veya evlerin fiyatı -en azından istanbulda-inanılmaz yüksek. orta gelir değil direk zengin kesim için veya müteahhitler için yaptık deseler dürüstçe keşke.

Kiramiz bugün 12500 oldu.2022 temmuzda 1900 du ,2022 ağustos 3500 oldu.ve 2023 ağustos 12500 oldu. 5 seneden fazla kiracı olduğumuz için yüzde 25 artış bize yasal değil.Evden çıksak nerden baksanız en az 50 bin masraf.Cevre kiralar da hemen hemen aynı. Nasıl geçirecek insanlar hiç bilmiyorum
Bende iş arıyorum.İs ilanlarında düz asgari ücret ve yol yemek yok.Gidecegim yer iki ulaşım aracıyla gitmem gerektiren yol.Gunluk yol parası 60 70 i bulacak.Ankaradayim.En merkeze uzak yerde bile 7.500 kira istiyorlar.2.+1 eve

Ne demek ev bir yatırım değildir? İnsanlar elalem bedavaya barınsın diye mi yemeden içmeden kesip ev alıyorlar? Yoksa çocuklarına rızık kapısı olsun, yaşlanınca bir dayanakları olsun diye mi? Ev sahibine çemkirenler bence sokağa dökülmekte çok geç kaldık. Bu ekonominin sorumlusu ev sahibi mi? Biz istemez miyiz kira 2000 lira olsun, o 2000 liranın değeri olsun? Sizce verilen 7-10 bin lira ev sahibini zengin mi ediyor? Hayır, belki çocuğunun bir aylık masrafını karşılıyor, bir aylık mutfak masrafını çıkarıyor. Eğer ben ev sahibinin mutfak masrafını karşılamak zorunda değilim derseniz evinden çıkın arkadaşım. Kimse de sizin barınma ihtiyacınızı gidermek zorunda değil. Hep söylüyorum, arsız kiracılar da çok. Evimizi 1250 TL'den 3500 yapmak istedik diye (3+1, merkez, İstanbul Avrupa) ama %25 ten fazla isteyemezsiniz diyen kiracının kapısını bacasını kırmamak için zor tuttum. Tehditle kıyametle 3500 yaptık kirayı. Şimdi biz mi kötüyüz?
Gelecek sene 5. yılları, en az 8-9 bin yapacağım. Sorunu olan başımızdakiyle konuşsun, ev sahibine çemkirmek kolay geliyor.
muz cumhuriyetinde yaşıyorsunuz herhalde. kapı baca kıracakmış. yüzde 25 oranını kiracı belirlemedi ya. isyanınızı hükümete yapın o zaman. keşke tehditlerinize pabuç bırakmayıp yüzde 25 yapsaydı kiranızı. sittin sene çıkaramazsınız kirasını düzgün ve yasal oranda arttırarak yatıran kiracıyı

3.500 olan kirayı 12.500 çıkarmak doğrumu ? Yüzde 25 yasal olan.

Valla en güzeli bütün ev sahipleri evini boş bıraksın kimseye kiralmasınlar

Ülkede hiper enflasyon var, her şey aşırı pahalı şu bu falan da, bir de şu açıdan bakıyorum.Ben kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde yaşıyorum.Sanayileşme ve istihdam alanı hiç yok.Durum buyken, ev kiralarının en düşük 10.000 liradan başlamasını aklım ve mantığım almıyor.Kimse kusura bakmasın ama Ahmet 10'a verdi, ben de 15 yazıyorum o halde diyen ev sahipleri getirdi birazda bu duruma.Aynı araç piyasası gibi oldu, güzelim ülkemde hurdaya çıkıcak kuş serisine bile 250.000 lira yazıyorlar.Bu ülke giderek yaşanmaz bir hal almaya başladı farkında mısınız?Ben her an ev sahibinin gölgesini üzerimde hissetmek, iki sene de bir taşınmak zorunda mıyım?Herkes kendine göre haklı, saçma sapan tartışmalara girmeye hiç gerek yok.

muz cumhuriyetinde yaşıyorsunuz herhalde. kapı baca kıracakmış. yüzde 25 oranını kiracı belirlemedi ya. isyanınızı hükümete yapın o zaman. keşke tehditlerinize pabuç bırakmayıp yüzde 25 yapsaydı kiranızı. sittin sene çıkaramazsınız kirasını düzgün ve yasal oranda arttırarak yatıran kiracıyı
Pardon ama ben 3 yıl boyunca pandemi var diye hiç arttırmazken 6 ay boyunca da kira almazken kimse bana al bu senin hakkın demedi. Vicdanım var çünkü. İyiyken iyiyiz hakkımızı isteyince kötü değiliz kimse kusura bakmasın. O da biliyor buradan çıkarsa değil 3500, 15000'e bile bu şartlarda bulamaz o yüzden verdi. Ben üstüme düşeni yaptım o evin değeri 3500 bile değil ama ben insaflı davrandım kimse benden daha fazlasını bekleyemez. Sokakta benden mama bekleyen tedavi ettirmem gereken 20 den fazla hayvan var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back