Ne olacak kiralar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tipik bir Ferhans zırvalığı. Bir de seni bilmeyenler ciddi ciddi laf anlatmaya çalışıyor, acıdım kızcağızlara.
Ferhans miydi bu
Salak gibi cevap verdim ben buna ya hahahhshshahah
kalitesiz anarsist vicdansiz dedi bana ben de dedim ki herhalde zor durumda kalan bir kiraci falan hahahaha offffff

Tabi tam 10 yıl karıkoca canımız çıksın bir ev alıp parasını ödeyelim sonra kira havadan gelen para olsun bi gidin işinize... ilk hamilelliğimde 38.haftama kadar çalıştım 26.gün işe geri döndüm sandığınız kadar havadan gelmiyor ev paraları... bi tarafın hakkını savunurken diğer tarafı ezip geçmeyin el insaf gerçekten..

Siz kirada oturan bazı kişilerin 5 yıldızlı otelde tatil yapmadığını mı düşünüyorsunuz.
Kendimden örnek vereyim o zaman. 5 yıldır oturan kiracım var. evim 3+1 memurlar ve karı koca çalışıyorlar. Dairemin bir üst katı geçen ay 20 bin tl ye tutuldu. Benim kiracım 3 bin tlye oturuyor hala yasa gereği %25 kira artışı yaptı.. Bu yaz tatilinidee 5 yıldızlı otelde yapabildi instagramda çatır çatır story paylaştı üstelik.
3 yetişkin evladım var onların ihtiyaçlarına yetişemediğim zaman oluyor. Biz Tatil pllanı yapamadık mesela ama kiracımızın keyfi yerindeydi 10 gündür. Şimdi ben %100 kira artışı isteyince bedduayı hak ediyor olacağım öylemi..

Ferhans miydi bu
Salak gibi cevap verdim ben buna ya hahahhshshahah
kalitesiz anarsist vicdansiz dedi bana ben de dedim ki herhalde zor durumda kalan bir kiraci falan hahahaha offffff
Size ahlaktan bahsetti durdu, geçmiş olsun sjsjjs

narliderenin oralarda oturuyordum .ev kirasi,fiyati,kresi izmirde o kadar pahali geldi ki biraktim izmiri komple daha kucuk bir yere tasindim
Nereye taşındınız? Ben de düşünüyorum zaman zaman. Aşırı pahalı geliyor artık bu şehir.

Gerçekten de öyle oldu.
Benim dedem tek ve asgariden çalışırken dört katlı ev yapmış yavaş yavaş şimdi ikisi kirada.
Çevremde bir sürü ev alan arkadaşım var dişimden arttırdım yemedim içmedim diye bir durum belki bir veya iki senedir.
Sonrasında gayet gezmesine,yemesine devam ettiler.
Ama dediğim bir ortası olur ya her semt nerdeyse aynı fiyata geldi.
Normalde oturduğum semt pahalı mesela hadi gideyim o kadar kira ödemeyim desem diğer semt de iki bin aşağısı yok artık diyorum ben.
Biz zamanında ev alırken-dişimden atıp tırnağımı kopartmayayım diye başka semtten almıştım-ödenebilir bir şekilde almıştık,kendi oturduğumuz yerden 7km gibi uzak bir yerden.
Şimdi bakıyorum ordan ev tutayım diyorum bilindik yer madem yok iki oynuyor sadece.
Şaşkınlık içerisinde izliyorum fiyatları.
Ev aldım şimdi 4-5 milyon oldu yazan var.
4mü oldu 5 mi?
Arada baya fark var ama çerez parası geliyor sanırım sanki ekmek parası yazar gibi 4-5 oldu diye yuvarlıyorlar
Şirazesi kaydı.
Şu an 3bin daha fazla verip müstakil villa mı tutsam diye düşünüyorum baya da eminim tutayım ama onun da kışın ısıtma masrafları düşündürüyor.
Daha doğrusu masraf edip yeterince ısınamamak.
Allah herkesin yardımcısı olsun.

Farkli bir şehirde kirada olan evimizde bedavadan hallice oturan kiracımız sular kesikken musluğu açık bırakıp çıkmış evden,sular gelince evi su basmış parkeler kabarmış.Kapının kilidini bozmuş ve daha farklı sürprizler de yapmış.Evimizden farklı bir eve kiraya çıktıktan,evimizi kontrol ettikten sonra farkettik arkadaşın marifetlerini .Eşim de fazla peşine düşmedi.(Kiraci abisinin iş arkadaşıydı) Ücret artışını bile hanımefendinin kendisi yapıyordu.
Ama eşime ve abisine sağlam ders oldu, olan bize oldu tabi.Simdi üç beş kuruş kira aldığımız eve tadilat için sağlam masraf ediyoruz.
Bulunduğumuz şehirde diğer eşyalı 1+1 evimizde doktor bir hanımefendi oturuyor. 4350 tl ile 8 ay önce kiraladı ve biz hala artış yapmadık.Ev şahsıma ait en kisa zamanda zam olayını konuşacağım.Cevre kiralık dairelerin rakamlarını görünce gözlerim yerinden fırladı.Biz fırsatçı olmayalım derken kendimizi enayi durumuna düşürmüşüz haberimiz yok.Tabiki yine kendisini de kendimi de mağdur etmeyecek bir rakam belirleyeceğim.
Kiracımın yerinde ben olsaydım,zam yapılmaması,çevre evlere göre bu kadar uygun bir kira meblasi beni rahatsız ederdi ve kira için zam talep ederdim.Neyseki şu saatten sonra kendimi de mağdur etmemem gerektiğini anlamış bulunmaktayim.
Ev sahiplerine giydirmiş bazı arkadaşlar bir güzel de, bir de iyi niyeti su istimal eden kiracılar var onları neyapacağız?

Son düzenleme:
Havadan gelen para derken ev sahibi o evi havadan gelen parayla mı aliyorda o evden alacağı para için böyle düşünsün??? O kadar emek vericem zorluk cekip ev alıcam sonrada amacım para kazanmak olmayacak öyle mi Hayrına olmuyor maalesef Ferhanscim oluyorsa sen yap. İki tarafında cikarcilari var Allah ikisinden de korusun. İnsanı bezdiren kiracıdan da aşırı uçuk rakamlar isteyen ev sahiplerinden de.

Alsaydın o zaman zamanında evini sende Ferhans sen neden alamadın? Madem bu kadar kolaydı o zaman sende alaydın :) bizede kimse al bak bu ev senin olsun demedi iki çocukla essek yüküyle kredi oduyorum her ay 23 bin.

8 ay önce kiraladı ve zam yapmadınız mı?
Ve bunu vaov çok değişik bir şey olarak mı görüyorsunuz
Siz sözleşmeyi 6 aylık mı yapıyorsunuz yoksa
Ya da bir eve giren kiracı vay evler ne kadar olmuş diye 6 ayda bir bakıyor da ne ucuza oturuyormuş ikinci ayda zam yapmalıymışım tüü bana mı diyor sanıyorsunuz?
Tam olarak ne anlatıyorsunuz 8 ay önce kiraladı ve biz hala artış yapmadık diye çok anormal bir durummuş ve üstüne siz iyilik yaparmış gibi anlatırken anlamadım gerçekten

Hanımefendi ayni muhitteki evler şuan 20.000 tlye kiraya verilirken benim evimin kirasi suan 4.350 tl tabiki vaovvv çok değişik bisey olarak görüyorum.
Senelik zam dediğiniz sey 8 ay önce o evin ederi belki 4000 küsürlerdeydi ama suan o muhitteki evlerin kirasi 20.000 tl bandindayken zam için 1 senenin dolmasını mı beklemeliydim?

Evet beklemelisiniz. Bizim ev sahibimiz hiç ara zam yapmadı.Biz 2022 ağustos ayında 3500 tl ödemeye başladık.Ocak 2023 sonrasında kiralar arttı.Cevre evler dediğiniz gibi 15 binlere çıktı.Ama Bizim ev sahibimiz hiç bir zaman ara zam istemedi.Agustos ayı geldi biz aradık artış için kendisini.Bu konuda hakkını.yemeyeyim.Ama ara zam hiç etik değil.

Bakın ben de 20.000 tl yapacağım demiyorum.Ama piyasanin çok altinda suan evimin kira bedeli.Evimin olduğu civarda bırakın 4 bin tlye ev, en kötü en bakimsiz ev 5000 tlden başlıyor. 8 ay önceki ekonomiyle suandaki ekonomi aynı mı? Ara zam dediğiniz sey fahiş bir rakam tabiki olmayacak ama beni de mağdur etmesin yani havadan kazanılmıyor o paralar.

Sanıyorum kiracınız bizimle aynı durumda.Bizim de öyle oldu.Hatta ben 3500 gönderirken özellikle nisan ayı sonrası utandım yani.Cok.dusuk kaldı.Ama ev sahibimiz kira artışı yıllık olur ,ara dönemde kira artışı yapılmaz dedi.

Siz utanmışsınız ve kendiniz zam talep etmişsiniz ne güzel.Normalde biz de seneden seneye düşünüyorduk ama söylediğim gibi suan karşı tarafı düşünelim derken kendimizi zor duruma düşürmüş oluyoruz bu defa da.
Piyasanın bu kadar değişken olmasi onun da benim de suçum değil. Ortak bir kararla bir artış yapmayı düşünüyorum. Kafama göre fiyat belirleyeceğim ve mağdur edeceğim demedim yanlış anlaşılma olmasın lütfen.

Tabii ki beklemelisiniz sözleşme imzalamadınız mı karşılıklı?
Orda yazmıyor mu neye göre kira artışı yapacağınız?
Kiracı 6-8 ayda bir siz yatırım yaptınız diye çevreye göre mi arttıracak?
Ben iki senelik kiracıyım geçen sene sözleşmede yazan miktara göre yaptım istesem yok 25 fazlasını ödeyeceğim derdim ama yapmadım ben nasıl zam aldıysam ona göre sözleşmede yazan gibi yaptım.
Kiracılar sizin yatırım aracınızın karşılığı değil ki 8 ayda sözleşme gelmeden arayıp dur 10bün zam yapayım desin?
Ciddi misiniz?
Yoksa gerçekten kendinizi çok iyi niyetli mi sanıyorsunuz bilmiyorum ama gerçekten mantık dışı oo 8 ay önce girdi ve biz hala artış yapmadık demeniz

Sizin söyledikleriniz de iyi niyetli değil ve mantık dışı kusura bakmayın da.
Ben iki taraflı da bakmaya çalışıyorum yeterince zaten. İyi niyetimi sorgulamayın bence daha fazla.
Kiraya neden veriyorum ben ozaman evimi? Yatırım aracınızın karşılığı değil ne demek? Hayır yapayım ihtiyacı olana bedava vereyim evimi ozaman?
Neyse biz anlaşamayız, uzlaşamayız bu konuda sizinle, iyi geceler.

Tabii ki beklemeli.
Ki kiracı sözleşmeye göre yapsa da beklemeli.
Benim ev sahibi olmakla ilgili sorunum yok.
Ama ev aldım şöyle attım böyle aç kaldım diye anlatacak bir şey değil ya.
İki sene önce ev kiram maaşım kadar bile değildi şimdi baksan maaşımı geçmişse yok dur artık derim.
Ki bana ev sahibim oğlum gelecek Ekim gibi dedi hiç ikiletmedin ihtar çek zamanı gelince demedik. Zamanı geçti seneye kadar çıkaramazsın demedik.
Ben inanmıyorum da öyle bir şey olduğuna.
Ee çıkarız dedik Hakkı olmadığı halde.
İki sene kendi evimde oturdum onun dışında 12 senedir kiracıyım hiç hadi hobaa 8 ay oldu evler ne olmuş zam yapıyorum diyen duymadım.
Kiralar ne olacak diye konu açılmış kiracının derdi olan konuya ev sahipleri gelmiş onu yaptım ev aldım şunu açtım ev aldım diye anlatıyor eee senlik bir konu değil ne yazıp duruyorsun ki.
Kaç sayfadır ev sahibinin dertlerini okuyoruz şurada yetmiyor boş bırakacaksın vs diye yazanlar oluyor ee bırak ne yazıyorsun.
Nasıl bir hırssa artık evin var kiraya da ev vermişsin ne hala gelip kiracıları yeren şeyler yazıyorsun.
Git konu aç madem ev sahiplerinin derdi de boş bırakacan en iyisi diye de bitir.
Böyle bir şey görmedim ya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…