- 28 Şubat 2017
- 7.976
- 22.327
-
- Konu Sahibi suslusirine
4 aylık evlilikte neyin nafakası ? Çalışmıyorsanız adama ne çalışsaydınız , ev hanımları beni sakın yanlış anlamasın yıllarca ev hanımı olsa çocuğu vs olsa belli bir emek harcasa çalışamadım bende evde elimden geleni yaptım dese bunu bile anlarım da 4 ayda naptın ne yaşadın neyin nafakasıMerhabalar, boşanma aşamasındayım (kadınım). Çalışmıyorum, Avukatım ile birlikte mahkemeden tedbir nafakası ve yoksulluk nafakası istedik. İlk duruşma (ön inceleme) 3 hafta sonra olacak. Avukatım başvuru tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tedbir nafakası talep etti. Sonrasında ise yoksulluk nafakası. 4 aylık evliydik şimdi boşanıyoruz çocuk yok. Daha önce benzerini duyanlar, görenler veya avukat arkadaşlar var ise ne kadar nafaka alabileceğim konusunda yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. Eşim memur 30bin civarı maaşı var.
e hanı kadın erkek eşit diye yırtınıyoruz? kadını erkeğin yanında zayıflatmışsın hayatını düzene girene kadar bir erkeğe ihtiyaç olmamalı ortada çocuk yoksa? O kim ya benim hayatımı düzene koyacak? Benden üstün mü?
Kötü yola mı düşer? Eski kocadan nafaka alamayınca mı ? Haha
Kötü yola düşmek isteyen ve mayası bozuksa baba evinde de düşer muhafazakar ailede yaşasa da düşer düşer de düşer yani
Sırf kukum var diye 4 aylık deneyip yürütemediğim evlilikten bir beklentim olmazdı bu nasıl rahatlık?
İki defa evlenmiş kadınım evlilikler boşanmalar hani gayette aşinayım. 10 yıldan fazla süren emek verdiğim donunu yıkadığım eşlik ettiğim iyi günde kötü günde yanyana olduğum adamdan ayrılırken nafaka istemedim konuştuk ama istemedim.
Sonuçta bu evlilik bittiyse ikimiz için de bitti belki de onun da hayalleri yıkıldı? O da boşanmış biri olacaktı? Yani çocuk için değilse hiç bir kadın hiç bir erkeğe muhtaç kalmasın. 4 ay öncesine kadar kendine bakan babasına yük olmamamak için 4 aylık kocaya mı yük olmalı?
Lütfen bana nereden ne öğreneceğimi öğretmeyiniz benim de elimde telefon var google var açıp bakabilirim ama vicdani boyutu Google de her zaman yazmaz bana kuru kanunlarla gelmeyiniz
Erkek ağzıyla değil gayette hayatta sadece kendine güvenen ve onun bunun üç kuruşluk önüme atılan parayla geçinmeyen kadın ağzıyla konuşuyorum
İşte soru da o ya neden çalışmadan evleniliyor ?
Siz özeleştiri yapmayı bilmiyorsanız bu benim suçum değil. Burada toplu olarak erkekleri gömerken gıkınız çıkmıyor ama kutsal pipi dediğimizde? Niye kdın özeleştiri yapamaz? çok zor değil mi böyle tek taraflı sürekli babadan nişanlıdan sevgiliden kocadan beklenti içinde yaşamak? bana çok korkunç geliyor onun himayesinden bunun himayesine afganistan mı ki burası.4 ayda hayatım nasıl çöp gibi olabilir ki? 4 ay dediğin ne
Şakamısınız siz. Kadının kendi hayatı hakkında düşünmesi kadar doğal ne olabilir ? Kim düşünecek başka yahu ? Bırakın erkek düşünsün ne ya? Hem çöp gibi kalmayım hem de hayatımı geleceğimi bir erkeğin eline mi vereyim diyorsunuz
Şu an göz göre göre iftira atıyorsunuz. Ben nerede erkekleri savundum???
1 çocuğum var 5 yıldır evliyim boşanıyorum çalışmıyorum diye konu açan kadına neden nafaka talep ediyorsun mu dedim?
Evet evlenmeden önce okulunu bitirseymiş işe girip öyle evlenseymiş böyle çöp gibi kenara atılmış hissetmezdin diyoruz. Siz buna katılmıyormusunuz??
Annenizin acılı hayat hikayesini okumadım. Blanc ile olan sohbetime dahil olduğunuz için ardından tüm yorumlarıma üst üste beğenmediğim attığınız bildirimler gelince dikkatimi çektiniz.
Zira benim kapısından dahi geçemediğim kurumlarda tahsilinizi tamamlamış olsaydınız yazdığım yorumlara eksi yerine beğendim atardınız veya hiç bir şey atmazdınız zira yazdığım yorumlarda kadınlar güçlü olmalı,ne babanın ne de evli/boşandığın kocanın merhametine kalmamalı temali yorumlardı.
Oyuzden kadın güçlü olmalıdır profilli yorumlarıma tahammül edemeyip eksilediğinize göre siz olsa olsa merdiven altı beyin yıkayan erkeklerin üstün olduğu kadınların muhtaç olmasına normaldır siz evinizin çiçeği kocanızın gülüsünüz o sana “bahacak” diye öğütler verilen dernek cemaatlerden mezunsunuzdur.
Bazen insanı neye güldüğüne bakarak tanıyabilirsiniz bazen de neye üzüldüğüne.Siz isterseniz daha fazla beni alıntılamayın bu konu üzerinde sizi anlamam mümkün değil. Çünkü ben el açan tarafı asla kabul etmem
sizin adınıza daha üzüldüm şimdi ciddiyim.siz gidin avruplarda doktora yapın Türkiye’ye dönünce Ortadoğu’daki kadınların yıllarca erkek egemenliği altında nasıl ezildiklerini görmeyin ,bunun böyle gitmek zorunda olmadığını savunan biriyle tartışın. Kime karşı neyi savunduğunuzun farkında bile değilsiniz eğer dediğiniz gibi prestijli avrupa eğitim kurumlarından mezun olmuş olsaydınız siz bizden çok kadınların bir nafakadan daha fazla olabileceğini savunurdunuz gelip de eski koca karısına bakmalı diye aksini söyleyenlere karşı olacağınıza. Bazen bir diploma bir işe yaramıyor derlerdi doğruymuş yazık size ve çöpe giden yıllarınıza.hanımefendi, siz benim yazdıklarımı kaba etlerinizle anlamakta neden ısrarcısınız?
ben "kadınlar eğitim almasın", "hemen kocaya varsınlar" ,"çalışmasınlar", "koca eline baksınlar" diye mi yazmışım? hadi tersinizden anladınız da neden daha da uzatıp kendinizi rezil ediyorsunuz?
bi de utanmadan aldığım eğitime hakaret ediyorsunuz. beğenmiyorsanız siz avrupa'da alanında en prestijli kurumunda doktora yapın da alkışlayalım; ben de diplomamı yırtayım o zaman.
benim birey olarak boşanmada vereceğim karar ve alacağım reaksiyonlar, bütün topluma mal edilemez. zira benim kadın olarak, birey olarak avantajlarım, dezavantajlarım, evveliyatım, partnerimle olan durumum çok öznel durumlar. dolayısıyla kimin, ne şartla altına nafaka alması gerektiğini ben tayin edemeyeceğim gibi benim şartlarım üzerinden bir diğer kadını değerlendirerek hüküm vermem ancak benim aptal olduğumu gösterirdi.
kaldı ki ben de bu konu için "ben olsam söke söke nafakamı alırdım" gibi bi açıklamada bulunmadığım halde bana, benim karakterime, insanlığıma ya da eğitimime saldırma hakkını siz nerede görüyorsunuz? ya da sizin ne gibi bir yaranıza tuz bastım?
daha önce de bi yanıtımda bunu söyledim. bu konu özelinde ben hakimin sağduyusu ve adaletli hükmüne güveniyorum. hangi taraf mağdur ise tespit edip gereğini yapacaktır. mağdur tarafında kadın ya da erkek olması kısmını açık bıraktım.
Buldum memur gocayı gaçırmadım demiyo da.
İşsize ben de aşık olmam.İşsizlere aşık olmazlar hiç :)
sizin adınıza daha üzüldüm şimdi ciddiyim.siz gidin avruplarda doktora yapın Türkiye’ye dönünce Ortadoğu’daki kadınların yıllarca erkek egemenliği altında nasıl ezildiklerini görmeyin ,bunun böyle gitmek zorunda olmadığını savunan biriyle tartışın. Kime karşı neyi savunduğunuzun farkında bile değilsiniz eğer dediğiniz gibi prestijli avrupa eğitim kurumlarından mezun olmuş olsaydınız siz bizden çok kadınların bir nafakadan daha fazla olabileceğini savunurdunuz gelip de eski koca karısına bakmalı diye aksini söyleyenlere karşı olacağınıza. Bazen bir diploma bir işe yaramıyor derlerdi doğruymuş yazık size ve çöpe giden yıllarınıza.
Geldi geçti yazılar kaldı,şimdi u dönüş yapmanız manasız ilk okul mezunu ev hanımlarımız beni anladı bir siz anlamadınız.Şimdi gelip de ben aslında böyle demedim ben aslında şunu savunuyorum siz beni yanlış anladınız minvalinde uzun uzun anlatmanıza gerek yok.Başkasıyla diyaloğuma dahil olan sizsiniz sonra bana yazma.Yazmayım diyorum yeni alıntılıyorsunuz. Sabaha kadar konuşalım isterseniz ne istiyorsunuz benden
Erkeklerin de artık nafaka aldığından bahsedilmiş. Eşitlikçi kanundan herkes yararlanacak tabi.arkadaşlar ihtiyacı olan, çocuğu olan, çalışmasına izin verilmeyen alsın nafaka buna laf söyleyen yok niye sayfalarca tartışıyorsunuz? konu sahibi üzerinden yorumlayın 4 aylık evlilik var ve çocuk yok. NE NAFAKASI? ataerkilden girip ortadoğuda kadından çıkmışsınız ne alaka?
Boşandığınız birinin parasıyla geçinmek hakkınız da olsa kulağa çirkin geliyor. Resmen iş bulana kadar seni sömüreyim diyorsunuz. Ortada aldatma yok ise anlaşmamazlıktan ise bence almayın. Gerek yok ona buna el açmaya.Gelir kapısı olarak bakmıyorum iş bulana kadar beni idare eder en azından diye talep ettim
Yok artik ya, parayla mi satiyormus. Kac para lan bir kizlikGeçen konu açan kadın da aynı bu cümleyi kurdusonra totosuna bakarak gitti. 15 bin nafaka istiyordu kızlığı gitmiş diye
Şaka gibisiniz ciddenben türkiye'ye dönmedim :)
ve evet, -ihtiyacı olan- her kadın nafaka hakkına sahiptir ve bu hak da saklı kalmalıdır.
bu noktada ihtiyaç sahibi olup olmadığını ne ben ne de siz tayin edebilirsiniz.
benim aile hikayemi ele alalım. baba zulmünden kaçıp eğitimini yarım bırakarak başka ülkeye taşınmak zorunda kalmış bir kadın. 25 yıllık evliliğin ardından adamın ihanetine uğruyor ve ayrılıyor. ne öneriyorsunuz? mesela ne yapsa da gururunu ayaklar altında serilmeden ve yaşam standartlarından çok da ödün vermeden yaşamaya devam etse? siz böyle kadınlara "nafaka almayıversinler" diyebiliyor musunuz?
asıl ben sormak istiyorum. ne istiyorsunuz benden? tam olarak talebiniz nedir ki bana cevap yazmamanızı rica ettiğim halde hem cevap yazıyor hem de hakaret ediyorsunuz. derdiniz nedir? ha yoksa burada keselim.
Aman Burhan bir sen eksiktin 4 sayfadır anlatamadım sen mi anlatacaksınArkadaşlar neyi tartışıyorsunuz resmen herifi iş bulana kadar kullanayım diyor. Mağdur mu boşanan herkes mağdur evet. Ama sırf mağduriyetten değil de parazitlikten eski eşten para talep eden bana mantıklı gelmiyor yahu. Boşandığı halde halen niye o herife el açsın yazık değil mi?
Herifin parasına çoluk yok çocuk yok aldatma yok bişi yok sırf anlaşmazlıktan boşandığı için niye parazit gibi yapışıyorsun? Kendi paranı kazansana. ?
Aslında konu sahibine kötülük yapıyorlar haberleri yok. Boşanmak ne için var ? Çocuk yoksa sen yoluna ben yoluma dersin değil mi? Herife muhtaç hale getirtecekler.Aman Burhan bir sen eksiktin 4 sayfadır anlatamadım sen mi anlatacaksın
Şaka gibisiniz cidden
Nafaka var nafaka var. Çocuklu işsiz ömrünü bir adama adamış(bu yanlış olsa da var böyle kadınlarımız maalesef) 4 aylık evliliği denemiş çocuk yapmadan yapmayacağını anlamış (bu bir nimet) kadın için istenen nafaka bir mi??
Biz nafakaya karşı değiliz ki?
Biz üç aylık beş aylık evliliklerde nafakaya karşıyız(o da sonuna kadar değil bazen o 4 ayda adam cehennemi yaşatmış da olabilir) ama bu konu özelinde kocam bana zarar verdi,beni rencide etti,beni kötü bir duruma soktu,dövdü,aldattı gibi negatif açıklama gelmediği müddetçe bu evliliğe anlaşamayan evli çift gözüyle bakıyoruz.
4 ayda neyin nafakası üstte yazdıklarımdan hiç biri yoksa? Sırf sınava hazırlanırken bana baksın oje paramı orkid paramı karşılayım diye mi?
4 ay öncesine kadar bunları kim karşılıyordu?
Gerçekten mağdur olan kadınlar konu sahibi gibiler yüzünden daha da mağdur olacak.Öz çocuğuna üç kuruşu çok gören adamlar yüzünden,ve konu sahibi gibi kadınlar yarın öbür gün yasa değişikliğine giderse daha da çok mağdur olurlar.
Sizin ailevi konularınızı anlamak veya yorum yapmak için bu konu uygun değil. İsterseniz konu açarsınız gelip yorum yaparız şu an burada yapmayacağım
bu konu özelinde de ben hakimin sağduyusuna güveniyorum ve olabilecek en makul çözümle gelerek mağdur taraf her kim ise mağduriyetinin giderileceğini ümit ediyorum. daha fazla kaos olmaması için mağdurun kim olduğu kısmını belirtmekten de imtina ediyorum.
Türk Medeni Kanunumuzun 175. Maddesine Göre: "Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan malî gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir. Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz."
Kanun maddesinden de anlaşılabileceği üzere, yoksulluk nafakasına hükmedilebilmesi için:
- Nafaka talebinde bulunan kişi boşanma nedeniyle yoksulluğa düşecek olmalıdır,
- Nafaka talebinde bulunan kişinin kusuru diğer tarafın kusurundan daha ağır olmamalıdır.
- Nafaka yükümlüsünün çalışması ve gelir elde etmesinin önünde bedensel veya ruhsal bir engelinin bulunmaması veya kendisinin yoksul olmaması(Bakınız Yargıtay 2. Hukuk Dairesi 2014/13018 E., 2014/24136 K. ve Yargıtay 2. Hukuk Dairesi 2016/12812 E., 2018/3095 K. sayılı kararları)
- Ayrıca nafaka yükümlüsü olan kişinin kusuru aranmaz.
Kuzenimin eski kocası 1’er yıl evli kalarak ve boşanacağı zaman işten ayrılıp nafaka istemelerine engel olarak 3. eşinden ayrıldı. Hiçbirinden çocuğu yok. Kuzenim ilk eşiydi. Kocası onu planlı bir biçimde bıraktığında çalışıyordu kuzenim. Kızı, nafaka isteriz senden eğer bizim şartlarımızı kabul edip ayrılmazsan diye tehdit etti eski kocasının ailesi. Altınlarını bile alamadı. Arkasından da “Delikli para o artık, kim alır ki, biz oğlumuzu kızoğlankızlarla evlendiririz” diye çirkin laflar söylediler kızın akraba, eş dost çevresine. Kızcağız o kadar ağladı ki yaşadıklarına. Oğlan sonrasında gerçekten de hiç evlenmemiş iki kızla daha evlilik yaptı. İkisine de aynı şeyi yaptılar. Şu çirkin sözü duyanlar gelip söylediler bizlere: “Üç kere bekâret bozdum, ne olacak ki 4. sefer de bozarım. Ortalık kız dolu.”
Bu rezil zihniyet, beş kuruş parası elinden gitmesin diye kırk takla atıyor. Cehenneme çevirdiği hayatları, o masum kızların elinden aldığı evliliğe güven hissini, bozduğu psikolojilerini düşünmüyor bile. Canı yanmıyor ki. Her birine üçer beşer bin nafaka ödemek zorunda kalsa bu zihniyet, bunu yapamaz. Bir kadın bu kadar değersiz görülmemeli ama ülkemizin gerçeği bu hanımlar. Gözünüzü açın artık. Her türlü ş.refsizliği yapıp kolayca sıyrılıyorlar işin içinden. Siz de nafaka almayarak onurumuzu koruyalım diyorsunuz ve ekmeklerine yağ sürüyorsunuz. Onlar bizim en değerli şeyimiz olan namusumuza laf uzatırken, onurumuzu kırarken canlarından daha kıymetli olan üç kuruşlarını alın, canlarını acıtın, aldıklarınızla gerekirse her ay bir yerde döner standı kurdurup dağıtın insanlara. Ataerki tam olarak bizim zaaflarımızı kullanıyor, farkında değil misiniz yaaaa!