- 2 Ekim 2023
- 2.540
- 10.030
-
- Konu Sahibi suslusirine
Asıl şaka olan sizsiniz. Farkında mısınız sürekli kadınlara şunu düşünseydin bunu düşündüydin deniliyor. Ama hiç kimse erkeklere düşünseydin demiyor çünkü mağdur olmuyor, sorumluluk yüklenmiyor sadece daha güçlü olduğu için.
Sorun da bu zaten. Burada çalışılmalı eğer büyük bir engel yoksa dediğimizde ben evimin sultanıyım diyen bile çıktı. Evin sultanı olmak iyi hoş ama işler yolumda gitmediği zaman tepetaklak oluyor o sultanlar. Çalışmamak malesef bu sitemde bu şartlarda çok mantıklı değil. Koca bulamasaydı ne olacaktı? Yük olmak istemediği babasının evinde çalışacaktı pekala.Çalışmıyor olsaydınız ve çöp gibi kenara atılsaydınız aynı şeyler bu kadar cesur yazabilecek miydiniz hiç sanmıyorum.
Siz “Geçim kaynağınız bu olamayacak, utanmıyor musunuz nafaka istemeye” vb. sözlere aldırmayın. Kanuni hakkınız nafaka almak. Evlenirken “Seni kimselere muhtaç etmem, çalışmana gerek yok, benim kazancım ikimize de yeter” gibi sözlerle evleniyor erkekler. Hatta daha da ileri gidip çalışan kadının işten çıkmasını istiyorlar evlenirken. Sonra da evlenip o kısacık sürede kadının hayatını zindan ediyorlar. Üstelik bu yaptıklarının bedelini de ödemek istemiyorlar. Boşanıp yeni birine aynı şeyi yapıyorlar. Nafaka ödemek istemeyen erkekler platformu yıllardır öyle iyi kulis yapıyor ki baksanıza kadınlar birbirlerini suçlayıp duruyor nafaka istiyorlar diye. Ataerkil sistemin ekmeğine yağ sürmekten helak oldular maşallah.Merhabalar, boşanma aşamasındayım (kadınım). Çalışmıyorum, Avukatım ile birlikte mahkemeden tedbir nafakası ve yoksulluk nafakası istedik. İlk duruşma (ön inceleme) 3 hafta sonra olacak. Avukatım başvuru tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tedbir nafakası talep etti. Sonrasında ise yoksulluk nafakası. 4 aylık evliydik şimdi boşanıyoruz çocuk yok. Daha önce benzerini duyanlar, görenler veya avukat arkadaşlar var ise ne kadar nafaka alabileceğim konusunda yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. Eşim memur 30bin civarı maaşı var.
Annenizin acılı hayat hikayesini okumadım. Blanc ile olan sohbetime dahil olduğunuz için ardından tüm yorumlarıma üst üste beğenmediğim attığınız bildirimler gelince dikkatimi çektiniz.her şeyden önce ithamlarınız çok çirkin. kendinizi bize açık ettiğiniz için teşekkür ederim.
yukarıda kendi annemden örnek verdim ve bazı retorik sorular sordum. gördüyseniz nafakaya dair bakışaçımı kavramış olmanız gerekiyor. öte yandan tepine tepine eğitim diyorsunuz. muhtemelen sizi kapısının önünden dahi geçirmeyecek kurumlarda eğitim aldım ve o kurumlarda da kadınların eğitimine katkıda bulunmaya devam ediyorum.
eşimle ters düştüğüm noktada da yine bu çalışma hayatım yüzünden nafakaya ihtiyaç duymuyorum.
ben hiçbir ideolojiye, kuruma, cemaate ya da insana ihtiyaç duymadan kendimi idame edecek şekilde kendimi yetiştirdim. dilerim ki siz de erkeklerle olan göbek başınızı kesersiniz de kişisel gelişiminizi sürdürerek bu yaşınızda incel erkek ağzı ile konuşmaktan vazgeçen kadın olursunuz. bol şans.
Diğer üyeliğin iptal edildiğini bilmiyordum.Tahmin ettiğim üye ise üyelik iptali yapılmış. Bu durumda yeni üyelik ile konu açabilir. 2. üyelik şartları öyle bir şey değil.
2. üyelik ile kendi konunuza yazarsanız ve aynı anda iki uyelik aktif olursa sorun. Onun dışında 2. üyelik alınabiliyor
Annenizin acılı hayat hikayesini okumadım. Blanc ile olan sohbetime dahil olduğunuz için ardından tüm yorumlarıma üst üste beğenmediğim attığınız bildirimler gelince dikkatimi çektiniz.
Zira benim kapısından dahi geçemediğim kurumlarda tahsilinizi tamamlamış olsaydınız yazdığım yorumlara eksi yerine beğendim atardınız veya hiç bir şey atmazdınız zira yazdığım yorumlarda kadınlar güçlü olmalı,ne babanın ne de evli/boşandığın kocanın merhametine kalmamalı temali yorumlardı.
Oyuzden kadın güçlü olmalıdır profilli yorumlarıma tahammül edemeyip eksilediğinize göre siz olsa olsa merdiven altı beyin yıkayan erkeklerin üstün olduğu kadınların muhtaç olmasına normaldır siz evinizin çiçeği kocanızın gülüsünüz o sana “bahacak” diye öğütler verilen dernek cemaatlerden mezunsunuzdur.
Bazen insanı neye güldüğüne bakarak tanıyabilirsiniz bazen de neye üzüldüğüne.Siz isterseniz daha fazla beni alıntılamayın bu konu üzerinde sizi anlamam mümkün değil. Çünkü ben el açan tarafı asla kabul etmem
Cocugum yok 1500 nafaka :)Merhabalar, boşanma aşamasındayım (kadınım). Çalışmıyorum, Avukatım ile birlikte mahkemeden tedbir nafakası ve yoksulluk nafakası istedik. İlk duruşma (ön inceleme) 3 hafta sonra olacak. Avukatım başvuru tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tedbir nafakası talep etti. Sonrasında ise yoksulluk nafakası. 4 aylık evliydik şimdi boşanıyoruz çocuk yok. Daha önce benzerini duyanlar, görenler veya avukat arkadaşlar var ise ne kadar nafaka alabileceğim konusunda yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. Eşim memur 30bin civarı maaşı var.
Erkek durduk yere kazançlı olmuyor ki erkek de çalışmasa mağdur olur.
Çalışmayıp eşinden nafaka alan erkekler de var buna da karşıyız.
Koca koca insanlar geçimini başka bir bireyden çıkarmamalı.
Asalaklık bu.
Devlette kadınlara nafaka vereyim demiyor çalışmayan insanlara ben bakmıyım çalışan baksın diyor bi nevi kolaya kaçıyor.
Vicdanen rahatlamak istiyorsak gururlu olmalıyız.
Hatta daha da ileri gidip çalışan kadının işten çıkmasını istiyorlar evlenirken.
Yazık kafana senin.Kusura bakma aşık olacağımı hesap edemedim
türkiye'de ve dünyada prestijli sayılan kurumlarında eğitim aldım. sizin dünya görüşünüz dar ise ve bunu dernek ve cemaat olarak yorumluyorsanız demek ki denk değiliz.
Sorun da bu zaten. Burada çalışılmalı eğer büyük bir engel yoksa dediğimizde ben evimin sultanıyım diyen bile çıktı. Evin sultanı olmak iyi hoş ama işler yolumda gitmediği zaman tepetaklak oluyor o sultanlar. Çalışmamak malesef bu sitemde bu şartlarda çok mantıklı değil. Koca bulamasaydı ne olacaktı? Yük olmak istemediği babasının evinde çalışacaktı pekala.
Erkekleri savunmuyorum asla. Gidin diğer konumu okuyun. Dünden beri yazdıklarım ortada. Evlenirken evet iki kişi de düşünecek haklısınız. Boşanırken bir taraf bir tarafa zarar verirse haksız olan cezasını öder. Çocuk varsa maddi manevi her türlü sorumluluk paylaşılır.
Karşılıklı anlaşmazlık yaşandığında neden tek taraf ceza gibi ödeme yapıyor. Konu sahibi mükemmel kocası mı geçimsiz. Neye göre ölçeceğiz bunu. Şiddet mi uygulamış, ihtiyaçlarını karşılamamış da ekonomik şiddet mi uygulamış, aldatmış mı, ailesiyle/arkadaşlarıyla mı görüştürmemiş ? Yani zaten tazminat hakkı varsa alsın, kötü muamele varsa alsın. Ona karşı çıkan yok. Gelir kapısı olarak görülmesine karşıyım.
Buldum memur gocayı gaçırmadım demiyo da.Kusura bakma aşık olacağımı hesap edemedim
Hangi okuldan mezunsanız çöpe giden yıllarınız olmuş verdikleri diplomayı da yırtın atın şaka yapmıyorum ciddiyim.Çünkü en dandik kasaba eğitim kurumları bile kadınlarımıza eğitim şart kimseye muhtaç olma,çalış kendi hayatını kendin kur diye prensibe dayalıdır,eğitimin geneli buna dayalıdır. O yüzden anladım ben sizi.
Tamam siz benim başkalarıyla olan diyaloguma dahil olmadaydınız ve beni alıntılamasaydınız ne ben sizi görürdüm ne bu tartışma yaşanırdı. Kaçak dövüşmeyin(gerçi bunu sadece güçlü kadınlar yapabilir) alıntılamayın size yazmam tamam
size niye dert oldu ki buEvlenirkende kim bilir babana kocana ne masraf yaptırmışsındır herşeyini aldırmışsındır insanlara. şimdi yüzün yok babadan para almaya ama kocadan hala para koparma peşindesin yazık o adama iyiki boşanıyor senden.
Bu beleşçilik sizi rahatsız etmiyor mu? Gerçekten bir hukukçu olarak inanılmaz karşıyım bu nafaka konusuna. Acil şekilde gerekli düzenlemeler yapılmalı ki 4 ay evli kalıp ayrılan birisi sırf kpssye hazırlanacak diye birinin sırtından geçinmeyi umut etmemeli.Yok ben ilk defa yazıyorum. Yani ne bileyim en azından bir iş bulana kadar idare ederdi beni. Kpss felan hazırlanıcam
O zaman ben de şunu sormak isterim çocuklarına 500 tl yi çok gören; kendisine senelerce hanımlık yapmış, ev içi ücretsiz emek sunmuş, belki ailesine hizmet etmiş eski eşine nafaka vermemek için kırk takla atan şeref yoksunları yüzünden sadece 4 ay sürmüş anlaşamadık ayrıldık diyerek bitirilmiş bir evlilik için nafaka ödenmesi mantıklı mı?Siz “Geçim kaynağınız bu olamayacak, utanmıyor musunuz nafaka istemeye” vb. sözlere aldırmayın. Kanuni hakkınız nafaka almak. Evlenirken “Seni kimselere muhtaç etmem, çalışmana gerek yok, benim kazancım ikimize de yeter” gibi sözlerle evleniyor erkekler. Hatta daha da ileri gidip çalışan kadının işten çıkmasını istiyorlar evlenirken. Sonra da evlenip o kısacık sürede kadının hayatını zindan ediyorlar. Üstelik bu yaptıklarının bedelini de ödemek istemiyorlar. Boşanıp yeni birine aynı şeyi yapıyorlar. Nafaka ödemek istemeyen erkekler platformu yıllardır öyle iyi kulis yapıyor ki baksanıza kadınlar birbirlerini suçlayıp duruyor nafaka istiyorlar diye. Ataerkil sistemin ekmeğine yağ sürmekten helak oldular maşallah.
Ne yaşadınız bilmem, zaten bir memurdan alacağınız nafakanın hiçbir şeye yetmeyeceği aşikar, bunu biliyorsunuzdur muhtemelen. Hâkimin takdirine bağlı ama dediğim gibi “süresiz nafaka” mavalıyla beyni yıkanan hâkimlerin de bu platformda sizi nafaka talep ettiğiniz için suçlayan kadınlardan farklı olmayacağını sanıyorum. Umarım 3-5 bin gibi bir nafaka alırsınız da iş bulana kadar, geçiş evresinde ufak da olsa bir faydasını görürsünüz. Maalesef ki haksızlık her yerde. Süresiz nafaka, kadınlar nafakayla geçiniyor diye zırlayan erkekler 9 yaşından büyük kızlarına(İslamiyete göre kızlar 9 yaşında büluğa erermiş, evlenebilirlermiş onların iddiasına göre) ve 12 yaşından büyük oğullarına(o yaştan sonra çalışıp kendilerini geçindirebilirlermiş İslamiyet’e göre güya) nafaka ödemek istemiyorlar bile. Kaldı ki karılarına ödeyecekler. Zaten Türkiye’de ödenen nafaka ortalaması 300 tl idi geçen yıl. 300 tl nedir ya? Bir kilo kıyma 400 tl. Rezalet yani. Buna da çanak tutuyor herkes. Ben en çok da buna çanak tutan kadınlara kızıyorum. Tavsiyem, kadın derneklerinin nafaka konusunda anlattıklarını dinlemeleri. Kanunları okumaları. Mahkeme kararlarına bakmaları. Çevrelerindeki kadınların nafaka hikâyelerini dinlemeleri. Bu haksızlığa ortak olmasın lütfen kimse. Çevremde artık erkeklerin nafaka almak için başvurduklarını görmeye başladım. Bırakın vermeyi, çocuğa nafaka ödemedikleri gibi bir de nafaka istiyorlar kendi gelirlerini düşük gösterip. Çünkü kanunen erkekler de isteyebilir yoksulluk nafakasını. Bu şekilde eril tahakküme destek vermeye devam ederse kadınlar, başlarına daha neler gelecek kim bilir!
Al kardeşim nafakanı, alabildiğin kadar al, kanunen hakkındır ve kimsenin de buna bir laf söylemeye hakkı yoktur.
Merhabalar, boşanma aşamasındayım (kadınım). Çalışmıyorum, Avukatım ile birlikte mahkemeden tedbir nafakası ve yoksulluk nafakası istedik. İlk duruşma (ön inceleme) 3 hafta sonra olacak. Avukatım başvuru tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tedbir nafakası talep etti. Sonrasında ise yoksulluk nafakası. 4 aylık evliydik şimdi boşanıyoruz çocuk yok. Daha önce benzerini duyanlar, görenler veya avukat arkadaşlar var ise ne kadar nafaka alabileceğim konusunda yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. Eşim memur 30bin civarı maaşı var.