Ne Kadar Nafaka alabilirim

Aldatılma gibi durum varsa zaten bunu mahmede çok rahat dile getiriyorlar.

Kuzenim ilk eşiydi. Diğerlerinin kafası nedir bilmem. Ama şöyle diyeyim: Bunlardan birinin ana babası ölmüştü. Amcasında kalıyordu. Yengesi de ondan bir an önce kurtulmak için daha 16 yaşındayken kızı evlendirdi bu rezil ve leş tiple. Yani şöyle: Her kızın şartları aynı olmuyor, evlendirildiği kişi hakkında söz söyleyebilme hakkına bile sahip değil. Kendinizle aynı şartlarda gibi düşünmeyin herkesi. Yorumlarınızı ona göre yapın bence. Ülkemizde kadına şiddet daha anne karnında başlıyor. Kadınların büyük bir çoğunluğunun eğitim hakkı bile yok. Yalnızca kendi dar çevrenizdeki kadınlara göre değerlendirmeyin. Ülkenin büyük çoğunluğu bu leş zihniyete sahip. Tekrar söylüyorum, hakkaniyetli olduğunuzu zannederek bir kadını linç ederken ataerkil zihniyete alan açmış oluyorsunuz. Ülkemizdeki insanların boşanmış kadınlara bakışı belliyken, kanunları uygulayanların adaletsizliği ortadayken 4 aylık evli bir kadın neden boşansın ki eşinden? Demek ki çok geçerli bir sebebi var. Yoksa manyak mı da boşansın? Bilmiyor mu toplumun kendisine ne gözle baktığını?(Bu arada, ben toplumun gerçeklerini söylüyorum. Ben öyle bakmıyorum ama maalesef ki azınlıktayım.) Ayrıca bu kadar kısa sürede bir kadının hayatını karartanlar nafaka ödemeyebilir, bunu yerine çok ciddi bir tazminat ödemeleri daha yerinde olur. Hiç olmazsa habire muhatap olunmaz nafaka yüzünden.
Bir de şunu unutmayalım lütfen: Kanuna göre, daha fazla kusurlu olan taraf, daha az kusurlu olan tarafın istemesi hâlinde nafaka öder. Yani bunun takdirini hâkim yapacaktır.
Tekrar söylüyorum: Konu sahibi, karşı taraf kusurluysa umarım alabileceğin en yüksek nafakayı alırsın ve sana yaptıklarının intikamını alısın parasını alıp canını yakarak. İhtiyacın yoksa da al bence. Kimsesiz çocuklara ver, fakire fukaraya dağıt, sokaktaki hayvanları besle. Eski koca yemesin o parayı. Hayırlı yerlere harcanır hiç olmazsa. Üç kuruş da olsa canı yansın. Sana ettiklerini çeksin sonuna kadar.

hakimin adaletine güvenmeyip ne yapmamız gerekiyor yam olarak? o halde hırsızlık yapanın da elini keselim. gerçekten dediğiniz şey çok tehlikeli.

Bazı kadınların boşanma durumunda aldığı beş kuruş nafaka için kadınlar için denediği şey kalmadı. Sizin işiniz gücünüz yerinde almıyor olabilirsiniz kimsenin siz bir şey dediği yok zaten ama nafakada almak isteyen kadınları da kötü kadın, yada dolandırıcı ilan edemezsiniz.

Ya biz neden böyle insanlarla evlenmiyoruz acaba. Bir oturup ben nerde hata yapıyorum demezse insan daha semer vuran çok olur.
Herkes sizin gibi evleneceği kişiyi seçme şansına sahip olamıyor belki, hiç aklınıza bu ihtimal geliyor mu? Herkes anne babayla büyüyor sanıyorsunuz galiba. Tüm kızlara eğitim hakkı tanınıyor sanırım sizin kafanızdaki ütopya ülkesinde. Aileleri içinde öyle çok değer görüyor ki kızlar sanırım, şımarıklıktan böyle evlilikler yapıyorlar. Sonra da buluyorlar belalarını değil mi? Biraz taşraya inmenizi, kendi “mükemmel” çevrenizden çıkıp çemberin dışındakilere bakmanızı tavsiye ederim.

Vala erkek düşmanı değilim. Sırf kendi hemcinsim diye kimseyi de savunmam. 4 aylık çocuksuz evlilikte (bu konuyu kastediyorum) kadının nafaka almasını acizlik olarak görüyorum.

Biz de erkek düşmanı değiliz ama boşama durumunda kim dezavantajlı ise ona bazı hakların verilmesi gerektiğini savunmak zorundayız.

hakimin adaletine güvenmeyip ne yapmamız gerekiyor yam olarak? o halde hırsızlık yapanın da elini keselim. gerçekten dediğiniz şey çok tehlikeli.
E hakim sizin annenize 300tl vermemiş mi yanlış mı kaldı aklımda? Şimdi bu sizi tatmin etti mi? Peki bu kadına hakim 5 bin verse hakkı mı? İçinde insan faktörü var, kusurusuz bir sistemden bahsetmiyoruz ki. Bundan 50 sene önce başka kanunlar vardı değişti 10 seneye başkası gelecek. Tabi ki uygulanacak ama biz kabullenmek zorunda değiliz. Ortada bir yanlış varsa insanlar itiraz eder kamuoyu oluşur zamanla da değişir. Eskiden annem evlendiğinde babamdan çalışabilir diye imzalı kağıt alıp vermiş işine, halbuki 30yasinda 13 senedir çalışan kadınmış. Şimdi bu durum değişti. Yarın nafaka konusu süreli olur başka bir şey olur. Bir şey yanlış geliyorsa söylememiz lazım ki değişsin. Nafaka konusu neden üstüne konusulmayacak bir şey olamasın ki?

Her şeyden once nafaka sizin için bu kadar önemli bir konuysa eğer böyle postlar yerine farklı postlarda savunmaniz amacınıza daha fazla hizmet eder. Ben şu an burda bu post sahibinden o kadar irite oldum ki, nafakayla ilgili yazılan ve bu kadına yarayan her şey de ister istemez irite ediyor. Kadın haklarına bir destek olamaz bu hamle benim açımdan.

d*likli para, üç b*karet bozmak? bu şrfsz illa bir yerde zihniyetini göstermiştir o kadınlar niye bunu kendine reva görmüş? o zihniyetteki herif acı çeke çeke can versin hatta s*ki kopsun. Sizin verdiğiniz örnekle konu sahibinin ne alakası var?

Konuyla yakından uzaktan alakası olmayan bir sürü şey yazıp neyi amaçlıyorlar anlamış değilim. Gizliden gizliye şu erkeklerin kurduğu nafaka derneğine mi çalışıyorlar acaba sabah güne nafakaya nötr başlamışken durduk yere nafaka karşıtı olacağım

Aldatılma gibi durum varsa zaten bunu mahmede çok rahat dile getiriyorlar.
Ee o zaman adamin büyük ihtimalle daha taksitleri bitmemiştir. Ha belki bin lira gibi komik bir rakam çıkar belli bir süreliğine ama 1₺ bile insanın zoruna gidiyor. Aldatmamisim dovmemisim dovmemisim anlasamadiysam tek başıma değil ya karşılıklı anlasamamisim 4 aylık evlilikte boşanmaya gittilerse zaten en az 4 kez ayrıl barış da yaşanmıştır. Tek taraflı yıpranma yok ki ! O yüzden talebi hoş değil.

hayır birde burada haksız olduklarında erkekleri *tin g*tüne sokuyoruz onlar hiç görülmüyor

Ben bu örneği bir yoruma yorum olarak yazdım. 4 aylık evlilik diyorlar da bir erkeğin 3 kere 1’er yıllık evlilik yapıp üç kızın hayatını kararttığına dair örnek verdim. Bahsettiğim olaylar Yozgat’ın Yerköy ilçesinde yaşanmıştır. Bahsettiğim kızlar kendi evlenecekleri erkekler hakkında karar verme hakkına sahip olamamışlardır çünkü aileleri bu hakkı onlara vermemiştir. Herkesi kendiniz gibi bilinçli ve bazı haklara sahipmiş gibi düşünmeyin lütfen. Konu içerisindeki diğer mesajlarımı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz eleştirmek yerine.

elbette o rakam, hiç kimseyi tatmin etmez ama o bambaşka bir hikaye. kısaca bir erkeğin kendi ağır kusurlarına rağmen nafaka vermemek için adaleti nasıl yanıltabileceğinin hikayesi. ben zaten o dönemde eğitimimi sürdürürken çalışıyor olmam sayesinde sıyrıldık gittik bu sefaletten ama herkes bu kadar şanslı değil.
nafaka konusu şu anda neden çok tartışılmaya açılmaması gerekiyor? kadının onca yıllık evlilikten sonra boşandığını varsayalım. kocasının adiliği yüzünden ortada kaldı. çocukları kendi hayatlarına devam ediyor. bu evliliği sürdüren ve bitiren çocuklar olmadığına göre bütün sorumluluğu da onlara yükleyemeyiz. süreli nafaka kadına 75 yaşında iken "artık nafakanızın süresi doldu" diye kadının ensesine bindiklerinde bu yaşta kadın ne yapacak?
bu başlık özelinde bir kadın ve eş olarak ben de çok irite oldum. ama yine de nafakanın miktarını ya da süresini tartışmak erkeklerin ekmeğine yağ sürüyor. ve nerede tartışacağım ayrıntısını da kendi seçimime bırakıyorum izninizle.

Neden herkes nafaka konusunda konu sahibine saldırmış. Belki gerçekten ihtiyacı var ve nafaka bazı durumlarda gerekli. Ayrıca öğrenci kızla evlenmiş biz zahmet kız atananana kadar ödersin.
4 ay evli kalmış canım ya. 4 ay Bi insanın hayatını ne kadar değiştirebilir ne kadar geriletebilir ki erkeğin nafakasına ihtiyacı olsun. 4 sene olsa dersin ki belki 4 sene çalışamadı belki eşi çalıştırmadı iş hayatından uzak kaldı düzeni bozuldu vs şimdi iş bulması zaman alacak. Ama 4 aycık ve ortada çocuk yok. 4 ay önce nasıl yaşıyorsa şimdi de öyle yaşayabilir.

Konu sahibi aldatma ya da şiddet olmadığını söyledi mi? Ben mi kaçırdım o ayrıntıyı? Ayrıca şiddetten kastınız da sadece fiziksel şiddet olsa gerek. Psikolojik, cinsel, ekonomik şiddetler bu kategoriye girmiyor herhâlde. Yanlışsam düzeltin. Örneğin 4 ay boyunca kadını sürekli ters ilişkiye zorlasa bu şiddet olmaz mı? Ya da sürekli olarak kadına küfretse, onu aşağılasa ama fiziksel bir şey yapmasa buna da şiddet der miydiniz? Yani sınırı nerede çiziyorsunuz merak ediyorum.

Yani tabi ki istediğiniz yerde yazarsınız, benimki haklı bir davanız varken dışarıdan bana o davayı gözümde kaybettiren hamlenizle ilgili bir geribildirim. Öneri. Normal şartlarda o yaşta kadın nafaka alsın tabi diye dusunecekken durduk yere yaptirsaymis sigortasını, benim annem neden 65 yaşına kadar çalıştı o da çalışsın diye düşündüm. Gelip insanlara anlama sorunun mu var diyorsunuz ama yazdığınız şeyin nereye gidip neye yaradığını da hesap etmiyorsunuz.

Mesajlarım konuyla oldukça bağlantılıdır. Tek tek okursanız bağlantısını görürsünüz. Bir erkek derneği lehine çalıştığımı söylemenizi kendime hakaret sayarım. Kadın derneklerine her konuda ve her yönden destek olan bir kadınım. Çeşitli projelerde de zaman zaman çalışıyorum. Rica ederim eleştirirken dozu kaçırmayalım. Konu sahibinin boşanacağı erkeğin kesesi bizim korumamıza muhtaç değil. Kanunlar, kanun uygulayıcıları ve toplum yeterince koruyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…