-
- Konu Sahibi suslusirine
Karşılıklı geçimsizlik varsa tek taraf mi suçlu. Kimse boşanmak için evlenmiyor. Ayrıca Türkiye bazında erkekler kadınlardan daha çok maddi harcama yapıyor evlilikte. O ne olacak.adam beni aldattı dese neyse gecinemedik demiş. 4 aylık evlilik için adamı buna mahkum etmek saçma.
Kuzenim ilk eşiydi. Diğerlerinin kafası nedir bilmem. Ama şöyle diyeyim: Bunlardan birinin ana babası ölmüştü. Amcasında kalıyordu. Yengesi de ondan bir an önce kurtulmak için daha 16 yaşındayken kızı evlendirdi bu rezil ve leş tiple. Yani şöyle: Her kızın şartları aynı olmuyor, evlendirildiği kişi hakkında söz söyleyebilme hakkına bile sahip değil. Kendinizle aynı şartlarda gibi düşünmeyin herkesi. Yorumlarınızı ona göre yapın bence. Ülkemizde kadına şiddet daha anne karnında başlıyor. Kadınların büyük bir çoğunluğunun eğitim hakkı bile yok. Yalnızca kendi dar çevrenizdeki kadınlara göre değerlendirmeyin. Ülkenin büyük çoğunluğu bu leş zihniyete sahip. Tekrar söylüyorum, hakkaniyetli olduğunuzu zannederek bir kadını linç ederken ataerkil zihniyete alan açmış oluyorsunuz. Ülkemizdeki insanların boşanmış kadınlara bakışı belliyken, kanunları uygulayanların adaletsizliği ortadayken 4 aylık evli bir kadın neden boşansın ki eşinden? Demek ki çok geçerli bir sebebi var. Yoksa manyak mı da boşansın? Bilmiyor mu toplumun kendisine ne gözle baktığını?(Bu arada, ben toplumun gerçeklerini söylüyorum. Ben öyle bakmıyorum ama maalesef ki azınlıktayım.) Ayrıca bu kadar kısa sürede bir kadının hayatını karartanlar nafaka ödemeyebilir, bunu yerine çok ciddi bir tazminat ödemeleri daha yerinde olur. Hiç olmazsa habire muhatap olunmaz nafaka yüzünden.Peki böyle leş bir aileye nasıl kızlarını veriyorlar. Hiç mi sormamışlar neden ayrıldın diye? Sanırım işin ucu maddiyata çıkıyor.
bir de böyle bir adamdan nafaka almak istemezdim. Bütün bağım kopsun isterdim. Sadece tazminat olabilir. O da yaşattıkları için
Yani ben hala amacınızı anlamış değilim. Hakim dediğimiz de kanunlar da mutlak adalet kavramı üstüne kurulmuş şeyler değil, herkesin vicdanına, hayat görüşüne uymaz, herkesi tatmin edecek sonuçlar çıkmaz. Şu an bu post altında bu durumu konuşuyoruz ve haliyle yıllar içinde kazanılmış kadın haklarına bir saldırı olarak görüyorum bu şekilde yapan kadınları. Bu postlar ve bazı yorumlar kadın hakları konusunda bizi geriye götürüyor, haklı ile haksızı ayırmak konusunda insanların içinde şüphe bırakıyor. Siz 20 30 sene evli kalıp sonra ortada kalan annenizin durumunu daha uygun bir postta anlatsanız destek görecekken burda anlatırsanız, diğer arkadaşı da aynı kefeye koyarsınız. E haliyle birininki haklı talepken diğeri bildiğin dolandırıcılık olduğu için hepsine toptan sinir oluyor insanlar. Amacınızin çok dışında bir etki bırakıyorsunuz.
ve siz de hukukçu olarak biliyorsunuz. nafaka hakkını sorguya açtığımız anda hep bir "ama faktörü" oluyor. birisi çıkıp "süreli nafaka" diyecek. bir başkası "ama ben evlilik yaptım. eski karıdan bana ne?" diyecek.
ben en azından nafakanın gerekliliğinin burada sorgulanmaması gerektiğini savunuyorum.
Vala erkek düşmanı değilim. Sırf kendi hemcinsim diye kimseyi de savunmam. 4 aylık çocuksuz evlilikte (bu konuyu kastediyorum) kadının nafaka almasını acizlik olarak görüyorum.Öyle yüzeysel bakmakla olmuyormuş o işler..
Herkes sizin gibi evleneceği kişiyi seçme şansına sahip olamıyor belki, hiç aklınıza bu ihtimal geliyor mu? Herkes anne babayla büyüyor sanıyorsunuz galiba. Tüm kızlara eğitim hakkı tanınıyor sanırım sizin kafanızdaki ütopya ülkesinde. Aileleri içinde öyle çok değer görüyor ki kızlar sanırım, şımarıklıktan böyle evlilikler yapıyorlar. Sonra da buluyorlar belalarını değil mi? Biraz taşraya inmenizi, kendi “mükemmel” çevrenizden çıkıp çemberin dışındakilere bakmanızı tavsiye ederim.Ya biz neden böyle insanlarla evlenmiyoruz acaba. Bir oturup ben nerde hata yapıyorum demezse insan daha semer vuran çok olur.
Vala erkek düşmanı değilim. Sırf kendi hemcinsim diye kimseyi de savunmam. 4 aylık çocuksuz evlilikte (bu konuyu kastediyorum) kadının nafaka almasını acizlik olarak görüyorum.
E hakim sizin annenize 300tl vermemiş mi yanlış mı kaldı aklımda? Şimdi bu sizi tatmin etti mi? Peki bu kadına hakim 5 bin verse hakkı mı? İçinde insan faktörü var, kusurusuz bir sistemden bahsetmiyoruz ki. Bundan 50 sene önce başka kanunlar vardı değişti 10 seneye başkası gelecek. Tabi ki uygulanacak ama biz kabullenmek zorunda değiliz. Ortada bir yanlış varsa insanlar itiraz eder kamuoyu oluşur zamanla da değişir. Eskiden annem evlendiğinde babamdan çalışabilir diye imzalı kağıt alıp vermiş işine, halbuki 30yasinda 13 senedir çalışan kadınmış. Şimdi bu durum değişti. Yarın nafaka konusu süreli olur başka bir şey olur. Bir şey yanlış geliyorsa söylememiz lazım ki değişsin. Nafaka konusu neden üstüne konusulmayacak bir şey olamasın ki?hakimin adaletine güvenmeyip ne yapmamız gerekiyor yam olarak? o halde hırsızlık yapanın da elini keselim. gerçekten dediğiniz şey çok tehlikeli.
d*likli para, üç b*karet bozmak? bu şrfsz illa bir yerde zihniyetini göstermiştir o kadınlar niye bunu kendine reva görmüş? o zihniyetteki herif acı çeke çeke can versin hatta s*ki kopsun. Sizin verdiğiniz örnekle konu sahibinin ne alakası var?Kuzenimin eski kocası 1’er yıl evli kalarak ve boşanacağı zaman işten ayrılıp nafaka istemelerine engel olarak 3. eşinden ayrıldı. Hiçbirinden çocuğu yok. Kuzenim ilk eşiydi. Kocası onu planlı bir biçimde bıraktığında çalışıyordu kuzenim. Kızı, nafaka isteriz senden eğer bizim şartlarımızı kabul edip ayrılmazsan diye tehdit etti eski kocasının ailesi. Altınlarını bile alamadı. Arkasından da “Delikli para o artık, kim alır ki, biz oğlumuzu kızoğlankızlarla evlendiririz” diye çirkin laflar söylediler kızın akraba, eş dost çevresine. Kızcağız o kadar ağladı ki yaşadıklarına. Oğlan sonrasında gerçekten de hiç evlenmemiş iki kızla daha evlilik yaptı. İkisine de aynı şeyi yaptılar. Şu çirkin sözü duyanlar gelip söylediler bizlere: “Üç kere bekâret bozdum, ne olacak ki 4. sefer de bozarım. Ortalık kız dolu.”
Bu rezil zihniyet, beş kuruş parası elinden gitmesin diye kırk takla atıyor. Cehenneme çevirdiği hayatları, o masum kızların elinden aldığı evliliğe güven hissini, bozduğu psikolojilerini düşünmüyor bile. Canı yanmıyor ki. Her birine üçer beşer bin nafaka ödemek zorunda kalsa bu zihniyet, bunu yapamaz. Bir kadın bu kadar değersiz görülmemeli ama ülkemizin gerçeği bu hanımlar. Gözünüzü açın artık. Her türlü ş.refsizliği yapıp kolayca sıyrılıyorlar işin içinden. Siz de nafaka almayarak onurumuzu koruyalım diyorsunuz ve ekmeklerine yağ sürüyorsunuz. Onlar bizim en değerli şeyimiz olan namusumuza laf uzatırken, onurumuzu kırarken canlarından daha kıymetli olan üç kuruşlarını alın, canlarını acıtın, aldıklarınızla gerekirse her ay bir yerde döner standı kurdurup dağıtın insanlara. Ataerki tam olarak bizim zaaflarımızı kullanıyor, farkında değil misiniz yaaaa!
Yok ben ilk defa yazıyorum. Yani ne bileyim en azından bir iş bulana kadar idare ederdi beni. Kpss felan hazırlanıcam
Konuyla yakından uzaktan alakası olmayan bir sürü şey yazıp neyi amaçlıyorlar anlamış değilim. Gizliden gizliye şu erkeklerin kurduğu nafaka derneğine mi çalışıyorlar acabad*likli para, üç b*karet bozmak? bu şrfsz illa bir yerde zihniyetini göstermiştir o kadınlar niye bunu kendine reva görmüş? o zihniyetteki herif acı çeke çeke can versin hatta s*ki kopsun. Sizin verdiğiniz örnekle konu sahibinin ne alakası var?
Ee o zaman adamin büyük ihtimalle daha taksitleri bitmemiştir. Ha belki bin lira gibi komik bir rakam çıkar belli bir süreliğine ama 1₺ bile insanın zoruna gidiyor. Aldatmamisim dovmemisim dovmemisim anlasamadiysam tek başıma değil ya karşılıklı anlasamamisim 4 aylık evlilikte boşanmaya gittilerse zaten en az 4 kez ayrıl barış da yaşanmıştır. Tek taraflı yıpranma yok ki ! O yüzden talebi hoş değil.Aldatılma gibi durum varsa zaten bunu mahmede çok rahat dile getiriyorlar.
hayır birde burada haksız olduklarında erkekleri *tin g*tüne sokuyoruz onlar hiç görülmüyorKonuyla yakından uzaktan alakası olmayan bir sürü şey yazıp neyi amaçlıyorlar anlamış değilim. Gizliden gizliye şu erkeklerin kurduğu nafaka derneğine mi çalışıyorlar acabasabah güne nafakaya nötr başlamışken durduk yere nafaka karşıtı olacağım
Ben bu örneği bir yoruma yorum olarak yazdım. 4 aylık evlilik diyorlar da bir erkeğin 3 kere 1’er yıllık evlilik yapıp üç kızın hayatını kararttığına dair örnek verdim. Bahsettiğim olaylar Yozgat’ın Yerköy ilçesinde yaşanmıştır. Bahsettiğim kızlar kendi evlenecekleri erkekler hakkında karar verme hakkına sahip olamamışlardır çünkü aileleri bu hakkı onlara vermemiştir. Herkesi kendiniz gibi bilinçli ve bazı haklara sahipmiş gibi düşünmeyin lütfen. Konu içerisindeki diğer mesajlarımı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz eleştirmek yerine.d*likli para, üç b*karet bozmak? bu şrfsz illa bir yerde zihniyetini göstermiştir o kadınlar niye bunu kendine reva görmüş? o zihniyetteki herif acı çeke çeke can versin hatta s*ki kopsun. Sizin verdiğiniz örnekle konu sahibinin ne alakası var?
E hakim sizin annenize 300tl vermemiş mi yanlış mı kaldı aklımda? Şimdi bu sizi tatmin etti mi? Peki bu kadına hakim 5 bin verse hakkı mı? İçinde insan faktörü var, kusurusuz bir sistemden bahsetmiyoruz ki. Bundan 50 sene önce başka kanunlar vardı değişti 10 seneye başkası gelecek. Tabi ki uygulanacak ama biz kabullenmek zorunda değiliz. Ortada bir yanlış varsa insanlar itiraz eder kamuoyu oluşur zamanla da değişir. Eskiden annem evlendiğinde babamdan çalışabilir diye imzalı kağıt alıp vermiş işine, halbuki 30yasinda 13 senedir çalışan kadınmış. Şimdi bu durum değişti. Yarın nafaka konusu süreli olur başka bir şey olur. Bir şey yanlış geliyorsa söylememiz lazım ki değişsin. Nafaka konusu neden üstüne konusulmayacak bir şey olamasın ki?
Her şeyden once nafaka sizin için bu kadar önemli bir konuysa eğer böyle postlar yerine farklı postlarda savunmaniz amacınıza daha fazla hizmet eder. Ben şu an burda bu post sahibinden o kadar irite oldum ki, nafakayla ilgili yazılan ve bu kadına yarayan her şey de ister istemez irite ediyor. Kadın haklarına bir destek olamaz bu hamle benim açımdan.
4 ay evli kalmış canım ya. 4 ay Bi insanın hayatını ne kadar değiştirebilir ne kadar geriletebilir ki erkeğin nafakasına ihtiyacı olsun. 4 sene olsa dersin ki belki 4 sene çalışamadı belki eşi çalıştırmadı iş hayatından uzak kaldı düzeni bozuldu vs şimdi iş bulması zaman alacak. Ama 4 aycık ve ortada çocuk yok. 4 ay önce nasıl yaşıyorsa şimdi de öyle yaşayabilir.Neden herkes nafaka konusunda konu sahibine saldırmış. Belki gerçekten ihtiyacı var ve nafaka bazı durumlarda gerekli. Ayrıca öğrenci kızla evlenmiş biz zahmet kız atananana kadar ödersin.
Konu sahibi aldatma ya da şiddet olmadığını söyledi mi? Ben mi kaçırdım o ayrıntıyı? Ayrıca şiddetten kastınız da sadece fiziksel şiddet olsa gerek. Psikolojik, cinsel, ekonomik şiddetler bu kategoriye girmiyor herhâlde. Yanlışsam düzeltin. Örneğin 4 ay boyunca kadını sürekli ters ilişkiye zorlasa bu şiddet olmaz mı? Ya da sürekli olarak kadına küfretse, onu aşağılasa ama fiziksel bir şey yapmasa buna da şiddet der miydiniz? Yani sınırı nerede çiziyorsunuz merak ediyorum.Ee o zaman adamin büyük ihtimalle daha taksitleri bitmemiştir. Ha belki bin lira gibi komik bir rakam çıkar belli bir süreliğine ama 1₺ bile insanın zoruna gidiyor. Aldatmamisim dovmemisim dovmemisim anlasamadiysam tek başıma değil ya karşılıklı anlasamamisim 4 aylık evlilikte boşanmaya gittilerse zaten en az 4 kez ayrıl barış da yaşanmıştır. Tek taraflı yıpranma yok ki ! O yüzden talebi hoş değil.
İşte ben konu sahibinin hakkı olduğunu düşünmüyorum. Okumadıysa da kendine çalışmadıysa da kendine.Biz de erkek düşmanı değiliz ama boşama durumunda kim dezavantajlı ise ona bazı hakların verilmesi gerektiğini savunmak zorundayız.
Yani tabi ki istediğiniz yerde yazarsınız, benimki haklı bir davanız varken dışarıdan bana o davayı gözümde kaybettiren hamlenizle ilgili bir geribildirim. Öneri. Normal şartlarda o yaşta kadın nafaka alsın tabi diye dusunecekken durduk yere yaptirsaymis sigortasını, benim annem neden 65 yaşına kadar çalıştı o da çalışsın diye düşündüm. Gelip insanlara anlama sorunun mu var diyorsunuz ama yazdığınız şeyin nereye gidip neye yaradığını da hesap etmiyorsunuz.elbette o rakam, hiç kimseyi tatmin etmez ama o bambaşka bir hikaye. kısaca bir erkeğin kendi ağır kusurlarına rağmen nafaka vermemek için adaleti nasıl yanıltabileceğinin hikayesi. ben zaten o dönemde eğitimimi sürdürürken çalışıyor olmam sayesinde sıyrıldık gittik bu sefaletten ama herkes bu kadar şanslı değil.
nafaka konusu şu anda neden çok tartışılmaya açılmaması gerekiyor? kadının onca yıllık evlilikten sonra boşandığını varsayalım. kocasının adiliği yüzünden ortada kaldı. çocukları kendi hayatlarına devam ediyor. bu evliliği sürdüren ve bitiren çocuklar olmadığına göre bütün sorumluluğu da onlara yükleyemeyiz. süreli nafaka kadına 75 yaşında iken "artık nafakanızın süresi doldu" diye kadının ensesine bindiklerinde bu yaşta kadın ne yapacak?
bu başlık özelinde bir kadın ve eş olarak ben de çok irite oldum. ama yine de nafakanın miktarını ya da süresini tartışmak erkeklerin ekmeğine yağ sürüyor. ve nerede tartışacağım ayrıntısını da kendi seçimime bırakıyorum izninizle.
Mesajlarım konuyla oldukça bağlantılıdır. Tek tek okursanız bağlantısını görürsünüz. Bir erkek derneği lehine çalıştığımı söylemenizi kendime hakaret sayarım. Kadın derneklerine her konuda ve her yönden destek olan bir kadınım. Çeşitli projelerde de zaman zaman çalışıyorum. Rica ederim eleştirirken dozu kaçırmayalım. Konu sahibinin boşanacağı erkeğin kesesi bizim korumamıza muhtaç değil. Kanunlar, kanun uygulayıcıları ve toplum yeterince koruyor zaten.Konuyla yakından uzaktan alakası olmayan bir sürü şey yazıp neyi amaçlıyorlar anlamış değilim. Gizliden gizliye şu erkeklerin kurduğu nafaka derneğine mi çalışıyorlar acabasabah güne nafakaya nötr başlamışken durduk yere nafaka karşıtı olacağım