- 15 Ekim 2013
- 1.213
- 2.311
- 34
-
- Konu Sahibi suslusirine
Evet buna takıldım. Hatta bu konuyu ciddi anlamda dert ediyorum diyebilirim. Bu forumlarda malesef kitap okuma alışkanlığı olmayan gençler de takılıyor. Yanlışları beyinleri kodluyor. Üniversite mezunuyum diyen birisinin ise bu yanlışı yapması normal değil çünkü bu dalgınlıkla yapılacak bir hata değil. Tamamen bilgideki yanlışlıktan kaynaklı.O kadar yazılan arasında buna mı takıldın gerçekten ? Buradaki insanların çoğu fikir vermek yerine linç etmek. Bakıyor okuyor hoşuna giderse ne ala. Yok yazılan hoşuna gitmiyorsa hemen eleştiri, linç. Ya arkadaşım hoşuna gitmiyorsa yorum yapmazsın olur biter çok basit ya..
Yani erkeklerede hak verdik sizin gibiler yüzünden biraz gururun olsun neyin nafakasını istiyorsun adamdan 4 ay evli kalmışsın. Çalış birazMerhabalar, boşanma aşamasındayım (kadınım). Çalışmıyorum, Avukatım ile birlikte mahkemeden tedbir nafakası ve yoksulluk nafakası istedik. İlk duruşma (ön inceleme) 3 hafta sonra olacak. Avukatım başvuru tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tedbir nafakası talep etti. Sonrasında ise yoksulluk nafakası. 4 aylık evliydik şimdi boşanıyoruz çocuk yok. Daha önce benzerini duyanlar, görenler veya avukat arkadaşlar var ise ne kadar nafaka alabileceğim konusunda yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. Eşim memur 30bin civarı maaşı var.
evlenmeden önce yük olmuyor muydunuz?Ailem var tabiki ama bu süreçte zaten ailem çok destek çıktı daha fazla yük olmak istemiyorum babama
Onlara kalsa sizden nafaka isterler. Eşim iki çocuğun velayetini bana bıraktı ama kendisine nafaka istedi, şaka gibi değil mi? Hâkim takmadı tabii onun isteğini. Benim avukatım (devlet memuruyum) bana da nafaka istemişti. Hâkim de iki çocuğuma ve bana nafaka bağladı. Üstelik eşim kendi gelirini benimkinin yarısı olarak gösterdiği hâlde. Siz kendinize de nafaka isteyin. Biraz daha fazla olur gelen nafaka böylece. Hiç olmazsa çocuğunuza daha rahat harcarsınız.Selam Hanımlar, benim şöyle bir sıkıntım var. Eşim olacak kişi ile cekismeli boşanma surecindeyiz ve sabah akşam doğmasını beklediğim bir bebeğim var. 3 yıllık evliyiz. Eşimle 4 aya yakın bir süredir ayrıyız ve bu süreç zarfında doğacak bebeğimin her türlü ihtiyacını ve hamilelik/doğumla ve hayatimin idamesiyle ilgili her türlü ihtiyaçlarımı kendim bir memur maaşıyla karşılamaya çalışıyorum. Kiraydi, faturalardi, yeme-icmeydi, yoldu vs. Eşimin ise kira gideri yok, babasının evinde kalıyor, ayrıca da kira gideri olmadığı gibi 6 Bin TL. kira geliri var ve Kasım ayındaki (asgari ücrete gelen zamdan once) maaşı (SSK'li, Özel sektör calisani) 20 Bin TL. idi. Ancak, satış danışmanı olduğu için primleri de cabası ve tüm bunlara rağmen doğacak bebek için istemiş olduğum aylık 5 Bin TL. iştirak nafakasini yüksek buldu. Yorumlarınızı bekliyorum. Sizce hakimin takdiri ne olur?
Gerçekten nafaka çıksa bile gururunuza yedirebilecek misiniz sadece 4 ay hayatında kaldığınız adamı parazit gibi emip sırtına yapışmayı? (4 ay için nafaka falan çıkacağını da sanmıyorum) Ne kattın bu adama 4 ay içinde de şimdi yıllar boyu ödesin istiyosun? Aşırı ezikçe bir davranış, böyle şeyler araştırmak yerine azıcık onurun olsun da git iş bul çalış.Merhabalar, boşanma aşamasındayım (kadınım). Çalışmıyorum, Avukatım ile birlikte mahkemeden tedbir nafakası ve yoksulluk nafakası istedik. İlk duruşma (ön inceleme) 3 hafta sonra olacak. Avukatım başvuru tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tedbir nafakası talep etti. Sonrasında ise yoksulluk nafakası. 4 aylık evliydik şimdi boşanıyoruz çocuk yok. Daha önce benzerini duyanlar, görenler veya avukat arkadaşlar var ise ne kadar nafaka alabileceğim konusunda yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. Eşim memur 30bin civarı maaşı var.
Selam Hanımlar, benim şöyle bir sıkıntım var. Eşim olacak kişi ile cekismeli boşanma surecindeyiz ve sabah akşam doğmasını beklediğim bir bebeğim var. 3 yıllık evliyiz. Eşimle 4 aya yakın bir süredir ayrıyız ve bu süreç zarfında doğacak bebeğimin her türlü ihtiyacını ve hamilelik/doğumla ve hayatimin idamesiyle ilgili her türlü ihtiyaçlarımı kendim bir memur maaşıyla karşılamaya çalışıyorum. Kiraydi, faturalardi, yeme-icmeydi, yoldu vs. Eşimin ise kira gideri yok, babasının evinde kalıyor, ayrıca da kira gideri olmadığı gibi 6 Bin TL. kira geliri var ve Kasım ayındaki (asgari ücrete gelen zamdan once) maaşı (SSK'li, Özel sektör calisani) 20 Bin TL. idi. Ancak, satış danışmanı olduğu için primleri de cabası ve tüm bunlara rağmen doğacak bebek için istemiş olduğum aylık 5 Bin TL. iştirak nafakasini yüksek buldu. Yorumlarınızı bekliyorum. Sizce hakimin takdiri ne olur?