Siz “Geçim kaynağınız bu olamayacak, utanmıyor musunuz nafaka istemeye” vb. sözlere aldırmayın. Kanuni hakkınız nafaka almak. Evlenirken “Seni kimselere muhtaç etmem, çalışmana gerek yok, benim kazancım ikimize de yeter” gibi sözlerle evleniyor erkekler. Hatta daha da ileri gidip çalışan kadının işten çıkmasını istiyorlar evlenirken. Sonra da evlenip o kısacık sürede kadının hayatını zindan ediyorlar. Üstelik bu yaptıklarının bedelini de ödemek istemiyorlar. Boşanıp yeni birine aynı şeyi yapıyorlar. Nafaka ödemek istemeyen erkekler platformu yıllardır öyle iyi kulis yapıyor ki baksanıza kadınlar birbirlerini suçlayıp duruyor nafaka istiyorlar diye. Ataerkil sistemin ekmeğine yağ sürmekten helak oldular maşallah.
Ne yaşadınız bilmem, zaten bir memurdan alacağınız nafakanın hiçbir şeye yetmeyeceği aşikar, bunu biliyorsunuzdur muhtemelen. Hâkimin takdirine bağlı ama dediğim gibi “süresiz nafaka” mavalıyla beyni yıkanan hâkimlerin de bu platformda sizi nafaka talep ettiğiniz için suçlayan kadınlardan farklı olmayacağını sanıyorum. Umarım 3-5 bin gibi bir nafaka alırsınız da iş bulana kadar, geçiş evresinde ufak da olsa bir faydasını görürsünüz. Maalesef ki haksızlık her yerde. Süresiz nafaka, kadınlar nafakayla geçiniyor diye zırlayan erkekler 9 yaşından büyük kızlarına(İslamiyete göre kızlar 9 yaşında büluğa erermiş, evlenebilirlermiş onların iddiasına göre) ve 12 yaşından büyük oğullarına(o yaştan sonra çalışıp kendilerini geçindirebilirlermiş İslamiyet’e göre güya) nafaka ödemek istemiyorlar bile. Kaldı ki karılarına ödeyecekler. Zaten Türkiye’de ödenen nafaka ortalaması 300 tl idi geçen yıl. 300 tl nedir ya? Bir kilo kıyma 400 tl. Rezalet yani. Buna da çanak tutuyor herkes. Ben en çok da buna çanak tutan kadınlara kızıyorum. Tavsiyem, kadın derneklerinin nafaka konusunda anlattıklarını dinlemeleri. Kanunları okumaları. Mahkeme kararlarına bakmaları. Çevrelerindeki kadınların nafaka hikâyelerini dinlemeleri. Bu haksızlığa ortak olmasın lütfen kimse. Çevremde artık erkeklerin nafaka almak için başvurduklarını görmeye başladım. Bırakın vermeyi, çocuğa nafaka ödemedikleri gibi bir de nafaka istiyorlar kendi gelirlerini düşük gösterip. Çünkü kanunen erkekler de isteyebilir yoksulluk nafakasını. Bu şekilde eril tahakküme destek vermeye devam ederse kadınlar, başlarına daha neler gelecek kim bilir!
Al kardeşim nafakanı, alabildiğin kadar al, kanunen hakkındır ve kimsenin de buna bir laf söylemeye hakkı yoktur.