- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.329
- 298
En son aşama
Zaten işveren de muhtemelen o noktaya gelmek istemez
Biraz stresli süreç
Yani dişli olmak lazim
Şimdiki işyerim ise 5 yıl ve üzerinde çalışanı Arabulucu ile çıkarıyor işten. tekrar dava ile uğraşmamak için. Tekstil olduğu için birazcık sıkıntılı insanlar çalışıyor. Geçen bir personelin çıkışını yapıyorum 2 aylık eleman. Dedi ki bana tazminatım ne kadar. Dedim tazminat yok. Hayır var diye benimle inatlaşıyor. Şimdi buna nasıl anlatayım ben. gönderdim müdürün yanınaBak buna katılıyorum.
Adamlar adı üstünde patron yani durumları bizden iyi.
O yüzden onlara koymaz.
Bizimkisi de o kafada işte giden insanla sorun yaşamakta istemiyor, herkese tazminatını verir.
Zaten herkes hakkını alsa iş hayatı daha tatlış pembiş bir şey olurdu.
Ondan önce 4.5 yıl çalıştım. 3 aylık hamileydim yolum da çok uzaktı. Sözleşme bitince devam etmedim. Tazminat + işsizlik aldım. O parayla bebeğimin bütün ihtiyaçlarını, doktor randevularını ve doğum masraflarımı ödedim. Beni o kadar rahatlattı ki. Eşimin o ara işleri bitti o da çalışmıyor ben de çalışmıyorum. Çok zorlu bir dönemdi. Allah razı olsun beni tazminat için uğraştırmadılar. Gerçi bana özel değildi bütün personele aynılardı
Biz merkeziz iki tane de şube var. Bunlar 35 yıllık firma hangi programla başladılarsa onla devam ediyorlar. Değiştiremedim kaldı öyle. e-fatura da entegre olmuyor çünkü kullanışsız bir program. x basıyorsun fişi kaydediyorNe yapıyorsunuz öyle holding mi işletiyorsunuz
fissler veya tefal alacam çok pahalı anam
Hemen iban vermem lazım
ajhjkhjhar kızım bu tele hat ara beni boya beni
Şimdiki işyerim ise 5 yıl ve üzerinde çalışanı Arabulucu ile çıkarıyor işten. tekrar dava ile uğraşmamak için. Tekstil olduğu için birazcık sıkıntılı insanlar çalışıyor. Geçen bir personelin çıkışını yapıyorum 2 aylık eleman. Dedi ki bana tazminatım ne kadar. Dedim tazminat yok. Hayır var diye benimle inatlaşıyor. Şimdi buna nasıl anlatayım ben. gönderdim müdürün yanına
Yok yavrum bende doğum izninden sonra haklarımı alıp çıkacağım.
Bebeğime biraz kendim bakıp anneme bırakacağım.
Bir smm yanına girmem lazım tecrübe konusunda.
Şimdiden düşünüyorum ne yapacağım diye :/
bende işten çıkmayı düşünüyorum çünkü resmen mobing uyguluyorlar daha hamile olduğumu bilmiyorlar ama hastaneye gidince suratları düşüyor
bir sene pandemi döneminde bir yıl sigortasız çalıştırdılar
maaşı asgari ücret kadar yatırıyorlar elden veriyorlar
bir yandan bulaşmayım diyorum bir yanım da ihtar çek işi bırak bu kadar stresle uğraşma diyor
Uyum soft oooooy oyy.Bana bir bardak su getir dese getirmem bende o kadar bıktım
Ay o programlar zaten
Biz merkeziz iki tane de şube var. Bunlar 35 yıllık firma hangi programla başladılarsa onla devam ediyorlar. Değiştiremedim kaldı öyle. e-fatura da entegre olmuyor çünkü kullanışsız bir program. x basıyorsun fişi kaydediyor
Saçını başını yolarım ha.bende işten çıkmayı düşünüyorum çünkü resmen mobing uyguluyorlar daha hamile olduğumu bilmiyorlar ama hastaneye gidince suratları düşüyor
bir sene pandemi döneminde bir yıl sigortasız çalıştırdılar
maaşı asgari ücret kadar yatırıyorlar elden veriyorlar
bir yandan bulaşmayım diyorum bir yanım da ihtar çek işi bırak bu kadar stresle uğraşma diyor
Doğum izni bitiminde işe gidince 6 ay ücretsiz izin için dilekçe doldurup koyun önlerine. Bu yasal hakkınız izin vermem diyemiyorlar. Çalışma bakanlığı tepelerine biner.
İzin veremezseniz işten çıkartın bebeği şu anda kimseye bırakamıyorum deyin.
Bana 2 ay izin dilekçesi imzalamak zor gelmişti işverene. Kaldı ki yedek elemanı da vardı
Dos tabanlı eta geldi aklımaBiz merkeziz iki tane de şube var. Bunlar 35 yıllık firma hangi programla başladılarsa onla devam ediyorlar. Değiştiremedim kaldı öyle. e-fatura da entegre olmuyor çünkü kullanışsız bir program. x basıyorsun fişi kaydediyor
neyden korkuyorum biliyor musun o kadar kötüler ki çıkan elemanın arkasındanSaçını başını yolarım ha.
Asla istifa etme.
Sgk'sız çalıştırdıklarına dair elinde delil elbette vardır.
Şikayet et anasını aglatırlar oranın
Cehennemin dibine kadar kötülesinler ayol.neyden korkuyorum biliyor musun o kadar kötüler ki çıkan elemanın arkasından
yeni çalıştıkları firmaları arayıp kötülüyorlar
arabulucu ile anlaşırsam tazminatımı alıp uğraşmam en azından diye düşünüyorum
Şöyle bir önerim olabilir sizeMerhaba hanımlar.
6 senedir aynı yerde çalışıyorum. Hamilelikten dolayı işten şimdilik raporluya ayrıldım, bitiminde ise işi bırakmak zorundayım. İstifa etmek zorundayım. Bebeğime bakacak kimsem yok çünkü.
İşveren kendi inisiyatifi ile çalışanına bu durumda tazminat verebilirmiş ama yasal bir zorunluğu yok. Ve maalesef öyle iyi niyetli bir patrona sahip değildim. E işe dönmeyeceğime göre en azından işsizlik maaşı hak ederim dedim belki. Araştırdım biraz ama öyle bir hakkım da yok. 6 yıl emeğimle öyle dımdızlak kaldım.
Anneliğe, anne olmaya verilen yasal değer bu mudur? Ben şu mantığı anlamadım, yeni evlenen biri haklı fesih nedeni ile çatır çatır parasını hak ederken;
minicik, bakıma muhtaç bebeğine bakmak zorunda olan anneler mi bunu hak etmiyor? Bunun bir an önce düzenlemesi lazım.
Şu an o kadar ihtiyacım varken gerçekten zoruma gitti ve eminim çoğu annenin sorunu bu. Sinirimden buraya da yazdım artık içime oturdu
Cehennemin dibine kadar kötülesinler ayol.
Asla haklarını almadan çıkma
Bizimki de yeğeniyle mahkemelik olmuşBizim patron zamanında en yakın arkadaşıyla davalık olmuş.
Çatır çatır ödedi zammıyla beraber.
Oh olsun
direk ihtar çekip avukatla görüşüp gelmesem miCehennemin dibine kadar kötülesinler ayol.
Asla haklarını almadan çıkma
ya çok doğru da ne bileyim sorun eşim de aynı iş yerinde olması birlikte işsiz kalacağız psikolojimi bozdular o bi yerde yeniden başlayabilir bu aralar bende istifa edip en azından rahatça hastaneye giderim kalırsam mobing iyice artacak belli kiBeğenmeyen oradan da tazminatını verir çıkarır dimiK KIR PAPATYASII
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?