- 30 Aralık 2009
- 22.971
- 89.825
- 1.123
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Avukatla görüşüp ihtar çek.direk ihtar çekip avukatla görüşüp gelmesem mi
ya çok doğru da ne bileyim sorun eşim de aynı iş yerinde olması birlikte işsiz kalacağız psikolojimi bozdular o bi yerde yeniden başlayabilir bu aralar bende istifa edip en azından rahatça hastaneye giderim kalırsam mobing iyice artacak belli ki
bu aralar hormonlardan herhalde iyice sinirlerim bozuldu bir hafta içerisinde yapacağımAvukatla görüşüp ihtar çek.
Haklarını iste ama.
Yok canım anlaştık zaten geri gelmeyeceğim için sorun yok.
Hakkımı da verecek.
Burayı görmek bile istemiyorum yani dese ki maaşının 2 katını vereyim geri gel, çalışmam :/
Sakın canları cehenneme deyip basma istifayı.bu aralar hormonlardan herhalde iyice sinirlerim bozuldu bir hafta içerisinde yapacağım
İmzaliyorum ama fotoğrafı yok fotoğraf kabul oluyor muSakın canları cehenneme deyip basma istifayı.
Haklarını iste çatır çatır.
Sgksız çalıştıgın sürelerin bile haklarını iste.
Elden parayı aldıgına dair herhangi bir belge imzalıyor musunuz ?
Para makbuzu gibi.
Eski muhasebeci de aslında şahit olurum dediSakın canları cehenneme deyip basma istifayı.
Haklarını iste çatır çatır.
Sgksız çalıştıgın sürelerin bile haklarını iste.
Elden parayı aldıgına dair herhangi bir belge imzalıyor musunuz ?
Para makbuzu gibi.
İyi bari.
Çoğu çalışan 6 ay ücretsiz izin hakkını bilmiyor veya çalışmak zorunda olduğu için işe dönüyor..
Özel sektör işvereni çok suistimal ediyor işçiyi..
Yorumları dikkatle okuyorum.baya bişey öğrendim kızlar saolun
ben de aynı durumdayım 5 yıldır çalışıyorum.Allah nasip ederse doğum iznine çıkıcam 4 ay sonra.bebeğimi bırakacak kimse de yok.
patronun inisiyatifine kaldı tazminat.işimden çok memnunum ama mecbur bırakmak zorundayım.6 aylık ücretsiz izin sonrası devam edemeyeceğimi söylerim diye düşündüm.
ama konu sahibine katılıyorum sonuçta emek veriyoruz ve o emek bi çırpıda boşa gidiyor.bazı arkadaşlar doğum parasından bahsetmiş ama tazminatla arasında çok fark var hesap yapınca
Tazminattan feraget edeyim cıkıs verin diyin?Merhaba hanımlar.
6 senedir aynı yerde çalışıyorum. Hamilelikten dolayı işten şimdilik raporluya ayrıldım, bitiminde ise işi bırakmak zorundayım. İstifa etmek zorundayım. Bebeğime bakacak kimsem yok çünkü.
İşveren kendi inisiyatifi ile çalışanına bu durumda tazminat verebilirmiş ama yasal bir zorunluğu yok. Ve maalesef öyle iyi niyetli bir patrona sahip değildim. E işe dönmeyeceğime göre en azından işsizlik maaşı hak ederim dedim belki. Araştırdım biraz ama öyle bir hakkım da yok. 6 yıl emeğimle öyle dımdızlak kaldım.
Anneliğe, anne olmaya verilen yasal değer bu mudur? Ben şu mantığı anlamadım, yeni evlenen biri haklı fesih nedeni ile çatır çatır parasını hak ederken;
minicik, bakıma muhtaç bebeğine bakmak zorunda olan anneler mi bunu hak etmiyor? Bunun bir an önce düzenlemesi lazım.
Şu an o kadar ihtiyacım varken gerçekten zoruma gitti ve eminim çoğu annenin sorunu bu. Sinirimden buraya da yazdım artık içime oturdu
Kaç yıllık çalışansınız ?bende işten çıkmayı düşünüyorum çünkü resmen mobing uyguluyorlar daha hamile olduğumu bilmiyorlar ama hastaneye gidince suratları düşüyor
bir sene pandemi döneminde bir yıl sigortasız çalıştırdılar
maaşı asgari ücret kadar yatırıyorlar elden veriyorlar
bir yandan bulaşmayım diyorum bir yanım da ihtar çek işi bırak bu kadar stresle uğraşma diyor
Resmen kuklayız ya.
Bazen düşünüyorum acaba çalışmamak daha mı mutlu ederdi bizi?
Bu kadar sıkıntıya, çileye değiyor mu calci
İK da bende çünkü. Hem muhasebe hem de personeller bendeAt çöpe
Bu arada ben seni İK falan sanıyordum bildiğin meslektaşız
Bu iş yerinde insanlardan dolayı çok sıkıntı yaşadım. Laf anlamayan bir topluluk var burada. Her şeyi bağırıp çağırıp halledeceğini sanıyorlar malesef. Neyse ki patronlarım iyi
Ay ben çalışmazsam kafayı yerim
İK da bende çünkü. Hem muhasebe hem de personeller bende
Neyse ki ETA kullanmadım ama Dos tabanlı Orka kullandımDos tabanlı eta geldi aklıma
Uc yıldır çalışıyorumKaç yıllık çalışansınız ?
Şöyle bir durum daha var. Çocuk belirli bir yaşa gelene kadar işyerinde part time çalışma hakkı da var kadınınDoğumdan sonra istirahat süresinin bitiminden itibaren 6 ay içinde çalışanın ücretsiz izin hakkı vardır. Bu izni kullanmadan en az 1 ay önce işverene yazılı bildirimde bulunmak gerekir. Çalışan doğum raporu bitiminden sonra tekrar çalışmaya başlayıp, henüz 6 ay geçmemişse ücretsiz iznini talep edebilir. Örneğin doğum raporundan sonra 4 ay çalışmış bir kişi, isterse sonraki 2 ay ücretsiz doğum iznini kullanabilir. Ücretsiz doğum izninin, analık istirahat raporu bitiminden itibaren 6 aya kadar, yani 6 ay içinde kullanılması gerekmektedir. Bu süre sonunda izin hakkı ortadan kalkar.
Alıntıdır.