• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne işsizlik maaşı ne tazminat :(

Merhaba hanımlar.

6 senedir aynı yerde çalışıyorum. Hamilelikten dolayı işten şimdilik raporluya ayrıldım, bitiminde ise işi bırakmak zorundayım. İstifa etmek zorundayım. Bebeğime bakacak kimsem yok çünkü.

İşveren kendi inisiyatifi ile çalışanına bu durumda tazminat verebilirmiş ama yasal bir zorunluğu yok. Ve maalesef öyle iyi niyetli bir patrona sahip değildim. E işe dönmeyeceğime göre en azından işsizlik maaşı hak ederim dedim belki. Araştırdım biraz ama öyle bir hakkım da yok. 6 yıl emeğimle öyle dımdızlak kaldım.

Anneliğe, anne olmaya verilen yasal değer bu mudur? Ben şu mantığı anlamadım, yeni evlenen biri haklı fesih nedeni ile çatır çatır parasını hak ederken;
minicik, bakıma muhtaç bebeğine bakmak zorunda olan anneler mi bunu hak etmiyor? Bunun bir an önce düzenlemesi lazım.

Şu an o kadar ihtiyacım varken gerçekten zoruma gitti ve eminim çoğu annenin sorunu bu. Sinirimden buraya da yazdım artık içime oturdu 😂🤦‍♀️🙈
EĞER YENİ EVLİ İSENİZ BİR SENE GEÇMEDİ İSE EVLİLİK TAZMİNATI ALABİLİRSİNİZ BİRDE DOĞUM RAPORU BİTTİĞİ ZAMAN 12 AY ÜCRETSİZ ALIP SİGORTA HAKKINI KULLANABİLİRSİNİZ

Doğum sonrası 6 aylık ücretsiz izin de hakkınız onu alın. Ayrıca yasa gereği çocuğunuz ilkokula başlayana kadar yarı zamanlı çalışabilirsiniz.

Bekarsın sen evlenirsin işten çıkarsın diye işe almazlar. Evlisindir kaç çocuğun var diye sorarlar eğer yoksa sen çocuk yapar çıkarsın diye almazlar. Çocuğun vardır çok izin alırsın diye işe almazlar 🤷‍♀️
işe girdiğimde bekardım :D şimdi 4 yıl oldu işe gireli ve 11 aylık bir oğlum var ve hiç izinlik bir durumum olmadı çocuk için patronların bu düşüncesi yanlış sadece cumartesi günleri oğlumda benimle işe geliyo :D oda sıkınntı olmuyo

işe girdiğimde bekardım :KK70: şimdi 4 yıl oldu işe gireli ve 11 aylık bir oğlum var ve hiç izinlik bir durumum olmadı çocuk için patronların bu düşüncesi yanlış sadece cumartesi günleri oğlumda benimle işe geliyo :KK70: oda sıkınntı olmuyo
Yanlış işte ama gel de anlat bunlara

Dogum sonrasi yasadigim fizyolojik ve psikolojik sebeplerden dolayi calisamayacagim icin tum haklarimi alarak ayrilmam icin gerekenin yapilmasini arz ederim falan yazacaksiniz.boylelikle hem issizlik hem tazminat alacaksiniz. Ben boyle ayrildim acijlama bu olacak. Sonra arabulucuya yonlendirecekler. Iskurdan ogrenebilirsiniz bi gidin. Arabulucu ucreti yuzde 50 hem sen hem isveren oder. Ayrica Lanet olsun senin o bktan patronuna adi herif.

Dogum sonrasi yasadigim fizyolojik ve psikolojik sebeplerden dolayi calisamayacagim icin tum haklarimi alarak ayrilmam icin gerekenin yapilmasini arz ederim falan yazacaksiniz.boylelikle hem issizlik hem tazminat alacaksiniz. Ben boyle ayrildim acijlama bu olacak. Sonra arabulucuya yonlendirecekler. Iskurdan ogrenebilirsiniz bi gidin. Arabulucu ucreti yuzde 50 hem sen hem isveren oder. Ayrica Lanet olsun senin o bktan patronuna adi herif.

Ben almak için uğraşırdım 6 yıl sonucunda az değil.
Yeni iş bulana kadar konu sahibini götürürdü.
Öyle yorumlar okudum da kimisi işvereni tebrik bile edecek yani ne günlere kaldık.
İşsizlikle işverenin ne bağlantısı var ki zaten devlet ödüyor onu hem de her ay maaşından kestiği prim karşılığında.
Yani yine devlet sizden aldığı parayı size ödüyor, kimse korkmasın.
Devlet veriyor ya bedavadan ,devletin malı deniz yemeyen keriz.Etik yok,helal yok, haram yok,is ahlaki yok.6 yıl bedava mi çalışmış.Gonul ister ki şartlar iyileşsin buna ok ama su an bu söyledikleriniz usulsüz,etik değil, yasal değil, helal değil. Bunların sanirim sizin için bir anlamı yok.Devlet benim vergimle veriyor falan diye bla bla muhabbetler zaten ayri bir olay.Allah askina biraz etik düşünün ya ,biz nasil gelişecegiz bu düşünce ile .Devleti yolunacak tavuk gibi gören herkesten bıktım ben .Hepsi de kendini hakli görüyor hepsi bir bahane bulmuş ,kusura bakmayin ama doğru tektir ,ahlaklı olan şey bellidir.Herkes kendi vicdanından sorumlu

Devlet veriyor ya bedavadan ,devletin malı deniz yemeyen keriz.Etik yok,helal yok, haram yok,is ahlaki yok.6 yıl bedava mi çalışmış.Gonul ister ki şartlar iyileşsin buna ok ama su an bu söyledikleriniz usulsüz,etik değil, yasal değil, helal değil. Bunların sanirim sizin için bir anlamı yok.Devlet benim vergimle veriyor falan diye bla bla muhabbetler zaten ayri bir olay.Allah askina biraz etik düşünün ya ,biz nasil gelişecegiz bu düşünce ile .Devleti yolunacak tavuk gibi gören herkesten bıktım ben .Hepsi de kendini hakli görüyor hepsi bir bahane bulmuş ,kusura bakmayin ama doğru tektir ,ahlaklı olan şey bellidir.Herkes kendi vicdanından sorumlu

Devlet herkese gelince adil, etik bana gelince mi haram oluyor?
Ben ekstra bir şey mi istedim ?
İşsizlik sigortasını benim maaşımdan her ay %1 kesinti yaparak kendi havuzunda tutuyor zaten.
İşsizlik maaşı nedir, ne için kullanılır açın okuyun.
Ben bu işe yıllarımı verdim prim kasmak için gelip suçlayarak yazamazsın.
İşe geliyorum, köpek gibi çalışıyorum hakkımı istiyorum, senin paranı istemiyorum.
Yolsuzluk yapmıyorum.
Başkaları gibi 3-5 maaş alıp bir de bunu sömüreyim demiyorum.
Kendi hakkımı istiyorum.
Ben asla da devleti yolunacak tavuk gibi görmedim.
Öyle olsa çalışmam gebe kalınca 90 gün sigorta primi gösterir, doğum parası alırım.
Bak asıl etik olmayan davranış budur.
Ben helalimle çalıştığım yerden hakkımı, sonrasında da o havuzda biriken işsizlik sigortası parasını istiyorum.
Madem öyle diğer ülkelerle kıyaslıyorsunuz ya orada şartlar ne olursa olsun devlet vatandaşına bakıyor.
Bizde ki gibi sadece kovulunca işsizlik vermiyor.

Bana laf sokmaya çalışacağına git biraz mevzuat oku.

İşsizlik sigortasını benim maaşımdan her ay %1 kesinti yaparak kendi havuzunda tutuyor zaten.
İşe geliyorum, köpek gibi çalışıyorum hakkımı istiyorum, senin paranı istemiyorum.
Yolsuzluk yapmıyorum.
Kendi hakkımı istiyorum.
Öyle olsa çalışmam gebe kalınca 90 gün sigorta primi gösterir, doğum parası alırım.
Ben helalimle çalıştığım yerden hakkımı, sonrasında da o havuzda biriken işsizlik sigortası parasını istiyorum.
Madem öyle diğer ülkelerle kıyaslıyorsunuz ya orada şartlar ne olursa olsun devlet vatandaşına bakıyor.

Yasal olsa sana zaten kendiliğinden verirdi demi ,vermiyorsa yasal değil. Mevzuat mi😁 diger ulkeler de yani gelişmiş ulkeler de cocuk planli yapılıyor bizde ki gibi enini sonunu düşünmeden durmadan cocuk dogurmuyorlar.Mevzuat senin dediğin gibi olsa sayfalarca şöyle böyle plan yapmazsınız. İşsizlik maaşı işveren seni isten çıkarırsa veriliyor,tazminatta öyle. Uzgunum sen kendini avutursun devlet bana gelince mi hak diye ,herkes kendi ahlakından sorumludur.Yasal değil, etik değil, helal değil.Ha şunu anlarim dogum iznini kullan ,sonra ucretsiz izin al ,işverenin isine gelmezse isini sonlandirir falan ama sizin burda yaptığınız planlar baska planlar

Yasal olsa sana zaten kendiliğinden verirdi demi ,vermiyorsa yasal değil. Mevzuat mi😁 diger ulkeler de yani gelişmiş ulkeler de cocuk planli yapılıyor bizde ki gibi enini sonunu düşünmeden durmadan cocuk dogurmuyorlar.Mevzuat senin dediğin gibi olsa sayfalarca şöyle böyle plan yapmazsınız. İşsizlik maaşı işveren seni isten çıkarırsa veriliyor,tazminatta öyle. Uzgunum sen kendini avutursun devlet bana gelince mi hak diye ,herkes kendi ahlakından sorumludur.Yasal değil, etik değil, helal değil.Ha şunu anlarim dogum iznini kullan ,sonra ucretsiz izin al ,işverenin isine gelmezse isini sonlandirir falan ama sizin burda yaptığınız planlar baska planlar

Sen her türlü zorbalığı kullan, işçini sömür, mobbing uygula, 2 kişilik işi yığ, hamileliğini burnundan getir, istifaya zorla o yasal da bu yasal değil :D
Tamam sensin daha fazla kendimi yoramam.
Gideyim az mevzuat okuyayım, ne legal ne illegal öğreneyim skjdlsld :D

Sen her türlü zorbalığı kullan, işçini sömür, mobbing uygula, 2 kişilik işi yığ, hamileliğini burnundan getir, istifaya zorla o yasal da bu yasal değil :KK70:
Tamam sensin daha fazla kendimi yoramam.
Gideyim az mevzuat okuyayım, ne legal ne illegal öğreneyim skjdlsld :KK70:
Sen herhalde bir kere mevzuat okudun diye kendini cok bilgili sanıyorsun.Kusura bakma sen giderken ben geliyordum oralardan.Konu sahibi mobingden falan bahsetmemis ,eger işyerinde mobing gören varsa hakkini arasin ,ben kimsenin somurulmesinden yana değilim.Adil bir dünya, ahlaklı insanlar olsun istiyorum hem işveren hem çalışan açısından.Ugrasma zaten benimle, etik ustune kitaplar tavsiye edebilirim mesela Kant falan okuyabilirsin .Dogru tektir ,ister kabul edersiniz ister etmezsiniz.Az yerim minicik bebeğimin kursağından haram geçirmem çünkü benim için önemli, önemsemeyen istediğini yapar.

Sen herhalde bir kere mevzuat okudun diye kendini cok bilgili sanıyorsun.Kusura bakma sen giderken ben geliyordum oralardan.Konu sahibi mobingden falan bahsetmemis ,eger işyerinde mobing gören varsa hakkini arasin ,ben kimsenin somurulmesinden yana değilim.Adil bir dünya, ahlaklı insanlar olsun istiyorum hem işveren hem çalışan açısından.Ugrasma zaten benimle, etik ustune kitaplar tavsiye edebilirim mesela Kant falan okuyabilirsin .Dogru tektir ,ister kabul edersiniz ister etmezsiniz.Az yerim minicik bebeğimin kursağından haram geçirmem çünkü benim için önemli, önemsemeyen istediğini yapar.

Tişikkirler :KK200:

D9wqN3WW4AAcgSB.jpg

Yolsuzluk yapmıyorum.
Kendi hakkımı istiyorum.

Yasalari duzenleyenler meclis restaurantinda kiymali pideyi 12 liraya yerken helal, bu ulkeye getirdigimiz bebege sahip cikamayn devlete maasimizdan kesilen issizlik primini talep etmek haram. Komik. Cidden mantikli olun ya.

Yasalari duzenleyenler meclis restaurantinda kiymali pideyi 12 liraya yerken helal, bu ulkeye getirdigimiz bebege sahip cikamayn devlete maasimizdan kesilen issizlik primini talep etmek haram. Komik. Cidden mantikli olun ya.

Boş ver mllen.
Yazılacak çok şey var da anlayana :)

İşverenler bastı konuyu :D

Ben ona helal mi dedim pardon?Ben sadece durumu tek başına değerlendiriyorum.Sizin haramınız başkasının yanlışı ile çarpışınca helale mi dönüşüyor?Nerde yaziyor bu kanun.Ben burda hak yiyen işverenlerden, hak yiyen siyasetçilerden, hak yiyen ondan bundan bahsettim mi ,savundum mu?Ben doğruyu savunuyorum ,x kisisini ,y durumunu değil, isine gelmiyorsa yiyebildigini ye,vicdan senin ,vebal senin ,mide senin

Ben işveren degilim yalniz ,maaşlı bir çalışanım,dünya kadar borcu olan sıradan bir vatandaşım.Zengin değilim, tuzum kuru değil, sizinle ayni fikirde de değilim.Kendinizi avutun ,nerden ne bulursam kâr ,ama ben anneyim,ama benim emeğim, ama küçücük bebeğim,milletvekili 12 liraya pide yiyor diye kendinizi kandırın. Bu dünya ne o milletvekiline ne size kalmaz

Ben ona helal mi dedim pardon?Ben sadece durumu tek başına değerlendiriyorum.Sizin haramınız başkasının yanlışı ile çarpışınca helale mi dönüşüyor?Nerde yaziyor bu kanun.Ben burda hak yiyen işverenlerden, hak yiyen siyasetçilerden, hak yiyen ondan bundan bahsettim mi ,savundum mu?Ben doğruyu savunuyorum ,x kisisini ,y durumunu değil, isine gelmiyorsa yiyebildigini ye,vicdan senin ,vebal senin ,mide senin
Mantikli dusunelim 4 ay ucretli izin sonrasi bize 6 ay da ucretsiz izin hakki tanimlaniyor. Bebegimiz 10 aylik oluyor ve tekrar ise donmemiz bekleniliyor. Ben de diyorum ki bu ulkeye vatana bir cocuk getiriyorsam ki 3 cocuk yapin deniliyor. Isime geri donmeyi seve seve isterim. Ama 10 aylik bebegime ne anneannesi ne de babannesi bakmak zorunda degil. Asgari ucrete calisiyorsam bakici tutsam ekstra cebimden para cikacak sigortasini usulunce yatirmam gerek. Calismamin mantigi kalmiyot. O zaman yasalar duzenlensin, bebegime devletim sahip ciksin ben isime geri doneyim. Sahip cikamiyorsa da belirli bi sure issizlik maasi hakki tanisin ki cocugum krese baslayacak yasa geldiginde tekrar bir is bulabileyim. Aklin yolu bence bir. Bu devleti somurmek kesinlikle degil. Somurulen varsa o da bebegine sahip cikamayan devletin calisani. Cunku her ay milyonlarca kisinin maasindan kesilen issizlik primi neden bu konuda devreye girmiyor. Bakin omur boyu issizlige baglasin demiyorum. Oncelikle anneyi calismaya tesvik edecek yasalar haklar cikarsin, cikaramiyorsa da bi sure issizlik maasina baglasin.

Back