- 1 Eylül 2014
- 25.907
- 30.321
- 798
- 35
Ayyy benim emektarDos tabanlı eta geldi aklıma
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ayyy benim emektarDos tabanlı eta geldi aklıma
O riskli bir durum aslinda is veren icin. Daha sonrasinda isci, ben isten cikarildim tazminatımı vermedi diye kotu niyet sergileyebilir. Hanimefendi icin soylemiyorum tabi genel.Tazminat vermez bu patron belli ki ama işsizlik maaşı onun cebinden çıkmayacak ona bir zarar yok .
Dolayısıyla iyi niyetle konuşup sizi işten cikarmasini isteyin sadece işsizlik maaşı için istiyorum sizden bir talebim yok deyin.
Belki onu kabul edebilir.
Yasal olarak bu hakkı kanun vermişBen işveren degilim yalniz ,maaşlı bir çalışanım,dünya kadar borcu olan sıradan bir vatandaşım.Zengin değilim, tuzum kuru değil, sizinle ayni fikirde de değilim.Kendinizi avutun ,nerden ne bulursam kâr ,ama ben anneyim,ama benim emeğim, ama küçücük bebeğim,milletvekili 12 liraya pide yiyor diye kendinizi kandırın. Bu dünya ne o milletvekiline ne size kalmaz
Ben zaten daha önceki yorumlarımda dedim ki kadınların şartları düzenlenmeli,desteklenmeli ,uygulamalar düzeltilmeli ve bunu destekliyorum,bunlara karşı değilim. Umarim da düzelir, kadınlar güçlü ve özgür olur.Ancak sayfalarca yapılan hesaplar ,yorumlar var ,yanlis olan,etik olmayan.Ayni şeyi memurlar için de söylüyorum, cocuk yasina girene kadar rapor aliyor ,onunki de helal degil.Kendisi her şeyi yiyip başkasına gelince olmaz diyen işveren de ,siyasetçi de dürüst değil. Ben burda sanki herkese tamam demişim bir tek kadına yok demişim gibi yorumlayanlar var.Ama durumu tek başına değerlendiriyorum, konu sahibi sormuş sonucta ve ben konu ile ilgili fikrimi söyledim.Yapilan etik dışı yorumlari eleştirdim.Herkes sadece ama sadece kendi vicdanından sorumludur ,zira başkasının yaptığı haksızlıklardan kendimize pay çıkarırsak bu sadece kendimizi kandırmak olur.Isteyen kabul eder ,isteyen etmezMantikli dusunelim 4 ay ucretli izin sonrasi bize 6 ay da ucretsiz izin hakki tanimlaniyor. Bebegimiz 10 aylik oluyor ve tekrar ise donmemiz bekleniliyor. Ben de diyorum ki bu ulkeye vatana bir cocuk getiriyorsam ki 3 cocuk yapin deniliyor. Isime geri donmeyi seve seve isterim. Ama 10 aylik bebegime ne anneannesi ne de babannesi bakmak zorunda degil. Asgari ucrete calisiyorsam bakici tutsam ekstra cebimden para cikacak sigortasini usulunce yatirmam gerek. Calismamin mantigi kalmiyot. O zaman yasalar duzenlensin, bebegime devletim sahip ciksin ben isime geri doneyim. Sahip cikamiyorsa da belirli bi sure issizlik maasi hakki tanisin ki cocugum krese baslayacak yasa geldiginde tekrar bir is bulabileyim. Aklin yolu bence bir. Bu devleti somurmek kesinlikle degil. Somurulen varsa o da bebegine sahip cikamayan devletin calisani. Cunku her ay milyonlarca kisinin maasindan kesilen issizlik primi neden bu konuda devreye girmiyor. Bakin omur boyu issizlige baglasin demiyorum. Oncelikle anneyi calismaya tesvik edecek yasalar haklar cikarsin, cikaramiyorsa da bi sure issizlik maasina baglasin.
Yasalar vermişse zaten alir diyorum,yasa vermişse sayfalarca neyin hesabi yapılıyorYasal olarak bu hakkı kanun vermiş
Niye kendini avutmak olsun ?
Maaşı asgariden yatırmak işverenin hakkı da bu durumda kıdem tazminatı istemek neden hak değil ?
Çünkü doğrudan dilekçe ile alınmıyorYasalar vermişse zaten alir diyorum,yasa vermişse sayfalarca neyin hesabi yapılıyor
İşveren açığı olmayan firma mı var hanımefendiciğim ?Arkadaşlar valla sayfalarca ne konuşuldu gerçekten ilginç :)
İşveren değilim. Hiçbir zaman da işveren olma gibi bir amacım yok teklif etseler hayır derim meclis lokantasında milletin vergilerinin çar çır edilmesine de, 5li çetenin borçlarının silinmesine de, işverenlerin sigortayı asgariden göstermesine, 2 kişilik çalıştırmasına, mobing yapmasına da karşıyım yani illa bunları sıralamamız mı lazım onu anlamadım. Bunları savunan kim var ki zaten? Hepsi hak yemek. Yenen de bizim hakkımız. Devletin parası diye bir şey söz konusu değil. Devletin parası demek hepimizin verdiği vergi işte. Yani bizim paramız.
Konu sahibi bana mobing yapıldı mı demiş? Mesaim yendi mi demiş? Sigortam asgaridendi mi demiş? Yahu bunlar varsa zaten olayın hamilelikle, doğumla, taşınmayla ne alakası var? Bunlar varsa bu nedenlerden dolayı elbette HAKLI FESİH yaparsınız ve dava açarsınız. Elbette tazminat ve işsizlik maaşı alırsınız. Olay bu değil ki? Ben mi anlayamıyorum konuyu?
Olay şu: herhangi bir sorunu olmayan bir çalışan var. Gebe işten doğum izni ile ayrılacak ve geri dönmeyecek. Dönemez de. Ücretsiz izin sonrası da dönemez çünkü eşi tayin olacak. Başka şehire taşınıyor. Bu çalışan istifa edecek. Haklı fesih değil tekrar dikkatinizi çekiyorum. Haklı fesihlik durumu varsa zaten dava açar alır ve bunun gebeliğiyle, taşınmasıyla bir alakası olmaz. Oranın yerlisi bir erkek çalışan da alır aynı şekilde hakkı fesihle. Konu istifa ediyorum, evlenirken verilen hak verilmiyor. Bu kadar evet böyle bir hak verilmiyor.
Evet gebeler korunmalı, işe dönüş kolaylaştırılmalı zaten yazdık ama şu anda böyle bir hak yok verilen öneriler de olmayan hakkı alma önerisi olamayacağına göre işverenin açığı var mı onu sorgulama üzerine. İşverenin açığı varsa alır ama tekrar tekrar diyorum bunun gebelikle bir alakası yok. Ben de işten çıktım ve işe gebelik nedeniyle girmiyorum. Kendim istifa ettim ve tazminat da işsizlik maaşı da almadım çünkü gebelik nedeniyle istafada böyle bir hak yok.
Yani anlatmak istediğimi daha açık anlatamayacağım için yazmayacağım bu konuya tartışılacak bir durum yok bana göre. He sonradan konu sahibinin aklına gelir yapılan haksızlık, ondan dava açar kazanır. Gebeyim diye istifa ettim, benim tazminatımı ve işsizlik maaşımı vermiyorlar diye dava açarsa kaybeder.
O issizlik maaşı insanlardan kesiliyor bilmiyorsunuz sanırım duyari keşke çalışan kesime kasmasaniz etik ,ahlak anlayışınız çok farklı gerçekten yıllarca çalışmış yeni doğum yapmış kadının emek veren kadının iki bin lira gibi on ay süren komik bir miktarı almasına mi bu kadar ayar oldunuz . Merak etmeyin devletin malı alnının teriyle emek vermiş çalışmış kişinin alacağı parayla ki (bu para bazılarının bir öğün parası bile değil )devlete bişey olmaz. Kanımı dondurdunuzDevlet veriyor ya bedavadan ,devletin malı deniz yemeyen keriz.Etik yok,helal yok, haram yok,is ahlaki yok.6 yıl bedava mi çalışmış.Gonul ister ki şartlar iyileşsin buna ok ama su an bu söyledikleriniz usulsüz,etik değil, yasal değil, helal değil. Bunların sanirim sizin için bir anlamı yok.Devlet benim vergimle veriyor falan diye bla bla muhabbetler zaten ayri bir olay.Allah askina biraz etik düşünün ya ,biz nasil gelişecegiz bu düşünce ile .Devleti yolunacak tavuk gibi gören herkesten bıktım ben .Hepsi de kendini hakli görüyor hepsi bir bahane bulmuş ,kusura bakmayin ama doğru tektir ,ahlaklı olan şey bellidir.Herkes kendi vicdanından sorumlu
Ben de benim banka hesabından çekecekler sanıp çok telaşlanmıştım,o yüzden galiba bu kadar tepki verdim.Kaniniz donmaya hazırmış anlaşılan, yapacak bir şey yok.Asil usulsüzlük söz konusu olunca rahat olanlara kanınız donsun.Ben doğru bulmuyorum, ben istemiyorum kim ne isterse yapsın diyorum ,banane .O issizlik maaşı insanlardan kesiliyor bilmiyorsunuz sanırım duyari keşke çalışan kesime kasmasaniz etik ,ahlak anlayışınız çok farklı gerçekten yıllarca çalışmış yeni doğum yapmış kadının emek veren kadının iki bin lira gibi on ay süren komik bir miktarı almasına mi bu kadar ayar oldunuz . Merak etmeyin devletin malı alnının teriyle emek vermiş çalışmış kişinin alacağı parayla ki (bu para bazılarının bir öğün parası bile değil )devlete bişey olmaz. Kanımı dondurdunuz
Çünkü hakkıBen sunu anlamiyorum kendi istegiyle ayrilan biri neden tazminat pesine dusuyor? Tazminat isveren cikarirsa yada belli bir sure dolarsa veriliyor yani siz isten cikmak istiyorsunuz diye adam size niye tazminat versin? Anlasin is sahibiyle isten cikarmis gibi gostersin issizlik parasini alin bunu neden kabul etmiyor onu anlamadim
Evet evet aldığım ücretten daha az yatıyor maalesef... (az kasık ağrılarım tuttu, dışında mesaj olmuş bakamadım )İşveren açığı olmayan firma mı var hanımefendiciğim ?
Konu sahibi cevap yazmamış ama %90 SGK sı aldığı rakamdan yatmıyordur.
Türkiye’deki işletmelerin %99 u bu şekilde yapıyor zaten.
evet benim kanım "asıl" usülsüzlüklere donuyor zaten ama onu konuşmanın yeri burası değilBen de benim banka hesabından çekecekler sanıp çok telaşlanmıştım,o yüzden galiba bu kadar tepki verdim.Kaniniz donmaya hazırmış anlaşılan, yapacak bir şey yok.Asil usulsüzlük söz konusu olunca rahat olanlara kanınız donsun.Ben doğru bulmuyorum, ben istemiyorum kim ne isterse yapsın diyorum ,banane .
bunu kanıtlayacak iki şahidin var mı ya da onların ve senin imzaladığın makbuzEvet evet aldığım ücretten daha az yatıyor maalesef... (az kasık ağrılarım tuttu, dışında mesaj olmuş bakamadım )
Çocuk sebebiyle işten ayrılabilir ancak bu durumda kıdem tazminatina, işsizlik ödeneği ve ihbar tazminatına hak kazanamaz. Yani sadece işten ayrılmasına çocuğunu sebep gösterme hakkı var. Benim kuzenimle patronu anlaştılar. Adam hamileliğin son ayında işten çıkardı. Böylece tazminatını aldı. Ama burada patron anlayışsız.Çocuk sebebi ile tazminatınızı alarak işten ayrılabiliyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam.
bu konuyu iyice araştırın.
Kadınların evlilik ve doğum sebebi ile tazminatını alarak ayrılma hakkı vardı.
Detaylarını çok hatırlamıyorum ama zamanında bir arkadaş bahsetmişti öyle aklımda kalmış.
Bütün izinlerimi sonuna kadar kullanıp gerekirse tüm maaşımı bakıcıya verir sonra da pasif direnişle, tazminat hakkımı kaybetmeden kendimi işten attırırdım. Verimliliginiz düşerse patron da uzun vadede kârına zararına bakacaktır.Merhaba hanımlar.
6 senedir aynı yerde çalışıyorum. Hamilelikten dolayı işten şimdilik raporluya ayrıldım, bitiminde ise işi bırakmak zorundayım. İstifa etmek zorundayım. Bebeğime bakacak kimsem yok çünkü.
İşveren kendi inisiyatifi ile çalışanına bu durumda tazminat verebilirmiş ama yasal bir zorunluğu yok. Ve maalesef öyle iyi niyetli bir patrona sahip değildim. E işe dönmeyeceğime göre en azından işsizlik maaşı hak ederim dedim belki. Araştırdım biraz ama öyle bir hakkım da yok. 6 yıl emeğimle öyle dımdızlak kaldım.
Anneliğe, anne olmaya verilen yasal değer bu mudur? Ben şu mantığı anlamadım, yeni evlenen biri haklı fesih nedeni ile çatır çatır parasını hak ederken;
minicik, bakıma muhtaç bebeğine bakmak zorunda olan anneler mi bunu hak etmiyor? Bunun bir an önce düzenlemesi lazım.
Şu an o kadar ihtiyacım varken gerçekten zoruma gitti ve eminim çoğu annenin sorunu bu. Sinirimden buraya da yazdım artık içime oturdu
Tamam işte hakkınız o tazminat sizin asgariden ya da düşükten yatıyorsaEvet evet aldığım ücretten daha az yatıyor maalesef... (az kasık ağrılarım tuttu, dışında mesaj olmuş bakamadım )
Nasıl attırırsınız ?Bütün izinlerimi sonuna kadar kullanıp gerekirse tüm maaşımı bakıcıya verir sonra da pasif direnişle, tazminat hakkımı kaybetmeden kendimi işten attırırdım. Verimliliginiz düşerse patron da uzun vadede kârına zararına bakacaktır.
sigorta girişiniz ne zamanMerhaba hanımlar.
6 senedir aynı yerde çalışıyorum. Hamilelikten dolayı işten şimdilik raporluya ayrıldım, bitiminde ise işi bırakmak zorundayım. İstifa etmek zorundayım. Bebeğime bakacak kimsem yok çünkü.
İşveren kendi inisiyatifi ile çalışanına bu durumda tazminat verebilirmiş ama yasal bir zorunluğu yok. Ve maalesef öyle iyi niyetli bir patrona sahip değildim. E işe dönmeyeceğime göre en azından işsizlik maaşı hak ederim dedim belki. Araştırdım biraz ama öyle bir hakkım da yok. 6 yıl emeğimle öyle dımdızlak kaldım.
Anneliğe, anne olmaya verilen yasal değer bu mudur? Ben şu mantığı anlamadım, yeni evlenen biri haklı fesih nedeni ile çatır çatır parasını hak ederken;
minicik, bakıma muhtaç bebeğine bakmak zorunda olan anneler mi bunu hak etmiyor? Bunun bir an önce düzenlemesi lazım.
Şu an o kadar ihtiyacım varken gerçekten zoruma gitti ve eminim çoğu annenin sorunu bu. Sinirimden buraya da yazdım artık içime oturdu