• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne iş yapıyoruz kaç para ücret alıyoruz

sabah 8-akşam 17,30 çalışıyorum.özel bilişim sektöründeyim 4 yıllık üniv.mezunuyum yurtdışında da 2 yıl okudum..işe şehir değiştirmemle beraber yeni başladım anlaştığım ücret 2,600 tl..yanlız yaşıorum bekarım artık:)şükür diyelim..

Son düzenleme:
ALLAH(c.c) kadına ev geçim sorumluluğu yüklememiş. Dışarıda başkalarına hizmet edeceğinize evde prensesler gibi oturun. Dinimiz kadını saklayıp koruyup kollarken şu olanlara bak. Hem kendinize hemde dininize zarar vermeyin...:19:

iyi hoş güzel demişinizde tek erkeğin aldığı maaşla ev dönse çoğu bayanımız gidipte kendini o kadar yormaz
hangi bayan ister ki çocuğu başkasının elinde büyüsün, kendi hem maddi hem manevi yorulsun...
her kadın evinde prenses gibi oturmak ister ama şartlar buna imkan tanımıyor

mezun olalı bu 2.yılım
geçen yıl bir süre belediye de çalıştım aynı işi yapıyoruz aynı işi yapmamıza rağmen kimimiz 1400 kimimiz 1700 kimimiz 2400 alıyor
belediyeye girişteki torpil derecesine göre maaşlarda değişiyordu yani
arkamda şöyle iyi bir dayım olsaydı emeklerimin karşılığını alırdım
ama dayı yok iş yok para yok
Allah yardımcımız olsun

devlet memuruyum..sabah 8 ..akşam 8,9 iş ne zaman biterse ..1 sn boş vaktim yok.5 kişinin yapacağı işi tek başıma yapıyorum.Öğlen bile 5 dk yemek yiyip geliyorum.Ve işimin riski çok çok fazla.Dışardan devlet memuru diye önyargıyla bakmak çok kolay.1850 maaşla bence bize çok çok yazık

hangi memurlukta bu kadar uzun çalışılıyor,çok merak uyandırdı bende

arkadaşlar sözleşmeli öğretmenler ne kadar alıyo bilen var mı?

bir de sanırım branşa göre değişiyo dimi?

ben 2007-2008 de sözleşmeli öğretmendim. girdiğim ders başına ücret alıyordum. tatil günlerinde çok üzülüyordum tatilimde bedava diye :) sözleşmelilerin kadroya alınacağını bilseydim bırakmazdım vallahi:) gerçi şimdi bankada çalışıyorum maaşımda öğretmenliğin 3 katı kadar ama olsun en azından artistliği vardı. mesleğiniz: öğretmenim. waaooowwww :))

Öyle günlerim oldu ki çalışmıyor olsam evde yiyecek ekmeğim olmayacaktı. Herkes eş konusunda şanslı olmuyor. Eşimin dalgalı giden işleri bir taraftan , kayınvalidemin "oğlum kız kardeşlerini kollasın , bana da istediğimi alsın" doldurmaları bir taraftan. Ne prenseslik ama. Çok şükür Allah sağlık sıhhat verdi çalışıyorum.

5 yaşındaki oğlumun buzdolabını "açıp açıp anne mandalina aldın mı,elma aldın mı?" diye soruşu milat oldu.Elektiriğimi kesmeye geldiler. Faturalar ödenmemiş.Kira ödenmemiş. Eşimin bir ay ödemesi gelir bir ay gelmez. Kayınvalidem de cennet hayatı yaşıyorsunuz diyor. Eşime dedim kpss de nereyi kazanırsam gidicem . İster gel ister gelme. Evet dinimiz hanımları koruyor ama erkekler ve erkek annelerinin o hassasiyeti gösterebilmesi lazım.

Evde oturup lüx arabalara binen , triblex villası olan , 2. çocuk oldu diye eve 2 günde bir yardımcı alan tanıdıklarım var. Ama hepimizin hayatı öyle değil.

Devlette çalışan mimar yok mu forumda? Ben de yeni atandım. Mühendisler bizden 700 fazla alıyor sanki. Birde merkez de olunca daha yüksek mi oluyor maaşlar? Eşit işe eşit ücret değil mi? Şu an bulunduğum ilçede ruhsat projelerini kontrol ediyorum. Mimari proje tasarım ve çizim işlerini ben yapıyorum. Kontrele gidiyoruz bunlar ek olarak yansımayacak mı maaşa? Bu konuda bilgisi olan beni aydınlatsın lütfen:5:

Bu arada üniversite okurken öyle bir burnunuzu yere sürtüyorlar ki aldığımız maaşlara özenenler bi zahmet okusunlar o zaman. Masa başı iş öyle stresli olabiliyor ki ... Uykuları kaçabiliyor insanın. Madem çok rahat bir beş yılını veren herkes yapsın. Hem okumak istenmez, hemen evlenilir, hemen fabrika da bir işe girilir. Okuyan , çaba gösteren , anne babasının özversiyle eğitimini tamamlayanlara buğz etmek niye?

Son düzenleme:
1350 olarak berlıttıgım maasımı 4 gun ıcınde hesaplamama gore 1600-1650 dıye duzeltme ıhtımalıom var ınsallah 2 seendır zam almadan calısıyorduk 3 senedıre almayan var
oranlar belırlenıyormus cok sukur artık :S

ben 2007-2008 de sözleşmeli öğretmendim. girdiğim ders başına ücret alıyordum. tatil günlerinde çok üzülüyordum tatilimde bedava diye :) sözleşmelilerin kadroya alınacağını bilseydim bırakmazdım vallahi:) gerçi şimdi bankada çalışıyorum maaşımda öğretmenliğin 3 katı kadar ama olsun en azından artistliği vardı. mesleğiniz: öğretmenim. waaooowwww :))

sizin dediginiz ucretli ogretmenlik olmali. Ucretli ogretmenlikte ders basina ucret veriliyor ve tatillerde para verilmiyor. Kadroya alinanlar sozlesmeli ogretmenler. Sozlesmeli ogretmenler de kpss puaniyloa ataniyorlar.

sizin dediginiz ucretli ogretmenlik olmali. Ucretli ogretmenlikte ders basina ucret veriliyor ve tatillerde para verilmiyor. Kadroya alinanlar sozlesmeli ogretmenler. Sozlesmeli ogretmenler de kpss puaniyloa ataniyorlar.

pardon o zaman doğrudur. bilmiyordum ben, branşım öğretmenlikte olmadığı için. sonrasında zaten ben gelecek sene yapmayacağımı söyleyince staj yaptırdığımız holdinglerden birine başlamıştım okul vesilesiyle.

Öğretmenim net 1850 ek derslerle birlikte 2300-2500 arası değişiyor. Çok şükür bugünlere..
Dinimiz kadının evinde prensesler gibi oturmasını emretmiş olabilir ama bu zamanda oturup da kocasının eline bakacak kadına şaşarım.. Eşim kanun kadar zengin de olsa çalışmaktan vazgeçmem..Kimseye minnetim olmadan paramı gönlümce harcamanın hazzı bambaşka..

arkadaşlar sözleşmeli öğretmenler ne kadar alıyo bilen var mı?

bir de sanırım branşa göre değişiyo dimi?

Artık sözleşmeli öğretmen atamıyorlar direk kadrolu oluyorsun.
Sanırım sormak ıstedıgın ücretli ogretmenlik ?Öğretmenlik okumadıgı durumda yapılan ogretmenlık yani.
Ucretlı ogretmen ders saatı karsılıgı calısıyor 800-900 ortalama maaş alıyorlar.

Back