• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne iş yapıyoruz kaç para ücret alıyoruz

iş arama sürecinde olan biri olarak, her yazılanı okudukça üzülüyorum, daha da hayata küsüyorum :/ maaşlar amma düşük ya

Üzülme ve küsme lütfen. Maalesef türkiyenin standardı bu, önceden memura kız bile vermezlerdi simdi herkes memur olma peşinde.

Gümrük memuru var mı aramızda?

kpssyle kaç puanla atandınız acaba ve maaşı ne kadar olur ?

yada lojistik firmasında özelde çalışanların maaşı ne kadar olur ?

mezun olunca fikir sahibi olayım en azından :)

Ben bi soru daha sorsam
Yaa bu , nasıl oluyor kızlar ? Şu dereceler birisi 9/1 felan demiş. Neye göre oluyo onlar :S

Memuriyette dereceler vardır, ilk atandığında mezuniyetine göre derecen olur maaşını da ona göre alırsın. Kıdem gibi birşey.

Memuriyette dereceler vardır, ilk atandığında mezuniyetine göre derecen olur maaşını da ona göre alırsın. Kıdem gibi birşey.

Evet,mesela lisans mezunu (idari sınıf) 9/1 den,lisans mezunu (teknik) 8/1 den başlayıp
her yıl bir kademe alarak, 1/4 üne kadar ilerler.9/1 ile 1/4 arasında tahmini 200-250 tl maaş farkı vardır.

Öğretmenim.Köyde çalışıyorum.Bu sebepten full ek ders alıyorum.Halk egıtım kursuyla beraber 2400-2500 u buluyor maas.
Ama su var kı tek basımayım calıstıgım yerde ve su para bıle bıtıyor ay sonu.Hatta eksıye dustugum oluyor.
Mayıs ayında tayın isteyecegım.Izmır ımkansız oldugu ıcın cıvar yerlerı ısteyecegım.Kesın olsun dıye Istanbul yazacagım artık 3 senedır yazmıyordur.
Ama korkuyorum bu para yasadıgım kucucuk ılcede yetmezken Istanbulda nasıl yetecek dıye.Kredım 8 ay sonra bıtıyor bır nebze rahatlayacagım ama yınede endıselıyım.Bnn
Dıyorum keske aılemle otursaydım bırazcıkta olsa arttırabılseydım.Benımle aynı maaşı alıp hep ev gecındırıp hem cocuklarını okutanlara bırde para koyanlara kenara yemın ederım ımrenıyorum.Tamam kendı yasam standardımdan,kalıtemden vazgecemem ama sonu boyle oluyor ıste.
Ben mı cok çarçur edıyorum anlamyorum.

köyde nereye harcıyosunuz anlamadım ki...merakımdan sordum sadece:):)

yok mu benim gibi fotoğrafçı olan?
aöf de fotoğrafçılık bitirdim ve çeşitili fotoğraf kurslarıyla geliştirdim kendimi.
eşim fotoğraf çekiyor ve mesleği halline getirmek istiyor..biz şu an küçük bi şehirde yaşıyoruz,düğün doğum ,katalog fotoalına iyi para veriyolarmış..ama sizin lensler falan da çok pahalı ya..sinir oluyorum ,bi foto çek canım ,aman yok lensim uygun değil,hava da şöyle,renkler de böyle..aman diyen gitti.çekme...!!!

devlet hastanesinde taşeron VHKİ olarak çalışıyorum maaşım 950 tl , inşallah kendi mesleğimle ilgili daha iyi bir iş bulup kendi mesleğimi yapmak istiyorum ( turizm mezunuyumda :1: )

ben de turizm otel işletmeciliği bitirdim.. mezun olduktan sonra da yazlık otellerde çalıştım,ama ne güzel para kazandım yaa...6 ay çalış 6 ay yat..kazandığın yeter de artar bile..ama gel gör ki çalışırken boş gün yok denecek kadar az,saatler çok uzun,gece gündüz devamlı çalış..anladım ki hayat boyu yapmıcam döndüm yolumdan,başka sektörlere yelken açtım:51:
o zamanki aklım olsa,çalışır para birktiri,2 senede arabamı alırdım..

siz sevgili memur hemcinslerimden bir konuda beni aydınlatmanızı isteyeceğim...:6: şimdi benim çevremde bir çok memur var en az uzmanlık rütbesinde, 7000TL den yüksek maaş alıyorlar bunun sebebi kıdem vs. mi? Çok cahilce sormuş olabilirim mazur görün:26:

siz sevgili memur hemcinslerimden bir konuda beni aydınlatmanızı isteyeceğim...:6: şimdi benim çevremde bir çok memur var en az uzmanlık rütbesinde, 7000TL den yüksek maaş alıyorlar bunun sebebi kıdem vs. mi? Çok cahilce sormuş olabilirim mazur görün:26:

Nasıl oluyor o yahu? Eğer müşavir, danışman, başkan ünvanında değilse o maaşı alamaz :S Spkda falan mı

benim bilgim yok bu konuda ama çok şaşırdım..7000 L. alan memur mu varmış :53:

bilenler varsa anlatsın lütfen,merak ettim.

SPK gibi üst kurullardaki uzmanlar falan iyi para alıyor ama 7000 alamazlar yaa karışır ortalık :D

Nasıl oluyor o yahu? Eğer müşavir, danışman, başkan ünvanında değilse o maaşı alamaz :S Spkda falan mı

Merkez bankası, spk, btk 3 yer örnekleyebilirim..kendi ebeveynlerim de dahil buna eve giren para 12.000lira üzerinde (allah olmayanlara gani gani versin) ve şimdi özelde işe başladım diye ev halkı biraz burun kıvırıyor bana o yüzden merak ettim. Ailem yüksek lisans dereceli uzmanlar, başkan felan değiller. Hala yazın KPSS ye gir diye başımı yiyolar, onlarla bu tarz konularda kavga edip uzlaşamadığımız için sizlere sormak istedim.

edit: merkez bankasında müfettiş yardımcıları 2 sene önce 6000 alıyormuş bir kaç forumdan araştırıp buldum.

Son düzenleme:
siz sevgili memur hemcinslerimden bir konuda beni aydınlatmanızı isteyeceğim...:6: şimdi benim çevremde bir çok memur var en az uzmanlık rütbesinde, 7000tl den yüksek maaş alıyorlar bunun sebebi kıdem vs. Mi? çok cahilce sormuş olabilirim mazur görün:26:

şu an şaşkınlık içideyim 7,000 tl maaş alan varsa benim maaşım çerez parası:27::27::27::27::27:

kpss a ile alınan uzmanların maaşı ortalam 3500 tl.
spk,taek gibi kurumların maaşı iyi ama 7000 tl olacağını sanmıyorum.

Merkez bankası, spk, btk 3 yer örnekleyebilirim..kendi ebeveynlerim de dahil buna eve giren para 12.000lira üzerinde (allah olmayanlara gani gani versin) ve şimdi özelde işe başladım diye ev halkı biraz burun kıvırıyor bana o yüzden merak ettim. Ailem yüksek lisans dereceli uzmanlar, başkan felan değiller. Hala yazın KPSS ye gir diye başımı yiyolar, onlarla bu tarz konularda kavga edip uzlaşamadığımız için sizlere sormak istedim.

Bir önceki mesajımda yazdım, üst kurullardaki uzmanlar yüksek alır ama o kadar değil, özellikle en son cıkan 666 sayılı KHK ile bu mümkün değil.

Bir önceki mesajımda yazdım, üst kurullardaki uzmanlar yüksek alır ama o kadar değil, özellikle en son cıkan 666 sayılı KHK ile bu mümkün değil.

teşekkür ederim elmayra ben de o kanundan bahsediyorum bizimkilere ama onların maaşı düşmedi, bilmiyorum nasıl işliyor bu durumlar. Kafamı kurcaladığı için sordum sizlere de,teşekkürler.

Back