- 26 Aralık 2012
- 2.502
- 440
- 128
- Konu Sahibi Midnight Sun
-
bız alısverıse çıktık neye ıhtıyacım varsa onu aldım geclık camasır vs..Bohca olayi bana hep komik gelmistir. Senin pijamani ic camasirini giyecegin elbiseyi niye baskasi alsinki. He adet adet deniyo da bi mantigi var mi allah askina herkes alsin kendi kiyafetini. Kendileri teklif eder sorar alirlar okey ama ben liste yapip bana bunlari alin demeyi acizlik ve eziklik olarak goruyorum. ve ne yazikki simdiden gelincilik oynamaya baslamissiniz erkeklerin anneleri ne hikmetse cok kuymetli oluyo rakibinjz gbi davranmayin
valla bunlar cok güzel seyler bizde erkegın cüzdanını icine altın bile konur öyle bohcalar yapılır ki milllet imrenirBohca olayi bana hep komik gelmistir. Senin pijamani ic camasirini giyecegin elbiseyi niye baskasi alsinki. He adet adet deniyo da bi mantigi var mi allah askina herkes alsin kendi kiyafetini. Kendileri teklif eder sorar alirlar okey ama ben liste yapip bana bunlari alin demeyi acizlik ve eziklik olarak goruyorum. ve ne yazikki simdiden gelincilik oynamaya baslamissiniz erkeklerin anneleri ne hikmetse cok kuymetli oluyo rakibinjz gbi davranmayin
almadılarmı yoksa:)bız alısverıse çıktık neye ıhtıyacım varsa onu aldım geclık camasır vs..
ama altın konsuunda bonkördümsiz bilirisniz dedım (demez olaydım)
aldılarda az aldılaralmadılarmı yoksa:)
valla ipi uzunken kısaltacan demisler sen simdiden önlemini al canım bizde böyle adetimiz var de dikil kaynana gittinmi ay gecen arkadasıma bi bogca geldi de yada aman sunun evinide ne güzel düzmüsler de takıdan bahset bizde en az böyledir diye bunlar konusulucak sey kızlar utanmıcaksınızailesine toz kondurmaz, katil olsalar yine onlari hakli bulur o derecee :) tabi ailesi, normal karsiliyorum ama bazen abartiyor iste
aslında nişanda takılan evlenince yine ciftin oluyor kızın ailesine verilmiyor ya hos..biz bosnagız kıza takılan altınları.. ve adetleri bildigimden dolayı sukretsinler erkek aileleri bi takı seti bi bilezikle yetiniyor kızlar:)aldılarda az aldılar
E hediye...Bohca olayi bana hep komik gelmistir. Senin pijamani ic camasirini giyecegin elbiseyi niye baskasi alsinki. He adet adet deniyo da bi mantigi var mi allah askina herkes alsin kendi kiyafetini. Kendileri teklif eder sorar alirlar okey ama ben liste yapip bana bunlari alin demeyi acizlik ve eziklik olarak goruyorum. ve ne yazikki simdiden gelincilik oynamaya baslamissiniz erkeklerin anneleri ne hikmetse cok kuymetli oluyo rakibinjz gbi davranmayin
Benim kayinpederimde emekli.nisan bohcasini dahi esim yapti herseyi.ama hic emekli parasini ne yapti ki diye dusunmedim.yillarca calismis kazanmis.emek ve emeki adi uzerindemKayınpederinizin 50 bininden size ne?
valla bizim cevremiz hic duymadık öyle nisansız evleneni hatta nisanada takılır dügünede ayrıca erkek tarafı karısamaz ben nısanı yapıcam sonucta onu ılgılendırmez benim param valla kaynanası cok uyanık belliErkek tarafının evinde belliki baya uzun konsey yapılmış. Sonuç olarak oğlum nişan yaparsak nişan da takılan kız tarafına kalır. Nişan a gelen de düğüne az takar diye bir güzel işlemiş ler. Müstakbel nişanlının her tipik Türk Erkeği gibi evlilik aşamasında annesi lafı ndan çıkmaz olmuş.
Yani nişan bohçamı yapında yapım demek. Yada nişan bohçasını kendi parayla almak çok yanlış. Eğer nişanlınızın ailesi yada nişanlınız size değer veriyor olsa en azından. Nişanı evde yapalım diyip. Kızım şu zamanda nişan alışverişi yapalım derdi. Belliki zerre değer vermiyorlar size.
Acı ama gerçek.
Ayrılmak istemiyorsanız bile. Müstakbel nişanlı yı karşınıza alıp. Sen bunun reva görüyorsun. Sende benim kadar neşeli liste yaparken ne oldu da eve gidip gelince 180 derece döndün diye vermek lazım odunu. Bir aklını başına alsın
Güzel düşünüyorsun ama o zaman ailenin de beklentisi olmamalı. Madem evladını el gibi görüyor ben sana para harcamak zorunda değilim diyorlar o zaman aman evladım fırsatını bulduğunuz gibi dibimizde bitin modun da olmamalılar bence. Bilemiyorum ya bana evlattan para esirgemek çok haince geliyor.Benim kayinpederimde emekli.nisan bohcasini dahi esim yapti herseyi.ama hic emekli parasini ne yapti ki diye dusunmedim.yillarca calismis kazanmis.emek ve emeki adi uzerindem
Ama suda var.ben emekli olsam cocugumu evlendirsem oncelikle cocuguma destek olurdum.insan neden yasarki baska...
Hep derim aile dugunu dernegi yapsa ellerinden opreim.yapmasalar yine operim..cunku mecbur degiller...ama bi omur anne baba olmaya mecburlar.
iste buda yine yöreyle ilgili biz mesela TRAKYALIZIaslında nişanda takılan evlenince yine ciftin oluyor kızın ailesine verilmiyor ya hos..biz bosnagız kıza takılan altınları.. ve adetleri bildigimden dolayı sukretsinler erkek aileleri bi takı seti bi bilezikle yetiniyor kızlar:)
Anaaam sizde az değilmişsiniz havalla bizim cevremiz hic duymadık öyle nisansız evleneni hatta nisanada takılır dügünede ayrıca erkek tarafı karısamaz ben nısanı yapıcam sonucta onu ılgılendırmez benim param valla kaynanası cok uyanık belli
o yüzden biz böyle tıp kaynanalara para kalmasın diye amca dayı hala teyze dügünde takılıcak olan bileizk kücük altınları nisanda takıyrouz kı kız tarafına kalsın cocuk tarafı almasın diye bunlar zaten baska uyanıklık yapmıs paraları alalım dıye bence nısanı yap cevredekılere yanı en yakınların üsttekilere söyle nısanında taksınlar bu nısanlın dügün takılarını bile sana vermez ailesine veriri belli
Adam yillarini vermis emekli olmus.oglunu buyutmus bu yasina getirmis.50 bini beni ilgilendirir, cunku o 50 bin ondayken bana parasi yokmus oyunculugu yapmayacak
madem durumlarıda varmıs en az 8 bilezik taktır burma olsun setinde 22 ayar tassız pres set olsun ki ev alırsın arsa alırsan ver yoksa arabaymıs bilmemneymis verme
erkek tarafı uyanıksa biz daha uyanıgız en azındna kıza nısanda takılanalrı bız kıza verıyoruz arsa alsn yada bı garantısı olsun dıye erkek napıyo araba alıyo yada esyaalrı öduyo ben borcla neden evlenıyım kıAnaaam sizde az değilmişsiniz ha...
Yani çok amiyane tabir olacak ama benim donumu niye kaynanam alsınNışan bohçası çok saçma ve gereksiz bir şey bence..Sizin erkek arkadaşınızın ailesinin aldığı şeyler hoşunuza gidecek mi? Ya da sizin tarzınıza uyacak mı? Ben asla giyeceğim şeyleri başka birinin almasını tercih etmem,çünkü beğenmem..Bohça isteyeceğinize,erkek arkadaşınızla birlikte çıkın alışverişe kendiniz beğenip alın ne alacaksanız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?