• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne gerek varmış

Nişan bohçası yapılırken gelin de çıkıyor alışverişe. Tabi bunu yapmayanlar da var. Hatta bazı aileler gelin damat kv ler kardeşler yenge ler ve tek görevi kasa olan kp :) ile gidiyor. Biz alışveriş yaparken böyle bir aile ile karşılaştık yani adam fiyatları duydukları yazık yüzünü gözünü ovuşturup kıpkırmızı olmuştu zaten bisürü şey almışlar halada alıyorlardı. Tabi birde sadece çiftlerin başbaşa yaptığı nişan alışverişi var. Bunlar ise en şen şakrağı oluyor. Kavga gürültü yok lay lay lom gırgır şamata.

Hata biz eşimle gelinlikçiye gittik deniyoruz falan. Kadınlar dedi. Of ya niye herkes böyle iki kişi gelmiyor. Tüm sülale gelip gelinlik seçiyorlar gelinle damat hariç herkesin fikri oluyormuş :) eee para kimden çıkarsa o hakkı buluyor demekki kendinde
ooo bizde bogca düzmeye ruba düzme denir
yenge görümce baldız herkeze o andada biseyler alınır bence cok eglencei bisey
hatta ruba düzmek eskiden daha meshurmus büyük arablar tutulup gidilirms tüm hala yenge teyze büyük baslar yani onlarda olur onlarada alınırmıs

Evet bende istemezdim neden eşimin ailesi alsın ki benim giyeceğim şeyleri ne kadar saçma bir gelenek yani..Herkesin tarzı farklı sonuçta..Kayınvalidemin aldığını,ben beğenmezsem,giymezsem ne olacak? Ne anlamı kaldı yani o zaman? Herkes kendi beğendiğini alsa daha mantıklı..
Amaan, çok ısrar ederse ille de bohça diye derim annecim jartiyer takımı da alır mısın, oğlun pek seviyor:KK70::KK70:

bizde konusulmasa bile yapılır zaten hani nasıl anlatıyım bizde öyle kiraya pek giden olmaz cocugun ailesi evi tam düzer kız kacsın kacmasın aynı masraf yapılır en az 8 bileizk olur ki normalı budur yani
ayrıca neden sogukluk girsin ticaret degil şan şeref meselesi dost var düsman var bizde öyle dımdızlak evlenen pek yok
Seni anladım canım, sanırım biraz yöreylede alakası var,yani kiraya çıkarılmaz falan...şan şerefi ben birturlu parayla altınla pek bağdaştıramadığım için belkide.bu arada kızlar ne yapıyor peki?
Nereliydiniz siz,kızım olursa sizin memlekete vereyim.:KK53:şaka şaka :KK48:

sahsen kendi görüsün saygı duyarım ama bizde öyle bisey yapmayan adamlada evlenmezler yani neden hayatı 1 0 geride baslıyım kı
bide bizde poposuna güvenmeyen evlenmesin derler erkke icin yani
simdi düsünün size istemeye geldiler konusuluyomu bunlar nerde oturcak ev alalım hemen diye bizde ev almadan kız verilmez mesela kuzenm düsünün kaptandı kı maası 30 bin falan oldu hadi o zamanlar 4 kaptandı 10 bin olsun ona ragmen kızın babası sordu eviniz varmı nerde oturcaklar ben kiraya kız vermem diye yani böyle seyleri ailede söylicek cocuk tarafında sadeve kız degil
Yok yok.keske yapsaydilar diyorum.ama yapmadilar sagolsun esim yapti herseyi.hicbiseyde icimde birakmadi.hersey zamanla...
Biz dogu kokenli olmamiza ragmen babam ve annem boyle yeristirdi bizi.onlarda bisey istemediler.bu yuzden hic aile tartismamiz olmadi.yuzyuze bakarlar.cok iyi anlasirlar.
Tamam bisey yapmadilar ama her sikintili anda yanimizdalar.kayinvalidem hergun yemek yapar getirir.tursuma kadar bolca ayarlarhatta kislik erzaklarima kadar.
Kayinpeder arada pazarimizi yapar falan.iyi yonleride cok.
Durumlarida cok iyi degil zaten.emekli ikramiyesiyle kendi evlerini yenilediler kalaniylada borc odedi kayinpeder.
Sukur esimin kazanci cok iyi.huzurumda yerinde.
Sana su konuda katiliyorum.
Cidden kotu niyetlilerse diret yaptir.ama sirf elalem neder lafi icinde huzurunu bozma..
Mutluluklar diliyorumm

Seni anladım canım, sanırım biraz yöreylede alakası var,yani kiraya çıkarılmaz falan...şan şerefi ben birturlu parayla altınla pek bağdaştıramadığım için belkide.bu arada kızlar ne yapıyor peki?
Nereliydiniz siz,kızım olursa sizin memlekete vereyim.:KK53:şaka şaka :KK48:
ver valla trakyalıyız cnm

Yok yok.keske yapsaydilar diyorum.ama yapmadilar sagolsun esim yapti herseyi.hicbiseyde icimde birakmadi.hersey zamanla...
Biz dogu kokenli olmamiza ragmen babam ve annem boyle yeristirdi bizi.onlarda bisey istemediler.bu yuzden hic aile tartismamiz olmadi.yuzyuze bakarlar.cok iyi anlasirlar.
Tamam bisey yapmadilar ama her sikintili anda yanimizdalar.kayinvalidem hergun yemek yapar getirir.tursuma kadar bolca ayarlarhatta kislik erzaklarima kadar.
Durumlarida cok iyi degil zaten.emekli ikramiyesiyle kendi evlerini yenilediler kalaniylada borc odedi kayinpeder.
Cidden kotu niyetlilerse diret yaptir.ama sirf elalem neder lafi icinde huzurunu bozma..
Mutluluklar diliyorumm

Nişan bohçası yapılırken gelin de çıkıyor alışverişe. Tabi bunu yapmayanlar da var. Hatta bazı aileler gelin damat kv ler kardeşler yenge ler ve tek görevi kasa olan kp :) ile gidiyor. Biz alışveriş yaparken böyle bir aile ile karşılaştık yani adam fiyatları duydukları yazık yüzünü gözünü ovuşturup kıpkırmızı olmuştu zaten bisürü şey almışlar halada alıyorlardı. Tabi birde sadece çiftlerin başbaşa yaptığı nişan alışverişi var. Bunlar ise en şen şakrağı oluyor. Kavga gürültü yok lay lay lom gırgır şamata.

Hata biz eşimle gelinlikçiye gittik deniyoruz falan. Kadınlar dedi. Of ya niye herkes böyle iki kişi gelmiyor. Tüm sülale gelip gelinlik seçiyorlar gelinle damat hariç herkesin fikri oluyormuş :) eee para kimden çıkarsa o hakkı buluyor demekki kendinde
Ne benim ne de eşimin ailesinde böyle gelenekler yok,o yüzden ben pek bilmiyorum nasıl olduğunu :) Biz eşimle sürekli alışverişe çıkardık zaten,benim mesleğim olduğu için onu da ben giydiririm hep..Kalabalıkla alışverişe çıkmak ne biliyim yani komik geldi bana :) Sonuçta benim giyeceğim kıyafetleri neden başkaları seçsin ki? Biz eşimle bohça falan görmedik yani,ihtiyacımız neyse birlikte gidip aldık her zaman...

hatta ruba düzmek eskiden daha meshurmus büyük arablar tutulup gidilirms tüm hala yenge teyze büyük baslar yani onlarda olur onlarada alınırmıs
Valla okadarı bana uymaz. Eşimle beraber iç çamaşırı gecelik falan seçtik. Ne işi var canım onların orda. Ay kabus gibi. Ama Trakya böyle. Sizin düğüne kadar olan masraflarla ev alınır ev :) :)

Bir çeyiz çıkarken sandık çıkaran bile baya çeyrek ikramiye alıyor :)

Tamam busey yapmadilar ama her sikintili anda yanimizdalar.kayinvalidem hergun yemek yapar getirir.tursuma kadar bolca ayarlarhatta kislik erzaklarima kadar.
Mutluluklar diliyorumm
ooo bizim icin bu erzak kısmı lüks degilki bizde babamlar bile seker un yag teneke ve cuvalla gelir ciftci oldukları icin onlar cuval cuval alıyolar
kaynanamda kıslık tüm baklıyatlar yollarlar tursular salcalar yufka yaparlar kesme kuskus bunlara biz alıstıgımız icin normal degliyo onların bunları yollaması hatta biz her zaman istemey,z bittikce esim arar kaynanam diyoki millet her hafta ohluna canta yolluyo siz niye istemiysounuz ki diyo
bu arada ben 7 senelik evliyim kacarak evlendim cünkü babam esii istemedi ona göre kamu görevlisindne asagı olmaz ya subay ya komser ya avukat olcak :)) haa bide ögretmen var onun listesinde
evi o düzdü kayınpeder o zamanın parası 60 bin tl harcadı

Aklıma İlyas salmanın bir filmi geldi,kız tarafının tüm sülalesine kıyafet alıyorlar,kuaföre bile sülalecek gidiyorlardı, düğündü, pastadıydı, bohçaydı,altındı derken babası felç oluyordu,tövbe Yarabbim ya:stop:

Son düzenleme:
Ahaha orası öyle de sadece masraf çıkan konularda değil işte. Ben genel olarak gelenekçi biri değilim. Bakalım artık nolacaksa :KK53:
bende cok sevmem aslında belli baslı seyler var onlar sadece ama gercekten cevrede insanları cok etkiliyor nişanda giycegin elbisene kadar baskı var..ben duz sade bir elbise istiyorum hatta kendim almayı bile dusunuyorum ama bu sefer cevredekiler erkek tarafımı cimrilik yapıyorda almıyor demeye baslıyor bu işlere gir valla basın cok agrır bende takmam diyodum ama zor valla

Valla okadarı bana uymaz. Eşimle beraber iç çamaşırı gecelik falan seçtik. Ne işi var canım onların orda. Ay kabus gibi. Ama Trakya böyle. Sizin düğüne kadar olan masraflarla ev alınır ev :) :)

Bir çeyiz çıkarken sandık çıkaran bile baya çeyrek ikramiye alıyor :)
kayınpederim aynısını demisti 2008 de evlendik o zamanın parası 60 bin harcadım demisti hatta sonradan verdikleriyle 70 bin oldu bu parayla ev alırım demisti size tabi isnatbuldan degil tarkyadan :)

Aklıma İlyas samanı bir filmi geldi,kız tarafının tüm sülalesi ne kıyafet alıyorlar,kuaföre bile sülalecek gidiyorlardı, düğündü, pastadıydı, bohçaydı,altındı derken babası felç oluyordu,tövbe Yarabbim ya:KK70:
yanlız burda cocugun halası teyzesi yengesi geliyo kızın sadece annesi ablası yada kız kardesi bide yengesi hani daha cok erkek tarafının kilerede alınır sade kız tarafı degil

kayınpederim aynısını demisti 2008 de evlendik o zamanın parası 60 bin harcadım demisti hatta sonradan verdikleriyle 70 bin oldu bu parayla ev alırım demisti size tabi isnatbuldan degil tarkyadan :)
peki kız tarafı neler yapıyor merak ettim bunu nişanda falan adetler nasıl trakyalıların boyle adetleri oldugunu bilmiyodum ben hic

Suan sesiz kalman en dogrusu.birak onlarin istedigi olsun.sonra bunu bir omur boyu arada baslarina kalkarsin.kocanda ailesine degil sana baglanir.ha bide hep biz dilini kullan.evlendikten sonra bu mevzu gecince kocana ailen bize hicbir sey yapmadi.bizi onemsemediler falan dedinmi ipler hep elinde olur

bende cok sevmem aslında belli baslı seyler var onlar sadece ama gercekten cevrede insanları cok etkiliyor nişanda giycegin elbisene kadar baskı var..ben duz sade bir elbise istiyorum hatta kendim almayı bile dusunuyorum ama bu sefer cevredekiler erkek tarafımı cimrilik yapıyorda almıyor demeye baslıyor bu işlere gir valla basın cok agrır bende takmam diyodum ama zor valla
Allah tamamına erdirsin : )

Ben normalde de çevreyi hiç takan biri değilim. Kim ne düşünür, ne der diye düşünmem hiç. Bakalım göreceğiz artık : )

Ne benim ne de eşimin ailesinde böyle gelenekler yok,o yüzden ben pek bilmiyorum nasıl olduğunu :) Biz eşimle sürekli alışverişe çıkardık zaten,benim mesleğim olduğu için onu da ben giydiririm hep..Kalabalıkla alışverişe çıkmak ne biliyim yani komik geldi bana :) Sonuçta benim giyeceğim kıyafetleri neden başkaları seçsin ki? Biz eşimle bohça falan görmedik yani,ihtiyacımız neyse birlikte gidip aldık her zaman...
Bohça dediğimiz şeyde zaten o ihtiyacınız olan şeylere ek olarak sandık alıyorsunuz. Onuda 7 yıldır kullanırım gayet dekoratif :)

Kalabalık olan banada uymazdı. Ben öyle alacağım şeye ay acaba bumu olsun diyene en son senmi giycen derdim herhalde. Bide burada bile çok konu var o alışverişte kavga gürültü oluyor. Biri tatsız bir laf diyor. O gün zehir oluyor falan. Ama ben eşimle çıktım yani bir gecelik bakma anımız var hala anlatıp güler iz. Eşimin muzurluğu yüzünden.
Her aldığımız şeyle ilgili bir hayal kurtardık falan.
Nişan bohçası hazırlarken romantizim yaşamışız resmen. Romantik Komedi tarzında :)

peki kız tarafı neler yapıyor merak ettim bunu nişanda falan adetler nasıl trakyalıların boyle adetleri oldugunu bilmiyodum ben hic
genel kız tarafı mutfagın hepsi kızın zaten ki düsün yemek takımları tencereler catak kasık genel tüm mutfak ürünleri 20 bin falandır heralde ben bile kactım mutfak ceyızım yoktu esimi soktum evkura 10 bin di valla sworoski bardaklı takım aldım vitsin icine 2 takım tencere 2 takım yemek tabak canak kahvaltı iste yorganlarım yastıklarım nevresim falan bunlar hep kızı bide yatak odası komple kızın halısı perdesi dahil mutfagın esyalarında beyaz esyada var yani erkege kuru bi salın takımı yemek odası bide oturma odası kalıyo eve alınıcak cok az yani o yüzden bizde altınsız gelin olmaz canım kacsın kacmasın

Back