How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Ne gerek varmış

Bu işlerde en önemli şey niyet.

Adamların niyeti iyidir, sen bilirsin ki imkanları olsa senin için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır ve sana değer veriyorlardır amenna ama adamların parası varken kızın minimum istekleri için bile böyle tepki vermeleri hoş değil.

Neden milletin nişanda altın takmasını istemiyorlar? Nişanda takılanlar kız tarafına kaldığı için olmasın?

Bilemiyorum. Bu konularda yorum yapmaktan çekinir oldum sahiden. Ama ben hoşlanmadım bu durumdan.

zaten taki konusunda 1 bilezik onlar, 1 bilezik ailem takar diye dusunmustum.. cunku ailemin hicbir beklentisi yok zaten birsey istemiyorlar ne dugunde ne nisanda
ama hic mi takim olmasin, birer bilezik takarlar nisanda, dugundede ayni bilezigi takarlar yeni almazlar diye dusunmustum

herhalde ac gozlu olmak gerekiyor, 4-5 bilezik istemek gerekiyor ozaman kiymetli mi olunur bilmiyorum ki, makul olmaya calistikca gozlerine cok geliyor baksaniza

ya ben konu sahibinide oyle iyi anlıyorumki benim basımada geldi benzeri beklentiyi az tuttukca karsı taraf dahada basitlestiriyor durumu kızda burda kayınpederinin 50 bin cıkıs parası aldıgını parasında gozu oldugundan degil durumlarının kotu olmadıgını belirtmek icin soylemiş biraz fazla ustune dusulmus surekli sizene 50 binden bilmemne denilmiş bende sinirlenirdim ve sinirine hakim olmamıs yanlıs cumle kurmus tek hatası bu ama insanların ustune bu kadar gtmeyin yahu
Kız haklı. Ne demek sana ne? Yarın bir gün evlendiklerinde sana ne benim paramdan diyen kv ile kp her şeye maydonoz olacaklar ama!

zaten taki konusunda 1 bilezik onlar, 1 bilezik ailem takar diye dusunmustum.. cunku ailemin hicbir beklentisi yok zaten birsey istemiyorlar ne dugunde ne nisanda
ama hic mi takim olmasin, birer bilezik takarlar nisanda, dugundede ayni bilezigi takarlar yeni almazlar diye dusunmustum

herhalde ac gozlu olmak gerekiyor, 4-5 bilezik istemek gerekiyor ozaman kiymetli mi olunur bilmiyorum ki, makul olmaya calistikca gozlerine cok geliyor baksaniza
Böyle konuları ailelerin konuşması lazım.. Ne yani düğünde de mi hiçbir şey takmayacaklarmış?? :KK57:
Ayrıca senin nişanlından da bi halt olmaz kusura bakma. Söylediğin her şeyi ailesine yetiştirip onlara göre davranan bir adamdan koca olmaz....

evet haklisiniz daha aylar varken bu tarz detaya girinmemeliydi
aslinda konu yakin kiz arkadasimin nisanindan sonar acildi, bende hayallerimi paylastim sozlumle, bak bizde bunu bunu aliriz diye liste yaptim ama ailesiyle paylasacagini dusunemedim daha aylar var cunku
diretmedim yani bana su alinacak bu alinacak diye, sadece soyle olur boyle olur diye dusuncelerimi paylastim
50 bin lira uzadi gitti sakiz gibi, ama o parada gozum oldugundan vs degilde, durumlarinin aslinda kotu olmadigini belirtmek icin demistim, kayinpederim gecen ay 32 milyara arabasini yeniledi mesela, luks bir yasam tarzlari var maddi yonden bir bohca icin 500-1000 lira ayiramayacaklarini dusunemedim
bu konuda hakli oldugumu dusunuyorum bilmiyorum herkesin fikri baska
Kendi adıma konuşayım beni rahatsız eden kayınpederinizin 50.000 lirasından bahsetmeniz değil, şu cümleniz:
50 bini beni ilgilendirir, cunku o 50 bin ondayken bana parasi yokmus oyunculugu yapmayacak :KK66:
Sizi kırmak istemem ama bana bu tip tavırlar rahatsızlık verici geliyor. O adam hayat arkadaşınız olacak adamın babası. Ve sizin de 2. babanız sayılır. Ondan o şekilde bahsetmek bana ayıp geliyor. Örf adet diyorsunuz peki nerede bizim Türk kültüründeki büyüğe saygı örfü? Size çok büyük yamukları olur o zaman kendilerinden nefretle bahsedersiniz o zaman eyvallah, ama daha şimdiden bu tavır, üstelik aylar sonra olacak bir nişan için...
Bilmiyorum bu benim KK'de gelinlerde gördüğüm ve rahatsız olduğum genel bir tavır.

Böyle konuları ailelerin konuşması lazım.. Ne yani düğünde de mi hiçbir şey takmayacaklarmış?? :KK57:
Ayrıca senin nişanlından da bi halt olmaz kusura bakma. Söylediğin her şeyi ailesine yetiştirip onlara göre davranan bir adamdan koca olmaz....

sadece o olsa, onlarin soylediklerinide bana yetistiriyor :D
dedikoducu kadinlar gibi laf tasiyor beyefendi ama cok seviyorum iste (:

Kız haklı. Ne demek sana ne? Yarın bir gün evlendiklerinde sana ne benim paramdan diyen kv ile kp her şeye maydonoz olacaklar ama!
simdiden baslamıslar olmaya ben evin esyaları alınırken ki hallerini dusunemiyorum 2-3 milyarlık takı setinde boyle yapıyorlarsa:KK51: nişanda takılcak bilezigi geri veriyim dugunde takarsınız diye dusunen bir insanın gozu kimsenin parasında olmaz zaten..okuyanlar bunları gormuyor heralde

Canım aç gözlü olma tabi ama bazı şeylerin olması gerekir. Bunu ailenle konuşmalısın. Kendi örf ve adetleriniz neyi gerektiriyorsa ailen karşı taraf konuyu açarsa tabi o kadarını talep etsin, bu normal.

Abartmadan bazı taleplerde bulunabilirsin bizim bazı örf ve adetlerimiz var. Bunlar bizi biz yapan değerler. Fazla bir şey istememişsin. Bence sen bu işlere karışma aileni de bazı konularda ikna et.

Biliyor musun gelecekte ne eksiğin vardı da hiçbir şey istemedin e bile gelebilir olay. Olanlar var neler duyuyoruz.

Ama böyle olmaya da bilir. Karşı tarafı tanıyan sensin, en iyi sen bilirsin. İyi ölç, biç tamam mı?

Kendi adıma konuşayım beni rahatsız eden kayınpederinizin 50.ooo lirasından bahsetmeniz değil, şu cümleniz:
50 bini beni ilgilendirir, cunku o 50 bin ondayken bana parasi yokmus oyunculugu yapmayacak :KK66:
Sizi kırmak istemem ama bana bu tip tavırlar rahatsızlık verici geliyor. O adam hayat arkadaşınız olacak adamın babası. Ve sizin de 2. babanız sayılır. Ondan o şekilde bahsetmek bana ayıp geliyor. Örf adet diyorsunuz peki nerede bizim Türk kültüründeki büyüğe saygı örfü? Size çok büyük yamukları olur o zaman kendilerinden nefretle bahsedersiniz o zaman eyvallah, ama daha şimdiden bu tavır, üstelik aylara sonra olacak bir nişan için...
Bilmiyorum bu benim KK'de gelinlerde gördüğüm ve rahatsız olduğum genel bir tavır.

evet bende sutten cikmis ak kasik degilim, olmasi gerektiginden kotu niyetli bir insanim aslinda itiraf etmek gerekirse :$
oyle bahsetmemem gerek ama kizdim, kirildim yinede, en cokta beni kizdiran gosterise ne gerek var demeleri .. ben evde tikis tikis olmayalim rahatca gelsin rahat etsin misafirler diye isterken dedikleri sey cok sacma
baskasi olsa, bak nisani kiz tarafi yapar diye evde gecistirmiyorlar ne guzel salon tutacaklar vs der, onlarin dedikleri ise ... bilemiyorum ki ben mi abartiyorum

sadece o olsa, onlarin soylediklerinide bana yetistiriyor :KK70:
dedikoducu kadinlar gibi laf tasiyor beyefendi ama cok seviyorum iste :-)
Evlenince görürsün bakalım çok mu seviyorsun. Laf taşıyan bir adamdan koca olmaz...
Kolay gelsin bence sen bohçayı düşüneceğine bunu düşün...

simdiden baslamıslar olmaya ben evin esyaları alınırken ki hallerini dusunemiyorum 2-3 milyarlık takı setinde boyle yapıyorlarsa:KK51: nişanda takılcak bilezigi geri veriyim dugunde takarsınız diye dusunen bir insanın gozu kimsenin parasında olmaz zaten..okuyanlar bunları gormuyor heralde

evet o'da oldu zaten, banyo yapilacakti ve secmeye kayinpederimde geldi, pembe bir model begendim 1.100 liraya cikiyor hepsi, birde gri begendim 700 liraya cikiyor
ne gerek var 1000 lira vermeye, banyoda mi duracaksiniz alti ustu dus yapip cikacaksiniz vs vs neler neler dedi.. haklida evet gerek yok pahali yapmaya ama insan bence gerek yok cocuklarim ama siz bilirsiniz de.. neden bu denli tepki veriyorsun
bu arada kendisi degil, sozlum odeyecekti parayi .. oyle iste

Canım aç gözlü olma tabi ama bazı şeylerin olması gerekir. Bunu ailenle konuşmalısın. Kendi örf ve adetleriniz neyi gerektiriyorsa ailen karşı taraf konuyu açarsa tabi o kadarını talep etsin, bu normal.

Abartmadan bazı taleplerde bulunabilirsin bizim bazı örf ve adetlerimiz var. Bunlar bizi biz yapan değerler. Fazla bir şey istememişsin. Bence sen bu işlere karışma aileni de bazı konularda ikna et.

Biliyor musun gelecekte ne eksiğin vardı da hiçbir şey istemedin e bile gelebilir olay. Olanlar var neler duyuyoruz.

Ama böyle olmaya da bilir. Karşı tarafı tanıyan sensin, en iyi sen bilirsin. İyi ölç, biç tamam mı?

cok tesekkur ederim insallah kalp kirilmadan tatsizlik olmadan herkes memnun olur bir sekilde

evet o'da oldu zaten, banyo yapilacakti ve secmeye kayinpederimde geldi, pembe bir model begendim 1.100 liraya cikiyor hepsi, birde gri begendim 700 liraya cikiyor
ne gerek var 1000 lira vermeye, banyoda mi duracaksiniz alti ustu dus yapip cikacaksiniz vs vs neler neler dedi.. haklida evet gerek yok pahali yapmaya ama insan bence gerek yok cocuklarim ama siz bilirsiniz de.. neden bu denli tepki veriyorsun
bu arada kendisi degil, sozlum odeyecekti parayi .. oyle iste
bence cok fazla mudahale ediyorlar sozlunuzde onların dedikleriyle hareket ediyor belli herseylerine tamam demeyin belli bir cizginiz olsun onu gecmeyin gecerseniz bu seferde ne gerek var banyoyu yaptırmaya oyle kullansınlar derler..

cok tesekkur ederim insallah kalp kirilmadan tatsizlik olmadan herkes memnun olur bir sekilde

Bu arada şunu da belirtmek isterim, elbette en önemli şey huzur.

Burada takıldığımız şey para, altın değil bak orayı iyi anla. Bunlardan yola çıkarak senin ciddiye alınıp alınmadığını, sana değer verilip verilmediğini anlamaya çalışıyoruz. Eğer sen ben eminim nişanlımda, ailesi beni gerçekten seviyorlar ve bana değer veriyorlar diyorsan yemişim bohçasını...

Dediğim gibi akıllı ve dikkatli ol. Selamlar...

evet bende sutten cikmis ak kasik degilim, olmasi gerektiginden kotu niyetli bir insanim aslinda itiraf etmek gerekirse :$
oyle bahsetmemem gerek ama kizdim, kirildim yinede, en cokta beni kizdiran gosterise ne gerek var demeleri .. ben evde tikis tikis olmayalim rahatca gelsin rahat etsin misafirler diye isterken dedikleri sey cok sacma
baskasi olsa, bak nisani kiz tarafi yapar diye evde gecistirmiyorlar ne guzel salon tutacaklar vs der, onlarin dedikleri ise ... bilemiyorum ki ben mi abartiyorum
İsteklerinde sorun yok da isteme şeklin... Bence yüzgöz olma asla ve asla. Bak Türkiyede biten her evliliğin %83'ünde ailelerin de parmağı varmış. Türk aile yapısı böyle. Asla ve asla gaza gelip çirkinleşme. Ve aileni de katma olaya bence. Ailelerin bir çoğu olayı karıştırıyor. Sen nişanlına söyle, o ailesine söylesin. Ama senin ağzından değil, kendi istiyormuş gibi.
O listeyi de verme bence ayıp olur, çarşıya beraber çıkarsınız. Liste hoş olmaz, gözlerine sokma isteklerini bu kadar.
Ben gelinleri kayınvalide/pederlerine karşı doldurmayı doğru bulmuyorum. Gelin milletten aldığı gazla damat ailesine cadalozluk yapıyor, sonra onlar da karşılık olarak evliliklerini zindan ediyorlar çifte. Yani olan yine size oluyor. Erkekler anneci maalesef.

Back