• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne gerek varmış

:KK57:Şaka mi ciddi mi diyorsunuz,ayol ben daha kaç tür ayar var yeminle onu bilmem kaldı ki tassiz pres olacak,pres ne bu arada:KK48:
Ya bırakın hayat müşterek, düğünde takilanlari beraber harcasinlar ,ister ev alsınlar ister araba,isterlerse çatır çatır yesinler.
bir bilene danıs canım bu isler cok cetrefilli bilicen ki ilerde bisey almak icin birikimin olsun bak ev icin vericeksin altınlarını ona hem fikirim ama öyle esyaymıs kredi kartıymıs arabaymıs verilmez sonucta o kızın kızlık hakkı bi yerde

Yani çok amiyane tabir olacak ama benim donumu niye kaynanam alsın:KK70:
Bana öyle gelenekçi bir aile denk gelirse çok sorun yaşarım gibi geliyor ya hayırlısı artık. Bizde kına gecesi bile yapılmaz mesela :KK53:
yuhhb diyorum :))
bizde kına gecesi dügün gibi olur cünkü dügün aksan 7 de baslar takılar cok uzun sürer 9.5 gibi biter dügünde pek vakıt kalmıyo oynamaya diye
kına geceside salonda olur hemde davullu zurnalı anlı sanlı böyle

Adam yillarini vermis emekli olmus.oglunu buyutmus bu yasina getirmis.
Bunun minnetligini degilde bu ince hesaplarlami beyninizi yoruyosunuz.
Cok sey yazdimda sildim.neyse
ohh anam ohh sana düssün öyle bi kaynatada gelir yazarsın buraya oldu be amerikan ailesi degiliz 18 inden sonra banane dicek catır catır yapıcak valla

iste buda yine yöreyle ilgili biz mesela TRAKYALIZI
bizde asla setsiz kı 22 ayar öyle 14 ayar olmaz 10 bilezikten asagıda gelin olmaz evleri dayanır dösenir kız kacsa bile yapılır bunlar asıl insanlar canım bizimkıler
mesela bosnaklarda öyle arnavutlar altınsız gelını gezdirmezle rbile
bizleri alanlar yandı desene:))

yuhhb diyorum :))
bizde kına gecesi dügün gibi olur cünkü dügün aksan 7 de baslar takılar cok uzun sürer 9.5 gibi biter dügünde pek vakıt kalmıyo oynamaya diye
kına geceside salonda olur hemde davullu zurnalı anlı sanlı böyle
Ayy hiç yok bizde öyle.
Nişan da genelde ya evde, ya küçük bir yerde olur, genelde en sevdiğimiz insanlarla. Düğünler de öyle davullu zurnalı falan olmaz, genelde otelde falan yapılır

Kına gecesi hiç ama hiç sevmem. Gitmem de zaten. Annemler evlenirken bile yapmamışlar kaç sene önce.

Güzel düşünüyorsun ama o zaman ailenin de beklentisi olmamalı. Madem evladını el gibi görüyor ben sana para harcamak zorunda değilim diyorlar o zaman aman evladım fırsatını bulduğunuz gibi dibimizde bitin modun da olmamalılar bence. Bilemiyorum ya bana evlattan para esirgemek çok haince geliyor.
Benim kayinpederi tarif ettin suan bi hos oldum:KK53:
Hicbirsey taki dahil yapmadi.ama ona neden gelip gitmiyoruz her firsatta diye cephe aldi ders calistigimida biliyor.
Yetmedi tv den koltuk takimina tum evi yenilediler.
Sonuc evliligimin ikinci yili hala borc oduyoruz.
Onlar keyifli sifir borcla oglan evlendirdiler:KK50:
Ama niyeyse hic takilmadim.sadece maneviyat bekledim.bana iyi olsunlar yeter dedim.halada iyiyiz.sayemde belkide.
Cokmu cok iyi niyetliyim ben.:KK55:

Nisan dedigin aile arasinda olur, dugun gibi olan nisanlar gosteris merakindan baska birsey degildir.

Bohca olayina gelince, eskiden insanlar cok sik esya sahibi olamazmis. Dugun zamani yeni geline eskileri giymesin diye ic giyiminden dis giyimine kadar alip bohcalayip verirlermis. Suan herkesin evinde kat kat ic camasiri, kiyafet dolu. Isteyen herkes her istedigini alabiliyor zaten. Bohcanin bir mantigi kalmadi ki.

Nışan bohçası çok saçma ve gereksiz bir şey bence..Sizin erkek arkadaşınızın ailesinin aldığı şeyler hoşunuza gidecek mi? Ya da sizin tarzınıza uyacak mı? Ben asla giyeceğim şeyleri başka birinin almasını tercih etmem,çünkü beğenmem..Bohça isteyeceğinize,erkek arkadaşınızla birlikte çıkın alışverişe kendiniz beğenip alın ne alacaksanız..
Eskiden kimsede imkan olmadigindan erkek tarafi kiz tarafina yaparmis bohca.
Simdi herkeste hersey var.alim gucu var.
Banada cok sacma gelsede sirf ailelerin gonlu hos olsun diye yaptik

bir bilene danıs canım bu isler cok cetrefilli bilicen ki ilerde bisey almak icin birikimin olsun bak ev icin vericeksin altınlarını ona hem fikirim ama öyle esyaymıs kredi kartıymıs arabaymıs verilmez sonucta o kızın kızlık hakkı bi yerde
Bir bilene danismama gerek yok canım, 8 senelik evliyim ben,nisanda oldu düğünümde ama hiç şu kadar altın isterim,bana şunları alın vs...demedim,ne istedilerse onu yaptilar.hiçte huzurum bozulmadi, zamanla Evimi de aldım, arabami da şükürler olsun. Daha en baştan böyle konuşmalar araya soğukluk, sorun sokar.ne o öyle ticaret yapar gibi.

Bana öyle gelenekçi bir aile denk gelirse çok sorun yaşarım gibi geliyor ya hayırlısı artık. Bizde kına gecesi bile yapılmaz mesela :KK53:
illa kayınvalide olması gerekmiyor mesela ben erkek arkadasımla birlikte almayı tercih ettim..tabi iki tarafda biraz anlasmaya yatkın olmalı orta yol bulunmalı adettir deyip karsı tarafa birseyeri dayatmakda anlamsız geliyor zaten

valla bizim cevremiz hic duymadık öyle nisansız evleneni hatta nisanada takılır dügünede ayrıca erkek tarafı karısamaz ben nısanı yapıcam sonucta onu ılgılendırmez benim param valla kaynanası cok uyanık belli

o yüzden biz böyle tıp kaynanalara para kalmasın diye amca dayı hala teyze dügünde takılıcak olan bileizk kücük altınları nisanda takıyrouz kı kız tarafına kalsın cocuk tarafı almasın diye bunlar zaten baska uyanıklık yapmıs paraları alalım dıye bence nısanı yap cevredekılere yanı en yakınların üsttekilere söyle nısanında taksınlar bu nısanlın dügün takılarını bile sana vermez ailesine veriri belli
Benim nişanım evde oldu. Nişan çiçeği çikolatası bilmem ne eşim aldı. Nişan bohçasını eşimle gidip aldık. Eşim yeni askerden gelmiş ve işe girmişti. Bana makyaj takımı bilmem ne aldırmak için çok zorladı istemedim. Bütçemizi biliyordum evlenmeden cüzdan ları mızı birleştirdik biz. Ama gücü yetebildiğince aklımın bişey de kalmaması için uğraştı. Ve kp im hiç paraya ihtiyacın varmı oğlum demedi. Evimize eşya alırken ben hep ucuzlara baktım eşim bir kere alacağız içine sine sine al öderiz bir şekilde dedi. Yani ailesi değer vermese bile eşim değer verdi. Önemli olanda bu.
Nişan ve düğün arası çok yakın diye salon istemedik. Zaten okadar bütçemiz yoktu. Ama nişanda takılan larla evimizi tuttuk boyattık ufak tefek ihtiyaçları karşıladık.
Onun beni yok parası işe mutlu etme çabası vardı ben bunu görüyordum ya bu bana yetti.
Ailesine gelince yok niye gelinlik pahalı yok niye bukadar eşya alındı diyip durdu lar. En son eşim aldıysak biz ödüyoruz kimseyi ilgilendirmez dedi.
Yani erkek tarafı genelde geline yapılan alışverişe külfet gözüyle bakar.
Ama adam bir durup demeli tabiki alıcam 1 kere evleniyorum. Başkalarının nişan bohçasını görüp neden iç çeksinki sevdiğim kadın diyebilmeli ailesine. Bence nişan bohçası olmayan kadının burukluğu gelinlik giyemeyen kadın gibidir.

Benim kayinpederi tarif ettin suan bi hos oldum:KK53:
Hicbirsey taki dahil yapmadi.ama ona neden gelip gitmiyoruz her firsatta diye cephe aldi ders calistigimida biliyor.
Yetmedi tv den koltuk takimina tum evi yenilediler.
Sonuc evliligimin ikinci yili hala borc oduyoruz.
Onlar keyifli sifir borcla oglan evlendirdiler:KK50:
Ama niyeyse hic takilmadim.sadece maneviyat bekledim.bana iyi olsunlar yeter dedim.halada iyiyiz.sayemde belkide.
Cokmu cok iyi niyetliyim ben.:KK55:
fazla iyi

ohh anam ohh sana düssün öyle bi kaynatada gelir yazarsın buraya oldu be amerikan ailesi degiliz 18 inden sonra banane dicek catır catır yapıcak valla
Merak etme canim.altin dahi yapmadilar bana.
Ince hesaplar pesine dusmedim.umursamadim.esimle hayatima baktim.
Sukur kimseye minnet etmedik ve onun bilincindeler.
Bende onur vardi dillendirmedim.cingen gibide zorla yaptirmadim yaptirmamda.isteyen yapardi..
Bana yakismazdi cunku.herkesin hayat gorusu farkli tabi.ama cok yorulur ve mutsus olursunuz daha simdiden.biraz keyfini cikarin

illa kayınvalide olması gerekmiyor mesela ben erkek arkadasımla birlikte almayı tercih ettim..tabi iki tarafda biraz anlasmaya yatkın olmalı orta yol bulunmalı adettir deyip karsı tarafa birseyeri dayatmakda anlamsız geliyor zaten
Ben o konsepte karşıyım, yani nişan bohçası bana çok anlamsız geliyor. Kendime alacaksam gider alırım zaten, alışverişe çıkıp "bana şunu al, bana bunu al" demeyi ben kabul edemem, gereksiz bence.

Valla sanırım benim potansiyel kayınvalidem gelip forumda beni şikayet eder "bizim gelin çok asi" diye:KK53:

Bir bilene danismama gerek yok canım, 8 senelik evliyim ben,nisanda oldu düğünümde ama hiç şu kadar altın isterim,bana şunları alın vs...demedim,ne istedilerse onu yaptilar.hiçte huzurum bozulmadi, zamanla Evimi de aldım, arabami da şükürler olsun. Daha en baştan böyle konuşmalar araya soğukluk, sorun sokar.ne o öyle ticaret yapar gibi.
bizde konusulmasa bile yapılır zaten hani nasıl anlatıyım bizde öyle kiraya pek giden olmaz cocugun ailesi evi tam düzer kız kacsın kacmasın aynı masraf yapılır en az 8 bileizk olur ki normalı budur yani
ayrıca neden sogukluk girsin ticaret degil şan şeref meselesi dost var düsman var bizde öyle dımdızlak evlenen pek yok

Merak etme canim.altin dahi yapmadilar bana.
Ince hesaplar pesine dusmedim.umursamadim.esimle hayatima baktim.
Sukur kimseye minnet etmedik ve onun bilincindeler.
Bende onur vardi dillendirmedim.cingen gibide zorla yaptirmadim yaptirmamda.isteyen yapardi..
Bana yakismazdi cunku.herkesin hayat gorusu farkli tabi.ama cok yorulur ve mutsus olursunuz daha simdiden.biraz keyfini cikarin
sahsen kendi görüsün saygı duyarım ama bizde öyle bisey yapmayan adamlada evlenmezler yani neden hayatı 1 0 geride baslıyım kı
bide bizde poposuna güvenmeyen evlenmesin derler erkke icin yani
simdi düsünün size istemeye geldiler konusuluyomu bunlar nerde oturcak ev alalım hemen diye bizde ev almadan kız verilmez mesela kuzenm düsünün kaptandı kı maası 30 bin falan oldu hadi o zamanlar 4 kaptandı 10 bin olsun ona ragmen kızın babası sordu eviniz varmı nerde oturcaklar ben kiraya kız vermem diye yani böyle seyleri ailede söylicek cocuk tarafında sadeve kız degil

Nışan bohçası çok saçma ve gereksiz bir şey bence..Sizin erkek arkadaşınızın ailesinin aldığı şeyler hoşunuza gidecek mi? Ya da sizin tarzınıza uyacak mı? Ben asla giyeceğim şeyleri başka birinin almasını tercih etmem,çünkü beğenmem..Bohça isteyeceğinize,erkek arkadaşınızla birlikte çıkın alışverişe kendiniz beğenip alın ne alacaksanız..
Nişan bohçası yapılırken gelin de çıkıyor alışverişe. Tabi bunu yapmayanlar da var. Hatta bazı aileler gelin damat kv ler kardeşler yenge ler ve tek görevi kasa olan kp :) ile gidiyor. Biz alışveriş yaparken böyle bir aile ile karşılaştık yani adam fiyatları duydukları yazık yüzünü gözünü ovuşturup kıpkırmızı olmuştu zaten bisürü şey almışlar halada alıyorlardı. Tabi birde sadece çiftlerin başbaşa yaptığı nişan alışverişi var. Bunlar ise en şen şakrağı oluyor. Kavga gürültü yok lay lay lom gırgır şamata.

Hata biz eşimle gelinlikçiye gittik deniyoruz falan. Kadınlar dedi. Of ya niye herkes böyle iki kişi gelmiyor. Tüm sülale gelip gelinlik seçiyorlar gelinle damat hariç herkesin fikri oluyormuş :) eee para kimden çıkarsa o hakkı buluyor demekki kendinde

Ben o konsepte karşıyım, yani nişan bohçası bana çok anlamsız geliyor. Kendime alacaksam gider alırım zaten, alışverişe çıkıp "bana şunu al, bana bunu al" demeyi ben kabul edemem, gereksiz bence.

Valla sanırım benim potansiyel kayınvalidem gelip forumda beni şikayet eder "bizim gelin çok asi" diye:KK53:

eger masraf etmek istemeyen denk gelirse cok sevinir:))

Evet bende istemezdim neden eşimin ailesi alsın ki benim giyeceğim şeyleri ne kadar saçma bir gelenek yani..Herkesin tarzı farklı sonuçta..Kayınvalidemin aldığını,ben beğenmezsem,giymezsem ne olacak? Ne anlamı kaldı yani o zaman? Herkes kendi beğendiğini alsa daha mantıklı..

Back