- Konu Sahibi Midnight Sun
-
Ama o birikimin hiçbiri sizin degil ki.Hepsi baskalarindan yaptiginiz birikim.Ve hazira daglar dayanmaz.Ama iste benim su an ihtiyacim var calisicam olayi yok ki malesef.Ihtiyaci olup calisamayan kac bin universite mezunu tecrubeli insan var. Is hayati her insanin az cok yasamasi ogrenmesi gereken bi olaydir diye dusunuyorum ben.Insana hayati kendi ayaklari uzerinde durmayi ogretir cunku.Dedigim gibi siz yanlis anlamayin ama aileniz,eşiniz,eşinizin ailesi,arkadaşlarınız şu bu olmadığında tek başınıza tamamen siz olarak kendi ayaklarınızın üstünde durmanız çok zor.
gördüm görmez olurmuyum 1 cisi sundan baslıyo kız eger trakyalı degilse zaten dıslanıyo 1 0Biraz da çalışmayıp ezilenlerden yaz limoncu,hiç mi görmedin onlardan.
tekrar ediyorum:ben sadece cevremden degil hayatta gördüklerimdede yazdım calısan kadınların hepsi degil ama nasıl calısmayanların sömürülüeni ailesi tutmayanı varsa calısıp ezilende var
tvde neler var burde neler var kız ögretmen yada bı tanesı avukattı ya kıza neler yapmısalr neler ee hanı bu calısıyodu bosasaya ailei arkaasınd adurmayan cok hatta bı tanesı bıze gelmıcende ayrı ev tutup o m olucan demıstı calısna avukat kızın annesı bunu söyleyen
gördüm görmez olurmuyum 1 cisi sundan baslıyo kız eger trakyalı degilse zaten dıslanıyo 1 0
cünkü uymuyo adetlerı eger bide ailesi yoksa kızın cok üstüne gidiyolar ben mesela kıza cok akıl verdim esimin arkadasının esi kimsesiz diyim bi halası var annesi evlatlık vermsi ölmüs sonra kız zaten calısıyo kendiden 10tlya ayakkabı arıyo pazardama ama esine 200 liraya ayakkabı alıyodu cocgun babası emekli maas kartını ogluna vermis zaten kzı köle gibi kullanıyolardı dedim ayrıl git sen zaten calısıyosun verme dedim takılarını git halanın yanıda dedi onlar beni suankı esimdn daha otoriter biriyle evlendirirler kapatıp dısarı cıkarmazlar ne calsımam kalır ne bısey derdi mesela oda bunu terich etmsıtı
ben yanlızlıktan nefret ederim ya kimsesiz olmak istmem mesela gurbete gelin gidiyoalr nasıl gidiyolar anlamıyorum seni neslinden sadeve sen varsın kalanı esinin ailesi böyle bisey asal yapamazdın heralde ha tek 1 konuda yapardım ondada yurt dısı olursa en azındna devlet garantim olurdu esimden bosansamda cocugum daolsa hem esimnde hem devletten yardım alırdım nerde biliyosun diceksin karsı komsumuzun kızı ingilteredeAma iste benim su an ihtiyacim var calisicam olayi yok ki malesef.Ihtiyaci olup calisamayan kac bin universite mezunu tecrubeli insan var. Is hayati her insanin az cok yasamasi ogrenmesi gereken bi olaydir diye dusunuyorum ben.Insana hayati kendi ayaklari uzerinde durmayi ogretir cunku.Dedigim gibi siz yanlis anlamayin ama aileniz,eşiniz,eşinizin ailesi,arkadaşlarınız şu bu olmadığında tek başınıza tamamen siz olarak kendi ayaklarınızın üstünde durmanız çok zor.
Son 3 ne? 35.sayfadan beri yazıyorum ben elde var 0Son üç sayfaya çok güldüm. Millet a diyor hatun z'ye cevap veriyor.
Yanlış kişiye laf anlatmaya çalışıyorsunuz kızlar...
Yüreğim kaldırmaz diye okumadım hepsini. Konu zaten neden 85 sayfa oldu diye gelip baktım. Belliymiş nedeniSon 3 ne? 35.sayfadan beri yazıyorum ben elde var 0
Son 3 sayfadan anladığım hatunlar yine ikiye bölünmüş. Bir kısı. Kadın çalışmalı diyor diper kısım bunu çürütmeye çalışıyor. Ha sözden, bohçadan nasıl buraya geldi konu ben de bilmiyorum o kısmı.Ne olur biri bana özet geçsin 85 sayfayi. 20 de sinirim bozuldu bıraktım çünkü yok şunu alsinmis erkek tarafı bunu alsinmis yok altın yok para bunlar nedir ya. nisanimda hiçbişey istemedim kayinvalidem sağolsun hicbiseyimi eksik bırakmadı onda bile utanctan kızar kizar bi hal oldum. Gelen takilarim oyle geldi herseyim aşırı asiriydi açıkçası ama bikere dönüp bana şunu alın bunu alın demedim bunları alicaklarini bilmiyodum almasalar hiç sorun değildi. Yok 5 bilezik yok 10 bilezik bu ne ya çok ucuzluk gibi geliyor bana mal pazarlığı mi yapılıyor alınan ne ? Çok çirkin gerçekten kalan sayfalarda böyle mi
Yüreğim kaldırmaz diye okumadım hepsini. Konu zaten neden 85 sayfa oldu diye gelip baktım. Belliymiş nedeni
Kayda değer hiçbir şey yok,sayfalar aynı..Konu sahibine boşver 2 iç çamaşırı 1 gecelik için sorun çıkartma kendin al diyoruz ama konu sahibi banlı..Bazı arkadaşlarda bohça yapamayan kayınvalide mi olur diyor,çeyiz onlar için hayatın anlamıymış..Anlayacağın orta yol bulunamadı halaNe olur biri bana özet geçsin 85 sayfayi. 20 de sinirim bozuldu bıraktım çünkü yok şunu alsinmis erkek tarafı bunu alsinmis yok altın yok para bunlar nedir ya. nisanimda hiçbişey istemedim kayinvalidem sağolsun hicbiseyimi eksik bırakmadı onda bile utanctan kızar kizar bi hal oldum. Gelen takilarim oyle geldi herseyim aşırı asiriydi açıkçası ama bikere dönüp bana şunu alın bunu alın demedim bunları alicaklarini bilmiyodum almasalar hiç sorun değildi. Yok 5 bilezik yok 10 bilezik bu ne ya çok ucuzluk gibi geliyor bana mal pazarlığı mi yapılıyor alınan ne ? Çok çirkin gerçekten kalan sayfalarda böyle mi
Kafa yapını ben anladım senin.Çalışmıyor olsan da bu konularda gayet bilgili bi kadın olduğunu düşünüyorum ben.Sen zaten ne kadar kendi gelirin olmasada bi yerlerden bi şeylerden toplaya toplaya kendince gerçekleşme ihtimali olan aksiliklere karşı az çok tedbirini almışsın.He planların istediği gibi gider gitmez onu hayat gösterir.Anlayamadığım bir dusunceniz de erkek degil mi calismak zorunda mantigiydi ama sonra az cok dusununce farkinda olmadan benim bile bazi konularda sevgilime erkek degil mi yapmali diye yaklastigimi fark ettim"erkek degil mi hesabı ödemeli,erkek degil mi ilk mesaji o atmali,ya da erkek degil mi calisip esine cocuklarina bakmali "gibi toplumda kaliplasmis dusunceler bir suru kadinimizda mevcut ben de dahilim bunlara. Benim icin hesabi odemeli dogrudur,basakasi icin ilk mesaji o atmali dogrudur sizin icin de erkek degil mi calismali dogrudur bu tamamen algi meselesi.Ama sonuçta bunlar senin tercihlerin kimseye de karışmak düşmez.Umarım yazdığımız o felaket senaryoları bir gün başınıza gelmez. Sağlıcakla kalın :)ben yanlızlıktan nefret ederim ya kimsesiz olmak istmem mesela gurbete gelin gidiyoalr nasıl gidiyolar anlamıyorum seni neslinden sadeve sen varsın kalanı esinin ailesi böyle bisey asal yapamazdın heralde ha tek 1 konuda yapardım ondada yurt dısı olursa en azındna devlet garantim olurdu esimden bosansamda cocugum daolsa hem esimnde hem devletten yardım alırdım nerde biliyosun diceksin karsı komsumuzun kızı ingilterede
2 kız var ve para gibi yasıyorum diyo türkiyeye gelseydim 2 cocukla sürünürdüm diye
esimin ailesinin büyük cogunlugu yurt dısında mesela devlet süper kadının ayagı ayrıyo diye burda sıcak sulara gelıp devşet kalma parasıda ucakparasıd ödüyo
Boşver okuma zaten,inme iner bir tarafına Allah muhafaza,neler gördü şu gözler bu konuda bir bilsenYüreğim kaldırmaz diye okumadım hepsini. Konu zaten neden 85 sayfa oldu diye gelip baktım. Belliymiş nedeni
yokmu kız esimin asıl yok ben ondna daha zenginim bee :)) takılar benim suan biraz daha biriktirip kendi üstüme tabi arrsa almayı düsünüyorum bagkurum var ee ailemdede ev kalıcak eee yeter yanii esiminse askındna baska biseyi yok
sen ol yeter der bana bende par para para askım benimd erimd :))
o ben kazanırım senin yerine der
Amaan onlar hep var, hep var olacak. Sonra da kocam beni dövdü, aldattı ama boşanamam arkamda kimse yok diye buraya konu açacak onu diyenler ya da beğenenler.Kesinlikle okumayın derim gerisini:) Ben biraz geri döndüm "Çalışıp da erkeğe para yediremem..." laflarına rastladım başka bir kullanıcının. İnsanlar beğenmiş falan...
Ben gece gece canımı daha fazla sıkmamak için bu konudan ayrılayım yavaş yavaş
Çok merak ettim yaw... Ama kalp sağlığımı düşnmem lazım.Boşver okuma zaten,inme iner bir tarafına Allah muhafaza,neler gördü şu gözler bu konuda bir bilsen
Aklımdan geçti ama kendi konularıyla vurmayayım dedim. Sen yazmışsın benim yerime.kız bu kadar paran varsa babanda kullandıgın faturanın parasını ödesene, istiyor adam
sükür beni anlayan cıktı kadın her zaman tedbirli olucak esi iyi olsun olmasın para birikri arsa alırsın ev alırsınKafa yapını ben anladım senin.Çalışmıyor olsan da bu konularda gayet bilgili bi kadın olduğunu düşünüyorum ben.Sen zaten ne kadar kendi gelirin olmasada bi yerlerden bi şeylerden toplaya toplaya kendince gerçekleşme ihtimali olan aksiliklere karşı az çok tedbirini almışsın.He planların istediği gibi gider gitmez onu hayat gösterir.Anlayamadığım bir dusunceniz de erkek degil mi calismak zorunda mantigiydi ama sonra az cok dusununce farkinda olmadan benim bile bazi konularda sevgilime erkek degil mi yapmali diye yaklastigimi fark ettim"erkek degil mi hesabı ödemeli,erkek degil mi ilk mesaji o atmali,ya da erkek degil mi calisip esine cocuklarina bakmali "gibi toplumda kaliplasmis dusunceler bir suru kadinimizda mevcut ben de dahilim bunlara. Benim icin hesabi odemeli dogrudur,basakasi icin ilk mesaji o atmali dogrudur sizin icin de erkek degil mi calismali dogrudur bu tamamen algi meselesi.Ama sonuçta bunlar senin tercihlerin kimseye de karışmak düşmez.Umarım yazdığımız o felaket senaryoları bir gün başınıza gelmez. Sağlıcakla kalın :)
Ben öyle bişey demedim işte senin en büyük sorunun bu.sen yazdın bende cvp verdim calısmayan kadın gelinindne yemek bekler dedin noldu simdi tersmi düstün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?