• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne gerek varmış

o yazdıgın sayfayı bulsam gözüne sokucam da
sen yazdıklarını etiketle benide görsünler annem bize manti yapar calısmıs kazanmıs kimseye mutfak degil deyip
calısmayan kadın evde gelınındne ondna bundan yemek bekler dedın aynen

Çok sağol un arkadaşlar. Gerçekten öyle. Yani annemle akraba veya mahallede ki ko şu teyzelerim iz arasındaki fark. Hani kadınlar ayrı erkekler ayrı muhabbet kurar ya. Işte annem o kadın muhabnetinin içindeyken öyle değilmi xxxx abla diye annemin bir onayı alınır yani. Derdi olan çıkar gelir bir fikir alır. 67 yaşında annem . Onun yaşında kadınlara bakıyorum yıllarca hiç el işinde çalışmamış lar. Ama şimdi bir kenarda oturup gelin şu bu yemek yapsın diye beklerler. Eşim arar annemi anne mantı çekti canım diye hop akşama mantı yapar annem . Ayyy bak bugün gidemedim burnumda tüttü :)

limoncu28 limoncu28 ben buradan hiç dediğiniz gibi bir şey anlamadım. objektif olarak bakıyorum.

Işte burda işleyen demir pas tutmaz diye düşündüm ama yazmamışım. Ayrıca öyle gözüne sokarım falan diye mahalle ağzı ile de konuşma benimle. Sana göre normal olabilir. Bizim buralarda Terbiyesizlik kabul edilir.
o zaman yazdıgın biseyi yazmadım deme arkadasım ...

çalışmaya yüklenen anlam değişik, bence sadece ihtiyaçtan çalışılmaz mesela, okudum tabi ki egitimini aldığım işi yapmak istiyorum üretmek istiyorum insanlarla iç içe olmak istiyorum hayatın içinde olmak istiyorum özetle, memurum ben ve çoğu zaman bunun beni körelttiğini düşünüyorum hele şimdiücretsiz izindeyim aboo patlıyorum bazen sıkıntıdan ama bebeğimi kimseye bırakamıcam için mecbur kaldım

çalışırken her gün 1 saat falan işyeri muhabbeti yapardık şu oldu bu oldu şimdi sadece o anlatıyor günün nasıl geçti diyince, bu bile koyuyo bazen, sanki ben ise yapmıyorum evde,huy işte kimisi çalışmayınca kendini eksik hiseediyo
Çalışmayı sadece ihtiyaç olduğunda yapılacak bir eylem zannediyor bazıları,o yüzden orta yol bulamıyoruz ya zaten..Ben de ihtiyacım olmamasına rağmen çalışıyorum ve çevremde de bazı insanlardan ihtiyacın yok neden çalışıyorsun tepkisini aldığım için,burda ki yorumlar beni şaşırtmıyor aslında..Sadece artık biraz olsun şu kafa yapısından çıksın istiyorum insanlar...Anne,baba,koca,kayınvalide,kayınpeder parasıyla olmuyor bazı şeyler,olmamalı da zaten...Bunlar gerçek kazanç değil,gerçek hayat değil..Ya ben çok farklıyım, ya da insanlar çok farklı bilemiyorum ama inan ki kendi emeğimle aldığım 1 iğne,1 bardak, ailemin ya da eşimin ailesinin alacağı en en kaliteli şeyler den çok daha fazla zevk veriyor bana...Herkesin benim gibi düşünmesini bekleyemem,bu imkansız zaten..Ama burda yanlış mesajlar veriliyor ya insanlara buna tahammül edemiyorum ben..Dayayın sırtınızı kocaya,aileye,onu aldır,bunu aldır,sen çalışma ee nereye kadar? Anne baba öldü gitti diyelim,koca da gitti diyelim Allah göstermesin..Elinde meslek yok,maaş yok ne yapacaksın? Ailemden o kalır,bu kalır,bir olay geldi başlarına satıldı diyelim hepsi? Ee o zaman da girer bir işe çalışırım..He canım o kadar ünv.mezunu,deneyimli insan iş ararken, hiç bir deneyimi olmayan,diploması olmayan insanıda işe alırlardı hemen..Oyy oyy çıkamadık işin içinden,çok zor bu konuda dert anlatmak..Allah kimseyi gördüğünden,alıştığından etmesin,zor durumlara düşürmesin,laf anlatamıyoruz bunu söyleyelim bari...

o zaman yazdıgın biseyi yazmadım deme arkadasım ...
Yazmadım bak paylaştımda hatta diğer arkadaşlara sordumda. Benim yazdığım senin anladığın değil zaten 100 sayfa olacak az kaldı sana bunu ilk ben söylemiyorum. Yazılanları anlamıyor kafana göre yorumluyorsun. Insan lara üstüne düşmeyecek şekilde kışkırtıcı yorumlar yapıyorsun

çalışmaya yüklenen anlam değişik, bence sadece ihtiyaçtan çalışılmaz mesela, okudum tabi ki egitimini aldığım işi yapmak istiyorum üretmek istiyorum insanlarla iç içe olmak istiyorum hayatın içinde olmak istiyorum özetle, memurum ben ve çoğu zaman bunun beni körelttiğini düşünüyorum hele şimdiücretsiz izindeyim aboo patlıyorum bazen sıkıntıdan ama bebeğimi kimseye bırakamıcam için mecbur kaldım

çalışırken her gün 1 saat falan işyeri muhabbeti yapardık şu oldu bu oldu şimdi sadece o anlatıyor günün nasıl geçti diyince, bu bile koyuyo bazen, sanki ben ise yapmıyorum evde,huy işte kimisi çalışmayınca kendini eksik hiseediyo

Kesinlikle... Zaten paradan daha önemli olan hayatını nasıl geçirdiğin. İnsan bir işe yarıyor mu yoksa sadece yiyip içip ev temizliğiyle mi hayatını geçiriyor... İkinci seçenek çok acıklı aslında.

Çalışan herkesin toplumun gelişimine ve bu ülkedeki yaşantımıza katkısı var. Hep birlikte çarkı döndürüyoruz. Bu durum bu kadar açıkken hala 200 yıl öncesinin mantığını sürdüren insanlar beni çok şaşırtıyor.

önce annesinin calıstıgını övmüs olabilir övünebilir ama yıllarca el isinde calısmamıslar calısmak zorunde degil bu 1
2cisi simdi bi kenarda oturmus gelininden elalemdem yemek belklıyo buda 2
O nu niye yazdım sana birkere daha anlatayım. Hani kisesizsem bir b.k değilim derim dedin ya. Evet sen değil olabilirsin bunuda bana hakaret deme sen yazdın. Kimsesiz olup yinede çalışan ve biyere gelebilen bir insan örnek verdim. Diğer 2 diye bilmiş bilmiş madde sunduğunu zaten anlattım senden başka o manayı çıkaran yok. Zaten o manayı daha fazla çıkaracak insan olsa kk de durulmaz

O nu niye yazdım sana birkere daha anlatayım. Hani kisesizsem bir b.k değilim derim dedin ya. Evet sen değil olabilirsin bunuda bana hakaret deme sen yazdın. Kimsesiz olup yinede çalışan ve biyere gelebilen bir insan örnek verdim. Diğer 2 diye bilmiş bilmiş madde sunduğunu zaten anlattım senden başka o manayı çıkaran yok. Zaten o manayı daha fazla çıkaracak insan olsa kk de durulmaz
oldu be sen yaz beni bunu demek istedim de yok ya istedigin olmadı boz
sen hem calısmayanı kendınce asala anneni öv
sonra calısmayana kadın yaslanır gelınındne yemek bekler de pesss
bakalım sen yaslanda kımsen yemek beklıcen

Çalışmayı sadece ihtiyaç olduğunda yapılacak bir eylem zannediyor bazıları,o yüzden orta yol bulamıyoruz ya zaten..Ben de ihtiyacım olmamasına rağmen çalışıyorum ve çevremde de bazı insanlardan ihtiyacın yok neden çalışıyorsun tepkisini aldığım için,burda ki yorumlar beni şaşırtmıyor aslında..Sadece artık biraz olsun şu kafa yapısından çıksın istiyorum insanlar...Anne,baba,koca,kayınvalide,kayınpeder parasıyla olmuyor bazı şeyler,olmamalı da zaten...Bunlar gerçek kazanç değil,gerçek hayat değil..Ya ben çok farklıyım, ya da insanlar çok farklı bilemiyorum ama inan ki kendi emeğimle aldığım 1 iğne,1 bardak, ailemin ya da eşimin ailesinin alacağı en en kaliteli şeyler den çok daha fazla zevk veriyor bana...Herkesin benim gibi düşünmesini bekleyemem,bu imkansız zaten..Ama burda yanlış mesajlar veriliyor ya insanlara buna tahammül edemiyorum ben..Dayayın sırtınızı kocaya,aileye,onu aldır,bunu aldır,sen çalışma ee nereye kadar? Anne baba öldü gitti diyelim,koca da gitti diyelim Allah göstermesin..Elinde meslek yok,maaş yok ne yapacaksın? Ailemden o kalır,bu kalır,bir olay geldi başlarına satıldı diyelim hepsi? Ee o zaman da girer bir işe çalışırım..He canım o kadar ünv.mezunu,deneyimli insan iş ararken, hiç bir deneyimi olmayan,diploması olmayan insanıda işe alırlardı hemen..Oyy oyy çıkamadık işin içinden,çok zor bu konuda dert anlatmak..Allah kimseyi gördüğünden,alıştığından etmesin,zor durumlara düşürmesin,laf anlatamıyoruz bunu söyleyelim bari...

insan yatırımı kendine yapacak mal mülk para hepsi bir gecede buhar olup uçabilir bi hasta olursun varını yoğunu satar savar tedavi olursunbi deprem olur ev araba yerle yeksan olur ama üreten insan her zaman sıfırdan başlayabilir

ihtiyaç olursa çalışırım lafını anlamıyorum ben atıyorum hanım kız avukat hiç yapmamış işini 40 yaşında kendince ihtiyaç hasıl oldu calismaya başladı ben neden onu tercih edeyim ki 40 yaşında tecrübe sıfır, insanlar ben çalışmaya başlarım yaa patronlar kapimda kuyruk olur herkes bana iş verir diye hayal dünyasında yaşıyo heralde

önce annesinin calıstıgını övmüs olabilir övünebilir ama yıllarca el isinde calısmamıslar calısmak zorunde degil bu 1
2cisi simdi bi kenarda oturmus gelininden elalemdem yemek belklıyo buda 2

Demek istiyor ki "bazı kadınlar hiç çalışmamış olduğu halde gelini gelsin yemek yapsın hizmet etsin istiyorlar.
Ama annem yıllarca çalıştığı halde böyle bir kadın değil, kendi işini kendi görür."

insan yatırımı kendine yapacak mal mülk para hepsi bir gecede buhar olup uçabilir bi hasta olursun varını yoğunu satar savar tedavi olursunbi deprem olur ev araba yerle yeksan olur ama üreten insan her zaman sıfırdan başlayabilir

ihtiyaç olursa çalışırım lafını anlamıyorum ben atıyorum hanım kız avukat hiç yapmamış işini 40 yaşında kendince ihtiyaç hasıl oldu calismaya başladı ben neden onu tercih edeyim ki 40 yaşında tecrübe sıfır, insanlar ben çalışmaya başlarım yaa patronlar kapimda kuyruk olur herkes bana iş verir diye hayal dünyasında yaşıyo heralde
Herşeye bir cevapları var işte onu diyoruz yok,bunu diyoruz yok hayat toz pembe onlara göre 90 sayfa oldu hala aynı yerdeyiz baksana,daha ne diyelim ben de bilemedim...

oldu be sen yaz beni bunu demek istedim de yok ya istedigin olmadı boz
sen hem calısmayanı kendınce asala anneni öv
sonra calısmayana kadın yaslanır gelınındne yemek bekler de pesss
bakalım sen yaslanda kımsen yemek beklıcen
Ben o ima da bişey demedim. Sen beni kendi karakterinle bir tutma. Ben çalışmayan kadına hakaret edemem böyle bir hakkım yok. En azından ben de çalışmıyorum kendime hakaret etmiş olurum. Çalışmanın mekanik ömre iyi gelmesi açısından dı o örnek (hala açıklıyorum ya ve hala kendi fikrine yoruyorsun )

Burada kaç kişinin kocasına hakaret etmiş oldun kaç kadını aşağıladın. Ben de senin kafa yapın yok. Herkesi kendin gibi sanma.

Demek istiyor ki "bazı kadınlar hiç çalışmamış olduğu halde gelini gelsin yemek yapsın hizmet etsin istiyorlar.
Ama annem yıllarca çalıştığı halde böyle bir kadın değil, kendi işini kendi görür."
İstiyorlar dan ziyade yapmaya güçleri takatleri yok. O yaşta çok çabuk çöküyorlar yani. Annemse değil bizden beklemek bir alo ile mantı açacak kadar dinç

iste o senin dedigin gibi yazmadı cnm ben ordan onu cıkarırım

İstiyorlar dan ziyade yapmaya güçleri takatleri yok. O yaşta çok çabuk çöküyorlar yani. Annemse değil bizden beklemek bir alo ile mantı açacak kadar dinç
yaa o yapı meselesi bünye meselesi
kımı calısmaz ama cöker kımı calısır ama dinc kalır
gelininden yemek bekler bi cünlü biraz asalayıcı oldugu icin öylde dedim yoksa tabıkı gelın köle degil gidip hizmet etsin

Limoncu hala yazıyor musun :) akşam altıda burdaydın hala burdasın, üstelik ban yemeden herkese cevap yazmışsın, takdir ettim...

Back