• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne gerek varmış

Eee hani kv niz çok iyi idi. Biz dedik size okadar para verince kullanmak ister diye. Ben 10 günde kalsam yanında kullanmaya teşebbüs edemez bile mesela
ben yapmıyorum kı ben misafirim orda o bana geldginde nasıl ona bisey yaptırmıyor mutfagıma sokmuyosan bende ona gidince yapmam kullanmaktan kasıt onun suratını görmek

Ya allah aşkına okuduğunu anladınmı.? Sabahtan beri zaten konunun bukadar uzaması senin ısrarla anlamayıp konuyu farklı yerlere çekmen. Bundan sonra sana aynısını yapıcam bana yazmaya devam edersen
sen yazdın bende cvp verdim calısmayan kadın gelinindne yemek bekler dedin noldu simdi tersmi düstün

sömürülen kadınlarını görüyorzu calıpararle bosanamıyo toplum baskısı diyo ailesi sen şstedin biz verdik bosanma diye ama diger türlü olanın ailesi ille arkadasın oluyo ama meslegi olsada olmasada ailesinin yanınd apara gibi yasıyo birazda aileyle ilgli kızım meslek sahibi degil diye bosanıcak diye ben milleti düsünmem yani esimin kuznei bosandı eve kıza presnse gibi davrandılar tatilller götürdüler bosanma evlilik muhabbet kimseye yaptırmadılar etkilenmesin diye yani meslek sahibi olmayan kızlarınd acougunlu sansllı oluyo aileleri arkasınd aoldugu icin bosanma yapabilir

Biz aynı ülkede yaşamıyoruz herhalde.Biliyor musun fringe diye bir dizi var orada iki paraLel evren var biz farklı taraftayız sanırım.Senin tarafta tüm çalışmamış okumamış bayanlar mutlu mesut yaşıyor kimse koca baskısı görmüyor,şiddet görüp imkanı olmadığı için boşanan kadın yok..Beni de o tarafa geçir ben de çalışmayacağım

a
Eee hani kv niz çok iyi idi. Biz dedik size okadar para verince kullanmak ister diye. Ben 10 günde kalsam yanında kullanmaya teşebbüs edemez bile mesela
ayrıca ben hic kayınvalddem cok iyi demedim kayınpederim melek tir ama kaynanam tam bi cadı

Israrla merak ettiģim tek bir şey var,bi aksilik olsa eşinizle yollarınız ayrılsa ya da allah korusun eşiniz çalışamasa ya da işsiz kalda başına bi iş gelse yaşamınızı nasıl sürdürmeyi planlıyorsunuz?Yermek ezmel için söylemiyorum düşüncenizi anlamaya çalışıyorum cevap verirseniz çok mutlu olurum.

tabıkı veririm zaten isten cıkarsalar 15 bin gibi bi suan icin diyorum cıkıs parası alır o bitene kadar esim zaten kendine is bulur fabrıkadaskı isi baska esim meslek sahini zaten döseme ustası yani mesela kısın 1 hafta izin alıyo eger biyere gitmiyosak 3 gun sonra ben calısmadan durmama deyıp arkadaslrı orda calısıyo ve gunluk bı takım yanı koltuk takımı cıkarıyo varaklı falan oymalı getiriyo 100 lirayı elime veriyo

İyi de sorunun beğenmediğiniz yerlerini cevaplamamışsınız ki... İşsiz kalma olasılığını cevaplamak kolay çünkü geçici bir durum. Ama kalıcı olabilecek ihtimalleri görmezden gelmişsiniz. Ya anlaşamayıp ayrıldınız, ya sizi terkedip gitti, ya hastalandı çalışamaz hale geldi ya da vefat etti (Allah gecinden versin tabi) eşiniz diyelim, o zaman nasıl hayatınızı sürdürmeyi planlıyorsunuz?

Biz aynı ülkede yaşamıyoruz herhalde.Biliyor musun fringe diye bir dizi var orada iki paraLel evren var biz farklı taraftayız sanırım.Senin tarafta tüm çalışmamış okumamış bayanlar mutlu mesut yaşıyor kimse koca baskısı görmüyor,şiddet görüp imkanı olmadığı için boşanan kadın yok..Beni de o tarafa geçir ben de çalışmayacağım
gel sekerim vallaa bizde öyle erkek cok gecen anneme dedim amcamın kızları biraz gec evledni ananemim tarafından akrabalar var cocukarın hepsinin durumu iyi bide cocukalrda cok iyi vur al lokmasını efendir terbiyeli aiesi zaten iyi mesela öyle tipleri buldun kacırmıcan tanıstırıcan hemen dedim

Bir kadının eşine bakması, çocuklarını iyi yetiştirmesi bence çok önemli.
Bende bunu çok takdir ediyorum.
Öte yandan işte çalışıp, para getirip kötü çocuklar sunuluyorsa topluma bu hepimize zararlı.
İlla bir tercih yapılcaksa ben 1. den yanayım. Başbakanın değil, iyi annenin ayağını gider öperim.
Kadınların evde yaptığı şeyler de kolay değil. Belki bir erkek işte aynı derece yorulmuyor da olabilir.

İyi de sorunun beğenmediğiniz yerlerini cevaplamamışsınız ki... İşsiz kalma olasılığını cevaplamak kolay çünkü geçici bir durum. Ama kalıcı olabilecek ihtimalleri görmezden gelmişsiniz. Ya anlaşamayıp ayrıldınız, ya sizi terkedip gitti, ya hastalandı çalışamaz hale geldi ya da vefat etti (Allah gecinden versin tabi) eşiniz diyelim, o zaman nasıl hayatınızı sürdürmeyi planlıyorsunuz?

Şimdi diyecek ki bizim kenarda şu kadar paramız var şu var bu var bir şey olmaz.Sizin sormak istediğiniz şeyi biliyorum ama limoncu anlamıyor onu ..

eee ben bosunamı biriki yapıyorum sekerim garanti olsun nolur nolmaz ayrıca esimden de kendime bagkur yaptırdım kayınpeder ciftci ordan ödüyoruz yani ailemde var olmasada kalıcak seyler var allaha sükür yani ne ditim sizde beni iyice yoldan bulalım mantar gibi yerden cık napıcan diysounjz

tabıkı veririm zaten isten cıkarsalar 15 bin gibi bi suan icin diyorum cıkıs parası alır o bitene kadar esim zaten kendine is bulur fabrıkadaskı isi baska esim meslek sahini zaten döseme ustası yani mesela kısın 1 hafta izin alıyo eger biyere gitmiyosak 3 gun sonra ben calısmadan durmama deyıp arkadaslrı orda calısıyo ve gunluk bı takım yanı koltuk takımı cıkarıyo varaklı falan oymalı getiriyo 100 lirayı elime veriyo
Peki bilmiyorum hayat bu ya her şey olur,boşandınız diyelim.Nafakada yok.yani eşinizin bi şekilde hayatınızdan çıktığını farz edin tek başınıza kimseden yardım almadan kendi yaşamınızı sürdürebilir misiniz? O zaman çalışır mısınız?

e iyi de bütün çalışmayan kadınlar da seninle bir değil be güzelim. senin maddi imkanın var ama olmayan ne yapsın? hani senin başına gelmez ya, bir kadın düşün babası iflas etti, kocası öldü kendisi de hiç çalışmamış bu kadın çaycılık, merdiven temizliği, tezgahtarlık gibi işler yapmak zorunda mı? evet zorunda.
işte bu yüzden eğitim ve meslek sahibi olmak önemlidir.
çalışıp da sömürülen kadın canına tak dediğinde boşanabilir, ama çalışmayıp da sömürülen kadının boşanma ihtimali çok daha düşüktür.
Oyy oyy işte bunu anlatmaya çalışıyoruz biz de ama herkes kendi hayatını örnek veriyor..Allah herkese daha çok versin,gördüğünden,alıştığından etmesin ama herkes bir değil işte..Okulu bitirdim,hemen başladım işe,bütün müşterilerim der ki ihtiyacın yok neden çalışıyorsun,insanları şu kafadan çıkartamadım hala..Zannediyorlar ki sadece paraya ihtiyacın olursa çalışılır..Ya hu neden çalışmayayım banane kocamın anasının parasından,banane babamın parasından..Hangi biri benim hayatımı garanti altına alabilir? Bugün var ama yarın olacak mı bakalım bir iflas etseler..Burda bunu anlatmaya çalışıyoruz,kocalarımız evde yatıyor,biz besliyoruz diye algılandı hayret ettim ya..Demek adamlar bir hasta olup çalışamasa kapının önüne atacaklar,git ayaklan erkeksin sen diye..Adam felç olmuş,eee kalk ayağa sen erkeksin olamazsın,bana bakacaksın ay gülme tuttu beni ya sinirlerimi bozdu bu konu:KK70:

ayrıca game of thorusn supernatural the walkıng dead the orınals the wampr diaries te var izlediklerim arasınd a.))

sömürülen kadınlarını görüyorzu calısıyo ama bosanamıyo toplum baskısı diyo ailesi sen şstedin biz verdik bosanma diye ama diger türlü olanın ailesi ille arkadasın oluyo ama meslegi olsada olmasada ailesinin yanınd apara gibi yasıyo birazda aileyle ilgli kızım meslek sahibi degil diye bosanıcak diye ben milleti düsünmem yani esimin kuznei bosandı eve kıza presnse gibi davrandılar tatilller götürdüler bosanma evlilik muhabbet kimseye yaptırmadılar etkilenmesin diye yani meslek sahibi olmayan kızlarınd acougunlu sansllı oluyo aileleri arkasınd aoldugu icin bosanma yapabilir
yok sizinle gerçekten anlaşamayacağız. kadının çalışmasıyla ailesinin desteğinin ne alakası var Allah aşkına, biz ailemiz arkamıza destek değil diye mi çalışıyoruz?ailesi evladını seviyordur, önce onu tutar, elalemin lafına bakmaz. bunun çalışmayla alakası yok.
ayrıca yanlış biliyorsunuz gelinliğinle çıktın kefeninle girersin diyen ailelerin çoğunluğu kızını ortaokuldan sonra okutmayan ailelerdir.
hayat sizin etrafınızdan ibaret değil benim etrafımda da çalışan hiçbir kadın kendini sömürtmüyor, aileleri de onlara çok düşkün ama ben çalışan kadın kendini sömürmez ailesi de çalışmayan kadının aksine onun arkasında durur demiyorum. çünkü hayat benim çevremden de ibaret değil.
sizin sorununuz kendi etrafınızda olup bitenleri hayatın gerçeği bellemişsiniz ama öyle değil.

eee ben bosunamı biriki yapıyorum sekerim garanti olsun nolur nolmaz ayrıca esimden de kendime bagkur yaptırdım kayınpeder ciftci ordan ödüyoruz yani ailemde var olmasada kalıcak seyler var allaha sükür yani ne ditim sizde beni iyice yoldan bulalım mantar gibi yerden cık napıcan diysounjz
Bunu cevaplamissiniz pardon ozur diliyorum.Ama hazira daglar dayanmaz ki canim,ya da tasima suyla degirmen donmez falan. Su an senin birey olarak tek basina maddi bi imkanin veya kendi kendine yetebilme ihtimalin yok malesef.

Peki bilmiyorum hayat bu ya her şey olur,boşandınız diyelim.Nafakada yok.yani eşinizin bi şekilde hayatınızdan çıktığını farz edin tek başınıza kimseden yardım almadan kendi yaşamınızı sürdürebilir misiniz? O zaman çalışır mısınız?
ben diyorum zaten mecbur kalsın tabi calıscan ama mcbur kalmadan calsımam ben

yok sizinle gerçekten anlaşamayacağız. kadının çalışmasıyla ailesinin desteğinin ne alakası var Allah aşkına, biz ailemiz arkamıza destek değil diye mi çalışıyoruz?ailesi evladını seviyordur, önce onu tutar, elalemin lafına bakmaz. bunun çalışmayla alakası yok.
ayrıca yanlış biliyorsunuz gelinliğinle çıktın kefeninle girersin diyen ailelerin çoğunluğu kızını ortaokuldan sonra okutmayan ailelerdir.
hayat sizin etrafınızdan ibaret değil benim etrafımda da çalışan hiçbir kadın kendini sömürtmüyor, aileleri de onlara çok düşkün ama ben çalışan kadın kendini sömürmez ailesi de çalışmayan kadının aksine onun arkasında durur demiyorum. çünkü hayat benim çevremden de ibaret değil.
sizin sorununuz kendi etrafınızda olup bitenleri hayatın gerçeği bellemişsiniz ama öyle değil.
ben sadece cevremden degil hayatta gördüklerimdede yazdım calısan kadınların hepsi degil ama nasıl calısmayanların sömürülüeni ailesi tutmayanı varsa calısıp ezilende var
tvde neler var burde neler var kız ögretmen yada bı tanesı avukattı ya kıza neler yapmısalr neler ee hanı bu calısıyodu bosasaya ailei arkaasınd adurmayan cok hatta bı tanesı bıze gelmıcende ayrı ev tutup o m olucan demıstı calısna avukat kızın annesı bunu söyleyen

ben sadece cevremden degil hayatta gördüklerimdede yazdım calısan kadınların hepsi degil ama nasıl calısmayanların sömürülüeni ailesi tutmayanı varsa calısıp ezilende var
tvde neler var burde neler var kız ögretmen yada bı tanesı avukattı ya kıza neler yapmısalr neler ee hanı bu calısıyodu bosasaya ailei arkaasınd adurmayan cok hatta bı tanesı bıze gelmıcende ayrı ev tutup o m olucan demıstı calısna avukat kızın annesı bunu söyleyen
Biraz da çalışmayıp ezilenlerden yaz limoncu,hiç mi görmedin onlardan.

Bunu cevaplamissiniz pardon ozur diliyorum.Ama hazira daglar dayanmaz ki canim,ya da tasima suyla degirmen donmez falan. Su an senin birey olarak tek basina maddi bi imkanin veya kendi kendine yetebilme ihtimalin yok malesef.
yokmu kız esimin asıl yok ben ondna daha zenginim bee :)) takılar benim suan biraz daha biriktirip kendi üstüme tabi arrsa almayı düsünüyorum bagkurum var ee ailemdede ev kalıcak eee yeter yanii esiminse askındna baska biseyi yok
sen ol yeter der bana bende par para para askım benimd erimd :))
o ben kazanırım senin yerine der

her calısan kendini ezdirmeme gibi bi lüksü yok diyorum yani calısan kadınların esleri önemli secimleri öenmli
ya bide bu isler kısmet yani kadın calısır cabalar ama esi kıymet bilmez bi and aharcar bide calısmaz ama esi pervanedir etrafında

Her çalışanın kendini ezdirmeme lüksü tabi ki var. Çünkü hayatını kazanıyor ve başkalarına muhtaç olmadan, başkasının sırtından geçinmeden yaşıyor. Bu durumda hala kendini ezdirenlerin kendi suçudur, yani imkansızlık değil yanlış kararlar ve düzeltmek de kendi elinde.

Sizin maddi durumunuz iyi olabilir, geleceğinizi bir şekilde garantiye almış olabilirsiniz ama bu genellenemez. İnsanlar yokluk içinde yaşıyor. Hayatını kazanamıyorsa da başkasına muhtaç. Bu kadar basit.

2015 yılında hala bunu tartıştığımıza inanamıyorum gerçekten... Bu nasıl bir bilinçsizlik.

ben diyorum zaten mecbur kalsın tabi calıscan ama mcbur kalmadan calsımam ben
Ama iste benim su an ihtiyacim var calisicam olayi yok ki malesef.Ihtiyaci olup calisamayan kac bin universite mezunu tecrubeli insan var. Is hayati her insanin az cok yasamasi ogrenmesi gereken bi olaydir diye dusunuyorum ben.Insana hayati kendi ayaklari uzerinde durmayi ogretir cunku.Dedigim gibi siz yanlis anlamayin ama aileniz,eşiniz,eşinizin ailesi,arkadaşlarınız şu bu olmadığında tek başınıza tamamen siz olarak kendi ayaklarınızın üstünde durmanız çok zor.

Back