Ne düşünmeliyim????

yesilimtraak

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2025
8
1
1
24
Merhaba hanımlar. Ben mi bu durumu abartıyorum. Ortada aslında bir şey yok mu bilmiyorum. Aklıma takılan konuyu anlatmak istiyor ve fikirlerinizi almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Eşim ailesine oldukça değer veren biri. Her anlamda. Bir durum olduğunda ve daha önce konusu geldiğinde. Bu yaştan sonra kavgaya gürültüye gerek yok. Yaşlılar deyip geçeceksin der durur. Ne olursa olsun yani bu şekilde düşünen biri. Asıl konuya geçeyim.

Eşimin bekar olduğu zamanlar. Eltimle kayınpederim bir konuda tartışmışlar. Eşim eltimi savunup babasıyla kavga etmiş. Ve babasını o dönemler konuşturmamış. İnanın konu hiç umrumda falan değildi. Çünkü beni ilgilendiren ve düşündüren tek şey eşimin davranışı. Bana söylediği şeyler ailesiyle tartışmaya girmemek falan filan. E o zaman sen neden önceki yıllar bunu yapmışsın ve bana anlatıyorsun? Yani ne düşüneceğimi bilemiyorum. Siz olsaydınız ne düşünürdünüz

Bunu eşinize hatirlattiniz mı bana dediginle yaptığın tutuyor mu diye, yaşlarda ilerlemiş ne bileyim belki fikri sonradan değişmiştir

Bu yaştan sonra kavgaya gürültüye gerek yok.

Eşiniz "bu yaştan sonra" diyerek durumu açıklamış zaten. Sorun nerede ? Geçmişteki hatalarından, davranışlarından insanlar ders alamaz mı ? Adam bekarken babasıyla tartıştı diye şimdi de mi tartışsın ?

Boş yere tartışma çıksın da tartışsın demiyorum zaten. Diyelim ki bir durum oldu haklı olsam bile umursamayacak gibi duruyor

Konu önemli değil demişsiniz ama , eltiyi savunduğuna göre eltinin haklı olduğu konu her neyse gayette önemli yani.

Siz şimdi eften püften herşeyde de beni savunsun derseniz olmaz , bir durum oldu mu ciddi anlamda sizi savunması gereken?

Yoksa bu yaştan sonra gerçekten kavga gürültüye de gerek yok yani doğru söylemiş.

Boş yere tartışma çıksın da tartışsın demiyorum zaten. Diyelim ki bir durum oldu haklı olsam bile umursamayacak gibi duruyor
Ortada yaşanmış bir olay yok. Asıl sorun ettiğiniz: eşinizin bekarken abisinin eşi için babasıyla tartışmış olması ve sizin için tartışmama ihtimali.

Normal şartlarda insanlar büyüdükçe hatalarından ders alırlar. Olaylara yaklaşımları da değişebilir.

Bir olay olursa diye beklemek yerine, bir olay olmaması için tarafların birbirine karşı özenli davranması daha doğru değil mi ?

Bunu ben kabul etmezdim. Mesela benim de eltim var küfür de etse baş tacı ben ağzımı bozmadan gerçekleri söylesem en kötüsü ilan ediliyorum o yüzden artık dilimi tutmayı ufak ufak ikilemeyi öğrendim :) madem eşin zamanında elin kızını savunmuş namusunu neden savunmuyomuş sor bakalım.

Yaşanmış olay var. O yüzden eşim artık gerek yok tartışmaya diyor. Yaşlı başlılar diyor. Ben tartışma taraftarı bile değilim. Ama haklı olduğum zaman da hakkım savunulmaysacaksa. Ben değersiz olduğumu hissederim. Anlatmak istediğim buydu

Eee diyelim ki haklı olduğu konu, bu sadece eltim değil başkası da olabilir. Benimle ilgili bir durum olduğunda haklıysam veya beni üzen bir durumsa hakkım savunulmayacak ve yaşlılar deyip geçilecek mi. Bana gelince mi böyle sadece.

Ben de böyle düşünüyorum evet

Hayır, şu anda yaşanmış bir olay yok. Siz geçmiş yıllarda yaşanmış bir olay üzerinden sorun yaratmaya çalışıyorsunuz.

Abisinin karısını babasına savunup babasını susturuyorsa

Sizin içinde saygısızlık yaptıkları zaman herkesi susturmalı ..

.onlarda madem yaşlandık colugu çocuğu huzursuz etmeyelim die düşünsünler o zaman onlara da böyle söylesin…
Bir durum olduğunda ve daha önce konusu geldiğinde. Bu yaştan sonra kavgaya gürültüye gerek yok. Yaşlılar deyip geçeceksin der durur. Ne olursa olsun yani bu şekilde düşünen biri.
Size saygısızlık yapıkdıktan sonra ne olursa olsun die kapsayarak olayın üstüne de eşinizin aman yaşlıdır diyip yutmanızı beklemesi yanlış . Olayın üstüne dediğinize göre bişeyler yaşanmış , çözümü bu olmamalı susup oturmak

Bence eltinizi babasına karşı koruması sizi düşündürtmüş yoksa başkası için bunu yapsa bence takılmazdınız. Ama olgunlaşmıştır kavgaya gerek olmadığını düşünüyordur şimdi. Ben olsam takılmazdım ama niyeyse sizin içinizde başka kuşkular var gibi hissettim.

Belki daha sonrasında farklı olaylar yaşanmıştır ve fikrini değiştirmiştir. Tatlı bir dille gidip eşinize sorabilirsiniz. Ama suçlayıcı bir dil kullanırsanız buradaki eşimle kavga ettik sorularından birine aday olursunuz hatırlatayım dedim

Valla ne yalan söylüyüm dediğiniz doğru. Başkası olsaydı da aynı şeyi düşünürdüm ama. Sonuçta herkes bir yana ben bir hiç miyim onun yanında? Sorun beni değersiz hissettirmesi. Geçiştirilecek bir insan değilim ben

Ben de aynen böyle düşünüyorum. Sadece bana gelince mi bu düşünceye sahip oluyor. Ve nedeni ne yani. Gerçekten kendimi değersiz hissediyorum ve kendisinden soğumaya başladım

Kaç yıllık evlisiniz? Geçen seneden bahsetmiyorsanız eşinizin yıllar içinde değiştiğini ve geliştiğini gösteren bir durum olarak değerlendiririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…