Ne diyeceğimi Bilmiyorum Evliliğime Nazar mi Deydi :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Size göre böyledir bize göre de böyle değildir siz kimsenin hayattan eşinden beklentilerini yargılayamazsnz. Ve hayat genel geçer kurallara gore ilerlemez sizin bu kurallariniz ancak sizi bağlar başka kimseyi degil

Gerekirse 10 kere bosanir 10 kere evlenir sizi neden ilgilendirir ki bu?

senin simdi bogazini sıkar atarım bi kenara yeter lan ettigin felan diyo

Böyle bir cümle kuran biriyle aynı masaya oturmam, bırakın evlenmeyi.

Herkesin standartlarını kendi standartlarınız ya da kendi çevreniz, mahalleniz gibi düşünmeyiniz.

Konu sahibine dövmüyor öp de başına koy yazan kadınlara da söyleyecek bir şey bulamıyorum. Dövenler de evlendiği saniye dövmüyor herhalde, bir gün böyle tehdit ediyor (ki üsluptan niyet de belli karakter de) ertesi gün dövüyor, 1 yıl sonra öldürüyor.

Görünce yolumuzu çevirdiğimiz kırolarla evlenmek bir tercihtir, ancak konu sahibi madem halinizden memnunsunuz ve kocanızı allayan ballayan mesajları beğeneceksiniz, konuyu açmasaydınız. Zaten sorun değil sonuçta, ''erkek o.'' geniş düşünemez ama küfredebilir, hakaret edebilir. Çocuğunuza yumruk sıkıp tehdit edebilir. Niye konu açtınız o halde?

Bakin ayni adam benim icin tabiki hakli degil. Ben yanlis anlasildim. Aslinda böyle anlasamayan hep küfürü yiyip dayagi yiyip razi olan bunlari savunan insan hic degilim. Hatta bak bu sene torunu olacak annem bile yillarca babamdan siddet gördüğü icin daha bu sene ayrildi ve ben hep destekledim annemi. Bizim dün yasanan tartismamiz aslinda o kadar büyük bisey degildi. Her zaman şaka da olsa biz esimle birbirimize deriz seni daga kaldirip orda yakicam felan diye hatta esim dalga gecer korkutmaya calisir beni ben de söylerim ayni seyleri ama asla ciddi olmadik. Kinu sahibine destek olmak istedim sadece. Bu kadin mecbur simdi bi süre daha bekleyip esini ölcüp tarticak öyle degil mi. Mecbur yani biz yapma desek de o öyle yapicak çünkü esini seviyo bizim söylememizle ha deyince birakamaz esini. Ben sadece o bekleyecegi sürede biraz daha alttan alsin biraz skain olsun hani mantikli düsünsün bütün evliliklerin dört dörtlük olmadiklarini düsünüp bi de hamis halinde bunalima girmesin diye böyle konustum. Sürekli bi kavga cabasinda olmasaydiniz bunu anlardiniz zaten

Baştan sona bütün yorumları okudumda erkekleri bu hala şiddete eğimli hale getiren bazı bayanlarımızmış malesef yani taviz tavizi doğuruyor resmen,Kocam kolumu kırdı aman olsun diğer kolum sağlam nasılsa diyecekler nerdeyse...Konu sahibi bebeğinin ve senin iyi olmana sevindim inşallah sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın yavrunu yinede sen her ihtimale karşı tedbirli ol.Çünkü herşey bir anlık cinnetle olur.

Konuyu ben acmadim bu bir ikincisi ben kadinin kocasinin yaptiklarini dogrulamadim sadece biraz daha sakin olsun mantikli düsünsün her evliligin dört dörtlük olmadigini düşünerek karar versin biseylere diye böyle konustum hamile o en duygusal zamanlarinda biraz olsun destek alsin en azindan siz bu konuyu acan kadina aman o ne bicim koca hemen ayril tedavi ettir onu birak onu derseniz kacip gelmis evlenmis kizcagiz ailesiyle görüşmüyo karninda cocugu tekme attgiina göre en az 5 aylik intihar eder o halinde eger sizi dinlerse. Ben de söyledim evdegi tüfegi yok et belli ki esine kötü seyler cagristiriyicagristiriyo dedim biraz alttan al dedim dertlerini paylasmaya calis belli ki bunalmis dedim konusmaya anlasmaya calis onunla dedim aman erkek ona kolay nasilsa deyip gecme dedim bi süre daha bekle ölc tart düşün sonra ver kararini hamilesin dedimbunlari konusmamin yanlis oldugunu söyleyin haksizsin deyin 5. Katta oturuyorum su pencereden kendimi atmazsam benden adisi yok hadi haksizsin deyin bana !!!

Kadin ne yapmis da alttan alacak? Çöpü cikar dediği için ayaklarına mi kapanmaliydi? Maddiyat kotuyse de çocuk yaparken düşünecekti çok isteyip sonra karni burnunda kadina tehditler küfürler savrulamaz. Kadin bugün bunu alttan alir yarin başka şeyleri alttan almak zorunda kalir.

Sekil vermekten bahsediyordunuz. Alin size sekil vermek...buz gibi duracak gerekirse psikologa götürecek ki karaktersiz olduğu surece bu kadin beni istemez dedirtip aklini basina devsirtecek adamin.

Sekil vermek susmakla olsaydi anneniz bu kadar sene tahammullerinin sonucu bosanmakla almaz mum gibi kocaya sahip olurdu ama olamamis demek ki susmak yeterli değilmis.

Sizin iliskiniz sizi alakadar eder ama hakaret tehdit duymaktan mutsuz kadina "bosver ya ne olacak" demek çok trajik.

haddinden az asagılandıgı hali kabul edilir mi oluyor yani?

nasıl bir hayat yasıyorsanız yasayın, bosanmayın ayrılmayın, bogazınız sıkılma tehdidi karsısdına dudak büzün, sert erkekim diyip daha bir sevin hatta, gercekten siz dert etmiyorsanız bana hic dert degil.
fakat o evde yetisen/yetisecek cocuk icin uzuluyorum, bu yuzden konusuyorum.
burada bir insan hayatının degerli oldugunu soyleyenlere özetle "evlilikler yıkılmamalı" seklinde verdiginiz cevabın maalesef hicbir karsılıgı yok.

evet, eger herkesin kocası bogazına yapısma, av tufegiyle vurma, hamile bir kadını yumruklayarak bebegi öldürme tehditleri savuruyorsa herkes de bosansın.
bir psikopatla aynı evi paylasmanın bir insana kazandıracagı ne olabilir ki?
kisi bundan zevk de alıyor olabilir ancak cocukların maalesef o ortamı terketme, degerlendirme ve secme sansı olmuyor...
kendi eziyetinize onları da ortak etmenin neresini kabul edilebilir goruyor ve savunuyorsunuz anlamıyorum.

Zaten konu sahibine yazdım son yazdıklarımı.

Hanımefendi ikimiz de 5.kattan atlamayacağınızı biliyoruz, o sebeple kusura bakmayın, haksızsınız.

Alttan almak ne demektir? Ölümle ve bebeğini öldürmekle tehdit edilen bir kadın alttan alırsa onda gurur namına bir şey kalır mı? Ben böyle bir annem olsun istemem mesela, sizi bilemem.

Konu sahibinin de intihar edeceği falan yok, kocasının tedavi olması da gayet mantıklı bir öneri. Neden kocanı öldür demişler gibi tepki veriyorsunuz anlamak mümkün değil. Adam hasta, tedavi olsun işte. Ne var bunda?

Konu sahibi arkadasim anliyorum ben seni dedigim gibi az bi bekle ölc tart sonra karar verirsin ha ayni hareketleri görürsen de tekrar hic cekinme git konus annenlerle sagligindan cocugundan önemli degil yine ayril o zaman zaten ama biraz bekle derim ben su durumda dedigim gibi konusmaya yükünü hafifletmeye calis biraz öyle dene bakalim benim esim bir dedigimi iki etmez bizim de evliligimiz size benziyo biraz insallah seninki de cabuk doner eski haline allah yardimcin olsun. Ha burada 3 - 5 dengesiz bi araya gelmis aman bosan aman ondan koca olmaz aman onu hastaneye yatir diyolar dinlersen delirirsin dedigimi yap sen sakin ol kimseye uyma bi süre düşün bekle sadece Allah 'a emanet ..

İsinize gelmeyince 3 5 dengesiz mi olunuyor?

Hakaret etmek yasak bu forumda sizin evde normal olabilir ama her yer eviniz değil herkes de kocaniz değil.

Adam da hemen geberiyo zaten ben deliyim beni götürüp hastaneye yatirsinlar diye kendini yirtiyo Allah' im ya neyse ya asil sizin gibilere kocanizin konu sahibine davrandigini gibi davranip sonunuzu görmek lazim da iste kime niyet kime kismet ben devre ayak uydurmaya calisip dinin kurallarini görmezden gelip aslinda cahaletin en dibinde olan insanlarla aşık atmam bu da son mesajim hadi selametle

Ne düşünürseniz düşünün de "dengesiz" deme hakkını nereden alıyorsunuz?

Isim de kullanmadım şahsi olarak da söylemedim bu kelimeyi ortaya attım niye bu kadar çok alındınız anlamadım :)

Ahhh kuzum ah..bende senin yaşında evlendim.hemde çokkkkk severek ve sevilerek..sonra hayatın yükü bindi omuzlarıma ..eşimin ailesi hiç olmadı..ne doğumumda ne de mutsuzluklarımda..sürekli sorun ysşamaya başladık..kızımı tam ,11yıl görmediler.ben ne sayıldım ne sevildim onlar tarafından..ailem maddi manevi hep yanımda şükürler olsun..onada öyleler ..ve şimdi bana hep hak veren adam onca yıl sonra bir kere geldiler diye onca şeyi unutuverdi..kızını ve beni hiçe sayıp onları arkalamaya başladı...ne oldu yani..ben hayatım boyunca bir adam taşıdım sırtımda..ama şimdi omuzlarım çokkk ağrıyor..onca haksızlığa boyun eğen bir eşe karşı sevgim adım adım bitiyor...oysa hiçbir mücadelesi olmaksızın ailesiyle hayatına devam ediyor...bense çocukluğumu .gençliğimi harcadığıma yanıyorum şimdi...sana tavsiyem bu adama asla güvenme..sinirlede olsa yapılmayacakları yapmış...allah yardımcın olsun...

Diyecek mantikli lafı kalmayanlarin başvurduğu klasik yöntemlerden biri iste...diğeri de şiddet oluyor genelde:)
Yine kendimi Honolululu gibi hissettim.
Olması gerekeni anlamak ne kadar zor olabilir ki.
Bu hayatta alttan alalım idare edelim ikinci hayatta kıvama gelmiş olur artık evcil öküz.
Cidden tutuldu aklım. Bu başlığa yazanların dalga geçiyor olmasını çok istedim inan ki.

ailenizi tanisam onlari arar sizi teslim ederdim. Acikcasi durumunuz endise verici. umarim bigün 3. sayfa haberi olmazsiniz.

Yasimiz daha genc sen tecrübelisin belli. Bizim yaslarimizda ileriyi görüp karar vermek o kadar zor ki.. insanin basina ne gelecegi hic belli olmuyor .. allah senin de yardimcin olsun konu sahibiyle birlikte nasil kötü hissediyorsundur kim bilir merak ettigim sonra naptin peki ? Simdi ne karar verdin napiyosun mesela ?

Hanımefendi konuyu dine çekmek de yasak. Hayır çekecekseniz de sınıfta kalırsınız çünkü kadınların şiddet görmelerini diliyorsunuz bu mesajınızda.

Kabul etmek istemiyorsunuz biliyorum da, sizin kocanız gibi ölüp biten adamlar karılarına hakaret falan etmiyorlar. Evlilikten vazgeçemiyorsunuz diye herkese hakaret etmeyi bırakın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…