Ne dersınz?

Bır de aldığı o evde kendımı çok hak sahıbı goremedım. Evt benım de katkım oldu altın ve aylık elden nakıtlerle ama buyuk kısmını oluşturmuyor. Ailesının daha çol katkısı var. Bu yuzden ben kendı adıma olsun ıstıyorum benı desteklemeyınce de zoruma gıdıyor. Ben her ay hala verıyorum ona.

Esinizin yasal hakki tabiiki olacak ama evden faydalanamayacak. Kiraya verip gelir saglayamayacak, satip daha iyisini alamayacak. Bir nevi ölü yatirim. Ailenizin tarlalari olmasaydi ev almaniza daha sicak bakardim ancak ailenizin su an ev alacak imkani var. Bizde altinlari kasaya koymustuk evler gercekten güvenli degil ve kasamiz müşterek yani ikimizde erisebiliyoruz. Kalan parayi nasil yatirim yapacağımıza karar veremedik yari yariya bolustuk. Ben kur korumali yaptim esim baska birsey yapti. Bence birikimlere erişim ortak olmali

Evt o da zaten ölü yatırım olarak bakıyor. Evt ortak hesap olmalı. Ama şu da var benım bu talebım nıye onemlı degıl. Ben ailemın kırada oturdun ıstemıyorum çunku çok çektıler. Ev alsam bıle ben eşime nakıt destegınde yıne devam edecektım.

Madem bu kadar ayri gayrisiniz ne diye maasinizi, altinlarinizi veriyorsunuz anlamadim ben.
Eşsiniz siz, ev aldik bile diyemiyorsunuz ev aldi diyip kendinizde hak gormuyorsunuz, kendinize ayri ev almaya calisiyorsunuz filan bu ne garip bir ilişki, olmamiş bu evlilik.

E ailenizin tarlası varmış. Onlar çok istese satıp ev alırlar zaten. Eşiniz evin geçimi+birikim için ortaya maaşının tamamını, siz dörtte birini koyunca destek mi oluyor bu?

Yeni ev almak istediğinizde kredi ödemeleriniz için maaşınızın büyük bir bölümü gidecek mi? Siz kendi düşünceniz açısından anne babanızı rahat ettirmek istiyorsunuzdur, eşiniz de kredi ödemeleri ailenizi zorlayacağı ve kira almayacağı bir yatırım olacağı için karşı çıkıyordur. İkiniz de haklısınız ama önemli olan burada eve giren paranın ne kadar olduğu. Paralarınızı bu denli ayırmanız senin benim demeniz garip geldi. Belki eşiniz ilk evliliğinden bu tür bir konuda sorun yaşamıştır. Ya da siz çekiniyorsunuzdur.

Yani memleketinizden ailenizin oturması için ev almıyor diye mi boşanacaksınız?Çok mantıksız geldi bu yaklaşımınız.
Boşanma degıl de yanı boyle saçma bır boşlugun içine gırmiş gıbı hıssedıyorum. Yazımda belırtmştım. Annemın daha ıyı koşulda yaşaması gerekıyor. Olmayınca da ben burada vıcdanen ve bırçok konuda rahat edemıyorum. Mesela çocugu beraber alınan mulkde hak sahıbı olcak. Ben boyle bır talep de bulunca haksızlıkmı yapmış oluyorum dıyorum kendımce? Yanı boyle bır hakkım olamaz mı? Dıyorum.

Esiniz belki sorumsuz babaniza ev almak istemiyor. Sorumsuz davranan insanlara benim de tahamülüm yok. Anneniz rahatsiz gecmis olsun. Ama esiniz bundan dolayi da istemiyordur.

E ailenizin tarlası varmış. Onlar çok istese satıp ev alırlar zaten. Eşiniz evin geçimi+birikim için ortaya maaşının tamamını, siz dörtte birini koyunca destek mi oluyor bu?
Nakıt ve gıda harcamaları benden. Tarlalar da degerını vermıyorlar para etmıyor yanı.

Siz neden maasinizi esinize veriyorsunuz anlamadim ben.
Kari koca değil bankaci ve musteri gibi görünüyorsunuz buradan bakinca kusura bakmayin benzetme icin ama...

Ben aslında çocuktan bahsedince miras olayına takıldığınızı anladım. Ancak çocuk zaten babanın payı üzerinde hak sahibi. Bu kadar derin düşünmeyin. Böyle düşündükçe birşey yapmazsınız. Peki siz evi anne babanız üzerine mi yapmaya çalışıyorsunuz? Tam anlamadım.

Esiniz belki sorumsuz babaniza ev almak istemiyor. Sorumsuz davranan insanlara benim de tahamülüm yok. Anneniz rahatsiz gecmis olsun. Ama esiniz bundan dolayi da istemiyordur.
Tsk ederım sagolun. eşim sorumluluk sahıbı biridir ama Başka yerden alınırsa degerlenır ama oradan alınırsa ölü yatırım dıyor. Ama benim oraya gıttığımde kapısını açacagım bır evım olsun istıyorum. Evt o evın eşime bır getırısı pek olmıcak. Ama benim bunu ısrarla istiyor olmam yanlış mı? En çok annem için istiyorum.

anladigim kadariyla ailenize ev alacaksiniz.

ben evlilikte insanin genis ailesi icin yatirim yapmasini dogru bulmuyorum. o para cekirdek ailenin ve cocuklarin. iki taraf da gonullu olursa, belki olabilir, ama onun bile bence buyuk miktarlarda olmamasi gerek..

Siz neden maasinizi esinize veriyorsunuz anlamadim ben.
Kari koca değil bankaci ve musteri gibi görünüyorsunuz buradan bakinca kusura bakmayin benzetme icin ama...
O zaman şöyle oluyor. Evde tatsızlık çıkıyor yanı evı döndüren masrafları çeken o olcak benım aldıgım bana kalacak haksızlık gıbı olur o zaman da. Zaten o da bırıktırıp ıyı yerlere yatırım yapalım dıyor. Ama benım de boyle bır talebım oldu işde.

Ailenizin durumu olmaz anlarım ama tarlalarınız varsa eşiniz haklı geldi bana. Siz böyle bir durumda kayınvalidenize ev almak ister miydiniz? Üstelik ev fiyatları almış başını gidiyorken…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…