- Konu Sahibi bilgililgili
canım ilgi çekici gerçekten ben de alayım bari merka ettim kitabı
kesinlikel almalisin canim,pisman olmassin :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım ilgi çekici gerçekten ben de alayım bari merka ettim kitabı
canim ayrica gecen haftaki karin agirsinin bu yüzden olduguna kanaat getirdim bana kirmizi et zararlyimis ve ben 5 gün boyunca yedim ve demekki migdewm iflas etti :S
olabilir canım dukan.da bol bol et yediğin için olabilir
ayrica hayatimda yeni kararlar almis bulunmaktayim ,ilk önce ise taze süt almakla basliyorum burdaki ciftliklerden,uzak oldugu icin buzlukda stokliycam sonra ondan bi güzel yogurt mayaliyorum sonra peynir yapiyorum,sonra evde neyi kendim yapabiliyosam elimden geldigince kendim yapicam ins,artik hazir gida olayina minmuma hatta hice indirmek istiyorum cahidenin blogunu geziyorum kac gündür beynim sulandi ama cok sey ögrendim hatta akillilik edip bu yaz recelimi ablama,tursumu anneme yaptiricam,salcamida teyzeme yaptiricaktim ama onun basi kalabalik o yüzden is basa düstü hahah sonra yazin domatesdi fasulyeydi meyvesiydi bi güzel buzlugu doldurup kisin mevsim disi bisey almiycam ins.iste böyle canim kac gündpr okumaktan beynim sulandi ama degdi hatta suan görümcem trde annemden yogurt mayasi ablamdanda peynir mayasi istedim haha bakalim Allahim yardimcim olsun ins..
canim bu karari almamdaki en büyük etken haram yiyeceklerden mümkün oldugunca kacmak icin sonucta hazir aldigimiz seylerin iicnde ne kadarda olsa hep süpheli seyler mevcut ,sagligimza ettigi etkilerde cabasi,zaten Allahin yasakladigi hic birsey bosuna degil..Allahim onun rizasini gözetmek isteyene yardime diyor ben bunu yasadim ve gördüm o yüzden tereddütüm yok,Rabbim yanimda biliyorum..
kitaba gelince canim henüz kitabi bitirmedim sadece basini biraz okudum ama elime bi mifrofon alip avaz avaz bagirmak istiyorum herkese bu kitabi okuyun diye ,sadece diyet icin degil herkesin okumasi gereken bir kitapo oldugnu düsünüyorum yazar,bütün hastaliklarin beslememmeizden kaynaklandigini söylüyor ve bunu ayet hadis ve sünnetlerle destekliyorki cokda dogru söylüyor özellikle su sözünüü okuduktan sonra insanin bir durup düsünmesi gerekiyor:
vücudumuzun savunma sistemini anlattiktan sonra diyorki yazar“
simdi tekrar sorarim:Bize ve bu dünyadaki hayatimizi rahat icinde gecirmeemiz icin var edilmis vücudumuza bu kadar ehemmiyet gösteren bir Yaratici neden bizi hasta etmek istesin?
yasemin cahideyi bende takip ediyorum,çok faydalandım gerçekten.
ben zaten oğlum doğduğundan beri başlamıştım böle kararlara acaip faydasını gördüm,ekmeğimi eimde yapıyorum nerdeyse 1 yıldır,yoğurdumu da öle.peynir memleketten geliyo biterse hazır alıom arada.tereyağ da memleketten istiyorum.sizin orda da illaki vardır organik satan.hazır hiçbirşeyi vücuda sokmamak mümkün olduğunca,hem çocuklarımız için hemde kendimiz için. Allaha şükür mesela eşim beyaz şekeri nerdeyse tamamen bıraktı ara talılarda kullansamda(gerçi pekmezi tercih ediyom genelde),bu kış hasta olmadı,geçen seneye kadar her kış 3-4 kez ağır grip-nezle fln olurdu.doğal beslendikçe bağışıklığımız güçleniyo.
bilgilgilii(adın neydi seninn yaa:)
canım sende hamişsin güzel beslen bebeğin için doğallıktan şaşma,biliyosundur zaten de nekadar doğal yaşam okadar az hastalık:)
yasemin kitabı araştırıcam merak ettimm...
yasemin cahideyi bende takip ediyorum,çok faydalandım gerçekten.
ben zaten oğlum doğduğundan beri başlamıştım böle kararlara acaip faydasını gördüm,ekmeğimi eimde yapıyorum nerdeyse 1 yıldır,yoğurdumu da öle.peynir memleketten geliyo biterse hazır alıom arada.tereyağ da memleketten istiyorum.sizin orda da illaki vardır organik satan.hazır hiçbirşeyi vücuda sokmamak mümkün olduğunca,hem çocuklarımız için hemde kendimiz için. Allaha şükür mesela eşim beyaz şekeri nerdeyse tamamen bıraktı ara talılarda kullansamda(gerçi pekmezi tercih ediyom genelde),bu kış hasta olmadı,geçen seneye kadar her kış 3-4 kez ağır grip-nezle fln olurdu.doğal beslendikçe bağışıklığımız güçleniyo.
bilgilgilii(adın neydi seninn yaa:)
canım sende hamişsin güzel beslen bebeğin için doğallıktan şaşma,biliyosundur zaten de nekadar doğal yaşam okadar az hastalık:)
yasemin kitabı araştırıcam merak ettimm...
evet canım kızım olacak inşallah, pek alışamadım bu fikre ama böyle işte. çok farklı bir durumdayım nidahçım, eşim devamlı netten araştırıp normal senin durumun falan diyor ama ben çok üzülüyorum. çünkü hiç mutlu değilim, temmuz anneleri topiğine bakıyorum, herkes o kadar heyecanlı mutlu ki, okudukça kendimi daha da kötü hissediyorum.
canim sen beklenmedik bi anda hamile kaldin,hazir hissetmemen cok normal ama olurda cocuk dogduktan sonrada devam ederse bi doktora görünmende fayda olur annelik depresyonu var bilikyosun
inşallah doğduktan sonra olmaz canım doğsa da görsem bakalım ne olacak :)
evet canım kızım olacak inşallah, pek alışamadım bu fikre ama böyle işte. çok farklı bir durumdayım nidahçım, eşim devamlı netten araştırıp normal senin durumun falan diyor ama ben çok üzülüyorum. çünkü hiç mutlu değilim, temmuz anneleri topiğine bakıyorum, herkes o kadar heyecanlı mutlu ki, okudukça kendimi daha da kötü hissediyorum.
benimki de plansız beklenmedik bi anda oldu ilk 2-3 ay şokta gezdim,sonra ultrasonda gördükçe alıştım:)ve ilk tekmeleri atınca mest oldum:)
yalnız yaseminin dediği lohusalık depresyonuysa o ik bir ay ,lohusa döneminde durup durup ağladım herşeye.çok kötü günlerdi.zor alıştım anneliğe.ve şimdi ; her sn şükretsem yine az..:) muzzaam bişimiş annelik...sağlıkla kauşursun kızına inş canım.
ve güzel beslen kızın ve kendin için.ceviz ye,hurma ye,bol yeşillik ye,yoğurt ye..:) abur cubur çooooook nadir girsin midene:)
canım benim kardeşim askerden geldi de o yüzden anneme gittim. sen nasılsın neler yapıyorsun?
bebiş de iyi yerinde mutlu gözüküyor, adını "aden" düşünüyoruz canım, fikrimizde bir değişiklik olmazsa şimdilik düşüncemiz bu yönde
gözünüz aydin canim sag saglim gelmis kardesin,
aden degisik bi isim Allah adiyla yasamayi nasip etsin ins..bende iyiyim ayni bi degisiklik yok,yuvarlanip gidiyom iste
çocuklar başladı mı canım, yuvarlanma kızzz dicem ama anladım ben sen beni bekliyorsun az dayan 4 ay sonra yanındayım
yok canim haftaya carsam ba basliycak Allahin izniyle ins,bakalim bekliyorum iste iyce zivanadan cikti aksama kadar ari gibi vizir vizir agzi kapanmiyo deli ediyo beni ya sabirrrrrrr