Nazar'a karşı ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sedalein

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
5.035
4.403
248
merhabalar,,,

2 yaşında kızım var.. her bebek çok tatlı her bebek çok güzel.. kızım ayrıcalıklı değil o da her bebek gibi.. ama sanki sürekli nazara geliyor sanki kötüyü çekiyoruz anne kız sürekli..
o kadar fazla şey yaşadıkki son zamanlarda doktoru bile "nazar" diyeceğim artık dedi.. çok yorulduk.. kızım perişan oldu artık..
allaha şükür ciddi bir sağlık sorunumuz yok ama sürekli dönem dönem üstüste sorunlar yaşıyoruz.. biri bitmeden diğeri başlıyor..
her bayram her d.günü her gezme vs sonrası bir sorun çıkıyor.. ne zaman biri kızıma iyi birşeyler söylese ardından bişey oluyor..
inanın paranoyaklık değil o kadar çok oldu ki artık "nazar" demek zorunda hissediyorum..
nazar mı kısmet mi şanssızlık mı kader mi normal mi vs artık kafam karıştı..
dua okumak istiyorum, birşey yapmak istiyorum.. anne olarak elimden geleni tıbben yapıyorum ama sanırım başka bir eksiğim var..
bazen öyle bir noktaya geliyorum ki "ben bir yanlış yaptım da çocuğum mu çekiyor" diyorum
bu konularda bilgim çok az.. internetten araştırdım daha da aklım karıştı.. bilen bir büyüğüm de yok çevremde..
nazar için hangi ayet dua okunmalı.. neler yapmalıyım..
bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim..

allah herkesin evladına sağlık afiyet versin..

canım öncelikle inşallah yoluna koyarsın her şeyi.
ilk başta kızına iyi şeyler söyleyenlere aman maşallah deyin de.
nazar duası vardır nazar duası okuyabilirsin
ayrıyetten ayetel kürsi fatiha ihlas suresini oku

Hergun ayetel kursi nas felak okuyun cocugun uzerine iyi gelicektir
Cok gecmis olsun

teşekkür ederim cevabınız için..

"maşallah" diyen o kadar az ki.. haklısınız..

nazar duası sanırım birden fazla var hepsini okumalıyım..

Ayetel Kürsi, Nas, Felak, İhlas, Fatiha... Bu surelerin nazara iyi geldiğini biliyorum. Dışarı çıkarken, eve biri geldiğinde, ya da kızınızı biri gördüğünde, vs.. hatta aklınıza geldikçe okuyun. Ben de buradan kızınızı düşünerek Ayetel Kürsi okudum konuyu görünce. :) Bana iyi geliyor, size de iyi gelir umarım. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:

Disari cikmadan once 7ser kere ayetel kursi felak nas fatiha okuyun bebeginize ve kendinize.dualar size kalkan olur Allahin izniyle.ama dedigim gibi gunluk olarak hep okuyun ama bir topluluga gireceginiz zaman ekstradanokuyup oyle cikin.bebekler savunmasiz olur masallahda demiyolarmis

Cnm felak ve nas sureleri nazar ve büyü için inmiştir. Peygamberimize büyü yapıldığında, yatağa düşürdüğünde bu sureler inmiştir. Peygamberimiz (s.a.v) nas ve felak surelerını avucuna okuyup üfleyip baştan aşağı btn vücuduna sürerek şifa bulmuş. Nas felak ve ayetel kürsiyi okuyup avucuna üfleyip bebeğini sıvazlayabılırsın baştan aşağı. Bu 3 dua koruyucu dualardır. Rabbim şifa versin, kem gözlerden korusun inşallah bebeğinizi.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

sedacım ben dua ediyorum..öyle bir alışkanlığın varmı bilmiyorum..nas ve felak sureleri,ayetel kürsi okuyabilirsin..ama el açıp gönlünden geçenleri söyleyerek dua edebilirsin..

bazı bebeklerin nazara karşı daha hassas olduğunu söylmişti bize bir hoca. benim kardeşimde çok çeker nazarı. sürekli hastalanır. annem nazar duası ayetel kürsi felak nas ne varsa okur sürekli. üzerine nazar duası da asın bence. kolyeleri de var onların. ve mümkün olduğunca insanlardan uzak tutun yoksa işiniz zor gerçekten kardeşimden biliyorum. ha bir de sevenlre maşallah deyin nazar değiyor deyin bence. severken nefisleri çekiyor olur olmaz. en çok anne babanın nazarı değer diye duymuştum hatta ne kadar doğrudur bilemem:)

Arkadaşlar da yazmış nas ve felak özellikle sonra da bildiğiniz duaları okuyun bir de çok düşünmemeye çalışın. Yani her dışarı çıktığınızda bıgün ne olacak diyip korkarak olumsuzluğu baştan yaratmayın. Geçmiş olsun diyelim de geçsin gitsin kötülükler şansızlıklar ☺️

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Aminnn..

Valla canim ben nazara inanirim.
benim bir komsum var yeni tanistik. kendi oglu zayif benim oglan ona gore kilolu diye, gozleriyle yedi cocugumu resmen.
o gun onlardan sonra eve geldik, yavrum sabaha kadar kivrandi yatakta, isemeyen cocuk yataga isedi, midem de midem diye kivrandi.
sanci vardi cocukta sabaha kadar.
yine bu arkadas kendisinde bulasik makinesi yok, bende var diye.. "ay benim makinem yok, senin var, ohh sefasini suruyorsun, ben kullanamiyorum" diye diye en sonunda makinemi bozdu kem gozleriyle. durup dururken kac yillik makinem calismadi, yikamadi bulasiklari. oysa makinede bir ariza yoktu.
ve yine en son yine bu arkadas, buyuk oglumu gozune kestirdi, "ay senin bu oglunun boyu ne uzun, beni gecmis, yakinda ben bunun yaninda cuce kalirim" dedi aksamina hop eve gelirken arabamdan indik, cocugumun 2 parmagida arabada SIKISTI. suan kan toplamis vaziyette..
ben soktayim tabi..

Tabi ne yaptim kadinin yuzune vurdum hepsini. senin gozun degiyor bize dedim.
bu kadar sey ust uste nedir bu ya dedim. masallah demesini bilmiyorsun dedim.
resmen kem goz var sende dedim. ve sonuc: Gorusmuyorum kendisi ile.. kusuruma bakmasin.

(birkerede onlarla birlikte iki aile piknige gitmistik, cocugumunu yediklerini sayiyorlar kari koca 5dk sonra oglum yere bir dustu kol bacak kan icinde kaldi)
aman benden bizden uzak olsunlar!!!

bol bol felak, nas sureleri oku canim. Rabbim cumlemizi kem gozlu,kiskanc,fesat insanlarin serrinden korusun dilerim.. ozelliklede cocuklarimizi insallah.

Son düzenleme:
Bende Felak nas okuyorum kizlarima ama bazı çocuğun yıldızı düşük oluyor ve çabuk nazar topluyor:-( duadan başka yapacak birşey yok. .biraz da bu konuyu çok düşünmeyin umarım düzelir. .kadir gecemiz mübarek olsun

canım kalem suresinin 51. ve 52. ayetleri nazar ayetleri olarak geçiyor. internetten yaz hemen çıkar. diğer arkadaşların da dediği gibi ihlas, felak, nas ve ayetel kürsi de oku bol bol. geçmiş olsun

Ve burdan da rica ediyorum;

Allah rizasi icin herkez "MASALLAH,BARAKALLAH iLLA BiLLAH" demeyi bir ogrensin artik!
Nedir bu ya.. en sinir oldugum sey bir insanin baska bir insana kem gozle,fesatca bakmasi..
Az biraz iyi niyet!....
Ben kimsenin coluguna,cocuguna,esine,yuvasina,bir malina asla kem gozle bakmiyorum agzimda hep dualar vardir, guzel bir cocuk gordum mu, onun uzerine ben okuyorum felak,nas.. masallah diyorum surekli.. Dinini bilen boyle yapar zaten.
Ama kimileri dinden cok uzak ne yazik ki..
Dininden uzak ve bir haber olanlari da Rabbim cumlemizden irak etsin dilerim..

(Amin)

Aynen aynen.
Yolda bir çocuk görünce maşallah demesem kotu hissediyorum kendimi vallahi.
Benim yeğenin de çok ilgi çeken bir çocuk yolda biri sevince "Masallah de ablasi " diye bastira badtira soylerim

çok güzel yazmışsınız içimi okudunuz sanki..
ben dine çok yakın biri değilim ne yazıkki.. ama herkese herşeye iyi niyetle bakarım ve maşallahsız çocuk sevemem.. korkarım bir fenalığım dokunacak diye..
maalesef demiyorlar.. maalesef gözleri kötü çok insan var..
hislerimin çok kuvvetli olduğu söylenir.. ensemde gözüm vardır.. kızıma gelen negatif enerjisi adeta havada iken görüyorum ama koruyamıyorum..
kızım 3 metrelik kaydırağa tersten tırmanan çocuk.. bir gün parkta 1 metrelik adeta bebek kaydırağından kayarken takla atıp boynunun üstüne düştü.. şok olduk kızım parçalanıyordu.. 1 dk. önce "aaa 2 yaşında mı çoook büyük duruyo" diyen tip resmen sırıtıyordu insanlar fena.. insanlar gaddar..

inanın olumlu düşünmeye çalışırım hep.. kötüyü çekmemeye çalışırım çünkü biliyorum çekiyorum.. ama son zamanlar da artık gülüp oynarken kafamıza tuğla düşer gibi olduk.. ailecek şaşkınız.. fatihadan başka dua bilmem.. ama arkadaşların söylediği tüm duaları öğreneceğim.. sağolun..

sedacım ben dua ediyorum..öyle bir alışkanlığın varmı bilmiyorum..nas ve felak sureleri,ayetel kürsi okuyabilirsin..ama el açıp gönlünden geçenleri söyleyerek dua edebilirsin..

canım sanki "gönlümden geçenler" yetmez gibi hissediyorum artık.. kızımı alıp kaçasım var insanlıktan.. o noktaya geldim.. sanki parçalanacak çocuk yakında.. canıma tak etti..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…