Nasıl para arttirabilirim

asksizmevsim

Pamuğunu kucağına almış mutlu bir anne
Kayıtlı Üye
9 Mart 2015
2.169
1.567
İyi günler kızlar eşimle bizim 9.500 lira borcumuz var borçla evlendik destekcimiz hicbir zaman olmadı tam aksine köstek bir kayınvalidem var elimden geldiğince mutfak masraflarından arttırıp elli yüz biriktiriyorum ama sonra eşimin parası olmayınca kiyamayip veriyorum ama ben beş kuruş arttırma derdindeyken o annesi para istese canını verecek cebindeki son parayı verir öyle bir insan bu yüzden ondan gizli para biriktirme kararı aldım fakat pek başarılı olamıyorum cüzdanıma saklamıştım geçen cüzdanı ortalıkta unutmuşum içini karıştırırdi paramı buldu ki normalde asla karistirmaz esyalarimi neyse bı mahcup oldum sanki parasini çaldım gibi hissettim sonuçta ondan gizli ama istiyorum ki borç bitimine yakın 2000 lira gibi bir para biriktirsem diyorum çünkü eşim 2700 lira maas alıyor 1200 lira kira +borç eve 900 lira 150 sigara geriye kalan para hastane giyim vs kısacası kumbara mız dışında arttirdigimiz beş kuruş yok maalesef bide eşim ameliyat olacak en az 15 gün evde nasıl olacak çok strese girmeye başladım borcumuz olan şahıs (eşimin patronu) eşim bu ay borcu vermesem idare eder misin demiş bakarız demiş ki parayı eşim istemedi biz evlenirken kendi teklif etti para vermeyi çünkü esimin işten ayrılmaması için mecbur bırakmak adına verdi verirken De veremediğini zaman idare ederim demişti eşim dün çok kafaya takmış ve üzülmüş artık orda çalışmak istemiyor ama borcumuz var malesef bir yıl daha orda çalışmak zorunda bnm çalışmama izin vermedi verseydi çoktan bitmişti borç cnm çok sıkıldı Allah borcu olanlara yardım etsin keşke bankaya borcumuz olsaydı en azından kimseye ağız eğmek zorunda kalmazdik

Allah yardimciniz olsun cuzdanda para biriktirmeyin yani kendinize ya bir kumbara yda bir kucuk canta gibi bisey ayarlayin 3 5 ne birikirse elinize atin oraya vede ortaya koymayın ortada olursa heleki cuzdanda olunca harcaniyo para. Yatak odasinda biyerlere kaldirin kavanozdada biriktire bilirsiniz

Yatak odasında bir yere kaldirabilirim sonra hesabıma yatiririm en kotu ihtimalle ayda 100 TL koysam 1200 az para mı nerdeyse bir asgari ücret kimi aileler bu para ile geçiniyor malesef

Yatak odasında bir yere kaldirabilirim sonra hesabıma yatiririm en kotu ihtimalle ayda 100 TL koysam 1200 az para mı nerdeyse bir asgari ücret kimi aileler bu para ile geçiniyor malesef
evet canimm mesela benim esim 1500 aliyor ve bebegimiz olacak allah herkesn yardimcisi olsun hayat zor birde ustune borc olunca

mutfakta kavanoza atın ya da yoğurt kabı ayın belli bir gününü gün edinin kendinize, o tarihte hesabınıza yatırın. Yanınızda oldukça sizde harcarsınız farketmeden.

Geriye pek bir şey kalmıyormuş zor olabilir biriktirmek ama ben kendi yaptığımı söyleyeyim. Gram altın alıp atıyorum kenara her ay. Kolay harcamak zor hem de kenara atıp unutabiliyorsun. Baya da birikiyor, değer kaybı da olmuyor fazla.

eşinizin annesinin durumu kötü mü ihtiyacı var mı paraya
keşke borcunuz bitince yapsaydınız çocuk diyeceğim de olan olmuş Rabbim yoluna koymuştur

kumbara yapın bir yere ve eşinize vermeyin
siz ona kıyamıyorsunuz ama o gayet güzel kıyıyor

Artırmak istiyorsunuz da Bebek yolda

Zaten onun kendi masrafı olacak

Birikecek çok da kalmıyor ki

Hep biriktireceğim diye kendinizi de çok sıkmayın olduğu kadar yaşayın

Altin hesabi acacacaksan ac hemen altin dususe gecti paran varsa alirsin biraz.

Hem borcunuz var arttıramıyorsunuz tüm para kira fatura ve borca gidiyor hem de hamilesiniz neye güvenerek hamile kaldınız o çocuğun masraflarını nasıl karşılayacaksınız kolay değil ki ıvır zıvır dünya para. Keşke hamile olmasaydınız sizde çalışırdınız bu şekilde artmaz ki zaten. Para nasıl biriktireceksiniz yani evin ihtiyaçları varken saklamak bana mantıklı gelmiyor yetmiyordur ki bir ayda o para yetsin hele ki bebek gelince.

Adamın biri sigaraya para vermek yerine boş tüpten kendine kumbara yapmış. Günlük sigara parasını içine atıyormuş. E koca tüp açsan açılmıyor da. Sigara bırakmak isteyene ücretsiz yapıp veririm diyordu, haberlerde görmüştüm. :) bence şansınızı bir deneyebilirsiniz. Kumbarada ufak ufak güzel para birikiyor cidden. Ben sadece bozuk paraları atıyorum, bazen çok hızlı birikiyor, bazen de çok yavaş. Ama birikiyor sonuçta. Paramız kalmayınca da alıp harcıyoruz:)

Bu dedigini eşime dedim benim zorumla 3 ay zor bekledi cnm Annesinin babadan kalma 350 lira maaşı ama kendine harcıyor evi oğlu (kaynim)geçindiriyor. Malesef biraz lüzumsuz harcama yapar ben kışın 900 lira ile evi geçindiriyorum yazın 700

Kumbaram var cnm bebeğin masrafları için biriktiriyorum biri doldu bile hamile kaldigimda almıştım ama benim derdim eşim duymadan biriktirmek üstelik bebek olunca daha çok para alabilirim diye düşünüyorum

lüzumszu harcıyorsa o zaman hiç vermeyin eşinize para
çocuğunuz ve kendiniz için

Artırmak istiyorsunuz da Bebek yolda

Zaten onun kendi masrafı olacak

Birikecek çok da kalmıyor ki

Hep biriktireceğim diye kendinizi de çok sıkmayın olduğu kadar yaşayın
oturduğun yede para kazana bilirsin lr ürünlerine ücretsiz üye oluyorsun satış yaptıkça hem para kazanıyorsun hemde şirket tarafından pirim kazanıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…