Nasıl özgüvenli olucam??

leondapper

Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2022
301
211
18
Ya cidden şu utangaçlığım ve özgüvensizliğim yüzünden insan içine çıkamaz oldum. Mezun olduktan sonra uzunca bi süre işsizdim şimdi arkadaşımın abisinin eskiden çalıştığı biyer var. Oraya gidip durumumu anlatırsam yardımcı oluyolar demiş tecrübesizim iş istemeye gidicem yanı ama çok utanıyorum ve özgüvensizim işi öğretmek için alsalar bile başarabilecek miyim bunlar hep kafamda napıcam bilmiyorum bana akıl verinnnnn artık kendi alanımda çalışmak istiyorum ama adım atamıyorum gidip konuşmaya bile çekiniyorum

sadece is konusunda mi cekingen ve ozguvensizsiniz? eger oyleyse bana normal geldi. sonucta hic tecrubenizin olmadigi bir konuda nasil ozguvenli olacaksiniz ki?

Yine de biraz skilsaniz da konusmaya bir gidin bakalim. Gitmeden once evde ne soyleyeceginizi kendinizi nasil begendireceginizi pratik edin. Merhaba benim adim xx, Su okula gittim, su bolumden mezunum, hic calismadim ama xyz yaptim vs vs.

Ya cidden şu utangaçlığım ve özgüvensizliğim yüzünden insan içine çıkamaz oldum. Mezun olduktan sonra uzunca bi süre işsizdim şimdi arkadaşımın abisinin eskiden çalıştığı biyer var. Oraya gidip durumumu anlatırsam yardımcı oluyolar demiş tecrübesizim iş istemeye gidicem yanı ama çok utanıyorum ve özgüvensizim işi öğretmek için alsalar bile başarabilecek miyim bunlar hep kafamda napıcam bilmiyorum bana akıl verinnnnn artık kendi alanımda çalışmak istiyorum ama adım atamıyorum gidip konuşmaya bile çekiniyorum
Subliminal dinle YouTube dan ama güvenilir bir sayfa olsun. ücretsiz indirebileceğim ego güçlendirici telkin müzikte var internette, bende baya etkili olmuştu yıllar önce

Neden böyle hissediyosunuz onu bulmak lazım. Çocukluğunuzdan gelen bi şey mi mesela? Küçük yaşta kendi başına basit şeyleri bile başarmasına izin verilmeyen ya da başarsa da takdir ve onaylanma göremeyen çocukların yetişkinliklerinde yaşanabilecek sorunlar bunlar. Ya da iş hayatındaki bi başarısızlığınızın ağır sonuçları oldu ya da en azından size ağır geldi de onun bıraktığı bi iz mi? Özetle özgüvensizlik ve utangaçlık sebep değil sonuç, o yüzden siz önce sebebi düşünün.

İşte başaramaya başaramaya, düşe kalka oluyor zaten :) Önce fazla utangaçlığından dolayı biraz rezil oluyorsun sonra nerede nasıl davranmakn gerektiğin ne şekilde konuşman gerektiğini öğreniyorsun. Ben üniversiteye borçluyum özgüvenimi çok şükür hem eğitim anlamında hemde kültür, özgüven anlamında çok geliştirdim kendimi ki ergenliğimde heyecandan elim ayağım titrerdi. Adım atmak zorundasın :)

Bir yerden başlamak lazım
Özgüvenli olmanın bir formülü yok maalesef
Sosyal hayata karıştıkça, insanlarla daha çok zaman geçirdikçe kendinize güveninizde gelecektir.

İşte başaramaya başaramaya, düşe kalka oluyor zaten :) Önce fazla utangaçlığından dolayı biraz rezil oluyorsun sonra nerede nasıl davranmakn gerektiğin ne şekilde konuşman gerektiğini öğreniyorsun. Ben üniversiteye borçluyum özgüvenimi çok şükür hem eğitim anlamında hemde kültür, özgüven anlamında çok geliştirdim kendimi ki ergenliğimde heyecandan elim ayağım titrerdi. Adım atmak zorundasın :)
Ben de sebepsiz yere kovulduğum iş yerime ve okulda yediğim kazıklara borçluyum :KK70:

L leondapper her başarısızlık bir şey kattı bana. Misal, geçen gün mülakata girdim. Özgüvenli gibi girip orta şeker çıktım. Sonra hatamı anladım. Biraz da hak edeceğim övgüyü aldım ki bende biraz imposter sendromu vardı. Bir dahakine o hatayı yapmamaya çalışıp daha özgüvenli gireceğim.

Dik durmak özgüveni arttırıyormuş. Onun da denemelerine şimdiden başlayın. Size sorulabilecek soruları düşünüp ya da araştırıp kendi kendinize cevaplamaya çalışın. Görüşmelerde, iş dünyasında veya başka şeylerde bir şeyler başardıkça özgüveniniz artacaktır. Adım atmaktan korkmayın, başarısız olsanız dahi. Hepsi birer tecrübe ve ders çıkarma.

Dik yürümek, iyi bir diksiyon ve düzgün temiz giyinmek özguven konusunda önemli. Youtubedan da bu konu ile ilgili videolar izleyebilirsiniz.

Hicbirimiz mukemmel degiliz. Hepimiz hata yapiyoruz. Hata yapa yapa ogreniyoruz.
Herkes herseyi basarmak zorunda degil. Herkesin iyi oldugu bir yan vardir. Mesela ben resim yapamam. Kendini eksiklerinle kabul et. Guclu yonlerini guclendir. Hata yapmaktan da korkma.

Bakımlı ol .Dış görünüşüne önem ver .Temiz ol .Saçların bakımlı olsun hep .Güzel kok ,temiz giyin.Hizli konuşma .Yavaş ,anlaşılır ve kendinden emin bir şekilde konuş .Dik yürü .İlk izlenim çok önemli .Heyecanlanma.Kendini telkin et.Ne olursa olsun.Karsindaki de bir insan sonuçta .İnsanları ,durumları gözünde fazla büyütme.

Back
X