- 19 Ocak 2012
- 28.691
- 7.350
- 198
- Konu Sahibi AngryPenguin
-
Evet, malesef ki öyle, burda taaa gezi eylemlerinden beridir tabiri caizse bas bas bağırıyorum ama dinleyen yok.
Ayrışıyorsunuz, ne x parti ne y partiliyim, ciddi ve gerçek anlamda tarafsız biriyim, tarafsız biri olarak yazılanları okudukça, hele içlerdeki kini gördükçe hem üzülüyor hem korkuyorum.
Daha düne kadar kol kola olan insanlar birbirine selam vermez hale geldi, 80 öncesi sağcı solcu ayrışması varmış şimdi alevi, sünni, ateist, sağcı, solcu, Kürt, Türk ayrışmaları oluyor, çok fazla bir bölünme var ve inanın herkes bir sakin kafayla değerlendirse durum ürkütücü
zaten illa ki siyasi görüşünüz tarafsız olsun diyemez kimse.. ki siyasette tarafsız olmak büyük meziyet olur.
en azından ölüme objektif baksın herkes. benden öldü senden de ölsün diye misilleme yapmak ne kadar korkunç.. o öldü ona üzülmediniz, o zaman nerdeydiniz buna da üzülmeyin demek ne kadar korkunç..ürküyorum artık bu ülkede yaşamaktan.
Aynen öyle. Bilim adamları dahi bazı bilimsel konularda bile ortak düşünmüyorken tamamen hayata bakışımızla ilgili olan konularda nasıl bu kadar iddialı olabiliriz? Nasıl birimiz diğerimizden daha çok bildiğimizi, daha doğrusunu bildiğimizi iddia edebiliriz benim aklım almıyor.
Aynen öyle. Bilim adamları dahi bazı bilimsel konularda bile ortak düşünmüyorken tamamen hayata bakışımızla ilgili olan konularda nasıl bu kadar iddialı olabiliriz? Nasıl birimiz diğerimizden daha çok bildiğimizi, daha doğrusunu bildiğimizi iddia edebiliriz benim aklım almıyor.
zaten illa ki siyasi görüşünüz tarafsız olsun diyemez kimse.. ki siyasette tarafsız olmak büyük meziyet olur.
en azından ölüme objektif baksın herkes. benden öldü senden de ölsün diye misilleme yapmak ne kadar korkunç.. o öldü ona üzülmediniz, o zaman nerdeydiniz buna da üzülmeyin demek ne kadar korkunç..ürküyorum artık bu ülkede yaşamaktan.
hayirda, öyle binbir tane olay oluyor. Hangisine üzülelim artik? 40 günlük ayaz bebeke mi? ölü çoçugunu tasiyan babayimi? Her yil dedesi yasindaki insanlar ile evlendirilen küçük kizlarami? Tecavüza ogramis, hamile birakilmis fakat kürtay yapamayan genç kizami?
Bunlar hepsi artik olagan seyler. Ve sanirim berkin artik son damla oldu. Bir 14 yasindaki çoçugun her ne yapmis olursa olsun, kendi ülkesindeki polisin elinden ölüyorsa bu elbette büyük bir olay, yalnis bir olay. Bunu anlamak niye bu kadar zor?
İşte olay burada farklı bir boyuta taşınıyor. Provoke etmek istediğini düşündüğümüz kişilere yanıtımız onun yaptığı gibi saldırır nitelikte olmamalı ki ondan ayrıldığımızı gösterebilelim. Bazıları biz ne desek ne söylesek de GÖRMEZ, çünkü görmeyi istemez. Onlara vereceğimiz en iyi cevap başta mantıklı ve sakin konuşup hala daha anlamıyorsa da görmezden gelmek olmalıdır bence. Çünkü ölmüş bir insanın arkasından tartışmalara girmek vicdan sahibi insanlara yakışmaz. Yapmamalıyız.
Ha siyasi görüşü olup objektif de olmaya çalışabilir insan, bu mümkün. Benim oy vereceğim parti şu an belli, ama düşünce yapısını tasvip etmediğim AKP'yle ilgili bile karşıt bir haber çıktığında yalan olabilir mi acaba? diye düşünüyorum. Yeri geldiğinde haksızlık etmeyin, diyebiliyorum. Facebook hesabımda Twitterdan bir yazının paylaşıldığını gördüğümde hemen dönüp Twitter hesabımdan aratıyorum ilgili kişiyi, acaba böyle bir şey gerçekten demiş mi diye. Benim seçimlerde tarafım belli, ama elimden geldiğince objektif olmaya çabalıyorum, buna rağmen ben objektifim! diyemiyorum.
işte bu. nasıl güzel bir fotoğraftır bu. gözyaşlarıma hakim olamadım görünce.Tek fotoğrafla binlerce kelime anlatmak..
Eki Görüntüle 1019444
işte bu. nasıl güzel bir fotoğraftır bu. gözyaşlarıma hakim olamadım görünce.
Orada alevisi de var, sünnisi de var, ateisti de, sağcısı da solcusu da.. Çünkü onlar insan, sen ben yok orada. Sadece "Biz" var.
Eki Görüntüle 1019457
Şişli Meydan
Eki Görüntüle 1019496
benim de mantığım almıyo
objektif bakmak ta suç bazılarına göre bu forumda
mesela bikaç önce bikaç partiyi birden eleştirdiğim için biriyle uzunca bi polemiğe girdim
benim yorumlarımı bilen biliyo kim yanlış yapıyorsa söylerim lafımı sakınmam objektif bakmaya çalışırım
tutuğum parti olmadığı için bile eleştirilip başka yönlere çekilerek aşağılandım ayrıştırıldım üstelik çok kötü üsluplarla
kendi tututuğu partinin bi yönünü eleştirdim diye beni direk sen de akpliler gibisin diyerek ayrıştırdı
ama diğer tarafı da partizanlık yapmakla eleştiriyo aynı kişiler
kendisinin de o eleştirdiği insanlardan bi farkı olmadığını göremiyo
ben de bunu anlamıyorum
kendi tuttuğu partiye gelince çoğu kişi aslan kesiliyo eleştiriye gelemiyo her türlü hakareti söylemeyi kendine hak görüyo ama karşı tarafa sallıyo da sallıyo partizan diye
ve herşeyi en iyi bilenin kendisi olduğunu iddia ediyo
cidden benim mantığım almıyo bunları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?