• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl öldürüldüler?

e yuh artık yazmıyım yazmıyım dedim tutamadım kendimi. bu nası bi ölümü siyasete alet etmek sabahtan beri gördüğüm abartılar yazıklar olsun inananlarada paylaşanlarada. berkine üzülürsen devrimcisin yok hem üzülüp hem yorum katarsan akp.lisin zihniyete bak o eylemleri bile parti olayına dönüştürdüler. biraz aklıyla hareket etse şu millet ama yok biz alışıgız gaza gelmeye yahu gezi olaylarında bile şu millet gaza geldi ya yazıktır millet güzelce eylemi yaparken bi grup bölücü geldi polise sataştı ortalıgı karıstırdı sonra polis bize sataştı diyip onca insanı ardına aldı millette bu oyuna geldi bölücülerle resimler yok onu yapan akp.liymiş chp.liymiş hiçbiri onlar ülkemizin bölünmesini isteyenlerdi akp.lilerin ne işi var orda ne kadar çokluk haberlerde erdoğanı istemeyn o kdar insan diye gösterdiler. bölücülerle resimler hepimiz kardeşiz ayakları evet ol aleviyle kürdüyle her kesimden insanla kardeş ol ama bölücüyle olamazsın onun oyununa gelemzsin bir allahın kulu demediki yahu biz buraya gezi parkı için geldik dogaya olan sevdamızdan dolayı ama benimle kol kola yürüyen insan agacın dallarını koparıp polise atıyo agcları tekmelıyo biz ne için burdayız deyip geliş amacını hatırlayıp gidip evinde oturamadı her ülkenin toması gaz bombası polisi var taş atana gülmü atar hangi ülkenin polisi yapar bunu o küçücük çocugun ölümünü bile siyasete dönüştürdüler cocugun 8 9 yaşlarndakı elınde ucurtmayla resimlri berkin ekmek almaya giderken böyleydi suanki haliyle alakası yok katil hükümet yada evi okmeydanında taksimde ekmek almaya ne işi vardı iyi oldu diyenler herkes polisi suçluyor ya bölücüler kimse onların gazına geldik masumca eylem yaparken bizi oyuna getirdiler ortalık karıştı biz naptık diyen yok yada iyi oldu deyip hükümeti savunanlar zavallı zihinler. bırakın artık bu ayakları milletin acısını siyasete dönüştürmeyin.

Lütfen sağduyu, sanatçıların hele hele de yavrularıyla olan fotoğrafları paylaşmak ve chpli olduğu belli bile olmayan bir grubun fotoğraflarını paylaşıp bunlar chpli, bunlar gezide sizleri kışkırtan diyerek insanları hedef yapmak tehlikelidir.
Gün gelir birileri o sanatçıların yavrularını bizimkiler öldü sizinkilerinde canı yansın diyerek hedef alırsa vebalini üstlenebilecek misiniz?
Sağ görüşle sol görüş yine eskisi gibi birbirine öldüresiye düşman olursa hiç mi içiniz cız etmeyecek?
Hepsi vatan evladı.

Eminim herkes konu çocuklar olunca yeterince hassastır, her çocuğa üzüldük, üzülüyoruz, sonuçta onlar çocuk.
Burda hepsi dillendirilmiyorsa unutulduklarından, umursanmadıklarından değil, konu o çocuklar olmadığından.
Açın bakın bölümdeki çocuk tecavüzü, cinayeti konularına herkes üzüntüsünü paylaşmış.

Bir topikte daha belirtmiştim, ülkede yıllardır herkes bir bedel ödedi, bunun tarafı olmaz, tarafsız bakın hepiniz, hep tek tarafın mı canı yandı, yoksa farklı farklı düşüncedeki herkesin mi?

Bakın bir sağdan bir soldan derken 18 sol görüşlü, 9 sağ görüşlü genç asıldı bu ülkede. Biraz düşünün, hep tek taraf mağdur oldu düşüncesiyle, bizim canımız yandı onlarında canı yansın mantığıyla devam ederseniz bu ülkede daha çok insan yitirilir.

Hepimize günah, hepimize yazık...

Ve lütfen artık polemiklere son verin.

Amaç insan olsaydı zaten çoktan sorunlar ülkemizde de çözüme kavuşurdu. Polemikler bitmeyecek bence. Hangi taraf olursa olsun içindeki kin ve korku, vicdandan önce geldikçe söylediğiniz laflar maalesef arabeskten öteye geçemiyor. Anlamak için önce karşındakini anlamayı istemek gerek, ama kimin istediği bu?

dogru diyorsunuz hükümeti her tarihde ki gibi iftiralarla yikmak isteyenler bugünde ayni oyunlar, gecmisi coook iyi arastirin ekledigim videolarada bir bakin ozaman rahmetli menderes anlatiyordu ve gezinin aynisi...
cogun üzerindeki siyah yelege dikkat edin lütfen yüzü kapali oldugu resme bakin ve arkadaslariylada vs. cekilen resimlere bakin hep ayni siyah yelek!!!
Hiçbir fotoda yüzü net olarak görünmüyor.Bütün fotolardaki aynı kişi olsa bile nerden onun bildiniz Berkin olduğunu?Yarın öbür gün ben de sokaklarda öldürülsem,hiçbir siyasi gruba-bırakın siyasi grubu üniversitenin tiyatro grubuna bile-üye olmamama rağmen,sünni kökenli yedi göbekten Türk kızı Türk olmama rağmen,"terörsitti zaten,şöyleydi,böyleydi" diye iftiralar atılır.Ve buna inanmaya hazır bir topluluk mutlaka çıkar.İşte toplumların vicdan algısı böyle yönlendiriliyor siz de bunu görün artık.

Gezi eylemleri provokatörler yüzünden değil,yönetimin sert tavrı yüzünden büyüdü.Ve Gezi'ye katılan halk o kadar sağduyulu davranmaya çalıştı ki,maruz kaldıkları şiddete rağmen tamamen silahsız direndiler.O günlerde 3-5 kişi eline silah alıp sokağa çıksa ne gibi facialar olurdu tahmin edebiliyor musunuz?Ukrayna'dan beter olurduk.İç savaş çıkardı.Buna rağmen teröristlikle,çapulculukla suçlandı halkımız.Neyse konumuz gezi değil zaten.Konumuz Berkin.Ölmüş bir çocuğu ve ailesini rencide edici gerçekliği şüpheli iddialar yerine Allah rahmet etsin deyip geçmek daha yerinde bir davranış olur.

sig düsünmek mi??? yoksa gercekler mi???

Eki Görüntüle 1019369

kiskirtan basbakan tabi canim gezicilerde ve bu spikerde mahsum :)

Eki Görüntüle 1019371

peki sorarim size????
telefon görüsmesinde bilal söylemedi mi paralari tasicaz diye???
hemde adresde verdi kimlere paylastiracagini o halde neden suc üstü yakalanmadi???
iste ozaman aninda hükümet düsmezmiydi???? hepimizde rahat ederdik!!!
Mit in tirlarini aninda yoldan ceviri verdiler ama onca para evden güya tasinirken yakalayamadilar hic de dikkat cekmedi dimi bak bak bak :)

Bize ne anlatmaya çalışıyorsunuz, başbakanın masum olduğunu mu ?
Anlatmayın çok rica ederim
Madem başbakan herkese eşit mesafede duracak, yaşam hakkı herkesindir sadece onun istediklerinin değil, madem herkesin başbakanıdır o zaman katili bulup hak ettiği cezayı verecekti. Çok mu zordu neden yapılmadı ?
Konuyu başbakanı savunup, başkalarını karalamak boyutuna getirmiş olduğunuz için forum üyelerinden biri olarak cevap yazmak ihtiyacı hissettim. Suçluluğunu o kadar biliyorsunuz ki sayfalarca koruma yapma ve mesnetsiz internet haberleriyle savunma ihtiyacı duymuşsunuz.
Altını çizmek istediğim bir hususta evlatlarıyla resmini koyduğunuz sanatçılar, sürekli hedef göstermek ve bunun içine çocukları katmak hiç dokunmuyor mu vicdanınıza. Koyduğunuz resimlerin amacı nedir, başka çocuklarda mı ölmeli ?Ve tabi ki evladı yanında olan sadece sanatçılar değil, Bilal rahat etsin diye milletçe çalışıyoruz, alın terimiz ayakkabı kutularında saklanıyor....

Aslında yazacağım çok şey var ama yine geçenki gibi banlanacağımı bildiğim için fazla bir şey söyleyemiyorum size.
Hoş, içimdeki her şeyi söylesem de sizde değişen hiçbir şey olmayacak. O kadar körü körüne bağlanmışsınız ki başbakanınıza, adam çıkıp 'evet, bu çocukların katili benim!' dese yine bir şey demeyeceksiniz.
Başbakan çok iyi, Chp şöyle tü kaka demenizi bi yere kadar anlayabiliyorum fakat, gezi olaylarına destek verenlerin aileleriyle fotoğraflarını paylaşıp 'bakın, nasıl mutlular.' demenizi anlayamıyorum. Allah korusun, Halit Ergenç'in oğluna bi şey olsa haketti mi diyeceksiniz?

Bunu da geçtim, 15 yaşındaki bir çocuk için terörist demeyi nasıl alıyor içiniz? Bebek katilleriyle bu gencecik canı nasıl bir tutabiliyorsunuz?
Hani başbakanınızın ses kayıtları montaj ya, Berkin'in yukarda paylaştığınız fotoğrafı da montaj. Başbakanınızla ilgili belgelere, kayıtlara montaj diyebiliyorken, o fotoğrafa ve o tutanağa nasıl oluyor da anında gerçek diyebiliyorsunuz?

Müslümansınız, ki akp dini kullandığı için ona bağlısınız ama yiten bir canın arkasından böyle çirkin ithamlarda bulunmanın günah olduğunu bilmeniz gerekmez miydi?

Olan gencecik çocuklara oldu.

Tebrik ederim kardesim hamd olsun ki uyukudan uyanan kardeslerim var demekki...

siz burda tutturmusunuz alevi alevi diye evet cocuk alevi, fakat biz alevi oldugu icin birsey demiyoruz fakat hükümeti düsürmek isteyen aleviligi öne sürüyor alevi vatandaslari sokaga dagitmak istiyor nasil ki gezide güya agaclar icin sokaga döktüyse buda aynisi! yeterki kaos ciksin ve ülke karissin, ukraynaya bakiniz!!!
Nezaman uyanicaksiniz herseferinde sandikta yenemeyecegini düsünerek kirli oyunlarla hükümeti düsürmeye calisiyorlar...
halkin önüne sunduklari tepsiye afiyetle yiyorsunuz, ama icinde ne var bakmiyorsunuz bile!!!
berkin icin soka cikiyorlar peki berkin ile ayni yasta olan Serap Eser icin nedeeenn bukadar göz yasi dökmediniz???????
dogru ya o kiz cünki geziye katilmamisti, sözde ekmek almaya gitmiyordu, otobusun icinde eve gidiyordu ama göstericinin attigi molotof
minik kizimizi yakarak öldürdü!!! burda vicdadan mi bahsediyorsunuz???
nerede o gösterici nerede onun katili niye bagirmadiniz????????????????
evet berkin elvana ciddi ciddi yazik olmus ama ben burda hükümeti suclu degil anne babayi suclu bulurum ki bir insan coluk cocuguna sahip cikmali!!!
kimlerle beraber kimlerle arkadaslik yapiyor anne baba olmak sadece dünyaya getirmek degildir dogruyu yanlisi anlatmak ögretmek cocugunu takip etmek
arkadas cevresine dikkat etmektir!!!!!
ve diger cocuklar gibi bu cocugunda aklini celmisler ve dogru DHKP-C üyesidir daha 13 yasinda cenkmeydaninda ne isi vardi???
kim celdi bu gencligin aklini??????????

Eki Görüntüle 1019221

bu videoya bakin ve dikkat edin grupdan gruba kosan talimat veren baci da kim acaba???
kimler kiskirtti bu gencligi??????????
ve bu video rahmet menderesin sesinden, taa ozamanda ayni oyunlar oynandi uyanin artik yaa

[video=youtube;aFpCSFwIu0k]http://www.youtube.com/watch?v=aFpCSFwIu0k[/video]

birde su komiklige bakin zaman gazetesinin yazari yeterki provokotörlük ciksin diye neler yapiyorlar daha cocugun cinsiyetini bile bilmiyor!!!

Eki Görüntüle 1019227

daha yettimi yetmedi bu cocuklarla bir zamanlar geziye katilanlar bakinda nasil yavrulariyla mutlular simdi!!!

Eki Görüntüle 1019228

simdi son olarakta neden bu cocuk ikiyüz küsür gün makinaya bakli kaldida secimlere az kala fisi cekildi????

Eki Görüntüle 1019236

bizler berkin icin üzüldügüne birsey demiyoruz herkez üzülüyor bu vicdansizlarin oyununa alet ediliyorlar yavrular fakat bu üzüntüye bu
minik yavrumuz serap icinde gösterseydiniz yaa!!!
yoksa aradaki fark su mu????
berkin polis tarafindan vuruldu serapda ise gösterici tarafindan öldürüldü diye mi kimse cikipda bulun o KATILIIII diye ayaklanip sokaklara dökülmüyor
yoksa amac sadece hükümete saldirmak mi?????????????
lütfen biraz vicdan berkin ana kzusuda digerleri degil mi???

Eki Görüntüle 1019257

ben gercekten bu üyenin neden ceza almadığını merak ediyorum .
bu kadar kışkırtma ve polemiğe coktan ceza gerekmez miydi mune?

resmen ünlülerin fotograflarını hedef göstermiş yarın onlara zarar gelse bu şahıs nasıl cevap verecek? partizanlık zaten had safhada..:25:

Amaç insan olsaydı zaten çoktan sorunlar ülkemizde de çözüme kavuşurdu. Polemikler bitmeyecek bence. Hangi taraf olursa olsun içindeki kin ve korku, vicdandan önce geldikçe söylediğiniz laflar maalesef arabeskten öteye geçemiyor. Anlamak için önce karşındakini anlamayı istemek gerek, ama kimin istediği bu?

Aslında herkes satır aralarında yazılanları biraz okusa, okuduğunu taraflı değil objektif olarak değerlendirse hiçbirinin diğerinden farkı yok, herkes mağdur oldu, herkes birbiri kadar değerli lakin öyle bir hale gelmişler ki bir tarafta bir çocuk öldüğünde şehit polise neden ağlamıyorsunuz diyenler, başka bir topikte şehit olan bir polis için eeee başbakanı koruyacak boru mu gibi çok afedersiniz kaba bir tabirle polise Allah rahmet eylesin demekten imtina ediyor, sebep haberi yapan gazete karşı görüşlü, halbuki burda algılanması gereken polisimizin şehit olması.

Öte tarafta bakıyorsunuz eylemde ölen bir gence üzülenler Rabiacılar nerde, birde onların yorumunu alalım, ülkemiz evladına üzülmüyorlar diyorlar.

Hepimiz hepsine üzülmeliyiz, hepsini düşünmeliyiz, insan dediğin vicdan ve merhametle yoğrulmamış mıdır? Benden olana yanarım, olmayana kulak tıkarım denilmesin.

Ben Türkiye ve Dünya Gündemi basligi altinda kaynagi olmayan fotograflarin paylasilmasinin yasak oldugunu biliyorum. Daha önce de Ethem icin ayni seyler öne sürülmüs, ölünün arkasindan konusulmustu sürekli. Sonra o fotograflarin da yalan oldugu ortaya cikmis, ailesi de hele abisi cok yaralanmisti bu sürecte. Insanlar acilarini biraktilar, bir de gazetelerde cikan fotograflari yalanlama savasi vermek zorunda kaldilar. O dönem bu tarz fotolarin ardi ardina paylasilmasi, fotograflar üzerinden polemiklere girilmesi sonucu, kaynaksiz paylasimlar yasaklandi sitede diye biliyorum.

Öyle senaryolar üretir olduk ki artik benim aklim almiyor. Berkin`in fisi niye secime 19 gün kala cekilmis? 19 rakaminin bir mantigi bile yok. Niye o zaman 25 gün kala degil? Niye 15 gün kala degil? Niye 19 gün kala? Mantikli hicbir aciklamasi yok. Icim aciyor... Benim de evladim ölüyor olsa, ben de son dakikaya kadar yasayacak umuduyla beklerdim herhalde. Insan cocugunun ölümünü dahi siyasete alet eder mi? Hangi annenin hangi babanin yüregi buna dayanir? Hangi anne baba su gün fisini cekelim diye hesaplama yapar, yaptirir?

Bir annenin feryadi bile yürek yakmaz olmus bu ülkede, senaryolar pespese akiyor... Her gün nasil bu hale geldik diye sormaktan cidden kendimi alamiyorum.

Soru isaretleri, benden alintilama yapilsin ve cevap yazilsin diye degildir. Lütfen cevap yazmayiz. Bunlar sadece benim sorgulamalarim. Bir önceki konuda bir sürü insan ceza aldi, dün aksam girip baktim yazilanlara...

(Sevgili Mune; konunun kapatilmasi hepimizi banlanmaktan kurtaracaktir diye düsünüyorum. Dün de denendi, bu konunun tansiyon yükselmeden tartisilabilmesi mümkün görünmüyor gibi. Hele ki bu fotograflarin paylasimindan sonra.)

insanların en acı günlerinde bile ortalığa düşmanca ifadeler saçmak hiç bir ahlaki yapıya sığmaz.ailesine başsağlı ve sabırlar dilersiniz..en erdemli davranış budur bence. yapacağınız sadece bu....vefat eden insanın arkasından konuşuyorsunuz dikkat ediniz....helalik meselesi var ..hatırlatayım dedim.....(siyasi düşünceniz ne olursa olsun)

Son düzenleme:
A
Öte tarafta bakıyorsunuz eylemde ölen bir gence üzülenler Rabiacılar nerde, birde onların yorumunu alalım, ülkemiz evladına üzülmüyorlar diyorlar.

Hepimiz hepsine üzülmeliyiz, hepsini düşünmeliyiz, insan dediğin vicdan ve merhametle yoğrulmamış mıdır? Benden olana yanarım, olmayana kulak tıkarım denilmesin.

ben de bunu anlamıyorum mune
ayrıştırmayı iki taraf ta yapıyo bana göre
biri diğerine söylüyo diğeri ötekine birbirlerinden hiç bi farkları kalmıyo

insan olan aynı ayda hepsine üzülebilir halbuki
bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek
15 yaşında bi çocuk öldü ve arkasından konuşulanlara bakın
çok üzücü gerçekten

Son düzenleme:
Aslında herkes satır aralarında yazılanları biraz okusa, okuduğunu taraflı değil objektif olarak değerlendirse hiçbirinin diğerinden farkı yok, herkes mağdur oldu, herkes birbiri kadar değerli lakin öyle bir hale gelmişler ki bir tarafta bir çocuk öldüğünde şehit polise neden ağlamıyorsunuz diyenler, başka bir topikte şehit olan bir polis için eeee başbakanı koruyacak boru mu gibi çok afedersiniz kaba bir tabirle polise Allah rahmet eylesin demekten imtina ediyor, sebep haberi yapan gazete karşı görüşlü, halbuki burda algılanması gereken polisimizin şehit olması.

Öte tarafta bakıyorsunuz eylemde ölen bir gence üzülen Rabiacılar nerde, birde onların yorumunu alalım, ülkemiz evladına üzülmüyorlar diyenler.

Objektif olarak değerlendirmeye çalışmak şart ama taraflardan hepsi objektif olan benim! diye düşünüyorsa ne yapacağız? Objektif olmadıklarını kabul ettirebilmek konusunda ben tıkandım kaldım. Aslında kimse objektif değil, ama herkes ben her şeyi görüyorum, her şeyi biliyorum mantığında. Kimsenin bir şey bildiği yok, bunu anlayabilsek :50:

aslında konu akp tayyip ya da hükümet değil.
gezide yaşananlar işin farklı bir boyutu..
berkinin fotosunu paylaşıp da anne babasını bile suçlu çıkarmaya çalışanlar,aslında eğer başbakan ya da hükümet bu süreçte, Berkin i bu hale sokanları bulup adalete teslim edeceğiz demiş olsalar ve bunu yapsalardı ,bu durumda olmazdı olaylar..
sorun tam da bu,akp ye göre adalet sadece kendileri için var.başkaları için değil...
gezide yaşananları deteklemeyen insanlar bile azıcık vicdan sahibi olup da katilleri bulun diyebilmeliydi..neden bir bakan arayıp da bu süreçte ailesine destek olamadı,neden bana açıklayın bunu??
geziye destek veren sanatçıları çocuklarıyla mutlu oldukları için suçlamaya kalkan zihniyet,suçluları bulunmuş,hapiste olan bir terör saldırısını Berkinle kıyaslayan zihniyetten "adalet" kavramını anlamsaını beklemek zaten mantıksız..

ben de bunu anlamıyorum mune
ayrıştırmayı iki taraf ta yapıyo bana göre
biri diğerine söylüyo diğeri ötekine birbirlerinden hiç bi farkları kalmıyo

insan olan aynı ayda hepsine üzülebilir halbuki
bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek

Evet, malesef ki öyle, burda taaa gezi eylemlerinden beridir tabiri caizse bas bas bağırıyorum ama dinleyen yok.
Ayrışıyorsunuz, ne x parti ne y partiliyim, ciddi ve gerçek anlamda tarafsız biriyim, tarafsız biri olarak yazılanları okudukça, hele içlerdeki kini gördükçe hem üzülüyor hem korkuyorum.
Daha düne kadar kol kola olan insanlar birbirine selam vermez hale geldi, 80 öncesi sağcı solcu ayrışması varmış şimdi alevi, sünni, ateist, sağcı, solcu, Kürt, Türk ayrışmaları oluyor, çok fazla bir bölünme var ve inanın herkes bir sakin kafayla değerlendirse durum ürkütücü:50:

Tek fotoğrafla binlerce kelime anlatmak..
$Bih0TR8IIAE4SKY.jpg

Objektif olarak değerlendirmeye çalışmak şart ama taraflardan hepsi objektif olan benim! diye düşünüyorsa ne yapacağız? Objektif olmadıklarını kabul ettirebilmek konusunda ben tıkandım kaldım. Aslında kimse objektif değil, ama herkes ben her şeyi görüyorum, her şeyi biliyorum mantığında. Kimsenin bir şey bildiği yok, bunu anlayabilsek :50:

en büyük sorun bu zaten
herkes olaya kendi tarafından bakıp en iyi bilenin kendisi olduğunu iddia ediyo
bu forumda objektif değerlendirme yapabilenlerin sayısı bi elin parmaklarını geçmez

en büyük sorun bu zaten
herkes olaya kendi tarafından bakıp en iyi bilenin kendisi olduğunu iddia ediyo
bu forumda objektif değerlendirme yapabilenlerin sayısı bi elin parmaklarını geçmez

Aynen öyle. Bilim adamları dahi bazı bilimsel konularda bile ortak düşünmüyorken tamamen hayata bakışımızla ilgili olan konularda nasıl bu kadar iddialı olabiliriz? Nasıl birimiz diğerimizden daha çok bildiğimizi, daha doğrusunu bildiğimizi iddia edebiliriz benim aklım almıyor.

Back