• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl öldürüldüler?

zaten illa ki siyasi görüşünüz tarafsız olsun diyemez kimse.. ki siyasette tarafsız olmak büyük meziyet olur.
en azından ölüme objektif baksın herkes. benden öldü senden de ölsün diye misilleme yapmak ne kadar korkunç.. o öldü ona üzülmediniz, o zaman nerdeydiniz buna da üzülmeyin demek ne kadar korkunç..ürküyorum artık bu ülkede yaşamaktan.

Evet, malesef ki öyle, burda taaa gezi eylemlerinden beridir tabiri caizse bas bas bağırıyorum ama dinleyen yok.
Ayrışıyorsunuz, ne x parti ne y partiliyim, ciddi ve gerçek anlamda tarafsız biriyim, tarafsız biri olarak yazılanları okudukça, hele içlerdeki kini gördükçe hem üzülüyor hem korkuyorum.
Daha düne kadar kol kola olan insanlar birbirine selam vermez hale geldi, 80 öncesi sağcı solcu ayrışması varmış şimdi alevi, sünni, ateist, sağcı, solcu, Kürt, Türk ayrışmaları oluyor, çok fazla bir bölünme var ve inanın herkes bir sakin kafayla değerlendirse durum ürkütücü:50:

Mune, kusura bakma ama basbakan bile bagira bagira bu ayrimciligi yapiyorsa, halk ne yapsin? Basbakan halki bölmeye çalisiyor ise, halk ne yapsin? Artik herkez bikti bu olaylardan. Ülke birbirine karismisti, gençler ölmüstu ve basbakan ülkede bile degildi. Bu yetmedi, adam havai fisikler esliginde döndü. Güç gösterisi yapar gibi. Artik benim için durum sag ile sol ile hiç alakasi yok. Daha öncede dedigim gibi, ben partizan biri degilim. Sözde solcu bir basbakan bunlari yapsa ayni tepkiyi verirdim. Artik söz konusu vicdan olmus Mune. Ve basbakanin ve onun seçmenlerinin vicdan sahibi oldugundan çok süphe ediyorum. Ki basbakan öyle güzel oynuyorki, onun seçmenleride benim ve ya benim gibi düsününlerin için ayni seyi düsünüyorlar.

sen istersen %1 ol. çocuk ölünce "ama" diyemeyensin. sen insan ol. "ama" diyenlerden olma. onlar insan değil. onlar genel geçer ideoloji. Bu söz ama o aleviydi ama elinde sapan vardı ama ya suriyede ölen çocuklar diye küçücük bir çocuğun ölümünü bile haklı çıkarmaya çalışanlara gelsin.Nasıl her olaya bahane bulabiliyorsunuz hayret birşey,bu kadarmı kolay her ölümü her zulümü haklı göstermeye çalışmak.diyelimki elinde sapan vardı haketmişmi oldu.Ozaman neden elinde pala kadına tekme atan adama ağzınızı açıpta bişey demediniz.Eğer dediğiniz gibi berkin terörist olsaydı öldürülmezdi merak etmeyin davulla zurnayla karanfillerle karşılanırdı.Yazık küçücük bir çocuğun ölümü üzerinden bile okadar çok konuşuyorsunuzki bence susun artık.rahat bırakın insanlar en azından acısını yaşasın.kimse size laf anlatmak çocoğunun suçsuz olduğunu kanıtlamak zorundan değil.ve hiçbir gerekçe bir çocuğun ölümünü haklı çıkarmaz. Allah kimseyi sırf kendinden değil diye bir çocuğun ölümüne üzülmeyecek kadar vicdan yoksunu yapmasın. gerisi bir şekilde hallolur.

Bir dusunen bir kesim var, birde dusundugunu sanan bir kesim var. Dusundugunu sanan kesim surekli otekilestiriyor. Takim tutar gibi bir ideolojiyi benimseyemezsin. Ben artik bunlari gormekten ciddi derecede bunaldim. Bu konu ikiye ayrilacak bir konu degil. Lutfen bir gencin oldurulmesine kilif bulmayalim (vay efendim Aleviymis, vay efendim bilmem ne orgutune uyeymis, vay efendim orada ne ariyormus, vay efendim ekmek almaya gitmeseymis....) Onun disinda sen bugun Berkin'e uzulmuyorsan yarin Rabia'ya uzulmen de hic inandirici degil. Insan olmak her iki tarafa da uzulmeyi gerektirir cunku. Vicdan ayrim yapmaz , yapmamali...

zaten illa ki siyasi görüşünüz tarafsız olsun diyemez kimse.. ki siyasette tarafsız olmak büyük meziyet olur.
en azından ölüme objektif baksın herkes. benden öldü senden de ölsün diye misilleme yapmak ne kadar korkunç.. o öldü ona üzülmediniz, o zaman nerdeydiniz buna da üzülmeyin demek ne kadar korkunç..ürküyorum artık bu ülkede yaşamaktan.

Hayirda, öyle binbir tane olay oluyor. Hangisine üzülelim artik? 40 günlük ayaz bebeke mi? Ölü çoçugunu tasiyan babayimi? Her yil dedesi yasindaki insanlar ile evlendirilen küçük kizlarami? Tecavüza ogramis, hamile birakilmis fakat kürtay yapamayan genç kizami?

Bunlar hepsi artik olagan seyler. Ve sanirim Berkin artik son damla oldu. Bir 14 yasindaki çoçugun her ne yapmis olursa olsun, kendi ülkesindeki polisin elinden ölüyorsa bu elbette büyük bir olay, yalnis bir olay. Bunu anlamak niye bu kadar zor?

Aynen öyle. Bilim adamları dahi bazı bilimsel konularda bile ortak düşünmüyorken tamamen hayata bakışımızla ilgili olan konularda nasıl bu kadar iddialı olabiliriz? Nasıl birimiz diğerimizden daha çok bildiğimizi, daha doğrusunu bildiğimizi iddia edebiliriz benim aklım almıyor.

Bu aslında hayata ve olaylara bakış açımızla ilintili.
Herkes duygu ve düşüncelerine göre haraket ediyor bu yüzden doğrular ve yanlışlar net bir şekilde ayrışamıyor. (Tekbir doğru yok çünkü)
Görecelilikten kaynaklanıyor bence.
Herkes birbirine saygılı olmak durumunda.

Aynen öyle. Bilim adamları dahi bazı bilimsel konularda bile ortak düşünmüyorken tamamen hayata bakışımızla ilgili olan konularda nasıl bu kadar iddialı olabiliriz? Nasıl birimiz diğerimizden daha çok bildiğimizi, daha doğrusunu bildiğimizi iddia edebiliriz benim aklım almıyor.

benim de mantığım almıyo
objektif bakmak ta suç bazılarına göre bu forumda

mesela bikaç önce bikaç partiyi birden eleştirdiğim için biriyle uzunca bi polemiğe girdim
benim yorumlarımı bilen biliyo kim yanlış yapıyorsa söylerim lafımı sakınmam objektif bakmaya çalışırım

tutuğum parti olmadığı için bile eleştirilip başka yönlere çekilerek aşağılandım ayrıştırıldım üstelik çok kötü üsluplarla
kendi tututuğu partinin bi yönünü eleştirdim diye beni direk sen de akpliler gibisin diyerek ayrıştırdı
ama diğer tarafı da partizanlık yapmakla eleştiriyo aynı kişiler
kendisinin de o eleştirdiği insanlardan bi farkı olmadığını göremiyo
ben de bunu anlamıyorum
kendi tuttuğu partiye gelince çoğu kişi aslan kesiliyo eleştiriye gelemiyo her türlü hakareti söylemeyi kendine hak görüyo ama karşı tarafa sallıyo da sallıyo partizan diye
ve herşeyi en iyi bilenin kendisi olduğunu iddia ediyo
cidden benim mantığım almıyo bunları

Son düzenleme:

İşte olay burada farklı bir boyuta taşınıyor. Provoke etmek istediğini düşündüğümüz kişilere yanıtımız onun yaptığı gibi saldırır nitelikte olmamalı ki ondan ayrıldığımızı gösterebilelim. Bazıları biz ne desek ne söylesek de GÖRMEZ, çünkü görmeyi istemez. Onlara vereceğimiz en iyi cevap başta mantıklı ve sakin konuşup hala daha anlamıyorsa da görmezden gelmek olmalıdır bence. Çünkü ölmüş bir insanın arkasından tartışmalara girmek vicdan sahibi insanlara yakışmaz. Yapmamalıyız.

Ha siyasi görüşü olup objektif de olmaya çalışabilir insan, bu mümkün. Benim oy vereceğim parti şu an belli, ama düşünce yapısını tasvip etmediğim AKP'yle ilgili bile karşıt bir haber çıktığında yalan olabilir mi acaba? diye düşünüyorum. Yeri geldiğinde haksızlık etmeyin, diyebiliyorum. Facebook hesabımda Twitterdan bir yazının paylaşıldığını gördüğümde hemen dönüp Twitter hesabımdan aratıyorum ilgili kişiyi, acaba böyle bir şey gerçekten demiş mi diye. Benim seçimlerde tarafım belli, ama elimden geldiğince objektif olmaya çabalıyorum, buna rağmen ben objektifim! diyemiyorum.

hayirda, öyle binbir tane olay oluyor. Hangisine üzülelim artik? 40 günlük ayaz bebeke mi? ölü çoçugunu tasiyan babayimi? Her yil dedesi yasindaki insanlar ile evlendirilen küçük kizlarami? Tecavüza ogramis, hamile birakilmis fakat kürtay yapamayan genç kizami?

Bunlar hepsi artik olagan seyler. Ve sanirim berkin artik son damla oldu. Bir 14 yasindaki çoçugun her ne yapmis olursa olsun, kendi ülkesindeki polisin elinden ölüyorsa bu elbette büyük bir olay, yalnis bir olay. Bunu anlamak niye bu kadar zor?

bız olen polıs memurunada uzulecek kadar sereflıyız ayaz bebegede babasının tasıdıdıgı yavruyada uzulduk ve sucsuz gunahsız berkin kardesimizede cocuklar temız kalmalı nasıl esma ya duydugumuz acıda aynıdır hangı catı altında olursan ol sagdan yada soldan ıstersende rtadan gıt cocukların katledılmesıne sessız kalmayacagz bugun ona yarın bızım evlatlarımıza acaba ekmek yerken bogazlarına takılıyor mu bazılarının bu yayn ve yapımda emegı gecenlerın ccuk katıllerının avazım cıktıgı kadar bagırmak ıstyrm yetısın katıl varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Orada alevisi de var, sünnisi de var, ateisti de, sağcısı da solcusu da.. Çünkü onlar insan, sen ben yok orada. Sadece "Biz" var.
$son.jpg

İşte olay burada farklı bir boyuta taşınıyor. Provoke etmek istediğini düşündüğümüz kişilere yanıtımız onun yaptığı gibi saldırır nitelikte olmamalı ki ondan ayrıldığımızı gösterebilelim. Bazıları biz ne desek ne söylesek de GÖRMEZ, çünkü görmeyi istemez. Onlara vereceğimiz en iyi cevap başta mantıklı ve sakin konuşup hala daha anlamıyorsa da görmezden gelmek olmalıdır bence. Çünkü ölmüş bir insanın arkasından tartışmalara girmek vicdan sahibi insanlara yakışmaz. Yapmamalıyız.

Ha siyasi görüşü olup objektif de olmaya çalışabilir insan, bu mümkün. Benim oy vereceğim parti şu an belli, ama düşünce yapısını tasvip etmediğim AKP'yle ilgili bile karşıt bir haber çıktığında yalan olabilir mi acaba? diye düşünüyorum. Yeri geldiğinde haksızlık etmeyin, diyebiliyorum. Facebook hesabımda Twitterdan bir yazının paylaşıldığını gördüğümde hemen dönüp Twitter hesabımdan aratıyorum ilgili kişiyi, acaba böyle bir şey gerçekten demiş mi diye. Benim seçimlerde tarafım belli, ama elimden geldiğince objektif olmaya çabalıyorum, buna rağmen ben objektifim! diyemiyorum.

benim demek istediğim o değil. burada akpyle ilgili sacmasapan bir haber çıkmıştı da bizzat tepki göstermiştim o kadar da olmaz diye.
o objektiflik kolaydır. ben tamamen fanatik olun da körü körüne savunun demiyorum zaten. aksine buna karşı çıkıyorum.
benim dediğim, herkesin tuttugu parti sevdiği, siyasetçi mutlaka vardır. kimse yok diyemez. ben bunu diyorum kimse objektif olamaz derken..

polis öldüğünde aynı şekilde üzüldüm eylemci öldüğünde aynı şekilde üzüldüm. berkin öldü yine aynı şekilde.
ölümün tarafı tutulmasın diyorum ben.

Son düzenleme:
işte bu. nasıl güzel bir fotoğraftır bu. gözyaşlarıma hakim olamadım görünce.

off off. Tanımasa da hiç görmemiş olsa da bir çocuğa yitip giden bir cana vidanı olan herkes ağlar. Kadınlar daha çok ağlar. Kadın anaçtır, kadın çocuk nedir bilir, dokuz ay karnında bir ömür yüreğinde taşır kötü bile olsa evladıdır, canıdır, kanıdır.. Bunu bilir, o ananın içinin nasıl yandığını hisseder. Anne değilim ama düşündükçe içim acıyor bir annenin kucağından çocuğunun koparılması ekmekle gelip kapıyı çalmasını beklerken o halde görmek Allah'ım kimseye yaşatmasın. Yaşanmasın artık böyle şeyler.. :5:

Her seferinde biraz daha şaşırıyorum, vicdan ve insanlık cidden ölmüş bu ülkede.
Biz ne zaman birbirimize bu denli düşman olduk, kin ve öfke dolduk?

Hani geçmişte de sağ-sol kavgaları vardı ama ben bu kadar ayrıştığımızı, insani değerlerin bu kadar örselendiğini hiç bir dönem için hatırlamıyorum.

Ölen 14 yaşındaki bir çocuk yahu..Bir çocuk! Elinde sapan varmış, militanmış, bilmemneymiş..Yahu o bir çocuk! Nasıl desteklenir bir insanın, hele ki bir çocuğun yaşam hakkının elinden alınması? Bu ölümler nasıl normalleştirilir, yaşananlara nasıl haklı sebepler aranır?
Sanki kalaşnikof varmış elinde, sanki bomba varmış.

Hiç mi korkmazsınız alacağınız ahlardan? Hiç mi aklınıza gelmez günün birinde "ya aynı acıyla sınanırsam?" diye?

İnanılacak gibi değil. Aklımı yitiricem dünden beri yapılan şu acımasız yorumları okurken. Yazık..

Orada alevisi de var, sünnisi de var, ateisti de, sağcısı da solcusu da.. Çünkü onlar insan, sen ben yok orada. Sadece "Biz" var.
Eki Görüntüle 1019457

Ölümün tarafı olmaz ki olmamalı.. Partisi olmamalı. Bir çocuk ölüyorsa katili kimse yakalanmasını cezasını çekmesini istemeli, dilemeli herkes.. Bugün onun çocuğuysa yarın benim çocuğum diyebilmeli, ötekileştirmemeli. Benim çocuğum yapmaz diye bir şey yok. Biz bu toprağı paylaşıyorsak o da bizim evladımız. Çocuklarımızın sıra arkadaşı, oyun arkadaşı.. Bir emri veren varsa, bir de o emri uygulayan varsa ben o çocuğu suçlayamam kusura bakmasınlar ölüm 14 yaşındaki çocuklara göre değil. Oraya üyeymiş, aleviymiş ne farkeder? elinde sapan, yüzünde kırmızı örtü varmış ne olmuş çocuk ya çocuk. Geziciler zorladı bilmem ne.. Gezicilerin içine provakatörler sızdı evet ama ayrıştırmayı bilmek lazım polis bunu yapamadı kötü, masum herkes bir tutuldu herkese aynı zulüm yapıldı. Ben o polise çocuğumu nasıl emanet edeyim? gönlüm rahat polis korur yatıştırır diyeyim.İnsanlar polise sığınacaklarına polisten kaçtılar hangi ülkede var böyle bir şey.. Aklım almıyor iyi olmuş hiç üzülmüyorum diyenleri yok anlayamayacağım da.

Şimdi orada olmayı o kadar isterdim ki ama kalben orada olan dualarını gönderen çok insan var. Melektir çocukken ölen çocuklar. Öbür dünyada mezhep ayrımı yok, öbür dünyada ölen çocuklara ama sende de sapan vardı demek yok, ötekileştirmek yok kul olmak var. Bir de zulmedenler var ki beklesinler o günü. Hala vicdanlı, sağduyulu, biz olmayı bilen vatandaşlarımız var gurur duyduğum.

benim de mantığım almıyo
objektif bakmak ta suç bazılarına göre bu forumda

mesela bikaç önce bikaç partiyi birden eleştirdiğim için biriyle uzunca bi polemiğe girdim
benim yorumlarımı bilen biliyo kim yanlış yapıyorsa söylerim lafımı sakınmam objektif bakmaya çalışırım

tutuğum parti olmadığı için bile eleştirilip başka yönlere çekilerek aşağılandım ayrıştırıldım üstelik çok kötü üsluplarla
kendi tututuğu partinin bi yönünü eleştirdim diye beni direk sen de akpliler gibisin diyerek ayrıştırdı
ama diğer tarafı da partizanlık yapmakla eleştiriyo aynı kişiler
kendisinin de o eleştirdiği insanlardan bi farkı olmadığını göremiyo
ben de bunu anlamıyorum
kendi tuttuğu partiye gelince çoğu kişi aslan kesiliyo eleştiriye gelemiyo her türlü hakareti söylemeyi kendine hak görüyo ama karşı tarafa sallıyo da sallıyo partizan diye
ve herşeyi en iyi bilenin kendisi olduğunu iddia ediyo
cidden benim mantığım almıyo bunları

Evet benim de canımı sıkan nokta bu. Mutlaka bir taraf olmak zorundaymışsın gibi düşünülüyor ben de bu yüzden bazen haksız bulduğum kişilere bile herhangi bir şey söyleyemiyorum, yanlış anlaşılırım diye. Oysa ki belki de birbirine çok benzer siyasi düşüncelere sahibiz ama gel gör ki ben haksız olduğu konuda eleştirdiğimde sanki onun ideolojisinin tam zıttını savunuyormuşum gibi görülebilirim zira aynı şeyi söylediğim farklı ortamların birinde CHP kafasındansın, diğerinde de AKP kafasındansın dendiği olmuştur :) Sizinle de bazı konularda ortak düşüncelere sahibiz ama siz bir partiyi tutmadığınızdan bahsediyorsunuz, ben de oyumu vereceğim parti belli diyebiliyorum.

Birbirimizi düşüncelerine göre sınıflandırmamız yaptığımız en büyük hata. Ülkemizde kaç milyon insan varsa bu insanların hiçbirisi birbirinin %100 aynısı değil düşünce anlamında, her insanımız farklı. Kaldı ki farklı insanlar olmamızın yanında kültür olarak da çok büyük farklılıklarımız var, Türkiye'nin hem en güzel hem de en sıkıntılı yanı bu sanırım. Biz aslında farklılıklarımızı keşke birbirimizi sınıflandırarak ayrıştırmak yönünde değil de pozitif yönde kullanabilsek. Düşünce yapımızın, kültürlerimizin farklılığı neden bu kadar sorun yaratıyor anlamıyorum. Aslında bizim içimizde yatan çok büyük bir potansiyel var. Göremiyoruz.

Allah başımıza ne verirse gerçekten hak bize.Ben bugün bize nimet verdiği için şükrettim.

Korktum dünden beri.Rabbim kimseyi bu acıyla sınamasın bir daha.Çünkü sınanırsam neler yaşayabileceğimi gördüm.

Berkin cennette...Çünkü o bir masumdu,bir çocuktu.

Yazarken biraz daha özen lütfen...Hesap günü karşısına çıkabilecek misiniz o çocuğun ?

Ve konuyu dağıtmasak....

Son düzenleme:
Back